På väg till morgonjogging !



Bonjour, ma douce petite princesse ! Hoppas att du inte glömt att sova inatt :-) Hur kan ditt job bli bra om du är trött? Men jag vet att det finns inget problem med eftersom du är en klok människa.

                                                       
                                                           En hård träning !

Nu ska jag gå ut (med Monsieur Sol) och springa för att få liten frisk luft i skogen. Sen tänkte jag att ta en "hård" tränning i eftermiddag. Ha en underbar lördag, min söta lilla ljusängel !




Efter en jättefin solig fredag... :-)



Bonsoir, ma belle étoile du soir ! Sol och väme, jag blev glad idag :-) Jag kommer snart att ha några lediga dagar (micro-semester), yeees !!! Nu har jag ett möte med mig själv i trädgården (och lite vin). Detta är förvisso inte lika intressant som ditt möte med killen i parken ;-)  

            




Słońce !





27 grader just nu :-)




Vendredi 29 juillet 2011



Hur är det med vackraste av alla vackra blommor? Sov du gott inatt? Det skulle bi comeback av sommaren här...äntligen :-)

                        

Ha en fin dag - Je te souhaite une bonne journée, mon petit ange de lumière !




Arroganta med generösa !



Dobry wieczór, koteczek ! Vi (fransmän) kanske är arroganta människor men mycket generösa. Man ger en massa pengar för att hjälpa afrikaner som dör av svält just nu. Och vi gör det så finns det ingen franska offer. Man ger pengar för att hjälpa till i kampen mot aids, cancer och hjälpa människor som inte kan äta varje dag eftersom de är för dåliga. Vi är arroganta människor men med ett stort hjärta.
                        

               Bonne nuit, ma douce et belle petite princesse, fais de beaux rêves !

Fråga: Varför tar du inte bort min första kommentar på din blogg?




Sol, vad är det?



Dobry wieczór, misia ! Vad är solen redan? Idag insåg jag att jag började glömma vad solen har sett ut. Det är höst, inte sommaren här. Det var varm som helvetet i maj och juni (30-40 grader) men i juli Brrrr...bara 23-25 grader och regn nästan heal tiden :-( Nu är naturen inte blond lik dig ;-) men helt grön.

                                                               
                                                             Regn, regn, regn...  

Jag skulle behöva
lite positiv energi. Skulle det vara möjligt att skicka mig ett av dina söta änglalika leenden? Även ett mikroleende, oui? 
           
                                    Sov gott och dröm söt, min lilla solstråle !




Impossible de dormir !



Jag försökte sova men det var omöjligt, för saker i huvudet. Princesse, lova mig att vara försiktig var du än är ! Var försiktig, s'il te plaît ! Ô, ma douce et belle petite princesse...
                                                 
Hoppas att du fått en bättre natt/somn än mig - Moje szczęście, miłego dnia życzę !




La beauté de la vérité vraie !



Dzień dobry, najpiękniejsza ! Du ser väl att jag var helt rätt som vanligt. Du var/är/ska vara världens vackraste/sötaste/gulligaste kvinnan för evigt. Mój Boże ! Du har vackra gröna ögon och ett söt änglalikt leende. Jag måste säga/erkänna att det finns något speciellt i ditt leende. När jag kollar dina bilder, mina ögon är alltid attraherad av ditt leende (och dina ögon). Alltid ! Åja, jag är verkligen fascinerad av den här underbara leende på dina läppar. 
Jag vet faktiskt den riktiga skönheten och jag inte behöver någon för att veta vad det är skönhet. Men du vet redan allt det. Själv behöver du inte moi/mina ord för att veta du är vacker eftersom jag misstänker att alla män säger dig samma sak varje dag, varje helg. Tja, de är rätta att tycker det.
(- Du är en vacker, klok och smart Ängel, en fin person med ett stort guldhjärta, så generös. Och om männen  förstår inte det, så är de dumma och deras dumhet gör dem blinda för att de inte ser den sällsynta pärlan när den är just framför dem).
Din åsikt är absolut inte viktig eftersom det viktigaste är sanningen. Faktum att mina ord är sanningen, den rena sanningen, den absoluta sanningen. Och det är därför det är inte viktigt att du inte gillar vad jag säger. Jag vet mycket väl vad jag skriver. 

