Stjärnor är min familj !



Czesc ! Mamma blev en stjärna i Portugal. Har jag berättat det ? Hon intervjuades av en portugisisk TV om turismen i Algarve, landet, portugiserna (är de vänliga människor?), för att vara exakt. Christelle ville inte vara på tv, är mån om sitt yttre. Shhh, berätta inte det för någon. Det är vår lilla hemlighet, ok ?

                                                               
                                                                Shhh, it's secret !

Pappa har varit flera gånger på tv och tidningar. Jag tror att media gillar vår familj. It's strange ! Själv var jag två, tre gånger på tv men mina föräldrar och syrran vet inte allt det (bara den första gången). Stjärnor är min familj, haha ;-)

                                 
                                                             Oh, min kära stjärna !

Jippie, det är sista dagen i augusti idag. Bye, bye August - Välkommen september ! Men jag vet inte om det är en god nyhet eller inte. Ha tålamod med livet ! Det kan ger trevliga överraskningar, äntligen -hope, hope). Well, jag hoppas det är bra med dig och önskar din vän och du en trevlig kväll - Dobranoc, Casia !




En konstig dröm igen !



Holà, qué tal ? Är jag fortfarande levande ? Jag trodde att få en hjärtattack den här natten. Faktum är att jag hade en konstig dröm, förlåt en hemsk mardröm.



Jag var ensam i mörkret hemma. Allt var fruktansvärt tyst, när jag hörde en bebis att gråta någonstans. Något hindrade mig från att se bebisen. Jag sprang överallt i huset  för att hitta henne/honom. Ingenting. Jag visste inte vem han/hon var, där han/hon var förstås. Men det fanns något olycksbådande i luften. Bebisen grät alltid och jag var så orolig, ängslig. Vem var den här bebis ? Och varför grät han/hon ? Var han/hon i fara ? Jag sprang mycket som jag var andfådd, förlorade. Till höger, nada. Till vänster, nada. Jag gick upp och gick ner för trappan, gissa ? Nada. Jag blev helt desperat.



Plötsligt har någon försökt att ta tag i min arm. Handen var så kallt att jag hade gåshuden. Jag vände mig om för att se vem var bredvid mig och då vaknade jag på min säng. Jag såg mig omkring och såg ett slags mörker i mörkret, en silhuett i mitt rum. Oj oj oj vad jag hade ångest ! Jag slöt ögonen och öppnade de igen,  no había nadie. Tur att det var bara en ilusion, en mardröm, jag hoppas.

            

Hoppas du haft en bättre natten ;-) men det är inte svårt, inte sant ? Ska du till gymmet ? Var det bra ? Hoppas du har en trevlig dag i Malmö !




Ni är verkligen konstiga varelser !



Bonsoir. Jag vet inte vad jag kan skriva i kväll. För många saker i mitt huvud. Men jag vet att jag skulle gärna vilja att min hjärna är i strejk då och då. Och inte ha ett hjärta som slår i mig därför att detta hindrar mig från att sova varje natt. Ett hjärta är en onödig sak, för vissa varelser , t ex : grodor (låren är viktigare än hjärtat, haha).

                            
                                                    Låt mitt hjärta flyga till stjärnorna !

Var positivt ! Jag vet en sak, jag hatar augusti.

                                             
                                                       Tjejer är konstiga varelser !

Jag har en fråga. Lördag eftermiddag var jag med mamma i parken till stadshuset. Det fanns ett bröllop och en tjej (en snygg blond) i armarna på sin make/sambo och hon tittade på mig hela tiden. Varför mig, den lilla grodan och inte ankorna ? Var hon galen ? Tjejer är så farliga varelser. Tur att jag är en liten groda. Det fungerar inte med mig, utan magi.

                                                             
                                          En groda blir inte alltid en prins, kou ack ack !

Nu vet jag inte vad jag kommer göra, kanske kolla tv. Hoppas du har en underbar kväll, utan telefonen ! Dobranoc, chère petite Polonaise, milych snow !




Have a lovely week ;-)



Bonjour. Lördag morgon var jag ute och drack kaffe med min syster. Hon berättade om sin semester i Algarve : drömstränder, god mat, fint väder (sol, varmt ute : bränder). De sov hos en farbors vän nära hans hus (han bor där sedan är pensionerad -militär).


                                                                 Farbors huset !

Det fanns fester överallt varje kväll och hon dansade en hel del med flera danspartner, speciellt holländare. Jag döljer inte att jag inte gillar det väldigt mycket och vill inte tänka på det (jag gillar inte holländare). Hon måste vara försiktig med främlingar. Casia, min syster hälsar dig också. Hon är helt tokig, har tagit ca 170 bilder.


                                                            Äntligen, min ny dator !

Lördag natt kollade mamma, syrran och jag ett musikaliskt program på tv och drack te (pappa gick med vänner till fotbollsmatchen på stadion). Deltagarna måste hitta de saknade orden (2-5-10) i låtarna och tjäna pengar till föreningar mot sjukdomar, osv. En av tre föreningar har vunnit bara 2500 € på grund av en sångerska, en dum blondin som hade glömt sin behå hemma. En idiot blond som inte har någon hjärna (Cas, du har en riktig hjärna), tråkigt  och så ful !

"Sångerska : Va, min klänning är transparent och ni ser allt ?
TV-programledaren : Åja, absolut allt. Det visste du inte ?
Sångerska : Nej, verkligen inte !"

                                    
                                              I hope you have a Lovely week !

Men kvällen var trevlig och vi hade sjunger till ca kl 23:50. Jag sov hos mina föräldrar i mitt gamla rum, min gamla säng. Tja, jag vet att du haft också en underbar helg och hoppas du, petite Polonaise, får en lovely solig dag (vecka igen) !




Splendida !



Igår kväll kollade jag ett program om semester på tv. Vissa människor åker till semester på utomlands och utbyter (?) deras hus -via home exchange concept. En fransk familj åkte i Brooklyn ett par dag medan en amerikansk familj var hos den franska familjen i södra Frankrike (nära Bordeaux). Fransmän älskade sina semester i New York, men inte den amerikanska familjen. De tycker inte om vårt sätt att leva och dottern tycker Brooklyn är bättre därför att det är för lugn här. Men många britter köper hus och bor i Frankrike.

                                                
                                                      Jag utbyter mitt hus på semester !

Det fanns också en ung fransman som åkte till Warszawa. Han var besviken med sin vistelse i den polska huvudstaden men jag tycker att det är en fin stad i natten (på tv) och centrum....Härligt ! Men han hade bråttom att återvända till Paris eftersom han välkomnar utlänningar hos honom. Only women, of course !

                                                                 
                                                                Welcome to Paris !

Sedan var det om lyxsemester. Jag upptäckte att det finns lyxcampingplatser. Tre tjejer (vänner) var på semester i en av dessa campingplatser nära Nice. Härligt och så roligt. Tjejerna träffade brandmän där, och en av tjejer ville inte bli filmade därför att hon har/hade en pojkvän (ah, les femmes !).  ******* !!!


                                                                          Härligt !

Splendida är namnet av ett kryssningsfartyg. En fransk familj tog båten till Marseille för en kryssning i Medelhavet. De hade chansen att besöka fartyget och föräldrarna vill ha en ny kryssning och tar "la suite royale" : 3000 € per person/en vecka. Jag förstår dem och planerar att erbjuda mina föräldrar den samma saken. 

                                
Efter jobbet kommer jag gå hos föräldrar och prata lite med min syster. Je te souhaite d'avoir gorącej nocy (Szwecji, hehe) z ...   ;-)




En tanke bland stjärnor !



Bonjour. Jag har haft en dålig natt och är på jobbet med huvudvärk. Jag har så många saker i mitt huvud just nu. Och eftersom jag kunde inte sova så tittade jag på himlen och pratade lite med mormor (bad henne något och jag tänker att hon skrattat som vanligt). Månen, stjärnor. Oh, jag skulle gärna bli en tanke, att kunna flyga bland stjärnorna, se världen från himlen och känna tankar och drömmar om en del människor...

