Som en gammal björn som går i ide !



Oh la la, jag tror det är inte alltid bra att ha en timma extra sömn. Jag kan inte undgå/sluta att gäspa sedan jag har vaknat. Jag känner mig som en gammal björn som är på väg att gå i ide i hans grotta för hela vintern. Hey, den (poslka) nallen är du, inte moi ;-) Bara när du är i Oxölsund, haha.

              

Det ska bli bättre efter ett par (kilo-)gram av koffein ;-) Je te souhaite une belle journée et une agréable semaine, mon petit ange de Zawiercie :




Söndag eftermiddag på stadion !



Bonsoir, mon petit ange ! Jag och några vänner åkte till Bordeaux stadion för att titta på matchen. Jag vet inte vad som hände eftersom jag inte har slutat prata :-b


                                                                 S upporters

Gissa hur det var efter...Min röst var borta, haha. Då har vi ätit middag på en italiensk restaurang i min stadsdel. Detta var min söndag.

                                                           * * *       * * *       * * *

              

Well, hoppas att du haft en underbar kväll - Bonne nuit, ma douce princesse de Zawiercie, puisses-tu faire de beaux rêves !




Te med coquitos !



Dzień dobry, Śpiąca królewna ! Jag hade en hård träning igår eftermiddag och var helt trött när var tillbaka hemma. Tur att jag fick en liten siesta ! Men sen blev det bättre efter ett glas varmt té i går kväll.


                                                     Te apetece una taza de té?

Det var inte svårt att vakna med en timmes sömn extra i morse. Lite tråkigt i alla fall :-) Vädret var mulet i morse men det ska bli bättre under dagen (solig, 19 grader idag).

              

Det Är dags att ta en joggingstur. Życzę pięknej niedziela moja mała Księżniczko !




Du vin pour ce soir !





              

Ce matin, j'ai acheté une bouteille de Lynch-Bages pour le dîner de ce soir avec les parents.




Moja wina, moja bardzo wielka wina !




                                                  
                                                                    Hmmm...

Jag undrar mer och mer om jag kommer inte fira jul och nyår i Sverige. Men om jag vill få ett hotellrum i Stockholm i året 2011 så jag måste skynda för att göra ett val och göra det. Jag tänkte att åka till den svenska huvudstaden i slutet oktober eller i november men det blir svårt att få ett rum för november nu. Tyvärr kan jag inte se staden med höstfärger i år. Moja wina, moja bardzo wielka wina !

                                            
                                                             Jag har funnit det !

Men det finns alltid en lösning på varje problem. Tur att jag har ett tält ! I en park i Stokholm, det är nästan perfekt, haha.




La "famille Spice" à Paris !



Beckhams familjen skulle kunna att komma och bo i Paris eftersom "Spice Boys" skulle spela för Paris Saint-Germain (mucho pesetas).

               
                             Akta dig, Posh ! Kvinnorna har många charmer i Frankrike !

En ny bebis, som heter Paris, i perspektiv? De vill hitta en lägenhet i huvudstaden, ett lägenhet med tre våningar, of course. Posh underskattar charmen av fransyskor. De är annorlunda än andra kvinnor :-) Bonne soirée, mon ange




Fredag ~ 21 okt. 2011




              
                                                 ~Bonne journée, Princesse !

Det är redan fredag. Vad tiden går snabb. Snart är det jul, 2012, sommarvärmen. Men först är det en annan jobbdag i väg. Fem grader just nu. Brrr, det blir SIbirien hÄr ;-)




Fryzura w modzie !






Ponytail is the fashion in France och fashion shows. Now you know what you must do if you come here ;-)

Hoppas att du haft en fin dag och har en jättetrevlig kväll. Pa pa kwiatuszek !




Att köpa tankräm med GPS?



Bonsoir, mon petit ange de lumière ! Jag förlorar mig ofta när jag är på Carrefour, särskilt för att köpa tandkrämer. Det finns så mycket tandkrämer (in the aisle of hypermarket) som stjärnor på himlen, tror jag. Hur att inte bli galen? Jag tänkte att köpa en speciell GPS för att hjälpa mig med mina inköp. En god idé, eh? 


                                                    ¨Antligen, slutet av tortyr !

Jag brukar att använda samma märke sedan jag var liten. Men det har också flera produkter (tandkrämer), aaarrgh ! Jag tror att handla (shopping) är ett riktigt problem för vi, männen ;-)

                                                       * * *       * * *       * * *   

  

Well, jag måste fixa lite nu. Hoppas att Kompis och Rasti har varit glad att se dig igen - Bonne soirée - Dobranoc i śpij dobrze, moja mała Księżniczko !