                 Je le crie haut et fort : Casia Sobczak est la plus belle femme au monde !


                         

Det spelar ingen roll om du inte vill titta på min blogg på grund av det. Jag är en ärlig person med mig själv och med andra människor och aldrig skämmas för att säga sanningen. Je te souhaite une belle journée et une bonne semaine, mon petit ange




Telle mère, telle fille !



Bonsoir, mon chère petit ange ! Jag hoppas du är lycklig och njuter av varje ögonblick med din mamma. Dessa stunder med henne är viktigare än något annat. Jag skulle vilja att du gör något för mig (även om jag vet att du inte kommer att göra det). Tacka (på polska) din mamma för att föda (to give birth to) dig. Och jag skulle vilja att du gratulerar (på polska) henne eftersom hon har en underbar dotter. Dessutom är jag säker på att din mamma är lik du även om jag känner inte henne. "Telle mère, telle fille !" säger vi i Frankrike. "Like mother, like daughter" men jag vet inte hur säger man det på det polska språket :-(
              

Well, hoppas att du har en jätteunderbar kvÄll med din mamma - Bonne soirée à toi et à ta maman, mon bel petit ange !  




Omöjligt uppdrag !



Bonsoir, ma belle étoile du soir ! En dag hittade jag bilder på mig i Paris (world youth day, John Paul 2). Och en idé kom in i mitt sinne : att söka och hitta bilder på dig när påven kom till Sverige. You can not imagine how I was happy to do it. Men det var kortlivad eftersom uppgiften visade sig vara omöjligt uppdrag. Faktum är att det bara finns fyra-fem bilder av påvens besök i Sverige. Kan du tänka dig det? Här är föreställa sig några som jag hittade på nätet :



• Kan du säga om barnen har en traditionell dräkt från Polen (eller kanske Sverige)?



• Känner du igen den här plats? Är du på bilden? Jag ser inte dig, tyvärr :-(

               
Nu ska jag dricka et (hmm, två) glas rosé på trädgården, med mig själv. Hoppas att din mamma och du har en underbar kväll - Bonne soirée, Princesse !




Polsk historielektion !



Cześć, mój Aniołeczek ! Jag vet att historien inte är din starka sida, så här en video på Polens historia :

  

Var inte som vissa människor som glömmer vilka de är ! Du kan känna stort stolta över att ha ett rött och vit hjärta, en själ som gör dig en polska till 100% (glöm aldrig det, min lilla polska prinsessa ! ALDRIG !). Polen kommer att existera så länge som ett polskt hjärta slår någonstans i världen. Och jag tänker alltid att det polska folket är otroligt, fantastiskt. Om du har intelligenta politiker så kommer Polen att bli en stormakt i Europa (och världen), lik Tyskland. Oh la la, jag är trött på Tyskland. Skynda dig, Polen, vi (Europa) behöver dig ! En dag ska jag besöka ditt  fina och stora hemland men jag behöver fortfarande lära sig några ord på polska :-) Papa, mój Aniołeczek !
                                               
                                                    Amor patriae nostra lex !


PS : jag har sett på din blogg att du har alltid ditt underbara lilla änglalika leende, det vackraste av alla leenden :-) Och vilken fin fransk solglasögon du har ;-)




Hemstad eller inte?



Dzień dobry, słoneczko ! Det var vinter när du var i Oxelösund, förra gången? December, den kalla luften från Sibirien, snöstormen, dina besök på din mormor trots kylan och snön (du är en modig tjej) din polska jul med din familj. Är jag fel? Princesse, hur kan du säga Oxelösund är din hemstad? Zawiercie är din riktiga hemstad. Jag är född i Mauléon men växte upp i Bordeaux trots att Mauléon är min kära lilla hemstad, för evigt.

              
Jippie, jag ska snart gå ut och springa i skogen så kan jag leva och ändas igen. Well, hoppas att du har en lovely solig lördag med din mamma i Oxelösund - Bonne journée, ma douce Belle au bois dormant !  




