Melodier full av överraskningar !



                                               

Wow, vilken underlig musikalisk resa ! Japanerna kan utforma stora och majestätiska melodier (i 2000-talet) som flyttar själen utöver kroppen till någon mystisk plats, även för en europé. Fascinerande. Miłego weekendu, Księżniczko !   




Aniołku ... obudź się !




Réveille-toi, Belle au bois dormant
Le soleil n'est point encore lever au levant
et tandis que le silence règne au dehors,
les âmes qui hantent la splendide "Venise du nord" sont plongées dans un lourd sommeil.


Le temps est venu pour toi,
Princesse,
de te vêtir de tes habits plein de superbe,
et d'enfiler tes ailes de lumière
pour filer dans les airs tel une étoile filante,
un ange,
mon ange.
Toi...




~ Guds modern ~



Bonsoir, ma douce et brillante étoile du soir ! Idag pratade mina kollegor inte om politik (jag var för glaaad) men Madredeus, en grupp mycket mycket populär här i Frankrike. Jag gillar inte den här typen av musik men denna grupp är ett undantag. Jag har hört den sista låten och är besviken och förvånad för att bandet har en ny sångerska (mer ung).

                           

Tyvärr har den nya sångerskan inte en röst lika vacker än Teresas rösten. Jag tycker inte att det nya albumet blir en succé. Men jag är säker på en sak, är inte fan nu. Människorna tycker inte om denna typ av förändring i en musikalisk grupp. "Guds modern" är död. Nu blir det en annan fotbollskväll (hemma). Ha en härlig kväll, Princesse !  




Encouragements and support !



Jag önskar dig mod för den här långa dagen av klass. Var en snäll elev och lyssna noga på lärare-instruktörer ! Och glöm inte att du var hemma efter kurser. Ha talamod och positiva tänker ! Jag tänker på dig och skickar dig energi under hela dagen för att dina kurser blir mindre boooring. Är med dig i tanken.
                                                         *******   *******   *******  

              

                                                      Dla Ciebie, Kwiatuszku !

Hoppas att du har en underbar kursdag, min lilla ängel !  




Sem mulheres !




                            

En fantastisk kväll med en grym god match. Och det blir en ny kväll utan kvinnor ikväll. Ha en fin dag och en trevlig dejt med herr Chruchill !  




Blåsig natt



De takpannor har dansat hela natten. Det var som om en nattklub låg över mitt huvud. Och det blåser fortfarande mycket stark i morse. Hoppas att inte tappa balansen när jag ska och går till jobbet. Bonne journée, ma douce folie !  



Brndomhjälte !



Bonsoir, ma belle étoile du soir ! Wow, det är stormen utanför sedan i morse och jag såg ett paraply att flyga i luften framför mig, haha.

                                                        
                                              Nej, det är inte fortfarande sommaren !  

"Seriöst", jag har tvekat att skriva och publicera det här inlägget eftersom jag var rädd för att du har en hjärtattack medan du läser det. Hoppas att du förlåter mig om du har ett problem, oui? Pojkarna drömmer att bli brandman, polisman eller cowboy men inte mig. När jag var liten så ville jag bli den personen som var min barndomhjälte: Spindeln (och Stålmannen också).  
                                                   
                        Min barnhjälte  är helt tokig, eller hur ? Oh la la, vad jag skäms !

Är du forfarande levande, Princesse? Oui? Well, filmen börjar snart på tv:n och måste inte glömma nötter och te. Det är ibland skönt efter en jobbsdag och träning.

                                                           * * *       * * *       * * *     

                      

Hoppas att du har en underbar kväll på din soffa, min kära lilla ljusängel !  




Wisielec !



God morgon, min ljusängel ! Inte för trött i morse? Jag är rädd för att gå till jobbet. Vill inte höra om politik hela dagen. Jag tror att skulle kunna att hänga mig à la moi.

                                            

Hursomhelst, hoppas att du får en lååång siesta, en trevlig träning och en fin dag, Princesse !  




~ éternel coeur de lion (rouge et blanc) ~



Även barnen i Polen är modiga. Känner du "Rota"? En dikt skrivas av Madame Maria Konopnicka i 1908, som blev en patriotisk polsk låt.

 

Under den nazistiska ockupationen, scouter klistrades affischer med orden i denna dikt på väggarna i deras stad (Zielonka nära Warszawa) under den polska självständighetsdagen. Som hämnd dödade nazisterna flera scouter och stadens invånare också. Allt detta för bara några ord.  

                                         
                                    Księżniczko, nie zapomnisz : Czuwaj !   

Jag vet inte många saker om scouting, men jag tycker det är väldigt bra livets skola för ungdommar. Życzę miłego wieczoru, moja mała Księżniczko !  




Min personlig plan för lördags morgon !




                            

Här är vad jag har planerat för denna lördags morgon. Tänkte att gå och handla. Och sedan att jobba muskler. Det regnar eller solen skinner mellan två big molnen, jag vet inte väl exakt. Narazie Kwiatuszku ! 