                                 
                                         Att upptäcka människor genom deras tankar !

Trots detta är jag glad eftersom jag just fått ett sms från min syster. De är på väg hem till Bordeaux. Je te souhaite une bonne journée, petite Polonaise  :-)

                              
                                                                        Pomocy !




Mina katter !



Min hund är inte det enda djuret som jag har hemma. Två kattungar håller honom sällskap nu.


                                           Hjälp mig hitta ett fint namn för varje av dem !

Det var en present från mina föräldrar när för första gången bodde jag ensam i min lägenhet.

                                                          
                                                          Min dator gör mig galen !

Jag har ett problem med min dator sedan ett par dag och vill jag gärna köpta en ny imorgon. Men i morgon är en annan dag : fredag, tror jag.  Idag är det 36 grader varmt i luften. Sommaren brukar att förlänga fram till slutet av September här. Det är kul, eller hur ?

                                           



Romantyzm ?



Bonjour ! Jag känner att vissa tjejer (vänner) som säger att det finns inte romantiska män nu. Tycker du att de har rätt ? Jag tror snarare att tjejer nuförtiden inte vet vad de vill och vad är "romantyzm". Vad betyder "att vara romantisk" i dag ?  För dig ? Nada. Själv är jag inte säker att veta vad betyder "att vara romantisk". En psykiatrisk sjukdom ?


                                                          Den här tavla är skrämmande !

Du är inte tvungen att svara om det vill du inte, förstås. Det finns ingenting viktigare i (din) världen än (din) familjen och jag förstår dig perfekt det, tro mig. Njut av varje stund med dem ! Familjen, är viktig. Ni är underbara :-)

                                            
                                                              La famille, c'est la famille !

Man har en ny varm dag här. Har jag berättat dig att jag bor i Dubai ? Hoppas du har en fin solig dag också ! Czesc, petite Polonaise :-)




En god träning i..."Dubai" !



Czesc ! Vilken glädje att har sprungit i värmen (32 grader). Det är verkligen en god träning eftersom kroppen lägger ner mer energi. Men man får aldrig glömma att dricka mycket mycket vatten, förstås.

                                  
                                                           Moi i annat liv : Mjau, mjau !


                                 Det finns många människor i Malmöfestivalen idag !

Frukta inte, petite Polonaise ! Du ska veta att jag har sett dessa webbkameror innan ens att "känna" dig, ok ? Nu ska jag äta lite och dricka ett gals vin, kolla tv, nätet och Zzzzzz... Hoppas du har en fin kväll ! Dobranoc, petite Polonaise !




Hyllning till kärleken mellan din mormor och dig !





 Till din mormor och du !

Översättning : "Hej, Casia ! Hur mår du ?

Jag vill hylla den här kärleken mellan din mormor och dig.
Och även om jag aldrig har känt henne, jag är säker på att hon var en underbar mormor med din syster, Joanna, och du.

Petite Polonaise, nu är din mormor en ängel och jag vet att hon skyddar er, din syster och du, från himlen.

Snart talar jag svenska på mina videor :-)

Dobranoc, Casia !"


 
 Hon är ju alltid med dig !





Bartholomeus-dagen !



Som utlovat, här är mitt inlägg om Satan och den 24 augusti. Tja, var jag ska börja. Vi brukade fira Bartolomeus dagen (fiesta!) i "mammas staden" näg jag var barn. I kyrkan fanns det en stor tavla med en man som stod och en annan som kom ut ett hål (man kunde bara se hans huvud men hade ett hemskt ansikte, brrr!). Tyvärr har jag inte hittat bilden av tavlan. Men djävulen har verkligen ett för hemskt ansikte, tror mig.

        
                                                       Święty Bartłomiej i Szatan !

• Mamma och jag i kyrkan :

. Moi : Mamma, vem är dessa män på tavlan ?

. Mamma : Den man som står är Sankt Bartolomeus och annan är Satan. Den heliga förhindrar den fallna ängeln att fly från helvetet. Men det finns en överenskommelse mellan Gud och Satan. Om djävulen är lugnt varje år, så han får komma till jorden och göra vad han vill, när han vill men bara för  en timme varje 24 augusti....Bartolomeus-dagen.

. Moi : Men det är idag. Mamma, jag är rädd...Varför låter Gud honom fria ?

. Mamma : Gud har sina skäl till sitt val (-kul svar!).

                                              
                                                                       I'm here !

Och faktiskt var jag verkligen rädd. Jag tittade runt omkring mig av rädsla för att se Satan. Jag har aldrig glömt den här historien. Det kan vara sant ! T. ex : Bartolomeinatten

                                                         
                                                   Jippie, jag ska jogga nu. Ciao !

Var försiktig, chère petite polonaise ! Var försiktig ! Men jag har glömt att du inte behöver vara rädd eftersom du är en ängel  ;-)




Dzisiaj jest mój dzień !



Hola, qué tal ? J'espère que tu n'es pas trop fatigué ce matin. Jippie, inga mygg har kommit stört min sömn den här natt. Och jag går hem vid kl 14:00. Det är kul. Så jag ska springa med solen i skogen eftermiddagen och kanske skriva lite (om jag är inte trött förstås!). Nu börjar ett affärsmöte som kommer att pågå till kl 11:30. Hoppas du har en trevlig tisdag !

                                                            
                                                                  Bla bla bla !

Viktigt : Chère petite polonaise, du måste absolut skydda dig mot Satan. Varför ? Saken är den att i dag är den 24 augusti men jag skriver ett inlägg om. Ha talåmod och var försiktig, okej ?
                                                             
                                                          Dzisiaj jest mój dzień !




Dobrej nocy, i sza !



Bonsoir. Det var varmt (29 grader!) trots det fanns många moln idag. Jag känt mig trött hela dagen (hoppas få en lugnare natt än sista natten). Nu är jag hemma och är äntligen pigg. Det är konstig ;-)
                                                  
                                               Jippie, jag är jag äntligen pigg ikväll !

Jag hittade dessa ord till en polsk vaggvisa, tror jag (?). Men ingen video på nätet eller Spotify, tyvärr.
                                                          … … … … … … … … …

                                                          Dobrej nocy, i sza,
                                                          do bialego śpij dnia.
                                                          Śpij dziecino, oczka zmruż,
                                                          Śpij do wschodu rannych zorz.

                                                          Mama zaś będzie tu
                                                          Śpiewać piosnki do snu.
                                                          Mama zaś będzie tu
                                                          Śpiewać piosnki do snu.

                                                          Gwiazdki w górze już lśnią,
                                                          Wszystkie dzieci już śpią,
                                                          Więc i ty swe oczka zmruż,
                                                          Śpij do wschodu rannych zorz.

                                                          Jutro znów w ranny czas
                                                          Zbudzi cię slońka blask.
                                                          Jutro znów w ranny czas
                                                          Zbudzi cię slońka blask.

                                                          … … … … … … … … …

              
                                                             Dobranoc, Anioleczek !

Hoppas din mamma och du har en underbar kväll ! Dobranoc, milych snow !




Casia à la gym ?



Jag har precis hittat en video på dig på nätet :


                                                        Casia på gymmet i Oxelösund !

Det är du på videon, eller hur ? Jag är aldrig fel eftersom jag är perfektionen personifierad. Det är normalt, jag är fransman, haha ;-) 




Natural beauty of a rose !



Bonjour. Jag är trött på grund av en liten varelse som flög över mig hela natten för att dricka mitt blod. Varför attraheras dessa små blodsugare av mitt blod ?  
                                                                   
Jag vill börja denna vecka med bilder på den naturliga skönheten av en ros.


                                                              Ephemeral beauty !


                                            We admire the beauty of a rose in silence !

Is a rose more beautiful than a woman ? A rose is just beautiful ; a woman needs roses because she is so vain, superficial, etc...In fact, a rose has all the qualities of the perfect woman. Hope you have a lovely day !




Du förväntade dig något annat ? Det är sommar !



