Min ljusängel i Bordeaux ?



Bonsoir, ô ma belle petite étoile du soir , mon petit ange de lumière ! Livet erbjuder oss så många överraskningar. I eftermiddag träffade jag någon som jag skulle aldrig tro att detta blir möjligt. Vem träffade jag? Det vet du, min kära lilla Cas. Åh, men varför har du inte sagt att du var i Bordeaux? Ja, du var här idag och här är beviset :
                                                              
        
 
                                                        Ängel som skyddar staden !    

Du har massor av hemligheter men jag förstår inte varför du ville inte säga mig att du var i Bordeaux. Men du är snäll för att du skyddar min stad. Dziękuję bardzo, mój Aniołeczek ;-) 

                                   
                                         Dors bien, mon cher petit ange de lumière !  

Hoppas att du har en underbar kväll, min kära lilla ljusängel från Zawiercie - Dobranoc, spij dobrze, mój Aniołeczek !  




Pluie, pluie, pluie...



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! Det regnade katter och hundar hela natten och det verkar fortsätta i morse. Jag undrar varför Dieu är så trist sedan igår. Hmm, har du gjort någon dålig sak ? Ja, jag är säker på att det är ditt fel som vanligt, Princesse, haha ;-)  Varför vatten inte förvandlas till vin? Okej, kanske inte vin...Champagne ?  

                         
                                                Życzę miłego dnia, mój Aniołeczek !    

Det är så mörkt ute. Jag skulle gärna vilja att vara en katt för inte gå ut. Well, hoppas att du har en underbar solig dag, toi - Je te souhaite une bonne journée, mon petit ange de lumière !    




Dobrej nocy i miłych snów, mój Aniołeczek !



Bonsoir, mon cher petit ange de lumière ! Gud var lynnig i eftermiddag eller har en konstig humor : sol, regn, sol, regn och regn. Det regnade i mitten av min söndagspromenad. Oui, Dieu était triste aujourd'hui.  
 
                  
                                                    Ingen fisk ! Det är inte berget här.    


                                                                      En bonsai i stan !    

                     
                                          Bonne nuit, ma petite princesse de conte de fée !   

Jippie, nu ska jag snart kolla den slovenska Melodifestivalen (finalen) på nätet. Ja, musik har alltid varit en viktig plats i mitt liv. Musik och dans är livet. Inte sant, mormor ? Hoppas att du har en fin kväll. Bonne nuit, ma belle petite étoile du soir. Fais de beaux rêves et que les anges du ciel te protègent pendant ton sommeil - Życzę dobrej nocy i miłych snów, mój Aniołeczek !  




Dzień dobry, mój Aniołeczek !



Bonjour, ma douce et merveilleuse petite princesse ! Melodifestivalen var verkligen bra igår kväll även om jag hade/har ingen favorit - Sverige ska få ett nytt dåligt resultat i år. Det finns två kameror på hemsida (teven och "backstage" : man ser artisterna som väntar, dricker (vatten ?) och tjejer "pratar" mellan dem - les femmes !). Linda är alltid söt, verkar inte vara stor och har tävlingsanda. Inga överraskningar! Big stars och (nästan) artisterna com arbetar med F. Kempe och A. Bard är i final.  

             
                      Je te souhaite un merveilleux dimanche, mon petit ange de lumière !  

Hoppas allt är bra med dig, förlåt, din syster ;-) Nu ska jag och ta en joggingstur även om solen skinner imorse, snyft snyft - ha ha, sorry ;-) Att sringa som en fågel :-) Życzę miłego dnia, mój Aniołeczek !  




Bon samedi, ma douce petite princesse !



Bonjour, ma Belle au bois dormant ! Tyvärr kan jag inte ligga kvar i sängen och sova länge imorse. Oh la la, mina ögonlock är så tunga och jag kan inte sluta att gäspa. Min hjärna behöver andas lite syre att vakna. Dessutom är det dags för mig att gå och dricka gott kaffe innan spendera ett par timmar på universitetet.
                   
                                                        Na razie, mój Aniołeczek !   

Jippie, det är lördag och det finns Melodifestivalen hos dig ikväll. Tålamod, tålamod. Je te souhaite un merveilleux samedi, mon petit rayon de soleil, ma douce petite princesse de Narnia - Miłej i słonecznej soboty życzę, mój Aniołeczek !  




Bonne soirée, ma douce petite princesse !



