Bordeaux...


 

Du är min favoritbloggläsare, den enda ;-) men jag vet inte om du redan har sett dessa bilder. Du är ett mysterium, ett stort mysterium...Oooh, jag är rädd för dig. Här är några bilder :

Grand Théâtre / Den Stora Teatern (Opera)


Monument till "Girondins" (på platsen för det gamla slottet)
  

Palais de la Bourse och vattnets spegel - Var försiktig om du kommer i Bordeaux!


Många turister kommer med båtar - trots att vi har flygplatsen. Ett nyt livets mysterium.


† Cathedral St-André : Tour/tower Pey-Berland och statyn †


  


Cathédrale St-André : kungen Louis XIII gifte sig med Anne av Österrike i denna katedral (1615). De var föräldrarna till Louis XIV the Sun King.
   

                                                                     ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦
                                                                              video

 

Här är några information om Bordeaux :

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bordeaux 
  http://www.bordeaux-tourisme.com/index_uk.html - fina bilder




Välkommen i Bordeaux !

 


 


Som jag har skrivit tidigare Bordeaux är inte New York. Min lilla stad är inte lika magisk som Apple. Ja, det är en liten fransk stad men har en viss charm...som vi, fransmännen ;-) Så jag hoppas att du har ett trevlig virtuell besök genom Bordeaux gatorna - bilder från telefon.

                    • Porte Cailhau • (gammal parlament) •

              Porte Cailhau



                      •  La Grosse Cloche / the Great Bell of Bordeaux •

              
               Grosse Cloche (Great Bell)


    † Basilique St-Michel / Basilica St Michael † (med mummies under byggnaden)

               Basilica of St. Michael
              
              

och tornet

               

                                                                     ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦
                                                                              video



                                                                       ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦


                                               

                                                                      Na zdrowie !!!



 


En kvinnlig konspiration


 

Bonsoir ! Mina kolleger (tjejer) och jag har haft en lång lång lång konversation om silikonbröst. Naturligtvis ville de veta min åsikt om. Så sa jag till dem vad jag tyckte om bröstimplantat och kvinnor som gorde denna typ av operation. Jag är en person som sa vad jag tänker - vad jag är dum! Jag erkände till dem att jag gillar små bröst (så söta!) och även att små bröst är gulligare än stora bröst.

                             
                                    Datorn : Jag ser inga problemer med hennes bröst !

Mina kolleger torterade mig hela dagen. Hur gjorde de? "Fred, jag vet din stora hemlighet nu. Du gillar små bröst!" sa de. Stackars mig! Någon tycker inte synd om mig. Jag är rädd för att bli allergisk mot små bröst på grund av dem. Neeejjj, det vill jag inte. Pomocy! De säger att kvinnor har inte vackra kropp när de har små bröst. Jag naturligtvis håller inte med. Vilken absurd idé de har!

De förstår inte mig, mina smaker. Ibland känner jag mig som ett konstigt djur, ett djur som kommer från en annan planet. Girls, girls, jag är vad jag är...en liten groda som hoppar på bladen ner i sjön och äter insekter.

                                                                 
                                                          Välkommen till min blad!

Kvinnor gillar att retas med mig. Hela tiden. Varför? Seriöst, jag har tänkt mycket på och jag tror att det är en kvinnlig konspiration mot mig. Hmmm, detta är jag nästan säker på ;-) Hoppas du har haft en jättefin dag trots att jobbade du idag, eller hur? Hoppas att du är inte för trött. Dobranoc!


ps - Hur säger du "Sov gott och dröm söt!" på polska?



En solig söndag i stranden




I eftermiddag gick jag till stranden och här är några bilder :


                                                         Havet möter sanddynen !

  
                                      Ja, ja, du kan ta tåget för att gå och njuta av stranden.


          Äntligen, den varma sanden och det blåa havet väntar på dig med otålighet !

Det var en trevlig eftermiddag att jag ville dela med dig via dessa bilder. Var inte avundsjuk ;-) Snart ska du njuta av paradiset. Hoppas du hade en trevlig dag. Dobranoc, dobranoc !