Mörkret mot Ljuset, en evig kamp !



Dzień dobry, moja mała Księżniczko ! Det är fortfarande mörkt ute just nu. Det blir svårare till solen att vakna varje morgon. Oh la la, det är som om Mörkret skulle vinna den eviga kampen mot Ljuset

              
                                                Mörkret mot Ljuset, en evig kamp !

Störande, eller hur? Skulle det vara världens undergång? Snabbt, vi måste snabbt gå till kyrkan för att be till Gud så att solen skiner på himlen igen

                        
Princesse
, har jag inte rätt när jag sa att vara helt tokig, eh? Och jag är galnare än du tror ;-) Jobb, jobb jobb...på månen nu. Życzę miłego dnia, mój Aniołeczek !




Frulle i trädgården !



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! Hur att njuta av en solig morgonsöndag? Med en frulle och en fransk tidning (inga skvallertidningar ;-), ensam i trädgården, i lugn och ro efter en lååång morgonpromenad i skogen.


                                    Frulle en morgonsöndag i trädgården med moi !

                                                         * * *       * * *       * * *
                            

Je te souhaite un beau dimanche ensoleillé, ma douce et belle princesse !




En lördagseftermiddag med mina "kidnappare" !



Bonsoir, mon cher petit ange ! Vänner till mig kidnappade mig efter min joggintur för att fira the victory of the French Team. Jag har druckit inga droppar alkohol (öl), bara kaffe och vatten. Och sen pratade vi och ¨åt middag på restaurang. Jag har ätit en jätteläcker svampomelett. Du skulle ha nått himlen, Princesse.  

              

Nu blir det en lugn söndag för mig. Dobranoc i miłych snów, moja mała Księżniczko !




Frogggies in the Final of the World Cup !





Frankrike kommer i finalen ! Wow, vilken match ! Vi (fransmän) är världens bästa i allt, absolut Allt, haha ;-)

Bravo Wales !!!




Fredagskväll ~ 14 okt. 2011



                          
Dobry wieczór, najpiękniejsza ! Det är dags att gå ut för att äta middag med mina kollegor i ett slott i närheten av Bordeaux. Je te souhaite une belle soirée (i na zdrowie), ma douce et merveilleuse petite princesse !




En "utsökt" jobbdag !



Bonsoir, mon petit ange ! Jättefint vädret här - Idag åt man små kakor lagas av en kollega på jobbet. Dessutom har jag lyckats att få receptet :-) Tillbaka hemma försökte jag laga ett par av dessa kakor.



Resultatet är inte så illa som det ser ut, haha :-) Hey, we are not all perfect, eh?

                                                                * * *   * * *   * * *

              

Dobranoc i śpij dobrze, kwiatuszek !




Bloodsuckers and me, a long love story !



Dzień dobry misio ! Hur är det möjligt att fortfarande ha "bloodsuckers" (läs : myggor) i oktober? Glömmer de att övervintra som björnar, eller hur? Varför uppskattar de mitt blod? Den lät mig inte i fred inatt. Arrrggh ! :-) Jag har bara ingen tur med dessa små varelser.

                          

Nu ska jag snart iväg till jobbet, det är fortfarande mörkt ute just nu. Well, hoppas att du har en trevlig dag och folket kan beundra ditt fina änglalika leende på läpparna - Bonne journée, mon ange !




Slut av dagen lite komplicerat !



Alive, I'm alive ! I'M ALIIIVE ! I am (so) happy to be home now :-) Man haft komplikationer på jobbet i eftermiddag (problem med datorer). Jag trodde mitt huvud skulle explodera. Tur att man hade ett fint väder med sol. För att vara ärlig skulle jag ha föredragit att ta en promenad på stadens gator och andas. Nu blir det bättre och jag kan njuta av denna lugna kväll med själv och och sova (ensam) utan mina vänner, myggorna :-)

                          

Je te souhaite d'avoir une belle soirée en Finlande, Princesse - Dobranoc !




"Sverige" är snart i Bordeaux !



Cześć, najpiękniejsza ! Jag såg den här svenska gruppen bara en gång när de sjöng en låt på Allsång ett par år sen (via nätet). Gruppen hade massor av medlemmar på scenen, så jag tyckte det var ett skämt, men nej, de är bara tokiga :-) Jag har glömt helt dem tills nu.



Co ten świat mały co? Życzę miłego dnia moja mała Księżniczko !




Sister and flat tires !



Dobry wieczór, najcudowniejsza ! Min syster ringde mig innan slutet av min jobbdag att tala om för mig att ett av däcken på hennes bil hade punkterad. Jag förstår inte det har hänt två eller tre gånger per år. Är det ett offer till guden av däck? A curse?