Cześć, mój Aniołeczek ! Jag skulle gärna sova "tusen och en natt" - eh? -  ;-)  för att jag är verkligen trött. Nu ska jag snart se "en god film" (som sa du för ett par månader sedan) hos en god vän till mig. Gissa vilken film? - Inception - Jag vill veta om filmen är vrekligen bra eller inte. Klart att jag tror dig, min kära lilla ljusängel...Uh, nästan - joke ;-) Jag säger dig när jag ska komma hem. Dessutom har min vän en riktig mini-bio (en privat bio) i hans hus, han är helt tokig. Så ingen kö ikväll - hey, am I not a VIP guest, my little princess from Polen? ;-)  

              
              Bonne soirée, ma douce et merveilleuse petite princesse de conte de fée !  

Well, hoppas att du har en fin kväll, min kära lilla prinsessa av ZawiercieJe te souhaite une magnifique soirée, mon petit ange de lumière, ma merveilleuse petite princesse de conte de fée, ma belle petite étoile du soir, etc... !    




I need a massage, please !



Bonsoir, mon petit ange de lumière ! Jag är helt slut. Varför har jag accepterat att hjälpa min syster efter jobbet? Jag skulle inte säga nej till en bra massage nu, även en virtuell massage, haha, galenskap !!!

                                      
                                                                          Mmm...  

Vissa ekorrar har verkligen chans.

                                
                                                      Śpij dobrze, mój Aniołeczek !   

Hoppas att du har en lovely kväll, min lilla stjärna - Dobranoc, miłych snów, mój Aniołeczek !  




Pourquoi LV est ton grand amour, Aniołeczek ?



                                                  

                                                        LV, Champs Elysées, Paris   


                                         Jag visste inte det fanns en butik i Bordeaux :-)

                                  
                     
                       Mais pourquoi LV est ton grand amour, Aniołeczek? Pourquoi? ;-) 

Jag undrar varför du gillar så mycket LV. Varför honom? Hmm, a man who knows how to please women ;-)

Och skor, höga klackar? Och kläder? 

Vilka är dina favoritmärken? Na razie, mój Aniołeczek ! 




Min lilla solstråle !



Bonjour, mon cher petit ange de lumière, ma douce et merveilleuse petite princesse de Zawiercie ! Jag har svårt att sova sedan förra helgen, är sååå trött och har ingen energi. Och du, sov du gott? Lyckligtvis har jag min lilla solstråle som värmer mitt lilla hjärta. Dziękuję, mój Aniołeczek :-) Ô Casia, Casia, Casia...ma belle petite étoile de Pologne, jag ville så mycket göra något för dig (denna vecka), tyvärr var resultatet inte bra, så har jag kastat den i brasan.

       
                                                       Miłego dnia, mój Aniołeczek !    

Hoppas att din resa går bra till Stock...Malmö (den sista resan till denna stad) ;-) Je te souhaite une merveilleuse journée et un bon voyage, mon petit ange de lumière !   

Ps : Jag såg Linda Bengtzing lördagskväll i Melodifestivalen, och hon ser annorlunda ut nu, eh ? Vad tycker du om det ?   




Är det inte dumt att tänka så ?



Bonsoir, ma belle petite étoile de Zawiercie ! Någon skrev på sin blogg efter nyåret : "Nu är jag inte i listan (ranking) av mest lästa bloggar. Jag har tävlingsanda och vill vara tillbaka i listan". Är denna personen helt dum i huvudet ??? Är det inte dumt att tänka så ? Jag gillar absolut inte den typen av person.  Tävlingsanda med en blogg ?! Själv har jag tävlingsanda också och spelade och vann tävlingar i fotboll, handboll, volleyboll, fäktning, osv. Men...hey, det är bara en blogg ! Det finns viktigare saker i livet än att vara i listan av mest lästa bloggar. Vissa personner kommer aldrig bli vuxna och kommer aldrig att förstå den verkliga meningen med livet. 

Jag skulle gärna vilja veta din åsikt om det, min lilla söta ängel, really. 

                                  

Hoppas att din mamma är bra och du har fin kväll med henne, mon chère petit ange de lumière - Dobranoc, miłych snów, mój Aniołeczek !    




Jam jest Drogą i Prawdą, i Życiem (J 14, 6) !



Dobry wieczór (dzień dobry), mój Aniołeczek ! Jag har precis läst en artikel i en tidning om ungdomar i Portugal som har skapat en musikal om livet av påven Johannes Paulus 2 och hans roll i vår värld. Cool, eh ? Det är ett bevis på att polackerna kan ha en stor plats i mänsklighetens historia. Inte sant, min lilla ängel från Zawiercie ;-) Pourquoi pas ? 
                    