~ Dzień dobry ~





Moje szczęście, miłego dnia życzę !




En liten bön till Dieu !



Herre, du vet att jag aldrig ber om något för mig själv, men jag blir lite självisk ikväll.

O Herre, hur min lilla prinsessa kan vara Sleeping Beauty om hon inte kan sova på natten? Hon har inte tid att ägna åt henne själv, ingen tid att andas, eftersom hon har en hel del arbete att göra (glöm inte att min underbara lilla ängel är polska!), en massa av människor att träffa och parties.


Herre Gud, jag ber dig från djupet av mitt hjärta, så att min kära ljusängel kan få sova på natten ...
Få mig vad du vill, men...
... Låt henne ha söta drömmar varje natt ...
... och skicka änglar för att skydda min eviga lilla prinsessa, dag och natt.

Amen !




...




Doux rêves





~ Det är dags att gå till sängs "med dig" ~



Bonsoir, mon cher petit ange ! Jag har precis gått hem. Hade ett möte med några vänner (kören). Det var skönt att vara tillsammans igen. Vissa hade jag inte sett dem sedan dinosauriernas tid. Det är meningslöst att berätta att vi alla hade en massa saker att säga. Och jag drack ett glas champagne - inte två eller tre. Du och jag är olika (joke) :-b

                                                  
Det är dags att gå till sängs "med dig" igen, underbart - haha ;-) men jag är helt slut. Zzzzzz...Oh la la, i morgon bitti jag går upp tidigt. Hoppas allt var bra med dig igår (tisdag) - Dors bien, ma douce, belle et "folle" petite princesse. Fais de beaux rêves !




Le ! Jag kan se dig ;-)



Bonjour, mon petit rayon de soleil ! Nu brukar jag titta på denna webbkamera. Alltid ! Jag vill bara veta om vädret är fint eller inte när jag vet att du flyger i luften, mój Aniołeczek. Kanske jag har sett ditt plan, vem vet? ;-)

                          

Brrr, det regnar ute just nu :-( och hela natten också. Well, hoppas allt är bra med flyghem och har en underbar dag - Miłego dnia życzę, mój Aniołeczek !    




~ Nie, niczego nie żałuję, mój Aniołeczek ~



Bonsoir, ma belle étoile du soir ! Jag blev påmind om det vi har skrivit om våra bloggar (även om jag inte har lämnat många kommentarer om din. Jag tyckte synd om dig. Haha, var jag inte en groda med ett stort hjärta?). Ja, minns mig precis allt. Mina kollegor frågade mig "Varför ler du hela tiden i morse?". "Det vet jag inte. Darför att jag kanska blir helt galen..." svarade jag. Åja, jag mindes alla våra kommentarer hela dagen. Det var så skönt men jag tror fortfarande att allt detta är galna. Är det bara en dröm? I wish to never wake up. En sak är säker, jag är den lyckligaste av alla män i världen. "Non, je ne regrette rien" som sa Edith Piaf. Nie, niczego nie żałuję, mój Aniołeczek ! Min polska blir bättre varje dag, eh?

              
                                                                     Jamais !

Kan erkänna jag att jag har en av dina porträtt (min födelsedagpresent till dig, minns du? Neeejj) hänger på väggen i mitt rum. Hemskt, va? Haha, jag går till sängs "med dig" varje natt ; jag vaknar upp "med dig" varje morgon. Jag vet väl att de porträtt jag har gjört av dig är hemska (jag har inte talang av en Renoir eller Picasso), men jag älskar dem mycket i alla fall. Är du rädd för mig nu? Det är dags för mig att somna "med dig" ;-)

                                              
                                        I am here, my little polish angel. Hahaaaaaha !

Det var en dålig dag idag. Jag är trött och var arg. Tur att du har varit i mina tankar hela dagen ! Shhh, det är en hemlighet :-) Detta var en stor tröst, stor hjälp för mig. Men kan du skicka mig en av dina underbara änglalika leenden, Princesse?

              

                                         Dobranoc, miłych snów, najcudowniejsza !

Bonne nuit, ma douce, belle et merveilleuse petite princesse de Zawiercie. Fais de beaux rêves et que tous les anges du ciel te protègent !  