Huvudlöse



Var är mitt paraply? Det är omöjligt att inte hitta det. Mitt huvud är väl på mina axlar i morse, men, öh, ... jag är inte säker nu att jag tänker på det. Kul att vara på gatan i regnet utan paraply, eh?

                                           
                                                 Allt är normalt, som varje morgon !   

Hoppas att du kan ta en liten siesta innan att jobba på din översättning eller något annat projekt till dig. Je te souhaite une magnifique journée, ma douce princesse !




Guld i hår !



Jag såg ett reportage om krisen i Ryssland på nyheterna (tv). Där är familjer tvungen sälja hårflätor till sina döttrar för att få pengar extra, blont hår i synnerhet (du har varit var en lycklig flicka, Księżniczko). Naturliga hår 100% (without hair coloring) anses vara värd många pengar (mycket dyrt) för dem som gör löshår/hårförlängning (vet inte hur säga på svenska).

                                          

Mödrarna och sina döttrar grät som om någon i deras familj var just dö. Jag blev förvånad över att flätor av flickor betraktats/ansetts som sanna skatter i de ryska familjerna. Mycket konstigt, eh? Och de kastar inte dem (warkocze) i soptunnor. Ryska kvinnor (toch flickor) är jättestolta över sina långa hår. Håret är heligt för dem. För att vara ärlig, blev jag lite ledsen att se dessa flickor och mödrar att gråta, moi som gillar så mycket långt hår hos en kvinna.

          

Dobranoc i do jutra, najpiękniejsza gwiazdko na niebie !  




Wybory : "Dobry" wzór à la moi !






Jag har precis fått mitt röstkort. Nu har jag äntligen papper för att tända en brasa i den öppna spisen hemma i kväll. Cześć, moja mała Księżniczko




Dla Ciebie, Aniołku !






Une simple petite fleur (virtuelle) pour mon petit ange de lumière,
toi ... qui me guide dans les ténèbres ;
juste une fleur éphémère, pour ma princesse éternelle.k, ok ! C'est inutile d'écrire davantage, si mes mots sont si effrayants pour toi.
Haha, peut-être que tu serais moins effrayé si j'écrivais en polonais.
* * * * * * * * *
Aniołku, ten kwiat jest tylko dla Ciebie !



Pigg och nykter !



Jag har sovit som en sten inatt och har precis legat och dragit mig i sängen. Nu blir snart det en joggningstur för mig. Jag  är jättepigg och har ingen baksmälla (hur säger du det på poslka?) i morse, MOI, haha.

                        

Je te souhaite un merveilleux dimanche, mon ange de lumière !  




Carreofur blir större !






"Min" Carrefour expanderar lite mer (har redan varit en av de största i Frankrike).



Den ligger i en speciell plats där det finns många andra affärer. Allt detta är nära hos mig (runt sex minuter med bilen).




Lördagsvila för hjärnan, inte för kroppen !



Bonjour, ma douce et vaillante princesse !  

                                                  
                              Hulkens citat : en vila för hjärnan, inte för kroppen !  

Idag
vilar jag mitt sinne (hjärnan), men inte kroppen. Mina muskler vill gärna arbeta mycket och så kan jag verkligen inte säga dem "nej". Men först blir det en tur till Carrefour.   

              

Życzę miłego dnia, moja mała Księżniczko !  




~ Avec toi, par la Pensée et le Coeur ~



Mon cher ange de lumière, j'imagine que tu voles dans les airs à cet instant. J'espère que tu te sens mieux, que le vol se déroule bien et que les passagers sont gentils avec toi.



Princesse ! Reçois de ma part, plein de pensées positives.
Et cette chose bizarre qui brûle dans mon coeur et mon âme, je te la donne sous forme d'énergie.
(En espérant que cela te soit bénéfique.)

Et même si tu ne ressens pas ma présence à tes côtés cette nuit,
sache que je suis avec toi par la pensée et le coeur
...
à jamais !




Och?



Bonjour, Izabella ! Här är en vecka som är på väg att ta slut. Det betyder att jag blir en vecka äldre nu. Men livet går vidare.

                                                  

Hoppas att du har en trevlig kväll, min lilla ängel !   




Humor i trosdags morgon !



Det skulle verka som att många människor ser ufon när de flyger på flygplan. Jag har flugit tre gånger på ett A321 och jag såg ingenting utanför av en otrolig, hÄrlig utsikt över världen. 

                                               

Min kära ängel föredrar att försvara ankor, inte jag. En del passagerare har sett oidentifierade flygande föremål, inte jag. Jag undrar varför jag känner mig ensam i världen i morse - skämt.  
                  
Det är inte darför att det är inte fint väder att man inte kan ha lite "humor" - svårt tidigt på morgonen. Hoppas att du har en trevlig träning och en fin dag. Bonne journée, ma douce princesse !  




Byråkarti !