                 "Człowiek nie może żyć bez miłości"Jan Paweł II (Karol Józef Wojtyła)    

Apropå Karol Wojtyla. Jag ville att du ser något. Pappa fick en autograf av påve (jag vet inte hur) om en bild på den heliga familjen (tror jag) men tyvärr vet han inte var den är. Dessutom vet han inte var de andra autograferna är. Hur är det möjligt ? Vanligtvis är han mycket metodiskt. Det är så när man är gammal, jag antar...Snart, snart, haha ;-)

• Nauczycielu, gdzie mieszkasz? Chodźcie, a zobaczycie (J 1, 38-39) : 


                                          Światowe Dni Młodzieży - Paryż, Francja, 1997 *   

* Jag är inte på denna bild, men på en annan :-)  
 
                                 
Karol Józef Wojtyła, le libérateur de la Pologne. Tel Saint-Georges, il terrassa le dragon.

    
«Wołam, ja, syn polskiej ziemi, a zarazem ja, Jan Paweł II, papież...Niech zstąpi Duch Twój i odnowi oblicze ziemi. Tej ziemi !»

Hoppas allt är bra med dig, min kära lilla polska ängel ! 

                                 ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈     

Bonne nuit et fais de beaux rêves, toi qui es mon petit ange de lumière...
...pour l'éternité. 
  

 
                                               Dors bien, mon petit ange de lumière !    

xxx xxxxxx xxx !   




Bon retour à Malmö, mon petit ange de lumière !



Bonsoir, mon petit ange de lumière ! Oh, vilken fin väder man hade här ! Varför behöver solen sova också ? Okej, den kan sova, men bara en gång om dagen. Tur att det finns stjärnor varje natt. Vad skulle världen vara utan min lilla aftonstjärnan? Dieu är så god med oss, vanliga dödliga. Hoppas att du är nöjd med din jobbdag, min lilla polska nalle :-) Jag skulle vilja gärna att vara hemma ikväll men jag måste gå hos en vän - hans flickvän fyller år. Jag kommer snart tillbaka. 

                       

Jag ska tänka på dig när jag ska dricka ett glas champagne, förstås, jag lovar - na zdrowie, Aniołeczek ;-) Hoppas att du har en fin kväll, kära lilla nalle - Bon retour à Malmö - Dobranoc i miłych snów, mój Aniołeczek !    



Till min lilla mumie !




Dzień dobry, mój Aniołeczek !


                                                            

                       Jag önskar dig en trevlig resa till Stockholm, min kära lilla mumie, 
                                                               och lycka till med jobbet !  




Ett litet polskt skämt !



Lotnisko w Nowym Jorku. Facet wchodzi do windy a za nim kobieta w mundurku, mini spódnica, żakiet - stewardesa jakaś. Facet zaintrygowany ta sytuacja mówi :

- Hello, you fly US Airways ?
Kobieta nie odzywa się, tylko patrzy na niego zdziwiona. Facet pomyslal no to co, sprubuję jeszcze raz :
- Flugen sie Lufthansa, ja ?
Kobieta bardziej zdziwona patrzy na niego i nic nie mówi. No trudno pomyślał facet...spróbuję jeszcze raz :
- Volare sinora Alitalia ?
- ...
- Vous volez sur Air France ?
Wtedy kobieta mówi :
- A w mordę chcesz palancie?!
- Aha...LOT !  

                                                                    
                                          Haha, tycker du att detta skämt är roligt ?     




Réveille-toi, ma belle princesse endormie !



Bonjour, ma belle petite princesse endormie ! Hoppas att du har sovit gott inatt. Du har problem för att väcka dig på morgonen nu, haha. Jag lämnar dig i fred och ber dig ingenting i morse, du har massor av saker att göra ;-)  

               

Hoppas att du har en trevlig dag, bonne journée, mon petit ange de lumière ! Na razie, mój Aniołeczek !   
 



Dobranoc, miłych snów, mój Aniołeczek !




                 
                                                        Śpij dobrze, mój Aniołeczek !    

Bonne nuit, mon cher petit ange de lumièreFais de beaux rêves et que tous les anges du ciel te protègent pendant ton sommeil  :-) 




S'il te plaît, écris-moi quelques mots en polonais !



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! Jag skulle gärna vilja att du skriver några ord på polska. Allt vad du vill. Vad gör du just nu ? Vad ser du genom fönstret ? Vad hör du just nu ? Var är missarna ? Vad gör de ? Vad gilar du i Malmö,  i Sverige ? Allt vad du vill skriva på polska, allt vad du vill... 

                           

Hoppas att du har en underbar dag - Bonne journée, mon petit ange de lumière - Papa, mój Aniołeczek ! 




Szczęśliwej podróży i miłego dnia, Aniołeczek !