Änglalik natt


 

Vilken änglalik natt jag hade! Äntligen är min ängel tillbaka i mina drömmar. Jättekuuuul!!! Vi satt i sanden,  stjärnorna sken över våra huvuden. Jag var helt fascinerad av hennes änglalika röst. Sen beundrade vi den härliga soluppgången. Jag har aldrig sett en soluppgång eller en solnedgång på stranden. Detta måste vara en underbar tavla för att se...One day, one day, jag ska göra detta. Ja, det är ett löfte! Men varför är det bara en dröm? I morgon är jag i strejk. Om jag drömmer om min ängel igen så jag vägrar att vakna.

                                                                
                                               Jag är glad att se dig igen, kära aniolek !

Aniolek, aniolek! Mon Dieu, vilket underbart ord! Casia, det är du som fick mig att upptäcka detta ord (vet du andra fina polska ord?). Jag vet inte hur jag kan tacka dig : dziekuje ;-) Hoppas du har trevlig söndag! Dzien dobry i do zobaczenia ! Caluski.


ps : Gdzie jest toaleta?  Vad tycker du om min polska? Snart kan jag besöka Polen, ditt vackert land ;-)



En riktig familj?


 

Bonsoir ! Jag var trist, som alla (eller nästan) med nyheten om Michael Jacksons döden förra året. Idag är jag äcklad av beteendet hos hans familj. De ska ändra sig aldrig, tyvärr. De var, är och ska vara alltid som parasiter. MJ var bara ett sätt att få pengar för dem så att de kan leva i stor lyx.

               
                                                                Pengar, pengar, pengar !

Hans familj fortsätter att upprätthålla myten och nu vill de tvinga hans barn att sjunga som de gjorde med Michael. Skit, vilken hemsk familj!

Nu ska jag gå på en liten promenad med min hund och dricka ett glas vin i trädgården. Hoppas du har en lovely kväll! Dobranoc, dobranoc!



Kou ack ack ack, kou ack ack ack


 

Bonjour. En ny dag börjar med en sol som lyser i all sin härlighet. Calor, luften är speciellt varmt med 31 grader. Fantastiskt, eller hur? I morse drack jag kaffe med min lillasyster innan att gå och handla. Jag har inte glömt att köpa solskyddsmedel.

Christelle och jag har inte pratat mycket eftersom hennes telefon ringde hela tiden. Jag hatar detta eftersom jag tycker att man bör stänga av telefonen när man pratar med någon : bara en fråga om respekt...Fan, mina principer och jag! Casia, min syster hälsar dig.


                                                         Nu kan grodan gå till stranden !


"Små grodorna, små grodorna är lustiga att se.
Små grodorna, små grodorna är lustiga att se.
Ej öron, ej öron, ej svansar hava de.
Ej öron, ej öron, ej svansar hava de.

Kou ack ack ack, kou ack ack ack,
kou ack ack ack ack kaa.
Kou ack ack ack, kou ack ack ack,
kou ack ack ack ack kaa."

                                                                  
                                                                  Dzien dobry !

Hoppas du har en varm solig lördag i Egypten (har jag fel?) ;-) Jag antar att du jobbar 15 timmar idag...Glöm aldrig att du är...una fuerza que nadie puede parar!

 



Kl 03.45


 

Löfte : jag har en tanke till en modig polska som jobbar hårt nu. Här är en video för att du har mod och många energi för din jobbdag.


                                                          Oh, vilken rolig/söt dans !

Idag vill jag lära sig låten och dansen. Merci, Casia :-) Jag gillar Små grodorna (tror att jag känner den här låt, strange).



En trevlig Svensk Invasion


 
I eftermiddags gick jag på gatan när jag såg två snygga tjejer. Som de talade svenska, så jag sa till dem : "Är ni svenskor?" De var överraskningar att träffa någon som talar svenska här.

De ser bra ut, typiska svenskor med blont hår och vackra blå ögon (är jättesöta!). Vi pratade lite svenska (men de pratar franska mycket bra med en charmig accent)...De säger att jag talar svenska som en italienare. Vad svenskorna är elaka.

Jag är så besviken att jag aldrig vill tala svenska nu.


Tjejer studerar franska på Bordeaux universitetet (den näst siste bild). Kommer från Helsingborg och Lund (Skåne) och besöker Paris nästa vecka. Jag frågade till dem om de behöver en guide för Paris.



                                                             
                                        En sjöjungfru är en farlig varelse som kvinnor !

Svenskor är överallt i världen, även Bordeaux. Vilken trevlig svensk "invasion" (haha)! Min dag var trevlig och jag lärde mig vissa intressanta saker om människor (man alltid lära sig något nytt om man har ett öppet sinne om världen).

