Yeeeeess !



Bonsoir, mon étoile du soir ! Semester, semester ! Jag har tre veckors semester framför mig nu. Bara tio (eller 9,5) dagar i Stockholm, tyvärr. Snyft snyft. Men jag lever igen i alla fall. I Sverige måste jag absolut prata svenska och just på svenska.

                                 

Hoppas att du har en looovely kväll, min kära lilla ljusängel !  




"Paradiset" på jorden !



En av mina drömresor : den brasilenska solen.



Brasilien : Sol, värme, härliga stränder, vacker natur, maten och människor som är glada att leva på jorden trots de svårigheter som livet, att "träffa" Cristo redentor, osv... Quero dançar, dançar a noite toda no Brasil, e mais nada.

                                                       Musica Brasileira - test
                                (första gång, jag vet inte om det fungerar eller inte)  




"Ład i postęp"






http://yoono.com/   kan bli intressant om man vill få alla de sociala nätverk och snabbmeddelanden-tjänster (facebook, twitter, osv...) på bara en samma sida. Dessutom är det en fransman som har uppfunnit det.



Ikväll har jag ätit en "éclair au chocolat", ett annat franskt bakverk, med te. Man har inte bara croissanter i Frankrike.

                     

Śpij dobrze moja mała Księżniczko !    




~ Vattennymfer i stan ~





The awakening of the Naiads.


-------   -------   -------   -------   -------   -------   -------   -------   --------







Självproträtt de moi !






Här är ett självporträtt av mig att jag gjorde i ("konst"-)klass när jag var 13 år gammal. Jag såg för ung ut. Snyft




Aldrig långt från himlen !



Ingenting är vackrare än ord från hjärtat, ett uppriktigt hjärta. När jag var ung och lyssnade på "Amaznig Grace" för första gången, kände jag en värme att komma från hjärtat och invadera all min kropp.

              

Hur
förbli likgiltiga inför denna underbara låt? Det är inte möjligt, såvida man inget har hjärta. Förut visste jag inte historian om den här låten. Och så, en dag, vet man att Gud verkligen har inspirerat dessa ord till Mr J. Newton (Dieu est un artiste !). Vi alla har rätt att få en ny chans i livet.



Jag blir, igen, barnet att jag var för några år sedan varje gång dessa ord kommer till mina öron (även om jag föredrar med rösten till Natalie Maines). Hjärtat är aldrig långt från himlen.

              




Sista lördag i Frankr. !



Idag var jag med mamma och min syster (shopping). Cri-cri (syrran) behövde (fortfarande och alltid) att ha nya kläder. Mon Dieu, les femmes ! Efter sprang jag 10 km runt 67 min, trots trötthet orsakad av shopping. Jag har sett Melodifestivalen för första gången i år - det var dags, eh? Många sångare i Sverige, men det är nästan alltid samma ansikten i Melodifestifalen varje år. Nu är jag helt slut. Bonne nuit, Princesse ! 




Sista fredag i Frankrike - sååå glad !





    

Ensam hos mig, efter en kvällspromenad (10 grader ute just nu). Och nu, ett kopp te med kakor vid brasan.  Dziękuję ci Boże ... Życzę miłego wieczoru i bajecznych snów, Księż



Så otåligt !



                                                       

Dieu, jag vill vara i Stockholm NU ! Jag dööör. Jag är hemskt trött på Frankrike. Hoppas att du har en looovely dag, Princesse !  




Good nhgit








Woohoooo, its Friday again !



Mina ögon är fortfarande inte vaknat och jag vet inte hur jag kan skriva detta inlägg i morse. Men jag har en ursäkt eftersom det är fredag​​. Koffein koffein...NU !!!

                                             
                                                            Yippeeeee !!!

Hoppas att du her en trevlig och solig dag - Bonne journée, ma douce princesse !   




~ Arbetet Är Hälsa ~



Bonjour, Princesse ! I morse är jag ledsen för att snön har nästan helt försvunnit under natten. Snyft snyft snyft...Ingen anledning att inte gå till jobbet. Men för att citera en fransk sångerska "le travail, c'est la santé", haha.