                 
                                                      Tur att det regnade inte !




Jag skickar dig lite värme för en hel vecka, virtuell värme tyvärr.

                               -------   -------   -------   -------   -------   -------   -------  

                  

                                                 Śpij dobrze, mój Aniołeczek !

Kompis och Rasti skulle kanske kunna leva med dig i din nya palats. Hoppas de mår bra :-) Jag har glömt att tacka dig för att dela med moi några barndomsminnen om din skola i Zawiercie : dziękuję bardzo, moja mała Księżniczko ! Je te souhaite une nuit agréable avec pleins de beaux rêves, ma douce et belle petite princesse !




Szkoła : wspomnienia z dzieciństwa ?



Bonjour, mon petit ange de Zawiercie ! Jag tänkte på dig när jag var på min säng, ensam i mörkret inatt :-o Ja, jag är en fransk pervers groda, I know. Du ser väl att du skulle bör att vara rädd för mig ;-) 

Jag hade ett par frågor till toi i huvudet : "Hur var det med skolan i Zawiercie? Bodde du i närheten av skolan? Hade du (alla barn i Polen) en speciell uniform för skolan? Var du tvungen att hylla, hmm, t ex Stalin? Var du lycklig där? Ett kors på väggen i klassrummet? Hade ni rätt att få undervisning om Gud, Jesus? Jag vet att kommunisterna hatade religionerna. Men Polen var kanske ett speciellt land även i den kommunistiska världen (ni hade påven på er sida, and faith. Hur var din skola, Princesse? Fint och trevligt, hoppas jag, eh?" Jag blir helt tokig med alla dessa frågor, I now. Hoppas det är inte kinesiska vad jag skriver ! 
                         
                                              Är det din skola i Zawiercie ?

Jag är säker att du redan var jättesmart när du var liten, min kära polska hjärna. Men du kanske har inga minnen av den här polska perioden. Det skulle bli trist, eh? :-(

                

Jag antar att du är glad att vara i din OTROLIGA byggnad från 1930-talet igen :-) I hope your elevator will never be out of order. Hey, det skulle bli en god träning, eller hur ;-) Jag kommer att be att detta aldrig händer...Nej, det är en lögn för att du verkligen behövezr träning ;-) Well, hoppas allt är bra med toi, Princesse ! Jobb, jobb, jobb (mitt huvud kommer att explodera) här och det blir 25 grader i eftermiddag :-)  Życzę miłego dnia moja mała Księżniczko ! 




Fredagskväll ~ 07 okt. 2011



             

Bonsoir, ma belle étoile du soir ! Nu har jag en kväll, mellan männen, som väntar mig hemma. En ointressant kväll för tjejer (fotboll, vin, blablabla...). Europamästerskapet i fotboll 2012 kommer att spelas i Polen och Ukraina, you know :-) Några av mina gäster är redan hemma Ha en fin kväll, min lillaljusängel




En idealisk plats för min lilla polska prinsessa !



Bonsoir, ma belle étoile du soir ! Jag vet att du inte gillar mycket Frankrike och mitt land är inte ett paradis för dig. Men om du vill bo här så jag känner den idealiska/perfekta platsen för den lilla prinsessan än du är.



Frankrike är inte ett riktigt underbarland? Är "Avenue de champagne" inte en idealisk plats för min gulliga lilla prinsessa som är från Zawiercie? Kan du tänka dig att ha ett charmigt litet hus slott här? Na zdrowie ;-) 

        

Dobranoc miłych snów, moja mała Księżniczko ! Bonne nuit, mon ange, puisses-tu faire de beaux rêves cette nuit !




Tisdag 04 sept. 2011



              

Hoppas att du och din syster har en lovely solig dag ! Var inte för "galna", ni två ;-) Bonne journée, ma douce princesse de Zawierice !




Klarblå himmel i helg i Bordeaux !



Bonsoir, ma douce et belle petite princesse ! Här är ett par bilder på min eftermiddag i en liten lugn park den här helgen :



Den klarblå himlen (och 32-33 grader) får glömma ett problem i familjen. Pappa har hans sinne någon annanstans eftersom han vet att sin storebror snart kommer att dö. Jag vet inte om Gud vet vad han gör, men, c'est la vie ! Förlåt mig, Princesse, jag ville inte skriva det här (jag vet inte varför jag gör det). har inte att dela denna typ av saker med dig. Hoppas att du hade en lovely helg och en trevlig dag idag, moj Anioleczek :-)

              




RSS 2.0