Bonsoir. Calor, calor, tur att mamma är inte här. "Du förväntade dig något annat? Det är sommar!" brukar hon säga, ha ha. Nu finns det (lite) vind och man andas bättre här. Barn är smarta och har hittat en lösning mot värme : the water mirror in the Place de la Bourse !


                                                               Vatten spegeln !


Well, petite polonaise, gissa vem jag såg på TV idag !


                                                              But who is this man ?   ;-)

Nostalgi ! Jag ringt min kära syster. Hon är kär i Algarve och dessa stränder, really ? Jag undrar varför hon säger det, haha. Och varje kväll kommer de att äta glass där vi brukade gå när jag var barn, Albufieira, tror jag. Nostalgi, nostalgi.

     

Nu ska jag kolla lite tv och sen ska jag ligga i min säng i väntan på John Blund. Hoppas din mama och du har en lovely kväll. Dobranoc !




Dwa Cuda !



Jag är ett levande bevis på att mirakel sker varje dag. Min syster kommer bli glad eftersom jag just har installerat Skype på min dator.


                                                       Halo, jest tam jeszcze ktoś ?

Hon kommer aldrig tro mig när jag ska säga henne att "jag" är en ny medlem i Facebook.


                                                              To prawdziwy cud !

Den gamla dinosaurien kan anpassa sig till ny teknik. Det finns fortfarande hopp som brinner i den här så gamla varelse. Även en meteorit kan inte förstöra hoppet. Jorden (Ziemia : very nice) kanske, men inte Hoppet.
                                        
Jag sökte min FacebookadressGoogle och jag upptäckte att jag är på flera webbsidor- it's strange ! T. ex: femibook 
         
                                                            Vad är det "femibook" ?

Det är verkligen konstigt, inte sant ? Je suis un vrai Casanova, haha ;-)  Jag tror att det finns en av mina videor med ett ljus. Det är dumt eftersom jag talar inte om den här video eller det är om Romeo & Juliet's cave. Nätet är en ny värld som är mycket konstigt. Cześć !




En varm sommarnatt i Bordeaux !



Bonjour, petite polonaise. As-tu bien dormi i co nowego ? Jag hade svårt att sova gott den natten eftersom det fortfarande var varmt. Så använde jag the aircondition. En ny fin varm dag börjar här. Nu ska jag springa i skogen även om det är redan varmt imorse (24 grader).
                                                                     
                                                     Run, run ... but run to where ?

Jag gillar så mycket springa genom naturen och andas ett friskt och rent luft. Det är en vana jag har alltid haft så länge jag kan minnas det. I en fotbollsklubb och skolan (et toi ?) förstås. Och jag minns vandring (att vandra) i bergen är en trevlig aktivitet/chalenge att jag har gjorte då och då.


                                                 Un verre de vin blanc, s'il vous plaît !

Hoppas att din mamma och du har en fin SOLIG (äntiglen?) söndag tillsammans ! Och le åt livet ! Milego niedziela i na razie ! Bisous...




36 grader i Bordeaux !



Bonsoir. Trzydzieści sześć stopni !!! En bild säger mer än ord :


                                                            Qué calor hace aquí !

I eftermiddags gjorde jag en cykeltur i närheten av staden.


                                                       Ser det trevlig ut, eller inte ?

Trots höga temperaturer, talar man inte ännu av torkan i Bordeaux. Detta är inte fallet på andra håll, tyvärr. Jag vet inte vad du ska göra i kväll, men själv ska jag göra en liten promenad med min hund, sen jag ska dricka vin i min trädgård, titta på stjärnorna och drömma liten om änglar och älvor. Det är dig som säge att man måste tro på änglar så vill jag tro på änglar  ;-) 

                        
                            A midnight swim ? What a great idea...Is not it dangerous ? 


Sharks, sharks ! Mais parfois, le danger donne du plaisir. Jag har alldrig gjort det men jag undrar om det är trevligt. Haha, du måste tänka att jag har ett problem i huvudet -just curious about life ;-). Jag har en fråga. Varför dricker folk vodka/tequila med...citron (och socker) ? Är det bättre så ? Well, hoppas du har en lovely kväll. Śpij dobrze !




Największą miłością jest miłość matki !




                          

Bonjour, comment vas-tu ? Man mår alltid bra när man är med sin mamma, inte sant ? En mamma är en kvinna förstås men hon är/ska vara alltid en speciell kvinna. En mamma är alltid här för att höra vad man har om hjärtat, goda elller dåliga saker. En mamma ska vara här för att trösta oss. Men en mamma ska alltid oroa sig för sina barn även när de är redan vuxna, tyvärr. En mamma kommer alltid att älska oss även efter döden. Denna kärlek är sann och den sanna kärleken är evig.

                          


Jag vet inte riktigt varför jag gör inga drömmar senaste dagarna. Detta är inte normalt. Etrange, étrange ! Well, nu ska jag springa benen av mig -jag tror att jag kan också göra det, yes, I can ! Och jag kommer kanske springa denna eftermiddag. Man trânar bättre i värmen. Och du, ska du till det här fantastiska gym i Oxelösund ? Glöm inte att andas ! C'est important, tu sais  ;-)   Den franska grodan hälsar Casias mamman ! Säg henne na przykład : Dzień dobry ! Jestem Żaba ! Jak się pani ma ? No to strzemiennego..."Kilka godzin później". O, muszę iść. Do widzenia ! Hoppas du har en underbar solig dag med din lilla mamma ! Bisous.




Välkommen till Konungariket Tusen och en Natt !



Bonsoir. Idag kan man väl bara säga att det har varit varmt, varmt, varmt ... +32 grader och imorgon ska det vara ännu mer varmt. Det är som om Bordeaux blev "Konungariket Tusen och en natt" men utan den vackra Scheherazade, tyvärr, eller Dubai (även om jag känner inte det här land).

               
                                                         Och vem är hennes prins ?

Nu dricker jag ett glas vitt vin och sen kommer jag beundra stjärnorna och hoppas också att få höra min drömängel sjunga med sin söta och förtrollande röst på gården  ;-)


                                                                       Na zdrowie !

Drömmar, fortfarande och alltid drömmar, bara drömmar. What! Allt är möjligt med viljan och hjärtat. Hoppas, hoppas, I'm keeping my fingers crossed, haha  ;-)

                                
                                              Oh doux rêve, envole-toi vers les cieux !

Hoppas din mamma inte har glömt att du kommer hos henne. Annars kan du sova under stjärnorna. Nej, det är farligt. Sjung en sång för din mamma ! Just ett tips. Seriöst, jag hoppas allt går bra med dig och du har en lovely kväll (din kära syster är med dig, eller inte?) ! Dobranoc !




Just a smile from the past !



Czesc. Det är redan fredag, den här veckan har varit särskilt kort. Augusti är nästan över. Mannen har försökt att tämja tiden, genom att skapa klockor med timmar, minuter och sekunder. Det är förgäves, tiden är frukten av människans fantasin. Mannen uppfinner begrepp för att behärska sin rädsla för det okända.

Bla bla bla...Vad jag blir tråkig !

                  
                                                          Bonjour, petite polonaise !

Här är den unika bilden på mig där jag ler på. Det unika leendet att du (ska) ser från mig (jag har alltid hatat bilder. Det har blivit tortyr för mig och vara en modell var en mardröm när jag var barn. Ett hemsk tvång, inte ett nöje). Och det är inte ett virtuellt leende, bara ett sant (fint ?) leende från det förflutna  :-)


                                                        French smile from Algarve ! 

Tja, hur är det med dig ? Alltid trött ? Hoppas du är frisk och pigg idag. Jag önskar dig en finfin dag med överraskande trevliga stunder -och du ler  :-)




Gwiazda piosenki !




Bonsoir. Man vet inte det men man kan möta människor som kan förändra våra liv, och förverkliga våra drömmar. Här är en tjej, Jennifer, som alltid ville bli en popstjärna. Det var svårt för henne, förstås. Men en dag mötte hon en wróżka/fairy som hade den magiska kraften att omvandla den en vanlig kvinna till Askungen. Men den här  tjejen har att arbeta hårt för att bli a Star.

                             
                                                 Askungen blir en fransk sångstjärna !