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! En dag kommer du att döda mig, haha. Så är du i huvudstaden hela dagen idag, eh ? Brrr, kall, snö. Glöm inte att dricka kaffe och en varm svampsoppa (mmm, jag vill gärna äta den nu). Stackars Kompis och Rasti :-( Hey, kanske möter du kollegor till dig på planet ;-) 

                       
                                                           Nostalgi, nostalgi, Cas ;-)  

Varför säger du alltid samma saker ? Hey, jag förstod. Ibland har jag känslan av att du tar mig för en idiot, du vet :-) Jag vet vad jag kommer att göra idag : jobb, jobb, jobb. Jag är inte en turist som toi, jag - joke joke :-) Well, hoppas att du har en trevlig dag i Stockholm och jag håller tummarna, som lovat (calor, calor). Bon voyage, mon petit ange de lumière - Życzę miłego dnia, mój Aniołeczek !  

I'll miss you terribly, my little star from Zawiercie ! 




Fidelis usque ad mortem...




Fidelis usque ad mortem...
et au-delà de la mort !
====




Casia Sobczak - In His Arms



Jippie, här är din video på din låt, min kära lilla stjärna från Zawiercie :-)




(Tout) Ce qui est virtuel est irréel et éphémère mais cette video est bien réelle et éternelle. Jamais  je ne pourrai t'oublier, mon petit ange de lumière. Non, jamais ! 




Hommage à ma douce étoile de Zawiercie !




                
                                                               Portrait de Casia Sobczak   

Je tiens à te rendre hommage pour ton intelligence, ton coeur d'or, ta sagesse, ton humour, tes diverses talents, pour être toi-même, etc, etc, etc...  

- The beauty of a woman is the appearance of the bright light of God - 




Det polska språket är en hymn till skönhet !



Oh la la, jag har massor av saker att göra idag ;-) Jag blir helt galen. Mon Dieu, aidez-moi ! 



Jag tror att texten är vacker även om jag inte förstår alla ord på polska, tyvärr. Det polska språket är en hymn till skönhet. Merci beaucoup, ma belle petite étoile de Zawiercie.   
 


Hoppas allt är bra med din syster. Hälsa missarna ;-) Na razie, mój Aniołeczek !  




Joyeuse Saint-Valentin à la Fred -



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! Hoppas att allt går bra med dig. Det ryktas att det är Alla hjärtans dag idag. Varför finns det en speciell dag att fira l'Amour ? L'Amour bla bla bla, l'Amour bla bla bla och bla bla bla. Jag tror att det bara är galna människor som firar det. L'Amour !!! Usch, vilken hemsk fransk ord ! Oh la la, jag hatar den. Hmm, kanske därför att jag har inget hjärta - vilken chans jag har, haha :-)



Vilken konstig polsk låt ! Är de polacker eller aliens ? ;-) 

                     

                                                                    Joyeuse St-Valentin !  

Man bör fira l'Amour varje dag och inte bara idag. Men jag menar inte att manen måste erbjuda blommor varje dag, men ofta. Det måste alltid vara en överraskning och komma från djupet av hjärtat. Jag tackar Dieu att jag inte en romantisk människa. Je souhaite une joyeuse Saint-Valentin à la femme la plus folle du monde !    

Ps : Kära Gud, varför gråter du imorse ? :-( Snyft, snyft, jag vill gärna ha ett svar på polska. Men du talar kanske inte polska, eh ? Stackars Dieu !  




Dors bien, mon petit ange de lumière !



Bonsoir, ma douce petite étoile du soir ! Eftersom John Blund inte ville kommer, så har jag ringt "le marchand de sable", den franska versionen av John Blund. Det var skönt, särskilt som solen lekte kurragömma nästan hela eftermiddagen. Det blir konstigt när det var fint väder hela veckan. Jag har sovit till kl 19:20 (ok, shame on me!). Uh, jag undrar hur jag kan få sova igen ikväll, eh ??? Jag har kanske några saker att göra ;-)  


                                                                              :-) 

Jag vill bara säga att du är så underbar för att du alltid har snälla ord för andra människor, you really have a gold heart, Princess. Alltid :-) Hoppas att du har en lovely kväll, min kära lilla stjärna från Zawiercie - Bonne nuit, mon petit ange de lumière. Fais de beaux rêves et que ta chère grand-mère te protègent pendant ton sommeil - Śpij dobrze, mój Aniołeczek !   




Życzę miłego niedziela, mój Aniołeczek !



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! Trött, trött. Jag vet inte var John Blund var inatt men inte hos mig, haha. La vie ! Jag tänker att ta en lååång lååång promenad i skogen och sen dricka kaffe. Efter det, I don't know. Kanske en siesta men...jag är säker till 100% att det kommer att bli omöjligt. Celà n'a aucune importance...