Varför behöver man massor av papper/pappersdokument? Jag känner verkligen inte mig i Ipod/dator/internetåldern. Vem har sagt att vi lever i 21-talet? Det blir värre och värre, tror jag (här i Frankrike). Ach, kochany biurokratyczny aparat państwowy !  

                                 

Hoppas att du har en fin och trevlig onsdag. Bonne journée, mon ange !  




Morgonmelodi !



Hej, Słoneczko ! Jak się masz dziś rano? (försöker att öva på att uttala några ord på polska lite varje dag - inte lätt). Ah, vilken glädje att höra regnet att sjunga sin söta melodi när man vaknar på morgonen. Man blir så glad och är väldigt ivrig att gå ut på gatan. Positvt tanke : En fin morgon för Madame Moder Natur.   


                      

Hoppas att du har en bättre dag än här. Bonne journée, mon ange !  




Farliga ankor !



Dobry wieczór, Slicznotko ! Det var inte lätt att springa i eftermiddag på grund av en (kille-)anka som flirtade med (tjej-)anka. De såg inte mig som om jag inte existerade och de nästan fick mig att falla ner.

                                      

Några människor var omkring mig, och skrattade att se detta. Pourquoi toujours moi?


                                                      * * *       * * *       * * *    


                

Nu ska jag snart kolla lite den polska tv:n. Jag förstår ingenting av vad som sägs, men jag gör det så att mina öron vänjer sig vid det polska språket. Är det möjligt? Det tror jag inte, tyvärr. Hoppas att du hade en trevlig kväll med god champagne, Princesse !   




Otåligheten har gränser !



Bonjour, mon doux rayon de soleil ! Det är en helgdag idag. Men jag måste snart åka till Carrefour för att åtgärda problemet jag har med min netbook i två veckor. Jag behöver få en ny nätadapter för att ladda det batteriet. 

                                                

För två veckor sedan, en kvinna som jobbar på Carrefours kundtjänsten ringde mig för att få serienumret på datorn. "Ok, jag gör det nu." sa hon. Fem minuter senare ringde jag där eftersom jag hade förvirrad bokstaven "O" med siffran "0" i serienumret. En man svarade att kollegan har slutat jobbsdagen.

                                            

Tänkte ta en förklädnad liknande den för Batman och en piska. Så kan jag kanske  få ett bättre resultat. Sedan kommer jag arbeta musklerna.

                   

Önskar dig en lugn och underbar måndag, Princesse !    




Joyeuses Pâques 2012, mon Ange !



Good morning, my Sleeping Beauty ! Vilken vecka jag haft ! Faktum är att jag jobbade mina muskler under mina lunchraster varje dag i veckan.
                                          
Och sen sprang jag mina tolv kilometer (en gång femton km) efter mina jobbdagar. Vad kunde jag göra en gång hemma? Jag duschade och åt middag på samma gång - jag är inte säker - och jag kröp ner in min säng, helt slut och sov nätter, nätter utan drömmar. Så blir det bara en powerwalk för mig i formiddag.

                                                         *******   *******   *******     

Hoppas att du och din mamma en looovely påskdag och dina scones smakar goda (?). Je souhaite du fond de mon coeur que cette journée de Pâques soit belle et ensoleillée (dans le coeur) pour toi, mon ange, ainsi que ta maman, une journée avec beaucoup de rires et de champagne !

              

Życzę zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych, Aniołku !   

P.S : Hoppas att jag inte har skrivit en dumhet på polska, eh?  




Livet : en enkel matematisk ekvation?



I går kväll kollade jag "Slumdog Millionnire" med skådespelerskan Freida Pinto. Synd att hon har sagt i media i Indien att hon är en indisk ... rent blod. Hon sagt det bara för att hon är katolsk och heter Pinto. Indien ligger på min virtuella (resa-)list men vill inte bo där.

                   
                                                                Ett ovanligt par !   

Denna par motsäger allt vad forskare säger om förhållandet/kärleken mellan män och kvinnor. Som om allt kan förklaras genom en matematisk ekvation. Usch ! Tur att livet är mer än en enkel ekvation. I Frankrike gillar man mycket det, cartesianism, osv. Och ändå ...

                             
                                                         Absolut, herr magistern !   
 
                                                             ******* ******* *******



Jag har precis tagit en dusch efter att ha haft en jobbig träning (muskler) och det blir en lugn kväll nu. Hoppas att du och din mamma har en härlig kväll (när hon är tillbaka hemma, efter mässan ikväll). Bonne soirée, ma belle étoile du soir !




~ Pour la semaine prochaine ~



Bonjour, Princesse ! Jag ville att publicera ett inlägg i veckan för att ge dig energi men jag gillade inte mina ord. Nu behöver du inte det eftersom du Är i semester hemma, hos din mamma. Så blir det n¨Psta veckan när du Är igen i huvudstaden. Don't be afraid, little red riding hood !

                

Nu ska jag snart springa och sen äta frulle och drömma förstås (haha). Önskar dig en fin, trevlig och glad påskafton. Hälsa din mamma på ditt så fina hemspråk !  




RSS 2.0