Sista vackra dagar i 2013


 
En annan vacker dag iväg idag. Det är så trevligt att ta sin tid och se soluppgången (även) i staden, samtidigt som människor kör på sina arbetsplatser without paying attention to the world around them. Bonne journée !
 
 


Wesołych Świąt


 
 


Pierwszą gwiazdką na niebie !


 

Jag kommer snart att ta en tur på julmarknaden i Bordeaux, nära Grand Hôtel och Operan, dricka en kaffe med vänner och sen hjälpa mina förÄldrar i förberedelserna inför julfirandet. Och köpa lite champagne, förstås.

 

 
 

Nie zapomnij, Aniołeczek. Wieczerza wigilijna rozpoczyna się wraz z pierwszą gwiazdką na niebie :-)

 

 


 


Rika seder och traditioner i Julen i Polen !


 

Den polska Julen har inga hemligheter för mig nu (nästan). Det är så intressant att se hur man förbereder inför julen, och traditionerna, i ett annat land än vårt. Sååååå många matrÄtter (dwanaście), man kan inte svälta med polacker (24 och 25 december) heheh, själv äter jag bara soppa för ett par dagar sedan för att vara redo för julen - men jag vet inte hur polacker får tid för att göra allt det. Mässorna, under advent, är så vackra med barn och sina ljus i sina hÄnder.

... "ustawia się o jedno nakrycie więcej niż wynosi liczba zgromadzonych osób - the great Polish Hospitality even at Christmas. Underbart ! Polen är ett riktigt intressant land, ett rikt land med alla deras seder och traditioner.

 

 


 


Casi Navidad !

 


 
 
 
(-:   Ya casi Navidad   :-)
 
 


Monsieur Politker !


 
Det blir officiellt, jag är nu på en lista för kommunalvalen. Kalla mig "Monsieur Politiker", hehehe.
 
 
 
Det är en rolig historia eftersom jag inte röstar. Tur att det bara är för att stödja och uppmuntra, annars skulle det vara världens undergång.
 
 


RSS 2.0