                        
                                            Bonne journée, ma douce petite étoile ! 

Well, hoppas att du har en underbar dag , min kära lilla prinsessa från Zawiercie - Je te souhaite d'avoir un merveilleux dimanche, mon petit ange de lumière - Miłego dnia, mój Aniołeczek !  



 


Feb. 12, 2011 kl. 19:48



Bonsoir, ma douce petite étoile du soir ! Jag är glad för att jag kunde andas i lugn och ro hela eftermiddagen. Okej, jag hade nästan ensam eftersom en vän till mig var på besök hos mig. 


                                                           Solnedgång runt kl 18:15  

Dessutom kan jag Melodifestivallen på nätet ikväll. Cool ! Ikväll känner jag en sångerska, Sanna Nielsen (en eller två låtar till henne bara, haha). Ska du till Melodifestivalen i Malmö (det finns Linda Bengtzing som deltagare) ? 

                 
                                                      Bonne nuit, Kompis et Rasti !  

Well, det är dags för mig att kolla och njuta show. Bonne nuit, mon cher petit ange de lumière. Fais de beaux rêves et que ta grand-mère te protègent pendant ton sommeil !  




Ensam hemma hela helgen !



Cześć, mój Aniołeczek ! Här är två gamla mini-flaskor portvin erbjuds av pappa, men jag vet inte om de är fortfarande goda. Jag gillar dem för att jag tycker att de är vackra att se.

               
                                          Jag tror att mina katter vill dricka lite vin !  

Äntligen, jag är ensam hemma hela helgen. Nu ska jag springa och sen tänker att skriva i lung och ro med en kopp kaffe bredvid mig, förstås. Papa, mój Aniołeczek !  




Życzę cudownego dnia, mój Aniołeczek !



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! Mår du bra imorse, Princesse ? Igår efter jobbet gick jag ut och "åt middag" på föreningen - de låter mig inte andas en sekund, haha. Ni, kvinnor, vill ha min död, eh ? Det fanns en kvinna (silikon-botox-silikon, silikon, hjälp mig !!!) bredvid mig som kommer från en liten stad nära Rio de Janeiro. Oh men, varför sa jag till henne att jag har familj som bor i Rio ? Har jag ett problem i huvudet, eller något ? Vi hade en, en rolig samtal. Roligt ?!? Denna kvinna pratade om bikini med mig (oui, avec moi !!!) i nästan en timme. "Bikini bla bla bla. Bla bla Brasilien bla bla bikini. Vi, tjejer i Brasilien bla bla bikini bla bla bla...bikini" berättade hon. Hon sa att hon kunde tala bikini i timmar och timmar. Jag tror henne, hon är inte en lögnare.

                                                             

Oh la la, jag ville bara prata om hennes land, människor, musik, livet där. Var var du, min lilla ljusängel? Varför inte du hjälpte mig när jag behövdes som mest? Jag  ville dö på plats, really.  Du ser, mój Aniołeczek, att vi är olika. Du får trevliga kvällar, men med mig, well, det finns alltid människor som har ett problem i huvudet, haha :-p  Tillbaka hemma var jag helt slut (resultatet av en lååång dag), kunde inte kontrollera mina ögon och hörde en röst att viska i min öra : gå till sängs. Men innan, jag slängde bara ett snabbt öga på nätet.

                       
                     Bonne journée, ma douce et chère petite princesse de Zawiercie !  

Nu har jag någon stuff att göra på universitetet. Well, hoppas att du hade en tervlig kväll, som vanligt med dig, och har en fin dag, min kära lilla stjärna från Zawiercie :-) Życzę cudownego dnia, mój Aniołeczek !  

Ps : Kan jag lägga videon på din låt här på bloggen (och youtube) ?




A little angel with a gold heart !



Bonjour, ma belle petite étoile de Zawiercie ! Har du sovit gott inatt ? Några trevliga/fina drömmar ? Igår kväll fanns det en film med Ben Stiller och Robin Williams, "Nigth at the Museum", på tv som du kan se den på bilden nedan : 

               
                                                Vilken konstig museum, inte sant Ben ?  

Hey, hoppas att du inte glömde att mata missarna innan du gick ut och gå på bio. Nej, jag vet att du inte har glömt dem. Du är så snäll, you are really a little ange with a gold heart. Har de namn? Är de snälla med dig? Sover de fortfarande på din balkong?  

                                            
                                                                 Mjau mjau, Casia !  

Well, det är fridag idag ;-) och hoppas att du har en underbar dag, min kära lilla ljusängel - Miłego dnia życzę, mój Aniołeczek !  