                  
                                                                      Fairy Armande !

This woman is truly incredible and she often performed miracles. Den sånglärare är begåvad och talangfull på en gång. olika alla andra. Men folk verkligen uppskattar så mycket Armande eftersom hon är annorlunda med hennes egna personlighet. She is really crazy.

                                                     
                                                   Believe in me and my magic !

We must always believe in magic and faeries. Hoppas du ha en magisk kväll ;-) Dobranoc, Casia. Milych snow !




En trevlig fransk minne ?!



Bonjour, comment vas-tu, petite polonaise ? Bien, j'espère. Voici une video pour toi  ;-)


                                 "Casser la voix" med orden -om du vill sjunga på franska !

Hoppas det är en trevlig minne för dig, och inte tortyr för ditt sinne. I think ord är svåra för barn (tonåringar -hur gammal var du när du lärt dig franska?). Det är svårt eftersom det finns en hel del "slang" (förstår du?). Din lärare var kär i sångaren, som alla tjejer här, haha. Tja, jag är på jobbet nu, ensam hela dagen. Jag är uttråkad för jag har ingen att prata med. Så drömmer jag om änglar, lite till. Hoppas du har en fin dag igen med dina snälla vänner i ditt vackra stad !

                                       
                        Jag  vill just skicka några solstrålar från Bordeaux till dig. Enjoy !




Witamy w Grecji i na Krecie !



En av mina vänner i kören berättade mig om sin semester i Grekland för några år sedan. Han tyckte att det här land var underbart med alla dess "monument" och dess härliga stränder. Men det var väldigt varmt där och tyvärr fanns det ett stort problem : vatten. Han kunde ta en dusch endast vid vissa timmar på dagen. Det fanns vatten restriktioner till följd av torka, tu sais.


                                                         4 sätt at få boenden i Aten !


                                                         Kreta kan inte vara verklig !

Idag läste jag artiklar om resor i en tidskrift. Journalisten har skrivit att man kan få bra affärer eftersom folk har sänkt sina priser avsevärt på grund av krisen. Han ger några råd om boendet i Grekland och målar all skönheten/charmen på Kreta.

                                                  
                                              Voulez-vous danser avec nous, ce soir ! 

Journalisten skriver också om korruptionen, t. ex : vissa människor får betalt för att sätta eld på skogar och hotellen kan byggas på brända marker. Är detta inte en dum idé ? Nu kollar jag en skräck(komedi)film. Hoppas du hade en super trevlig kväll  ;-)




Uprzedzeń do Francuzach !



Cześć, Casia ! Jak się masz ? Ni ("utlänningar") är verkligen för konstiga. Varför tycker ni att vi (fransmän) smutsiga människor ? Varför väger ni det ? Vi är inte smutsigare än andra, vi duschar också. Ni älskar Frankrike men inte fransmän. Oh, men jag glömmer en viktig sak : ni alla gillar a little, passionately, madly : "THE" French Kiss. Ni, ni, ni...Tur att vi har tandborstar här, haha ;-)

                                  
                                                               La France, c'est ça aussi !

Så är vi arroganta smutsiga människor, och kanske mer. Petite polonaise, jag vet du känner inga fransmän men jag skulle vilja veta din åsikt om oss. Ja, vad tycker du om fransmän ? Har du några fördomar ? Glöm inte att jag är en fransman mig själv (haha, no problem!) och du/vi (ser) lär känna mig/oss på bloggen lite varje dag -mon Dieu, för ett par månader sen, redan.

                                                                    
                                          Inga problem, jag har duschat senaste månaden !

Hoppas du har ett trevligt flyg till Stockholm och en fin dag där ! Tänk på mig när du ska dricka (långsamt) en kopp kaffe på Starbucks ;-) Papa i do zobaczenia (är det bra?) ! Bonne et heureuse journée, petite polonaise...Le :-)




La nuit nous donne de bons conseils !



Bonsoir. God nyhet : Angelina sa att Brad och hon lär sig franska, haha. Its cool, no ? Ja, jag tittat en lite tv och gissa vad jag såg :


                                                                      Miss Marple !

Jag upptäckte att jag hade en polska kanalen på kabeln, TVP Polonia. Känner du den ? Teven, nätet...Hmmm, jag tror jag har absolut allt för att lära sig polska. Frågan är : har jag tillräckligt med motivation för att lära sig ett nytt språk ? That is the Question. Tja, om jag en dag vill besöka Polen...


                                                                         Wiadomości !

I Frankrike säger vi att natten ger oss svar på våra frågor. Jag hoppas att den kommer ge mig goda råd, och ha drömmar (eller mardrömmar, s'il vous plaît !). Ska du till konserten i Malmö ?  ;-)  Hoppas du har en trevlig kväll !

                                                                *******   *******   *******

FdS - Hmmm, It's strange...Very strange ! Now things is changed...I can feel it. I can smell it ! C'est la vie...




Menu du jour : Riz au thon à la Fred !



Här är lite solen och varm från Bordeaux :


                                                  Mitt olivträd försöker fånga solen !


                                                       Lite läsning i skuggan av ett träd !

Nu är jag hungrig och jag ska göra The Famous tonfiskris à la Fred  ;-)   Ciao, ciao !



PS : en enkel fråga - Känner du Blue Man (bikinis) ?




Nostalgi till barndom : drömkvällar !



Good morning ! Jag har alltid gillat natten. Jag minns att vi (mina föräldrar och jag) gick långa promenader i stad eller på stranden varje kväll under semestern i Spanien och Portugal (när jag var barn). Jag saknar den mycket. Vill gärna göra långa långa promenader på stränderna och i städer där igen.

                
                                            Underbara Drömkvällar från Barndom !
 
När var vi på bil så jag kunde beundra byarna och dess ljus i mörkret. Det var som om himlen föll på jorden med alla stjärnorna. Magiskt ! Jag försökte kanske att hitta min ängel bland stjärnorna. Nej, nej, jag var blind när var ung på den tiden. Det är jag alltid -blind, inte ung förstås  ;-)  Hur kan man se en ängel ? Med bara hjärtat, eller hur ?

                                             
                                                             Stjärnklar Minnen !

Jag undrar varför jag har vaknat with nostalgia to the childhood this morning. Men det är skönt. Har du också trevliga minnen från din barndom ? Vad gör du idag (strand) ? Hoppas du har en lovely dag och du har också ditt härliga leende i morse -du kan göra världen bättre med  ;-)   Papa !


PS : Piasts historien är konstig, med råttor.





Franska Polynesien : Tahiti, Bora-Bora... Del - 2





Du känner kanske Bora-Bora om du dar sett filmen "Couples retreat" med Malin Akerman :

                 
                                                                   De låg i Bora-Bora !
                                                                  -------   -------   -------

Den franska polynesien är lika Hawaii. Skillnaden är att man talar franska i det första fallet, även om många talar engelska med turister. Det är inte samma sak här -vi talar bara franska.

                
                      Du kan njuta av fina traditionella polynesiska danser på kvällarna !

               
                                                Låt mig presentera dig mina livvakter !


                                                   Det är jag som lärt dem det  ;-)

Lyx, lyx, lyx. Själv ska jag bo i a luxery bungalow with a private pool and jacuzzi-spa (i lugn och ro !). Underbart ;-)
                                                
                
                                                
                
                                                                          
                                                                             Hehehe !


                                                                               ...

Det måste vara underbart att simma i vattnen i en lagun blå bland vattenlevande varelser.

          

Ändå föredrar jag att simma med en sjöjungfru.

                                                    Mmmm, dream, dream, dream   ;-)

           
                                                                  Härliga stränder !


                                                                       Vilket paradis !

Tyvärr har jag ett problem för att lösa. Jag har redan rest med bilen, tåget, båten. Men jag är den enda i familjen som aldrig har tagit planet. Jag skäms att erkänna att jag är lite rädd, men jag ska flyga i plan, dÄrför att jag vill göra det. Här problemet : Paris-Papeete (Tahiti) ca 24 timmar, madre mia, 24 horas ! Jag behöver ha en hel del mod, haha  ;-)  I can do what I want...