                                                                     

Hoppas du hade en trevlig dag också och ha en fin kväll!



Midsommar : en fantastisk tradition


 

Är det Midsommar snart? Jag tycker att det är en underbar tradition och kvinnorna är vackra med sina vita klänningar och...kransar av blommor på huvudena. En dag ska jag fira denna fest även om jag redan vet att jag ska hata den.

22 sidvisningar i går...Casia, vad gör du? Ett problem? Jag förstår inte dig men det är normalt eftersom du är en tjej. En tjej som är konstig, tokig  ;-)  Je te souhaite une merveilleuse journée, Casia!




Vilken underbar möte!



Jag är precis tillbaka från caféet (drack varm mjölk) där jag mötte underbara människor : två systrar och en bror som kommer från Laos. De är så små (155 och 157 cm). Jag gillar att prata med dem eftersom de lever på den ljusa sidan av livet och ler hela tiden. Vårt samtal var riktig intressant : de är politiska flyktingar eftersom deras far stred i Vietnam med den franska armén. Det var inte lätt för dem att lämna deras land och leva i Frankrike. De talade inte franska, klimatet och maten var så olika att de hade känslan av att leva på en annan planet.

De är goda människor men jag var lite generad på grund av den yngre syster (36 år) som ville veta allt om mitt liv (indiskreta frågor om mitt privatliv).

Hon : Hur gammal är du?
Moi  : 34, nästan 35.
Hon : Har du en flickvän?
Moi  : Bara 5.
Hon : Vadå, du har fem flickvänner. Är du en Don Juan?
Moi  : Don Juan? Nej, det är jag inte.  Bara en Casanova, haha.
Hon : Seriöst, har du en flickvän?
Moi  : Fem...
Hon : Gillar du vitta kvinnor? Blondiner, brunetter? Asiatiska kvinnor?

Tur att hennes syster bad honom att lämna mig ifred...Fred, fred, fred...Världens vackrare ord ;-)  Här är bevis på att kvinnor är riktiga galna. Bonne nuit!



Kvinnan, ett stort mysterium


 

Miley Cyrus var hos frisören under nio timmar. Vad gör ni där? Nio timmar !!! Men vad är detta stora hemlighet att ni gömmer? Kvinnor är alltid ett stort mysterium (mystery) för mig. Jag kommer aldrig förstå er. Ciao, ciao!

                                                                    
                                                                      Hos frisören.


Ynglingen : Rakning, tack!

Ynglingen (efter en stund) : Varför tittar du bara på mig? Sätt i gång då!

Frisören : Jag väntar på att skägget skall växa ut.

 



Pappa, mamma i Mallorca


 

Buenas noches ! Idag fick jag ett vykort från Mallorca. Pappa och mamma är jätteglada och vill alltid att leva på detta lilla paradis. De skriver att ön är super väcker (), människorna är trevliga () och maten smakar bättre där. Och det spanska vinet... ♥♥♥  (mamma har gjort hjärtan på vykortet!). Mmmm, jag hoppas att de ska glömma inte köpa vin för mig. Mina föräldrar kommer att vara tillbaka onsdag. Men de kanske ska vara kvar på ön (haha).


                                            Mon Dieu, vilket härligt vykort, eller hur?

Pomocy! Madre mia, jag dör när jag ser och läser detta vykort. Mallorca verkar vara verkligen en paradisö. Men ett paradis utan änglar är inte ett riktigt paradis. Nej, nej, nej! Änglar, var är vi? Nu ska jag till festen bara ett par minuter, ensam däför att min hund hatar musik...Snyft, snyft (haha)  ;-)  Vive la musique!!! Hoppas du har en underbar kväll!



Vive l'été (lato)! Vive la musique!


 

                                                                     
                                                                              Lato !

Vilken underbar förmiddag! Var glad eftersom det är sommaren idag...Hurra, hurra! Är det inte årets vackraste årstid?


                                                            
                                                                          Muzyki !

Dessutom är det "la Fête de la Musique" (Święto Muzyki) i Frankrike (och i Europa, jag tror) i kväll. Men jag vet inte ännu om jag kommer se fester. Hoppas ni har en lovely måndag i Malmö  ;-)  Milego Poniedzialek !



Respekt



Bonsoir ! Vad är problemet med människor ? En spelare uteslöts från franskt fotballslandslaget efter att har sagt förolämpningar mot tränaren. Vilken god förebild han är  för barn!