 


Ett annorlunda sätt att se denna dag !



Bonsoir, mon petit ange de lumière ! Hur har det varit bio ikväll ? Och filmen ? Idag kände jag mig i the Twilight Zone. Det var som om jag var som i en parallell univers där tiden är frusen. Allt gick långsamt : mânniskor som pratade med mig, fåglarna som flög i den blå himlen. Själv pratade jag långsamt och gick långsamt. Däremot var jag kvicktänkt, men det var min kropp som verkade ha hindrats av begränsningar i denna värld. Naturligtvis det jag just skrev är inte verkligheten (tror jag), men bara mina intryck.

Jag undrar varför mitt sinne var någon annanstans, haha ;-) Dieu merci, det blir en kväll i lugn och ro nu, igen bla bla bla...som de tidigare kvällarna.   

                 
                                                      Ett annorlunda sätt att se en dag !  

Jag träffade en gammal vänner till dig på väg ;-) Vi pratade om dig och han vill hjälpa dig för sova gott ikväll : 



                                                               «Pora na dobranoc,
                                                                 bo już księżyc świeci.
                                                                 Dzieci lubią misie,
                                                                 misie lubią dzieci.»
  

                 
                                                              Śpij dobrze, mój Aniołeczek !  

Bonne nuit, ma belle petite étoile du soir. Fais de beaux rêves et que les anges du ciel te protègent pendant ton sommeil !  




Bonne journée, ma belle étoile du matin !



Bonjour, ma Belle au bois dormant ! Sov du gott inatt ? Jag vet inte varför det var varmt hemma, var fruktansvärt törstig och drack en helt flaska vatten under natten. Ja, du förstår väl, en flaska vatten och inte en flaska champagne. Hey, jag är en klok människa, moi ;-) Va, förlåt men jag har förstått inte vad du har precis sagt, mój Aniołeczek. Can you repeat, please ? Mon Dieu, polskor ! :-p 

                                  

                                                    Dzień dobry, mój Aniołeczek !  

Okej, jag förlåter dig om du skickar mig (mentalt) din änglalika polska leende, oui ? ;-) Je te souhaite une merveilleuse journée à Malmö, ma belle petite étoile du matin ! Hoppas att du har en underbar dag -  Miłego dnia, mój Aniołeczek !  




Jeden, dwa, trzy... Trojaczki jednojajowe !



Bonsoir, ma belle petite étoile du soir ! I Frankrike har ett par precis haft trillingar, fram till dess, inget ovanligt. Det är dock inte en vanlig par. Mannen är 51 år gammal och kvinnan, 52 år. När man frågar mannen hur hans fru blev gravid (läs, in vitro-fertilisering eller insemination), han svarar : "Naturlig befruktning, en man och en kvinna !"   

                              
                                             Jeden, dwa, trzy... Trojaczki jednojajowe ! 

Hmm, 52 år ?!? Livet är konstigt ! Jag trodde väl att känna om kvinnor. Well, jag hade helt fel. Men grattis till föräldrarna i alla fall.

             
                                                    Śpij dobrze, mój Aniołeczek !    

Äntligen, jag är tillbaka från föreningen, det var sista gången. «Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej», som ni säger i Polen, eh ? Här var det fint vädret med värmt hela dagen, 18 grader, haha ;-)  Jag är helt slut så går jag till sängs nu. Bonne nuit, mon petit ange de lumière. Fais de beaux rêves et que ta grand-mère te protègent pendant ton sommeil !  




Galenskap - del 1






Vov vov, Casia ! Vov vovvovvov vov vovvov. Vovvvov vov, Cas ? Vov vov-vovov, vovovovov vov vooov. Vov voooov. Froggie vovov vooovov vovoooooov. Hau hau, hau hau ! Vooovovooov Vov vov-vooovov. Cas, voovov-vov vovoovoov vov-vov vov. Voooovov vov-vov-vovov vov, vov ? Vovov vovov vov-vov, vovovoov vov-vov vov. Vov.

Hau hau, Cas !
   


• Min hund ville prata om ditt och datt med dig idag. Men jag förstår inte vad den menar och du ? Djur !  ;-) 



Det ser fantastiskt ut !