PS : • Som jag vet att du inte gillar vad jag skriver i denna kommentar så jag skriver ett annat inlägg i morgon bitti. Är jag inte den bästa grodan att du känner, Princesse? ;-) 
          • Är inte det det längsta inlägget på svenska att jag har skrivit på min blogg?




Juli 18, 2011 ~ Bonne semaine ~




                

Imorse är jag jättetrött. Tristesse mais c'est la vie ! Det blev en dålig weekend. Hoppas att ni hade en lovely helg och jag önskar er en trevlig solig "hot" vecka med en massa av kärlek och...

Ciao, ciao !




Eternellement ...



Xxx xxxxxx xxx !




~ 14 Juli ~ Nationaldag i Frankrike !



Bonjour, mon doux rayon de soleil ! Gissa vad? Det blir en helgdag i dag. Ma che la vita è bella ! Det är nationaldag, you know. Vive la France ! Bla bla bla...Vi firar den franska revolutionen. Har du redan hört talas om det? ;-) "Rewolucja francuska" på polska, tror jag.   

          Prise-bastille
                                       Szturm na Bastylię, 14 lipca 1789 roku  !   

         
                                            Wolność wiodąca lud na barykady !  

Det spelar ingen roll om du inte vet det ;-) Vi hyller de revolutionära som mördade tusentals oskyldiga för "wolność, równość, braterstwo" eller ta makten för sig själva.

     

Själv firar jag aldrig nationaldagen. Det är ett bra tillfälle för mig att vila mig i lugn och ro. Well, it's time to run in the woods now, och njuta lite av den svala morgonluften. :-) Je te souhaite une belle journée ensoleillée, ma belle petite princesse de conte de fée !  




Två danser och sen Zzzzzzzz !



Bonsoir, ma douce et belle princesse ! Ikväll finns det populära balar (ute) fixas av brandmän i hela Frankrike.

              
                                             Brandmän börjar att ha deras harem !  

De blir världens lyckligaste männen (hmm, really?) eftersom de slutar natten med ett helt harem. Franska brandmän ! Vi är inte ansvariga vuxna?  Det är därför vissa ligger med flickor som är 14-16 år. Moj Boze ! 

                                               
                                                                 Sister och moi ! 

Nu ska jag gå ut med min syster och hennes pokjvän till en av dessa populära balar, eftersom jag har lovat till Christelle två danser, bara två inte tre eller fyra - ett löfte är ett löfte. Och sen kommer jag hem och hoppar på min säng. Ha en tervlig kväll, min kära lilla polska nalle !




- Question : To have or not to have -





Belle princesse, tror du att jag har humor? Om "oui", vad tycker du om det då? Var ärlig, jag kommer inte gråta ! Lite ;-)




Jag vet var du bor nu, Prinsessan !



Bonsoir, mon bel petit ange de lumière ! Jag har precis kollat Allsång på skansen (del 1, 2 och 3 - live tonight, kan du tro det? ). Jag vet att du inte gillar det men det är det enda sättet för mig att höra svenska, vet du. Att sjunga är bra för att lära sig ett språk, inte sant?

                 

Moj Boze, Stockholm är så vacker även på tv:n. Ljuset i slutet av dagen är overkligt. På universitetet, träffade jag en student som kom från Madeira (Portugal) och sa att ljuset i Frankrike var olik hennes land. Det är så sant.

                                                    

=> Oh, jag skulle gärna vilja så mycket att vara en fågel och flyga till Stockholm just nu, haha. Tyvär är det bara en dröm :-(

Akta dig ! Jag är säker att jag har sett din stadsdel och även din lägenhet. Hälsa och erbjud mig ett glas vin, nästa gången du är på tv:n. Jag vet var du bor nu - någonstans i Stockholm ;-)

                    

Hoppas att det är bra med din översättningBonne nuit, ma douce et belle petite princesse de Pologne. Puisses-tu avoir une nuit calme avec plein de doux rêves !    




Dzień dobry, kwiatuszek !