Hoppas du haft en trevlig kväll. Dobranoc, spij dobrze, Casia ! 




Franska Polynesien : Tahiti, Bora-Bora... Del - 1




Czesc ! Vi alla drömmer om att resa på platser att likna paradiset. Finns det verkligen ett paradis på jorden? Ja, och även flera. Frankrike har många paradisöar genom världen : Martinique, Réunion, Guadeloupe, Mayotte, French Polynesia med Iles Marquises, Tuamotu, Bora-BoraTahitiFrankrike, osv...

Förra året berättade någon för mig om sin resa till Franska Polynesien, med vackra bilder. Även om klimatet är tropiskt, jag vill åka dit under 2011 eller 2012.  Det ska bli en riktig lyxresa. Lyx, lyx, lyx...Vi måste använda pengarna för att få oss nöjet, inta sant ? Shhh, pengar är ett problem i Frankrike (avundsjuka !).

                                                           Szczesliwej podrózy !

             
                                                Ja, det ligger i andra änden av världen !

             
             
                                                                      Några öar !


                                                                               ...

             
             
                                                                             Aloha !

             
                                                           Re-return To The Blue Lagoon !

             
                                                                     Bungalows !

              
                 Gdzie znajduje się następna stacja benzynowa ? Muszę zatankować !



                                                                               ...

               
                
                                                                 Jag vill gärna bo dit !

               
                                                                Man kan också träna...

               
                                                                         Boże mój !

Bilderna är små eftersom det finns många. Jag skriver den andra delen av det här inlägg. To be continued...




Lepiej późno niż wcale !



Min syster var 3-4 år gammal när min far förlorade sina njurar. För 14 månader, min far har haft ca 16 operationer.  Varje dag  gick vi på sjukhuset för att se honom. Detta hade traumatiserad min lillasyster vem pratade bara med mig och våra föräldrar (hon såg min far lida alla dagar). Om någon var där, hon sa inte ett ord (kusiner, mostrar, familjen eller okända).

                                               
                                                    Dr Freud, what is my problem ?

I åratal  träffat Christelle flera barnspsykiatriker: ingen förbättring. När jag hämtade min syster i skolan, barn var alltid glad att se mig. Men jag visste att dessa barn sa dåliga saker om min syster när jag var inte där. De skrattade åt henne (sis var annorlunda av dem). En av hennes lärare till och med sa att hon måste gå in ett psykiatriskt sjukhus. "Du och jag måste göra det nu. Men inte min lillasyster !" sa jag till systers läraren.

              
                                                            Syrran, när var 3-4 år !

Efter 9-10 år av dialys, min far fått en julklapp: en ny njure. Ett år efter levde min far var ett "normalt" liv. Sedan en dag, min syster talade till en faster (hon var så förvånad över att hon grät). Så min lillasyster började tala med alla människor vid åldern av 16 år. Hon talar franska bättre än många andra. 

"Sytuacja, w której robi się coś po właściwym czasie, z opóźnieniem, jest lepsza niż niezrobienie tej czynności wcale."


                
                                                                Tack för tipset !

En liten positiv tanke : det fanns många tjejer/flickor omkring mig när jag gick promenader med Christelle, haha ;-)




Vive les femmes polonaises !




Czesc ! Jag hade en drömlös natt. Vem har stulit mina drömmar ? Snälla kan någon hjälpa mig att hitta dem ? Jag är en liten groda som är så ledsen just nu, haha  ;-)  Tur att polacker har så mycket humor. Här är några videor som jag hittade på en fransk-polska hemsida. Jag beklagar inte förstå polska men det är konstigt hur ni kör i Polen (samma sak med bilar). Petite polonaise, jag hoppas du inte kör som dem. Boje sie ciebie.


                                  Cas, var vänlig och varna mig när du kommer i Bordeaux, ok ?

Jag vet inte varför jag är sjösjuk :

                                    Ah, les blondes ! Jag vill inte vara med dig i din bil  ;-)


                                          Dlaczego nie mówię po polski ? Wkrótce, wkrótce !

Jag dog skrattande. Jag läste ett par polska skämt (på franska, tyvärr) om fransmän. Har ni humor ? Oui ;-) Känner du ett skämt (på polska, kanske) ? Well, jag ska ta en joggingtur nu. Sedan kommer jag skriva ett inlägg om min drömresa. Hoppas du har en underbar solig dag ! 

               
                                                     Na razie, petite polonaise !

                                                                 -----   -----   -----
ps - Kan du säga mig om uttalet är korrekt , tack ? Klick här : Ksiezyc sie do ciebie usmiecha ! Snart kan vi prata polska tillsammans...Wkrótce, wkrótce   ;-)




Vad kan jag göra ?




Dobry wieczor ! Jag gjorde en liten promenad och tog lite bilder. Ett fartyg var förtöjd vid vattnet, med nya turister förstås. De har en magnifik utsikt över staden på natten, tro mig.


                                    Jag kanske tar detta fartyg att åka på min öde ö...

Staden har en konstnärlig sida som är avsedda för invånare och turister. Vissa vill, andra inte. Haha, jag minns när min historielärare pratade om tavlan : Black Square av Kazimir Malevich, tyckte alla att det inte var konsten. 

                 
                                                         Här är den berömda tavlan !

Min lärare var ledsen och förstod inte att vi inte uppskattade den här typen av konst under det att vi var unga och förväntade ha ett öppet sinne på världen och konsten.


                                           Lejonet övervakar och skyddar staden !


                                                          Oh, la, la, vilken snygg tjej !

Jag försökte flirta med henne men det gav inget resultat. Men hoppet lever fortfarande i mig. Men det finns också en klassisk konst med monument som är stoltheten i staden


                                           Monument aux Girondins !


                                                               En portal av parken....

Jag vill inte gå till sängs den här kväll. Oh, la, la,, jag har tråkigt just nu. Vad kan jag göra ? Min kära lilla ängel, hjälper mig ! Va, du vill inte det. Varför ? Jag duschade och borstade mina tänder med min nya tandborste. Och jag är ledig i morgon och Tisdag (stackars mig !). Tja, vad kan jag göra ? 


                                                Ksiezyc sie do ciebie usmiecha   ;-)

 Petite Polonaise, jag hoppas du har en lovely kväll ! Dobranoc !




Att dricka kaffe och en joggingtur !



Dzien dobry ! Oh la la, jag blir lat idag eftersom jag har precis vaknat just nu. Jag jobbade fram till kl. 03:30. Mina fina gröna/blåa ögon har svårt att hålla sig öppna trots det vackra solskenet ute. Jag tycker att det kommer bli bättre efter att dricka kaffe och med en joggingtur.

                                                 
                                                          Jag ska inte gå långt, så !

Hoppas du har en lovely solig söndag och njut väl av din dag med din syster (och ät choklad, M&M's) ! Glöm inte att le idag  ;-)  Milego niedziela !




Det är dags för mig att leva på en öde ö !



Dobry wieczór ! Var kan jag hitta lugn och ro som krävs för att skriva ?  Någon kom hemma för att göra folkräkningen I Frankrike. Frågor, frågor, altid frågor. Jag är en Människa, vill inte vara en siffra i statistiken. Hmmm, jag tycker att det är dags för mig att leva (avec un ange peut-être) på en öde ö. Co sadzicie o tym ? Är det en god idé ?

                                                            
                                                 Witam na mojej bezludnej wyspie !

Sedan pratade jag med Christine, en av mina sanna vänner till kören, som planerat. Hon stödde mig ofta när jag inte mår bra på grund av min pappa när förlorade sina njurar ett par år sedan. Christine ville att jag blev gudfadern till hennes bebis men jag nekat det.


                                                                       Na zdrowie !

Tyvärr har jag skrivit inte många idag. Den här natt ska jag försöka skriva lite. Jag är säker att jag ska vara i lygn och ro. Jag dricker ett (två) glas vitt vin just nu...Mmmmm

Jag antar att du måste vara trött på grund av resan  så jag önskar dig : bonne nuit, petite polonaise de Malmö ! Fais de beaux rêves et que les petites fées protègent ton sommeil cette nuit !