Bonjour, ô ma douce Belle au bois dormant ! Hoppas att natten hade lugn och du sov gott, mój Aniołeczek. Igår kväll behövde jag att "andas" lite och  kollade något på tvp Polonia (bara fem minuter). Det var ett musikprogram och jag tror att en musikal kommer att starta från mars i Polen och de söng Bon Jovis låten "It's my life" (jag älskar rock och nästan alla musikstilar, nästan). Det ser fantastiskt ut, really. Bli inte ckokad  om jag säger att jag kände inga polska artister, haha :-)



Min polska inte bra eftersom jag verkligen inte förstår vad manen berättar på videon :-p Nu är det klart jag var inte en polack i ett annat liv. Hmm, jag är villig att satsa på att du har varit en polska en dag.  Well, co myślisz o tym, mój Aniołeczek ?  ;-)  Nej, det är inte möjligt, jag blir helt tokig.  

                                                         

                  Rock attityd, ma douce et merveilleuse petite muse ! Aj, min rygg ;-)   


Jobb, jobb, jobb. Hoppas att du har en fin solig dag, min kära lilla polska prinsessa - Miłego dnia życzę, mój Aniołeczek !   

PS : Hur mår din kära lilla mamma, Princesse ?




Tvillingar, en familjeangelägenhet !



Bonsoir, ô ma belle petite étoile du soir ! Jag är en riktig zombie ikväll efter jobbet och föreningen (kultur, osv...). Och det blir saker för att göra ännu innan jag går till sängs. Igår och idag kollade jag bilden på din sis och din vän, Bea (på hennes blogg). Jag kan inte tro att det inte är dig på bilden. Ni båda är perfekta körsbär. Hey, det finns också tvillingar i min familj. Först morfar hade två brôder som var tvillingar men de dog när jag var fortfarande en bebis, tyvärr.

                                       

                                                   Casia & Joanna, men vem är vem ?   

Och sen har en av mina morbröder tvillingar. De är bebisar (3 eller 4 år) men det finns, hmm, några skillnader mellan dem. Tex : en är mer öppen för världen/ler mer än den andra. Mon Dieu, vad de är roliga ! Det är farligt eftersom jag är lik Sansom - nästan. Om jag skrattar som en galen, så förlorar jag min styrka. Även en fluga blir starkare än mig, tro moi. Nu känner du en av hemligheter till Super-Froggie : Shhh, det är vår hemlighet ;-)

                                

                                                      Śpij dobrze, mój Aniołeczek !  

Je te souhaite une bonne nuit, mon petit ange de lumière. Fais de beaux rêves et que ta grand-mère te protègent pendant ton sommeil !  




Kilka słów w języku polskim, mój Aniołeczek !



Oh la la, men vilken hemsk morgon jag hade ! Finns det en liten snäll polsk ängel som skulle gärna säga mig några fina stödjande ord på polska ? En liten ljusängel med världens största guldhjärta ;-)  

                                                
                         Proszę, powiedz kilka słów w języku polskim, mój Aniołeczek ! 
                                                                       Miau miau...  



Mam potwornego kaca, mój Aniołeczek !



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! S’il te plaît, skrik inte när du kollar på min blogg idag, min snälla lilla prinsessa från Zawiercie ! Aj aj aj, mitt huvud ! Nej, nej, nej, jag var absolut inte klok hos mina föräldrar. Men jag är säker på att det är helt ditt fel, som vanligt, min kära lilla ljusängel ;-) Faktum är att jag drack mycket glas alkohol igår kväll. Ett par glas vin, en liten droppe av Moet (uh, jag är inte riktigt säker på det nu. Ålderdom, you know !) och pappa öppnade en flaska vitt portvin, 1991 !!! Vanligtvis dricker jag någonsin denna typ av vin (för sött !), men man säger inte « non » till en vin av 1991, haha.

                 
                                        No i mam potwornego kaca, mój Aniołeczek !  

Well, vi åt som kungar och det fanns lax - mmm, jag älskar det. En chokladkakan med nötter och hasselnötter. Madre mia, me ha gustado mucho la comida :-) Telefonen ringde hela tiden, det var pappas bröder och systrar och förstås också  morbröder, morsystrar (mamma har sju bröder och systrar) för de traditionella födelsedaghäsningarna. Efter denna lååånga födelsedagsmiddagen drack vi kaffe och pratade pratade pratade. Och till sist jag gick hem runt kl 23:30. Oh, mon Dieu, det blir bara tisdag idag. Hjälp mig !!! Hey, du kan ge mig nådastöten, jag vet att du drömmer ofta om det, min kära lilla polska nalle, haha ;-)  

               
                                                             Miłego dnia, Aniołeczek !

Nu är det jobb, jobb, jobb. Well, hoppas att du har en underbar dag med din vän som inte älskar dina scones :-b  Miłego dnia życzę, mój Aniołeczek !  




07 lutego 2011



Bonjour, ma petite diablesse suédoise ! Dziś jest poniedziałek 07 luty 2011 i słońce świeci nad nami. Idag fyller pappa år. Han är 66 år. 66, tror du att jag kan ha denna ålder, en dag ?