Jag ville bara veta hur är den vackraste av alla blommor i världen? Hoppas att du är inte för trött idag. Igår kväll kom jag hem sent och är trött i morse. I princip är det regnar idag (jag hör vinden rytande ute). Det är värmt och soligt här dessa sista dagar (30-34 grader), du vet. 

              

Nu blir det snart jobb, jobb. Je te souhaite une belle journée, mon bel petit ange de Pologne ! 




- Kostucha i predestynacja -



Jag var hos en vän som har en riktig mini-bio. Vi kollade "Final Destination 1" med den vackra Ali Larter. Amerikanska studenter måste ta ett flyg till Paris. Men en kille har en vision om planet som expolredar i luften. Han får panik och med flera klasskamrater kastas han av planet innan det lyfter. Några minuter senare ser de ett stort eldklot på himlen över flygplatsen, det var deras plan med resten av klassen. Men historien slutar inte så eftersom döden (man ser aldrig den i filmen) ger aldrig upp sina planer. Döden glömmer aldrig oss. 

              

Och sedan kollade vi F.D. 2 och 3 (jag vill gärna se n°4 och 5). Det är den första och sista gången jag ser filmer hela dagen. Men filmerna var riktiga bra, störande och intressanta. De var en inspiration fär att vi har pratat i timmar och timmar om : the Grim Reaper (kostucha) ; We are masters of our own lives or predestynacja? Det var jätteintressant ! Hmm, jag vet inte som jag kan sova ikväll.




Ett par timmar med syrran !



Jag åt middag med Christelle i närheten av Bordeaux. Hon ville veta om du fortfarande läser min blogg. "Jag vet inte varför men, ja, fortsätter hon att läsa bloggen. Kanske för att hon slutat dricka kaffe", sa jag. Hon skrattade och sa att hon visste varför. "Är du ett medium?" frågade jag. "Kanske, kanske" svarade hon. Du ser hur unga människor är nuförtiden. De tror de vet allt och bättre än vi, gamla dinosaurier.  Och efter några bla bla bla tog jag en liten promenad på stad, ensam med mig själv och människor som gick på gatan.




Juli 8, 2011 - Möte med journalister !



Idag träffade jag två journalister från Georgien. Jag måste säga att de var mycket imponerad när jag sägte ett par ord på polska. De gissade direkt att jag talade det polska språket. "Nej, jag talar inte polska, tyvärr" sa jag. "Javisst du talar polska !" insisterade de. Att veta några ord på polska, betyder inte att tala det polska språket. Maybe in a perfect world. Dream, dream...Hey, jag börjar kanske bli lite polack nu ;-) Oh, stackars Polen !

Dessutom pratade de (och jag) om toi, språk (mycket intressant), GeorgienRyssland och Sovjetunionen (före och efter) också. Oh la la, jag gillar inte ryssarna. De dricker för mycket alkohol (som polacker, säger journalister). Men männen är helt fulla och sen kvinnor ligger med andra män. Eller, om man erbjuder vodka till en man så kan man ligger med sin fru där, i Ryssland (journalisterna bodde i Moskva och St Petersburg). Jag hatar det. Ryska soldater skulle sälja deras egna mödrar för att ha vodka. Vilka idioter de är ! Hemskt !

Annat än att pratade vi en hel del. Det blev ett intressant möte. Ett fint möte.




Soleil de jour et de nuit !



Dzień dobry, słoneczko ! Jag undrar hur kan du sova när solen skiner hela dagen och hela natten (midnight sun), eh?

              

Jag har precis tagit en liten promenad och det är snart dags att jobba lite. Hoppas att du har en trevlig och solig dag - Je te souhaite une merveilleuse journée, ma douce et merveilleuse petite princesse de Zawiercie !  




Es-tu réelle ou le résultat de mon imagination?



Je me pose des questions sur toi.
Es-tu bien réelle ou le fruit de mon imagination, de ma folie? Je pense souvent que tu n'existe pas (seulement dans mon crâne, je veux dire).
Tu es juste une image, une idée qui a vu le jour dans mon esprit, mon coeur,
ma folie.
- Non, ce n'est pas possible que tu sois réelle !

...Mon petit ange, ma belle princesse de Zawiercie
(pour l'éternité)




En musikalisk katastrof?