Skriva, skriva, skriva !



Bonjour. Jippie, helgen börjar med solen. Jag kan äntligen skriva hela dagen på lugn och ro -leka lite med webbkameran också (läs : prata med en vän under ett par timmar, som vanligt med henne). Men först ska jag dricka kaffe och jogga. Var vänlig och svara på min fråga, tack. Tycker du att jag är en naiv person ?

                      
                                          Hmmm, jag undrar vad jag ska äta idag !

           
Ge mig massor av inspiration idag, tak ! Hoppas du har en underbar lördag ! Milego weekendu ! Puss och kram...




Co sądzicie o tym kostium kąpielowy ?



Jag vill köpa en ny baddräkt för nästa år. Jag måste vara perfekt för flirta med härliga kvinnor på stranden och jag tror att jag har hittat den perfekta baddräkt. Co sądzicie o tym kostium kąpielowy ? Tycker du att kvinnor kan falla i kärlek med mig på stränderna i Palma ? Be honest with me ?


                                       Monsieur Borat är en förebild för mig  ;-)

Jag har precis pratat med någon (en tysk) från Ireland via webbkameran. Vi studerade svenska tillsammans  på Bordeaux Universitetet (ett år).

Patrick -Hur är det med Marie ?
Moi -Marie ?
Patrick -Marie från Linkömping !
Moi -Oh, men hon bor i Sverige, jag har inga nyheter om henne sedan hon är där.
Patrick -Är du inte gift med henne ?
Moi -Inte alls, jag är singel.
Patrick -Varför är du alltid singel ? (Hur många gånger jag hör denna fråga nästan varja dag ? Det är tröttsamt)
 
Han säger att jag flirtade med Marie men det var inte sannt, förstås. Hon hade en pojkevän och vi var just vänner (glöm inte att en groda flirtar aldrig -only with the princesses or angels : humor, humor). Hon visste att jag ville bo i Sverige ett par månader (det var innan att bli sjuk)  -och mer, om jag möter en ängel" brukade säga jag.
Så hon fick mig att läsa boken : Bröderna Lejonhjärta. Jag läste högt och jag vet alltid inte varför hon skrattade, kankse på grund av min (franska) accent. Marie var en snäl tjej, en mellanblond och jättesöt, förstås ! Tyvärr kunde jag aldrig avsluta min läsning eftersom hon återvände till Sverige.

Wspomnienia, wspomnienia !
 Chère petite Polonaise, vill du känna min drömresa ? Är du forfarande hos din mamma i Oxelösund ? Czesc !




Att bli verklighet !





Jag skulle verkligen vilja att ha några drömmar som blir verklighet.  Men jag vet inte hur man gör det. Kan du hjälpa mig ? Vad kan jag göra för att få något jag vill men som verkar vara omöjligt (eller nästan) ? Och tror du att alla kan bli verkliga, eller inte ? Och varför ? Co sądzicie o tym ? J'espère que tu as une merveilleuse journée ! Besitos para...mi  ;-)




Welcome to The Twilight Zone !



Jag är tillbaka från universitetet där jag talade med en före detta lärare. Det är konstigt att vara på universitetet medan studenterna är på semester, en öken. Jag kände mig som i en annan värld. Hmm, det var så lugnt och ro där.


                                                    Welcome to The Twilight Zone !

Efter att jag gick till en butik för djur. Jag ville bli förlåten, så erbjöd jag en present till min hund. Jag har skadat sin favoritleksak (en anka som heter Anna).


                                                Vad är detta? Den verkar säga.


                                                  Den är blyg...Comme moi   ;-)

Hoppas du hade en fin dag idag och vill tacka dig för regnet igår (jag erbjuder dig solen och du erbjuder mig regnet -vi kompletterar varandra, haha). Kan du skriva något på polska för mig, tack? Eller lär mig ett nytt fint ord på polska. Ikväll eller imorgon vill jag skriva en kommentar i ett av mina inlägg (måste väl välja mina ord!). Dobranoc, milych snow !




Dobranoc, milych snow !





                                                                
                                                                        Bonne nuit !



Mitt svar på din fråga !



Din fråga (Znalazlem ! ) : "Varför är det alltid så enkelt att uttrycka det enkla på ett svårt sätt ?"

                                                                  
                                                        Cas, en otrolig smart tjej !

Min svar : Vi måste alltid gå sicksack på gatorna. Så har vi bättre chanser att få svar/lösningar på våra fragor/problem. Jag hoppas att du förstår vad jag menar, men jag vet att du är otroligt smart  ;-)

                                                                 
                                                      "Nej, jag vet inte flirta, jag !"


• J'espère que tu as une merveilleuse journée !




Lunch i Bordeaux !



Bonsoir. Idag åt jag lunch med kollegor på en restaurang i Bordeaux. Naturligtvis var det soligt och varmt. Så kan vi prata om allt och ingenting, särskilt på våra liv, tyvärr. Det är sant att jag inte gillar mycket om mig och mitt liv med kollegor. Men det var trevlig, i alla fall.


                                                       Co sadzisz o tym miejscu ?


                                                    Ja, det fanns massor av folk !


                                                     Stackars man, han ser för sjuk ut !

Det är så varmt att jag dricker ca 3 liter vatten per dag (och ibland mer!). Jag är inte säker men det är alltid sommar, eller hur? Men vi kanske ska ha lite av regn i morgon. Ett mirakel är alltid möjlig, eller nåt sånt. Hoppas du hade en crazy dag ! Dobranoc, spij dobrze !




Att vara annorlunda av andra !



Bonjour ! Vad tycker du om mig ? Är en konstig homme ? Idag har en dum tjej (hon är verkligen dum) sagt att jag är konstig, en onormal man, en man annorlunda av andra -i en nedsättande mening.
                                                               
 Jag vet vem jag är och vad andra människor tänker om mig är absolut  inte viktigt. Trots detta vill jag gärna veta vad DU tycker om mig, mina positiva och negativa sidor. Var ärlig, tack ! Andra människor är inte viktiga, mais toi...c'est différent, bien sûr (är inte arg mor mig, haha, just a joke) ! Je suis seulement curieux.

                                                              
                                                           La petite grenouille !


PS : Jag hoppas att din familj har inga problem där i Polen.




Minnen av "châteaux" och vingårdar !



Bonsoir ou bonjour ;-) Jag har precis gått hem från jobbet. På vägen träffade och åt middag (det var inte planerat!) jag en tjej med vem var jag på universitetet, just en kamrat. Vi arbetade också tillsammans i vingårdarna för att betala våra studier (och hon träffade en kille vem har bivit hennes make). Det finns också magi i vingården, haha, fairytale, fairytale även om jag tror inte det. Jag hade ett intressant samtal med hennes make om vinet. Det finns en ny sjukdom av vinstockar och de är maktlösa eftersom det är en okänd sjukdom.


                                                                    Vingårdar !


                                    Några kamarater medan vi skördade druvor !


                                                               Vinkällaren !


          Familjen har många châteaux med vingårdar, alls are famous around the world !

Jag rekommenderar inte det här jobbet eftersom det var verkligen mycket svårt. Men jag lärde mig att ge det bästa av mig själv där. Dobranoc, petite Polonaise !




Humor : Har du några tips för mig ?



Jippie, jippie ! Snart är det semester (i september !). Måste ha fortfarande tålamod. Jag skulle skriva något men jag "är rädd" (fruktar) att du reagerar "dåligt" som med min tidigare inlägg :  Hypocrisie féminine ! 

                                                    
                                                                    Hello, baby !

Jag hatar att flirta men har du några tips för mig ? Det är just ett skämt, haha ;-)  Men det är helt sant att jag hatar att flirta, och då har jag verkligen inte tid, även på semester (min hjärna tänker på för många saker samtidigt, men inte det). Jag är en riktig blyg person, så kan du hjälpa mig ?
Tu es une femme, alors tu sais ce qu'un homme doit faire ou pas. Pomocy, Casia  ;-)  Haha, är det ett roligt inlägg att jag har skrivit, eller inte? Hoppas, hoppas. Bonne fin de journée !