I våra dagar säger folk förolämpningar och personangrepp mot andra. Hur kan man höra andra människor, om alla talar på samma gång? Kan någon förklara till mig detta?

 Ordet "respekt" betyder inte någonting nu. Varje dag ser jag detta, tyvärr. Respekt är att höra vad folk har att säga, även om vi har olika åsikter. Respekt är att tala eller säga utan kränkande eller säga personangrepp mot andra. Den verkliga intelligens är att vara lugn under konversationer.

Vi blir alltmer individualistiska, intoleranta. Människor tror att de är bättre än andra. Tror att de vet mer än andra. Bla bla bla! Problemet är att de inte kan erkänna sina fel. Jag tror att folk är för envis för att lära sina egna misstag. Ibland tänker jag att barn är klokare än vuxna. Det är roligt, eller hur?


                                        Hear nothing, see nothing, speak nothing !

Mänskligheten har en lång väg att gå innan de blir lika kloka som de tre aporna. Man måste ha massor tålamod.  Önskar dig en lovely kväll. Dobranoc, dobranoc :-)



Bon appétit et bon dimanche!




Bonjour! Det regnade när jag gick på en promenad med min hund i går kväll. Min hund var inte glad eftersom den hatar regnet (är inte romantisk - Cas, jag tänker att den behöver ha romanticism lessons. Kan du hjälpa den? Den förstår ingenting). Jag sa till min hund som det inte var mitt fel...Jag är inte Gud, jag. Tillbaka hemma sa den inte : sov gott och dröm söt! Jag tror att han ignorerar mig. Hur kan jag göra för att bli förlåten av den? 

                              
                                                            I am a cowdog now!

Nu äter jag maten och sen har lite mixtrande. Hoppas du har en fin solig söndag ! Bon appétit et bon dimanche :-)



A Dream Team


 

Bonsoir! När jag har tittat på Hercule Poirot denna eftermiddag och jag frågade till mig själv : "Är jag bättre än Monsieur Poirot?" Jag hittar alltid den skyldige ;-)


                                                  Poirot + Grodan = a Dream Team

Nu ska jag gå på en promenad med min hund och min...skugga, sedan jag dricker ett glas vin - för att få en god natts somn ;-)  Dobranoc, dobranoc!




Cypern - en paradisö? Inte för alla.


 

Livet är så svårt i Östeuropa att ungdomen drömmer om att komma i EU för att jobba och hjälpa deras föräldrar ekonomiskt. Vissa tjejer har ingen chans. De ser en attraktiv jobbannons, träffar mannen som ansvarar för att hitta arbetstagare. Han lovar dem ett fantastiskt jobb och tjäna massor av pengar. Tjejerna är glada och accepterar följa mannen. Således börjar deras mardrömmar.

De flyger till ett land som Albanien. Mannen stjäl deras ID-kort och pass. Då är tjejerna ensamma inlåsta i ett hus isolerat. Följande dagar tjejer våldtas av en eller flera män. De är helt traumatiserade (of course) och redo att lyda alla order.

Dessa stackars tjejerna drömt om ett gott liv, ett trevlig jobb för att hjälpa deras familjer. De reser (igen) till Cypern där de jobbar som prostituerade. Naturligtvis är kunder främst turister.


                                                                Helvetet i paradiset

Det fanns en ortodox präst som kämpade mot prostitution ringar och hjälpte tjejer. Men polisen och politikerna agerar inte mot (korruption - priser är billigare för dem). Vad gör EU för att hjälpa och skydda dessa stackars tjejer? Absolument rien. Nada.

Jag förstår inte folk (MÄN och KVINNOR) som betalar för sex. Hur kan de göra det? Hur kan de se sig själv framför en spegel?

Vissa vill att jag blir en politiker...One day maybe.

Cypern verkar vara en vacker/charmig ö i alla fall.



Lördag : Energi och Positiva Tankar


 

Bonjour :-) Idag är det lördag och är en perfekt tid för att få energi för kroppen ... och sinnet (att fylla mitt huvud med fina positiva tankar). Nu ska jag handla mat, sen ska jogga 45-50 minuter. Jag vill försöka skriva inlägget om Cypern (i dag) eftersom inget kan chocka dig, Casia. Hoppas att du inte kommer att ha mardrömmar på grund av det  ;-) Ha en trevlig jobbdag!