                                        
                                       Lite humor är skön för att börja veckan !  

Önskar dig en underbar vecka och en trevlig och "lugn" måndag, min lilla polsja ängel !




God (vit) morgon !




                                                              En viiiit morgon !  

Efter en lugn natt kommer jag att Äta hos föräldrar och med...Snööön snööön ! Oh, jag är så glaaaaad även om det fortfarande inte är min vita jul.

              

Hoppas att du har en underbar söndag, min lilla lujsängel !




Alla Med Röda Mulen !




                                                    
                                          Är redo att jobba med Tomten, tror jag ! 

Bonsoir, ma douce étoile du soir ! Det var fint väder trots den bllody kalla vinden som gör oss lika Rudolf (med röda mulen), du vet. Jag tog en lång promenad i stan. Nu blir det en lugn kväll med den vänligaste och trevligaste av alla lilla varelser : moi, förstås, vem annars?

          

Hoppas att du har en underbar kväll - Dobranoc Aniołeczek !




~ Dagstanken ~




                     

                       «Det skulle kanske vara dags att köpa varma vinterkläder»

                                                                                                               Moi   


- Till själv : Wow, jag är så smart, eller hur?
- Till själv igen : Är mycket imponerad av mig själv. Really.




Vem vill äta en frusen groda?






Moi fryser, redan -10° just nu...Ingen snö, tyvärr.
Fais de beaux rêves, mon ange !




Bara minus elva grader !



Wow, -11 grader i...Bordeaux i morse. Oh Gud, jag ville inte gå ute. Men tur att det finns inga istappar på kraftledningar som var fallet för ett par år sedan, och det var is under snön på gatan. Jag och mamma pratar ofta om det. Det var otroligt, speciellt för oss. Man brukar inte av dessa typer av sibiriska vintrar, här i Bx. Men en gång då och då.

                                  
                                                   Brrr, mjau-mjau mia, kallt !  

Okej, jag vet väl vad du kommer säga till moi : bara -11 grader, men det är vår hos toi, Froggie ! Det är värre på andra håll, inte sant? Haha och du skulle vara helt rätt att säga det. Du Är så klok och smart - så skönt att känna dig. Tja, jag har verkligen varit mycket modig, gick ute och möt "Miss Iskallt" på väg till jobbet - hon kommer från Siberien och vi hade, öh,...en förtrollande och minnesvärda "kyss" (men du känner väl det). Oh la la, jag tror att jag Är kär i, eh? No God, noooo ;-) Brrr...Hoppas allt är bra med dig trots vädret. Må du ha en riktig fin och trevlig fredag, min kära prinsessa av Narnia-land !




~ Crêpes dag ~





                                                                Mina crêpes !   

Kyndelsmässdagen här i Frankrike. Som traditionen dikterar har jag tänt de längsta ljusen att jag har i huset. Sedan har jag gjort några crêpes med ett mynt i en hand (om man har ett guldmynt så det är bäst, haha). 
                                                        
                                                    Moi, när jag gör crêpes !  

Om kocken kan vända crêpes medan håller ett mynt i den andra handen, så är familjen säker att få välstånd i hela året. Och sen åt jag några av mina crêpes med ett glas cider. Kyndelsmässdagen var en av mina favoritfirande när jag var liten. Vill äter du en av mina gudomliga crêpes? ;-) Hoppas att du har en trevlig kväll, min lilla polska ljusängel !




Min ugn är din ugn !



                                                      desserts cremes cremes 1 gif

Bonjour, Princesse ! Jag har haft en rik idé (för en gång) när jag vaknade för ett par timmar sedan. Som du fortfarande inte har en ugn hos dig, så får du att använda min ugn för att baka dina "gudomliga" (blablabla) scones, okej? ;-)

                                        
                                                        A perfect housewif, you? 

Ha en fin fin dag i köket, kära perfekta lilla polska hemmafru ;-)



 


01-02-2012 ~ A Charles et Louis-Philippe !






Puissent vos deux âmes avoir enfin trouvé la paix et le repos éternel, et la lumière perpétuelle briller sur vous, par la miséricorde de Dieu !




RSS 2.0