Bordeaux or London ?



Jag gick en promenad i stan idag. Jag var ensam på soliga gatorna, bland turisterna : tyskar och britter i synnerhet. Jag ville att du ska veta jag är en kändis här. Vill du ha bevis ? Inga problem.


                                                              "Min" engelska taxi !

Det finns några brittiska restauranger (pub) men jag har aldrig ätit på. Sedan när vet brittaner att laga mat ? That is the question...Joan of Arc, help !

          
                                                     Frog är mig, men vem är Rosbif ? 


                                            Ibland är jag en modell, en top modell !

Vissa dagar vet jag inte om jag är i Bordeaux eller London. Sedan var jag hungrig så jag åt middag på en restaurang som ligger intill Stadshuset (du kan se det på bilden, nedan). Men Alain Juppé, borgmästaren, var inte där ikväll.


                                        I dined with the invisible woman, tonight   ;-)

Och jag gjorde en liten promenad längs kajerna innan jag går hem. Det var en trevlig söndag.


                                                               Blommor på kajer !

Nu ska jag gå till sängs. I morgon är en ny vecka men snart är det helgen igen.




Znalazlem !



Dzien dobry ! Hur att njuta lite av livet? Jag har precis druckit en kopp kaffe i trädgården med solen och bra humör. I morse undrade jag om jag hade en dröm sist natten. Jag minns inte i vilket fall. Men man minns mardrömmar.

Znalazlem ! Jag hittade äntligen en förklaring som förklarar allt. A dream, allt är en dröm. Jag drömmer om mitt liv, den här bloggen just nu. Et toi, du är bara resultatet av mina tankar. Detta förklarar varför du besöker den här bloggen varje dag. Co sądzicie o tym ? Klart att du håller med mig, som Jag är Dig eller Du är Mig (om du föredrar). Nu vet jag varför du är en intressant person, haha  ;-)


                                 Un café et un "chausson aux pommes", s'il vous plaît !

Casia, om din mor (och din pappa) är polska, så jag är säker på att hon känner den här francuski piosenkarka, Gilbert Bécaud, som sjunger "Nathalie", 1964.


                     Alla slaviska kvinnor har en mystisk riktig skönhet ! It's strange ?!

                                                                   

Nu ska jag springa lite men jag måste glömma ditt inlägg om jag vill inte dö av skratta  ;-)  Jag vet alltid inte vad jag ska göra idag. Har du en bra idé ? Hoppas du har en underbar söndag (piękne niebo z promieniami słońca) - Milego niedziela !






Kläderna har rättigheter också !



Bonsoir ! I eftermiddags var det varmt som vanligt (c:a 31 grader). Jag passade på att göra min tvätt. Lyckligtvis fungerar min tvättmaskin igen annars jag var tvungen att tvätta alla mina kläder för hand. Och så klart det skulle ta mer tid så. Jag började tvätta mina kläder (och städa, laga mat, även om jag är en man) vid 12 år, men bara för hand. Merci maman !


                     Vill du att jag tvättar dina kläder nu ? Inga problem, you know !

Jag tackar uppfinnaren av tvättmaskinen även om gillar att tvätta för hand (speciellt på sommaren).


                                         Kläderna har rätt att sola också, inte sant ?


                                     Jag tänker att Monsieur Poirot håller med mig !


                                      Som utlovat ger jag dig lite sol från Bordeaux !

Nu kollar jag  underhållningsprogramet "Fort Boyard", "Fångarna på fortet" på svenska (min pappa känner dvärgen "Vägvisare", André); Men programet blir tråkigt. Efter det finns ett musikprogram med din bästa störa vän...Ja, du vet väl, Victoria Silsvstedt  ;-)  Men jag tycker att jag ska se inte det. Tyvärr, är teven inte intressant i kväll. Men jag kommer säkert att beundra de fina stjärnorna med ett glas vitt vin. Hoppas du är inte trött på din dag. Ha en underbar kväll ! Dobranoc, Casia !




Hiroshima - Nagasaki : Nunca Más !



Jag hatar soldaterna trots att jag har kusiner och en farbor i armén. Det finns ingen bra anledning att rättfärdiga ett krig. Dessutom kan man inte göra kriget för att få freden. Men en sak är säker,  krigets offer är alltid de samma. Jag undrar om Mänskligheten kommer att få visdom en dag.

                       
                                   Att be om förlåtelse är en handling av stor tapperhet ! 

                  
                                         I Mörkret ligger Ljuset - I Ljuset ligger Hoppet !
 



Jazz & wine !



Cześć, jak się masz ? Igår kväll politikers hustrun och jag pratade om musik och hon sa att det finns en jazzfestival i vingårdar alla år. Under augusti månader kan man höra kända jazzmusiker i "château" och jag sparar det bästa till sist. : vinprovning. It's cool ?

                                                            
                                                                    Jazz i vingårdar !

Vad är det för väder i Oxelösund ? Det är fint och varmt här i Bordeaux. Well, nu ska jag handla och jogga lite. Hälsa din familj och bon appétit (smacznego !) om ni äter lunch !  Milego dnia !
                                                   
                                                                Åja, jag gillar jazz !

                                                      _ _ _ _ _    _ _ _ _ _    _ _ _ _ _

ps : Kan din mamma rekommendera mig en fin polsk låt ? Casia, du är inget tvång att svara, bien sûr. Just asking, just asking ;-) Jag vet att jag kan vara irriterande ibland...ibland  ;-)




Dobranoc, anioleczek !



Home Sweet Home ! Äntligen är jag tillbaka i mitt kära hus. Min hund var helt tokig när den sett mig och rev mig på armen (en vilde kärlek, kan man säga). Casia, du hade rätt. Det fanns en intressant sak med middagen i kväll : maten. Politikers hustrun är en fantastisk kock (vilken turhan har!). De är snälla och trevliga människor. Manen vill att jag blir en politiker som honom. "Un jour, peut-être" sa jag. Mister Froggie, President of EU...Hahaha  ;-)


                                                               Na zdrowie, aniolek !

Jag drack ett glas vitt vin från Chile...Mmmm, ce vin est exquis ! Natten är super trevlig här (22 grader, stjärnor, lugn och ro, Rex förstås!). La vie est belle, non ?


         
                                                           Dobranoc, anioleczek !

Hoppas du haft en fin kväll ! Bonne nuit et fais de beaux rêves !




Zmiłuj się nade mną !



Oh la la, jag äter middag hos politikern efter jobbet. Varför har jag accepterat det ? Casia, jag vet att du har ett hjärta lika stort som månen. Skulle du rädda mitt liv igen ? Kan du organisera en picknick för i kväll och bjuda in mig ? Pomocy, Cas ! Zmiluj sie nade mna ! Hoppas du har en underbar dag !

                                                                                  
                
                                                En picknick, för att rädda mitt liv !




En dag som slutar äntligen !



Bonsoir, jag har ingen energi efter det långa mötet i dag. Kan du säg mig om jag fortfarande är levande eller har blivit bara ett spöke ? Var inte rädd ! Ett spöke är inte lika farligt som en vampyr. Just a minute, det är du vampyren här. Ibland är du en vampyr, ibland en aniokek. Hmmm, är det dina två ansikten/sidor av din personlighet ? Du börjar göra mig rädd, toi.

                                                            
                                                                 Zzzzzz Zzzzzz !
 
Har du ätit gota polska rätter som din mamma har gjort för dig med en massa av kärlek ? Maten smakar bättre så.

                                                                  
                                                           Barn, maten är redan klar !

Min syster ringde mig nyss och sa att det är super varmt där. Resan var trevlig fastän vägen var blockerad på grund av en brand. Hon är jätteglad att vara där därför att det finns strander överallt (det är första gången att min syster är i Algarve).


                                                                     Just a Dream !

Hoppas du har en lovely kväll med din underbar familj - Dobranoc, spij dobrze !




All alone on my desert island !