                                                                 En Fin Positiv Tanke  ;-)



Na zdrOwie i dobranoc !


 



                                                       Hoppas du har en trevlig kväll !



It's crazy ;-)


 

Tur att jag är en groda som har ett (litet) hjärta. Jag vill inte att du ska ha en huvudvärk i morse. Stackars stackars Casia! Jag skriver bara för att önska dig en fantastisk solig dag.

ps - Jag är så rädd på grund av våra kommentarer igår (haha)...Vilka långa långa komentarer! Jag svarar dig senare, okej? Detta är första gången jag skriver en så lång kommentar. It's craaazy! Vilka "galna" vi är ;-) Peace...




Musik från Brasilien


 

Bonjour. Hur kan man ha energi för dagen? Igår kväll såg jag en konsert (live from Rio de Janeiro) på tv. Jag dansade som en "galen". Sångarna och publiken var fantastiska. Så levande! Vilken underbar kväll! Nu går jag till jobbet med leendet, förstås. Hoppas du har en fin dag! Bonne journée !

                                                                 
                                                               The girl from Ipanema !

- Casia : Jag är ledsen för att inte svara på din kommentar om Victoria igår kväll. Det är så intressant vad du skrev om...Jag letar efter rätta ord innan att skriva mitt svar, Okej? Jag vet att du förstår det - du är smart och har så tålamod med moi  ;-)  Din inlägg är "förvånande", konstig och så lång också  ;-)




Victoria Silvstedt


 

Jag har precis läst en intervju med Victoria Silvstedt. Man ser hon i många program på TV här.



Här är en bimbo som inte är en. Hon är en tjej som ser smart ut och har alltid velat bli ekonomiskt oberoende, en självständig kvinna. Det är därför sina män alltid är rika. Pourquoi pas? Jag tycker att hon har helt rätt. En konstig anekdot. Hennes ex man tog längre tid än henne i spegeln.  Jag undrar om detta är möjligt.



Vicky presenterar ett program om kärlek, har fått många blommor från deltagarna och äktenskap förslag, haha. Det är svårt att motstå hennes charm. 



Vicky har massor projekt :

• I november kan man att läsa hennes bok : Casia...förlåt! Victoria's Secrets  ;-) en bok om hennes skönhet hemligheter.
• Det kanske finns en film i Frankrike. (hon säger att hon har spelat i filmer i Sverige).
• Snart har hon en låt : Saturday Night. Jag visste inte att Victoria var en sångerska också.
• Hon vill bli en mammaär 35 år och fortfarande tror på sann kärlek (drömprins). Stackars henne! Så naivt! Hon är inte Askungen (Cendrillon). Men alla har rätt att drömma, trots allt. Victoria verkar vara en bra människa.

...Bonne nuit chère Victoria!


 


Ha ögonen öppna!




Mon Dieu! Ikväll är jag så trött och det är bara tisdag. Problemet är att jag inte sover mycket de senaste dagarna.  Det spelar ingen roll därför att jag ska sova bättre när jag ska vara död. Vi måste alltid se den ljusa sidan av livet (öh, döden!), haha. Det är ett gott tecken när man skämtar, eller hur?

Strange, you said strange, how strange it is. Man kan se roliga saker när man har ögonen öppna. Varje dag ser jag en konstig boll i trädgården till ett hus när jag går till jobb...


                                                             Glömde någon en boll?

Jag hoppas att makan är nöjd med resultatet. Well, jag gör en liten promenad nu. Är det en bra idé? Bien sûr! Det är fint väder. Hoppas du har en underbar kväll.

 



Cherries, cherries, cherries



When we sing of the time of cherries,
gay nightingales and mocking blackbirds will celebrate,
pretty girls will have folly in their heads,
and lovers, sunshine in their hearts.
When we sing of the time of cherries,
the mocking blackbird will sing better.

But it is very short, the time of cherries,
where some go to gather earrings in a dream,
cherries of love in similar gowns
falling beneath the leaves like drops of blood.
But it is very short, the time of cherries,
coral pendants which one gathers in a dream.

When you are in the time of cherries,
if you fear the sorrows of love, avoid the pretty girls.
I, who do not fear the cruel distress,
I will never live a day without suffering.
When you are in the time of cherries,
you will also have the distresses of love.