Bonsoir, mon cher petit ange de lumière ! Jag är arg mot mig själv eftersom jag hade komponerat en melodi i mitt huvud i morse. Jag var för säker på mig själv och tänkte att minnas den, kvällen. Tyvärr hade jag så mycket saker att göra att jag har glömt allt. Mitt minne är lik moi, gammal. Vem är jag? Var är jag? Oh la la, jag behöver semester...

                            

Hoppas att du hade en trevlig dag och ha en lovely kväll med dig själv (läs : din sis) - Bonne nuit, ma belle et douce petite princesse. Fais de beaux rêves et que tous les anges du ciel protègent Joanna et toi !  

PS : Säg mig när/om du förstår inte vad jag skriver  




Dis-moi tout, Princesse !



Bonsoir, ma belle étoile du soir ! Idag har studenterna fått sina studentexamen resultat (baccalauréat). Men det finns ingen firande här (bara en fest mellan studenter). Nu vet du att min hjärna fungerar hela tiden. Känner du "Studenten"? Om du inte vill att jag blir arg, då kan du svara på några frågor, eh?  

              

Tja, jag undrade om du firade "Studenten" och hade du en studentmössa på huvudet? Valborgsmässoafton eller inte? Jag såg några bilder på "Valborgsmässoafton" i en bok och jag gillar absolut inte det, I confess. Am I too curious and ask foolish questions?  
                
Bordeaux är inte Bordeaux men Madrid - hace demasiado calor aqui. Hooppas att du haft en fantastisk dag med din familj och har en lovely kväll - Dobranoc, śpij dobrze, mój Aniołeczek !  




A lucky man?



Jag har precis hittat en fyrklöver på trädgården.


Am I not a lucky man?

Nu kan jag säga att världen är min  ;-)




Glöm aldrig som du är, Princesse !



Dzień dobry, mója Aniołeczek ! Det är dags för dig att ha en polska heldag :-) Jag vet att din mamma snart kommer vara tillbaka (semester) till Polen. Jag antar/tänkar mig att hon måste vara jätteglad över att vara där. Trots allt det du sa tidigare är jag fortfarande rädd att du glömmer ditt hemland. Jag vet att Sverige ger dig så mycket, men snart Polen kommer att bli bättre än Frankrike, Storbritannien eller till och med Tyskland. Men Polen ska aldrig vara Sverige i alla fall. Jag tycketr att det är bra att varje land är olika, även/särskilt inom Europeiska unionen

                                                             
                                                               Polska, Polska :-) 

Jag är säker på att trots att du har vuxit upp i Sverige, du är (lite, eh?) annorlunda än svenska kvinnor. Jag håller fortfarande hopp att du är polska i ditt hjärta (för evigt). Jag har hittat några saker på nätet så att du kommer ihåg vem du är : en lilla polska ljusängel med hennes änglalika leende :

(Oh la la, jag skriver för mycket)

                                     

•  En kopp för att dricka kaffe eller te (jag gillar det).

                

•  Älskar du fortfarande Polska?


                   

• Favorit : En t-shirt för att alla kan se att det är ett stort rött och vitt hjärta som slår i dig - forever, eh?

                       

Hälsa din mamma och din kusin. Hälsningar från mig, en konstig okänd liten groda från BordeauxJag vet inte vad jag kan skriva. Hmm...Well, jag önskar dig (på polska) en fantastisk looovely dag med din familj. Njut av varje ögonblick med dem ! Glöm inte att erbjuda till din mamma ditt vackraste änglalika leende, oui? :-) - Miłego dnia życzę, najcudowniejsza ! Bonne journée, ma belle et douce petite princesse de Zawiercie. 




Bonne semaine, les deux amoureux !



Hoppas att du hade en trevlig helg med...Själv gjorde jag nada. Bara att drömma om omöjliga saker :-( Mon Dieu, det är jättevärmt här. Je souhaite à vous deux une belle nouvelle semaine ensoleillée, pleine de joies et de bonheur !
  



Vendredi 01/07/2011






♥ Je souhaite à vous deux une belle soirée et un weekend romantique ♥




RSS 2.0