Bonjour. Jag är riktig ensam nu (med några kollegor).  Min syster och mina föräldrar är på väg till Algarve (hoppas att min syster ringer mig vid ankomsten). Alla mina vänner och deras familjer är på semester utomlands. Alla har övergivit mig, som varje år, haha. Hela staden är öde eller nästan, bara turister. Någon kunde ha kommit till Bordeaux (den nästa veckan) och jag ville gärna erbjuda till den här person ett besök av staden, men det var omöjligt tyvärr, nästa år hoppas jag...Men, jag vet en sak : när man inte gör något omedelbart, man aldrig gör det. 

                                                       

Ensam, ensam, jag är ensam på min "öde ö". Jippppie !!! Jag skulle kanske kunna att festa med min drömängel, en natt -bara i mina drömmar, bien sûr. Snart ska jag till jobb lite och har ett möte som ska ta en massa energi. Hoppas du har en lovely dag !




Att ha vita hår och vara evigt ung i själen !



Idag har det hänt något riktigt hemskt med mig. Efter min dusch såg jag min reflektion i spegeln och sedan kunde jag inte låta att skrika min avsky. Gråa hår ! Jag får ännu mer gråa hår på min skalle. Mon Dieu, jag blir gammal, lite mer varje dag som går. En riktig gammal dinosaurier...Det kanske är slutet på världen, tror jag. Stackars mig ! Snyft, snyft...

                
                                                                  Bienvenue au club !

En viss person måste vara lycklig att vara blond, haha. Man kan ha vita hår och vara evigt ung i sin själ, eller hur ? Dobranoc !



To be ... happy, or not to be ... happy !




"If we only wanted to be happy,
it would be easy;
but we want to be happier than other people,
and that is almost always difficult,
since we think them happier than they are."
***
«Si on ne voulait qu’être heureux,
cela serait bientôt fait.
Mais on veut être plus heureux que les autres,
et cela est presque toujours difficile
parce que nous croyons les autres plus heureux qu’ils ne sont.»

Pensées, Montesquieu

Montesquieu (Bordeaux)

                                                       Monsieur Montesquieu i Bordeaux !




Ett leende för en bättre värld !




Varför är det så svårt att le till andra människornor ?
Ett leende tar inte mycket energi,
Det är också trevligt att ge än att få ett leende,
Jag tror uppriktigt att ett enkelt leende kan förändra världen
Och det är sant, Cas... Var alltid positiva i döden, förlåt, livet   ;-)


≈≈≈
Så, gör som jag !
Le !
≈≈≈
Jag på semester i Algarve
No comment...

Kvinnor kan inte motstå min charmiga leende, c'est impossible. De här är två bilder på mig, är du nöjd med ?
Idag jobbar jag lite bara men med leendet. Hoppas du njuter av din fin solig dag !




Promenader under sommarnatter !



Bonsoir, jag har precis gjort en liten promenad för att glömma. Jag älskar att göra långa promenader under sommarnatter, det är så trevlig, eh? Min dag var mycket intresserad i alla fall. Fredag kväll äter jag middag hos politikern -han säger att hans hustru är en fantastisk kock. Hoppas. Hur var din dag? A demain, si Dieu le veut !

                 
                                                   Bonne nuit et fais de beaux rêves !




Hypocrisie féminine !



Varför är jag så ? Min hjärna är en maskin som fungerar dag och natt. I am so disappointed ! Varför är alla kvinnor lögnare och så oärliga ? Jag är inte en idiot. Ser saker mycket bra och förstår allt. Mon Dieu, jag skulle vilja vara blind och döv för alltid. 

                                                               
Femmes, vet att jag hatar er alla och ingen kan hantera mig ! Om ni är inte ärliga med mig då lämna mig i fred !






En kopp kaffe med...



Bonjour. Jag måste vara sjuk eftersom jag sov gott i natt. C'est étrange. En ängel skyddat mig mot mardrömmar eller kanske var jag för trött för att tänka på något andra. Jag träffar någon (en politiker) i morse vid kl 11:00. Det är inte kul ! Jag hatar alla politikern men de har rätt att leva också. Hoppas du har en underbar dag !

                                                              
                                             - Glöm politikern och drick kaffe med mig !




El ángel de la Destrucción y de la Muerte !




Soy un ángel ...
no de la luz,
de la misericordia o de la compasión.
...

No...


Yo soy la maldición de la Humanidad,

El veneno del Espíritu.
La oscuridad que se encuentra dentro del alma humana
...

- Temed mi venida !



Porque yo soy un ángel,

Soy el ángel de la Destrucción,

el ángel de la Muerte !


≈≈≈
Grodan
≈≈





Jusqu'au Jugement Dernier




Tomorrow, from dawn, at the moment where the countryside light up,
I will go. You see, I know you are waiting for me.
I will leave by the forest, I will go through the mountains.

I can't  stay away from you any longer.

 

I wil walk the eyes fixed on my through,

Without seeing anything outside, without earring any noise,

Alone, unknown, curved back, cross hands,

Sad, and the day will be for me like the night.

 

I won't see either the gold of the evening that falls,

Either the far veils which go down towards Harfleur,

And When I will arrive, I will put on your gravestone

A bouquet of holly and heather in flower.

 

 

Demain, dès l'aube, à l'heure où blanchit la campagne,

Je partirai. Vois-tu, je sais que tu m'attends.

J'irai par la forêt, j'irai par la montagne.

Je ne puis demeurer loin de toi plus longtemps.

 

Je marcherai les yeux fixés sur mes pensées,

Sans rien voir au dehors, sans entendre aucun bruit,

Seul, inconnu, le dos courbé, les mains croisées,

Triste, et le jour pour moi sera comme la nuit.

 

Je ne regarderai ni l'or du soir qui tombe,

Ni les voiles au loin descendant vers Harfleur,

Et quand j'arriverai, je mettrai sur ta tombe

Un bouquet de houx vert et de bruyère en fleur.

 

                                                                                            Victor Hugo



Adieu, Espoir éternel !




Naleśnik !



Just nu irriterar TV mig på. Jag ser bara dokumentärer om flygolyckor (terrorism, teckniska problem, blixtar(åska) -mon Dieu!). Detta är inte förvånande att människor är rädda för att ta flygplanet. Ibland tycker jag att TV är verkligen oansvarigt. Som jag ville tänka på något annat, så jag gjort några crêpes (pannkakor) i eftermiddags. Vet du vad är "crêpes" ?


                                                        Jem naleśnik, à la Fred !

Jag såg också en dokumentär om skönhet i Libanon. Kvinnor (ofta hela familjen) gör många operationer att se ut som Hollywoodstjärnorna. De har konstiga ansikten. Botox är värdelös när en tjej är 20 år, inte där. Den libanesiska sångerskan, Haifa Wehbe, är exemplet av den nya skönheten i Libanon. Bilden nedan :


                             "Magic Mirror, on the wall, who is the fairest one of all?"

Problemet är att kvinnor måste se eviga unga ut, om de inte vill vara arbetslösa. Operationer finansieras helt av lånade pengar (credit) via en libanesiska bank. Nu åker européer till där för operationer också -det är billigare och kirurger är bra. Kloner, kloner, kloner. Om du vill likna Haifa då ska du till Libanon  ;-)  Det är konstigt för jag vill inte skriva om det. Hoppas du har en lovely kväll ! Bonne nuit !




Snart, Snart ?!



I morse finns det blixtar följda av dunder med liten regn och sol -nu är det mulet (21°C, brrrrr!). Gud vet inte vad han vill idag. Trots detta kan man andas ut, äntligen. Jag såg en dokumentär om Mallorca. Tu avais raison, l'île semble être un vrai petit paradis. Men...


                                           ...Ett paradis med speciella änglar. Really?

Snart, snart är ni dit ;-) Vissa har tur. Det är sant att jag är helt avundsjuk. Finns det bara ungdomar i Mallorca ? Det finns många ställen att besöka trots att det är bara en liten ö. Utan alla dessa turister får man säkert en trevlig vistelse. Hoppas du har en fin dag med...dina kära vänner, bien sûr  ;-)




RSS 2.0