I will always love the time of cherries,
it's from those times that I hold in my heart an open wound,
and the offerings of lady luck
can never soothe my suffering.
I will always love the time of cherries,
and the memory I hold in my heart.


                                                      Jag tycker att körsbären är vackra.


Quand nous chanterons le temps des cerises
Et gai rossignol et merle moqueur
Seront tous en fête
Les belles auront la folie en tête
Et les amoureux du soleil au cœur
Quand nous chanterons le temps des cerises
Sifflera bien mieux le merle moqueur

Mais il est bien court le temps des cerises
Où l'on s'en va deux cueillir en rêvant
Des pendants d'oreilles
Cerises d'amour aux robes pareilles
Tombant sous la feuille en gouttes de sang
Mais il est bien court le temps des cerises
Pendants de corail qu'on cueille en rêvant

Quand vous en serez au temps des cerises
Si vous avez peur des chagrins d'amour
Evitez les belles
Moi qui ne crains pas les peines cruelles
Je ne vivrai pas sans souffrir un jour
Quand vous en serez au temps des cerises
Vous aurez aussi des peines d'amour

J'aimerai toujours le temps des cerises
C'est de ce temps-là que je garde au cœur
Une plaie ouverte
Et Dame Fortune, en m'étant offerte
Ne saura jamais calmer ma douleur
J'aimerai toujours le temps des cerises
Et le souvenir que je garde au cœur

Jean-Baptiste Clément

 

Hoppas du gillar den här dikten/låten om körsbär. Njut av denna dag med leendet  :-)  Bonne journée !

 



Körsbär, en promenad och söta drömmar


 

Efter jobbet använde jag min fritid till att plocka körsbär från mitt körsbärsträd. Det är så skönt att äta naturliga frukter från min trädgård.


                                            Vad det är kul att plocka mina körsbär!


                                                               Mmmm...Detta ser gott ut, nej?

Jag har sett inga spel av fotbolls-VM men det spelar ingen roll. Jag föredrar att promenera nu och njuta av sol och fint väder ute, innan att sova i min säng och drömma om änglar och söta prinsessor. Ha en fin kväll. Sweet dreams !




Mina föräldrar i Mallorca



                                                                   
                                                            Semester i Paradiset !

Jag fick SMS från mina föräldrar, de är i Mallorca nu. Medan vissa är på semester, andra går till jobbet. I dag jag ska komma hem vid kl. 16:00, igen...Är det paradiset också, eller inte? Ha en trevlig solig dag !



Oh, Mary !


 

Som jag behöver skriva om trista saker, så lyssnar många på trist musik. Det är ett misstag eftersom jag tror att jag börjar känna mig lite nedstämd. Nu förstår jag de skådespelare som har svårt att glömma deras karaktärer. Det är alla dessa saker, frågor som invaderar mitt sinne. Tur att solen skiner ute.  Fuerza !


                                    Hmmm,  jag hoppas att träffa Mary på gatan  :-) haha

Nu gör jag en promenad på stan. Ha en skööön dag :-)

 



Boktips



Ikväll rekommenderar jag en underbar bok : "Le château de ma mère" på franska - "My Mother's Castle" in english.

             
                                                        Augustine, Marcel & Joseph

Detta är en bok skriven av Marcel Pagnol, barndomsminnen om semester nära den franska Rivieran. Den är en rörande hyllning till sin mor, en söt historia mellan en son (Marcel) och hans kära mamma (sa douce Augustine) och en historia om vänskap mellan två pojkar. Boken är trevlig och lättläst, en fin gåva för en mamma (eller inte), perfekt för sommarsemestern (det är systers favoritboken). Den finns också en film. Ha en underbar kväll! Dobranoc !




Mycket oroande


 

Min syster är en envis person. Hon sa ett långt tal för att övertyga mig om att bli medlem på Facebook. Alla dessa vänner vill vara mina (facebook)vänner. Ungdomar gillar vara och prata med mig. Jag är som en storebror för dem och pratar till mig om deras problem.
Jag tycker att "min/vår generation" var mer ansvarsfulla, mogna och detta är mycket oroande. Vårt samhälle och föräldrarna inte tar sig tid att höra dem och ge svar på deras frågor. Oh la la, jag blir sååå tråkig nu. Przepraszam :-( Stackars dig!
Min syster är "sjuk" eftersom hon betalat för mitt kaffe, strange. Naturligtvis talade vi om en polska ;-) Casia, det är ditt fel eftersom du har skrivit kommentarer med hon.  Dzien dobry.