                                                                     

Hoppas att du hade en fin kväll igår och har en trevlig dag, ma chère petite diablesse suédoise, och hälsa din goda vän på franska eller polska (men inte på svenska eller engelska, okej ?) ! 

PS : Förlåt för min polska :-(





Naturen och moi !



Cześć, mój Aniołeczek ! Imorse tog jag en promenad i skögen. Jag satt på en bänk och hörde naturens viskningar att berätta för mig tusen och en saker, många hemligheter. Shh ! 

               

Alla mina sinnen vaknade. Jag gillar att ha ögonen stängda och beundra lugnt världen omkring mig med mitt hjärta. Min själ vibrerade i samklang med naturen. Jag var naturen. Naturen var moi. Vi var ett. Na razie !   




Minnen, minnen :-)



Bonsoir, ma belle petite étoile du soir ! Hur kan man sova när solen skinner med 14 grader ute ? Jag behövde en siesta i eftermiddag, var jättetrött för att jag sov dåligt de senaste nätterna. Sedan tog jag en lång promenad i stan.


                                        Det är här jag sjöng med kören för första gången !  


                                               Det var länge sedan, en evighet redan !  

Oh la la, jag var så ung på den tiden och hade fortfarande hela mitt liv framför mig. Jag har några år bakom mig. Farväl min kära ungdom ! Snyft, snyft :-D Nu är jag förmodade att följa stigen som leder mig till visdom. Detta kommer att bli ett spännande äventyr som väntar mig. "Non, je ne regrette rien !" som söng Edith Piaf.


                                                             

                                                  Bonne soirée, mon petit ange de lumière !  

Well, hoppas att du har en lovely musikalisk kväll, min lilla prinsessa av Zawiercie - Dobranoc, mój Aniołeczek, miłych snów !  




Życzę miłego soboty, mój Aniołeczek !



Bonjour, mon petit ange de lumière ! Har du sovit gott ? Jag var hos en vän som fyllde år igår kväll. Det var en trevlig kväll eftersom vi var mellan vi (bara vänner). Vi åt, pratade, drack vin och champagne, pratade. Nu ska jag springa lite ute och sen ska till Carrefour och kanske Ikea också. Och jag tänker att ha en liten liten siesta i eftermiddag.

               

                                                      Miłego soboty, mój Aniołeczek !    

Je te souhaite une merveilleuse journée, ma douce petite princesse de Zawiercie - Miłego dnia życzę, mój Aniołeczek ! 




Xxx xxxxxx xxx !




Jag är förlorad i mörkret,
Och det finns inget ljus för att vägleda mig,
för att hjälpa mig.

Jag är ensam i mörkret,
Och det är så kallt,
Så kallt.


Ensam...

...i mörkret !


Ensam...

...i kallt !

Mina drömmar, mina förhoppningar gör mig blind.

Dunk dunk, dunk dunk,

Mitt hjärta gör mig döv.

Dunk dunk,

Mitt hjärta...

Och min...

Min...

...

Xxx xxxxxx xxx !



Xxx xxxxxx xxx !




Lite humor från Polen !



Här är lite polsk humor :

«Dwie blondynki kapia sie pod prysznicem i jedna mowi do drugiej :

-Podaj mi szampon.
-Przeciez stoi obok ciebie-odpowiada druga na to blondyka.
-Tak...ale ten jest do suchych wlosow...A ja mam mokre!» 

                                                                  
                                                            Men varför är det roligt ???  

Två blonder, en dusch, schampo. Varför är det roligt, eh ? Jag förstår absolut ingenting. Nada. Sååå synd ! Kanske för att jag inte är en polack eller jag är lite, hmm...blond i mitt huvud ;-) Det är inte lätt att förstå humor som kommer från utlandet. Ha en galen dag med, Madame Casia !




Två, tre lilla fina snöflingor !



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! Brrr, det är kallt sedan igår. Men det spelar ingen roll eftersom jag kunde se två, tre lilla fina snöflingor från himlen. Så magiskt ! Jag blev jätteglad, var en liten ängel i paradiset :-)  Det var inte en söt dröm men verkligheten. Vad världen/Naturen är vacker, magisk ! Du är trött att läsa om snön men det är en sällsynt sak i mitt liv, du vet. Men jag föredrar sommaren med dess blå himlen, solen och värm i alla fall :-)  

                 

Brrr, det är  kallt (våt). Hmm, Det är en bra anledning att dricka extra kaffe. Je te souhaite une merveilleuse journée, ma douce et merveilleuse petite princesse de Zawiercie ! 




RSS 2.0