Moi, syrran och kaffe




Jag har just duschat efter att göra lite jogging. Man ser intressanta människor på gatan. I morse såg jag en super snygg tjej som hade härligt långt blont hår. Dios mio, jag föll nästan till marken. Vad livet är farligt!

                                                                       
                                                                         Dzien dobry !

Kvinnor är alltid vackra när de har långa hår och att jogga är gott för hälsan. Nu går jag iväg med syrran, vi ska dricka kaffe och handla mat. Hoppas du har en intressant dag (i Nice?)! Bonne journée.




Att njuta av de sista solstrålarna


 

Jag ska ta en lång promenad nu...Och njuta av de sista solstrålarna (glömmer inte att dricka ett glas vin, förstås). Bonne soirée!




Varför vill jag äta choklad?




Jag är en riktig idiot. Faktum är att jag köpt en ny (konstig) duschgel och jag kan verkligen inte förstå varför jag vill äta choklad.


                                                               Var är det ? It's so strange

Idag vet jag inte om jag ska springa efter jobbet. Det ska vara för varmt, jag gillar det men jag är säker att dricka ett glas vin i kväll, ensam med stjärnorna, mitt hjärta och mina dumma drömmar (och glömma vissa saker). Ha en skön dag :-)



Joyeux anniversaire maman!


 

Idag fyller min mamma år. Hon är en ängel, tänker alltid på andra före sig själv, är en klok och snäll kvinna - funderar alltid innan att tala och ser på världen med andra ögon.  Uppoffringa. Mamma gjorde så många uppoffringar för oss. Stackars petite Marie-Céleste !  Här är vad hon lärt mig : att vara aldrig självisk ... Merci Dieu! Jag älskar min kära lilla mamma.



Aujourd'hui c'est l'anniversaire de ma chère mère. Elle es un ange et pense toujours aux autres avant elle-même. Elle est une sage et gentille femme qui réflichit toujours avant de parler. Sacrifices. Elle a fait tellement de sacrifices pour nous. Voici ce qu'elle m'a appris : Ne jamais être égoïste... J'aime ma chère petite maman. Bonne journée !




Adieu, mon cher rêve !


 

Att vänta, vänta, vänta. Jag är en person som har massor av tålamod, men det når sina gränser nu. Jag är trött på att vänta (basta!) så jag säger : Bye bye drömmen ! Tur att jag har fortfarande en massa drömmar. Livet går sin väg trots förändringar. Jag är inte naiv och vet att alla vill få några saker från mig, hahaha. Varför är de inte helt ärliga? Jag är också besviken på vissa människor. Okej, människor är inte perfekta. Självklart är jag undantag från regeln...Det är ett skämt, bien sûr ;-)



Regn, regn men med leendet


 

                                                                   
                                                                    Dzien dobry :-)

Bonjour, comment vas-tu? Det regnar här men det spelar ingen roll eftersom jag ska komma hem vid kl. 16:00 (det är nästan mini "semester" haha). Jag behöver en semester. Vad kan jag göra efter min "korta" jobbdag? Det vet jag inte, tyvärr. Czesc i milego dnia !





Att vara lycklig eller olycklig i livet


 

Dobry wieczór ! Varje dag ser jag att folk är olyckliga, sorgligt. Vad behöver vi för att vara lyckliga i livet? Själv tänker jag att jag är glad eftersom jag har ett jobb och god hälsa. Sjuksköterskorna var arg mot mig när jag var på sjukhuset eftersom jag aldrig behövde dem. Varför? Det finns så många människor som har mer problem än mig. Jag vill gärna få ett bättre liv förstås, men detta är omöjligt (niemozliwe). Paradiset är inte för mig dessutom är det varmt i helvetet, jättekul (haha) ! Jag har ingen rätt att klaga på mitt liv. Men vad behöver vi för att vara lyckliga i livet? Jag tänker att folk är olycklig darför att de vill det eller de gör inget för att förbättre det. Alla vill inte se den bästa sidan av livet.

              
                                                               Aniolek, moze (haha) !

Co sadzicie o tym? Bonne nuit et fais de beaux rêves :-) Dobranoc !

 



Konstigt ljust


 


I morse vaknade jag och såg soluppgången genom mitt fönster och jag sa till mig själv : "Åh, naturen erbjuder oss konstiga färger i morse!"  Himlen var rosa och orange...Jag kände mig som att vara på en annan värld.


                                                             Vilket konstigt ljus !


                                                "Et je vois la vie en rose !" sa Edith Piaf

Regnen börjar imorgon så man måste njuta av denna soliga dagen. Ha en skön dag ! Milego dnia !




Annorlunda




Dobry wieczór ! Jag kollade ett program om Angelina Jolie. Hon har ett strot hjärta och gillar att kämpa mot vad som verkar vara en orättvisa. Hon organiserade en demonstration i hennes skola för att förhindra uppsägning av en lärare när hon var barn (it's crazy!), kämpar för humanitära ändamål, osv. Men jag gillar inte hennes relationer med män. Hon verkar bara gilla männen som är gifta.


                                                                Så snygtt och vilka ögon !

Jag tänker att Brad har en hel del mod och tålamod och jag vet inte om han är glad över att leva med Angelina. Hon har ett problem med män (på grund av hennes far, kanske).

                     
                                                                         Ett drömpar ?

Men vem är jag att döma andra människors livet? Jag vet att vissa tror att jag har problem också, och tänker att ha rätt även om de vet ingenting om mitt liv. Våra moderna samhällen hatar människor som är annorlunda (jag är inte ett konstigt djur men alla är förvånade med mig). Mitt problem är att jag inte tror på vissa saker i livet, nu. Jag erkänner att jag är bara en optimist om andra människor, inte om mig. Men jag vet att det finns alltid ett ljus i mörkret och man måste kämpa för, i alla fall.

Sweet dreams ! Czesc i dobranoc !




Blyg som jag


 

Jag har precis sprungit ett par kilometer, man känner sig bättre efter en vecka av hårt arbete (I am alive). Idag solen ser blyg ut som jag och gömmer sig bakom molnen. Jag känner mig konstig senaste dagarna, har en konstig känsla in mig och jag har svårt att förstå det. En otrevlig känsla och min instinkt har aldrig fel om. It's strange! Nu gör jag en del sökande på nätet och lyssnar på musik. Hoppas du har en skön dag ! Milego dnia :-)



Att läsa i ögonen



Dobry wieczór ! Jag är inte en arrogant person (just the best, haha), men jag har aldrig fel om människor...Aldrig! Jag vet mycket väl vem de verkligen är i livet, deras personligheter. Jag behöver inte ställa frågor om dem, men bara se in i deras ögon eller se en bild på dem. Ögon, vi lär oss så mycket titta på människor i deras ögon. Ord kan lura oss, ögonen ljuger aldrig till oss. Jag gillar att titta folk i deras ögon även om det blir tråkigt (inga överraskningar!). 

                                                                  
                                  "My eyes are an ocean in which my dreams are reflected" 
                                                                                                                                   A. M. Uhlich

Jag vet vem du är eftersom jag ser dig i dina ögon. Men ibland är jag lite blind. Hey, någon är perfekt, hehe. Sweet dreams !




Milego sobota!


 

Dzien dobry ! Nu är jag inte ett spöke eftersom min hud är bränd av solen. Aj aj, vad detta gör ont! Pomocy ! Det är 32 grader i luften här, słońce świeci och det finns inga moln på himlen. I eftermiddag skriver jag lite och ska jogga också. Mam nadzieję, że masz wspaniały dzień !

                                                                       
                                                                  Ha en solig lördag :-)




Une grenouille ne devient jamais un prince


 

I går eftermiddag gick jag och min far till polisen. Han träffade och besvarade frågor från en psykolog, t ex : "Är du traumatiserade av aggressionen mot du?" Är inte det en dum fråga?

Det fanns en tjej där, hon satt bredvid mig och sa hur mycket hon älskade djur...Alla djur : hundar, katter, fisk, fåglar, hamstrar, osv...Så frågade jag henne om hon gillade grodor. Vad var hennes svar? "Jag gillar bara grodorna som blir prinsar.

                  
                                                   - Just a kiss ! - Oh my God, You're crazy...

Mon Dieu, les femmes! Vakna upp! Girls, en groda blir aldrig en prins...bara i sagor för barn.

                                                               

                                                        Come on dance with me, Fred !


Jag är litet bråttom nu, ska till en fest...Hoppas att det finns många snygga prinsessor där (haha). Jag kör min bil, så ingen alkohol i kväll. Bonne nuit !



RSS 2.0