Himlens vackraste ängel kommer på jorden ikväll !



Dzień dobry, Aniołeczek ! Framför allt hoppas jag att det inte var för kallt i din grotta (lägenhet) igår kväll, min kära lilla nalle från Zawiercie. Du måste vara väldig ivrig att hälsa det nya året.


                                                       
                                                               Aniołeczek, tej nocy ! 

Nej, du kan inte avskärma dig från alla människor, som du sagt i en tidigare kommentar, Aniołeczek. Vad vore världen utan dess lilla ängel med det söta gudomliga ljuset i sitt hjärta ? Världen behöver dig, Aniołeczek. Ikväll kommer himlens vackraste ängel på jorden, en liten söt ängel klädd i en snygg klänning översållad med tusentals blinkande stjärnor, inte sant, Aniołeczek ? :-)  Bonne journée et bonne soirée, ma douce et belle petite muse de Zawiercie !  

PS : Njut men var försiktig ikväll ! Om du ser någon/något som är konstig ... Spring, spring, spring, Aniołeczek, spring !




Konstiga människor



Konstiga människor på nätet. Det finns en man som har en blogg på Improvem och skriver bara på snygga tjejers bloggar. Jag känner att han flirtar med och skriva komplimanger om deras utseenden. Men det finns någon (en idiot) som skriver elaka kommentar på hans blogg (du är för ful, osv...). Häromdagen fick jag arg och skrev hur denna läsaren var dum (a stupid man) och barnslig att skriva det på en annan människa. Idioten svarade att han inte var verkligen idiot (och är 50 år). Jag har aldrig gillat dessa människor sedan jag är liten och har alltid skyddat offren för mänsklig dumhet. En ord : respekt !

             

Stackars man ! Men allt är bra med honom för att han skriver igen om tjejers skönheten. Han är så rolig men hur kan han göra/säga det ? Dessa tjejer har säkert pojkvänner. Själv kan jag inte säga vissa saker om jag vet (eller inte är säker !) att tjejen har en pojke. 

                                                                       
♦ Jag är en vampyr och pojkvänner är vitlökar. Och vilka är kvinnor ? Solstrålar, förstås ;-) 

Synd att du slutat att skriva på din blogg, Aniołeczek, han skulle skriva fina saker om dig, som : "Du är vacker som en gudinna !" eller "Vilken drömkropp du har !".




En trevlig joggningstur !



Bonsoir, ma belle étoile du soir ! Joggningsturen började bra när ett barn (5-6 år) ville springa med mig. "Lämna mannen i fred !" sa modern. Men liksom pojken grät, då accepterade jag att han springer med mig. Bara tre meter, jag är ingen bödel av barn, moi. "Vous avez un vrai petit champion, Madame !" sa jag. Barnet var stolt :-)

                                                         
                                                         Jag är redo för ett maraton !  

Sedan fortsatte jag min joggingstur. Det fanns människor på gatan som tittade på mig med ett leende. Jag vet inte varför. Kanske för att jag sprang med ett stort leende på läpparna också. Eller, för att de tänkte att jag var tokig. Bara Dieu vet ! 

                                                           
                                                         Śpij dobrze, Aniołeczek !  

Jag önskar dig en underbar kväll med din familj, mon doux et merveilleux petit ange de Zawiercie - Dobranoc i miłych snów, Aniołeczek !  




Vill springa, springa...springa !



Bonjour, ma douce et merveilleuse muse ! Jag försökte njuta av lugn och ro i natten och skriva lite. För många saker i huvudet på en gång - positiva saker ;-)  Och nu är jag helt slut. Vilken dag är det ? Vill bara en sak i dag, att ta en lång lång joggingstur i eftermiddag. Ja, jag skulle vilja springa, springa och aldrig stoppa mig. A bit like Forrest Gump, you know :-)

              

Hoppas att du har en fin dag, ma chère petite Polonaise !




Jestem już na to za stary !



Bonjour, ma "Belle au bois dormant" ! I går eftermiddag hade jag en lång och särskilt ansträngande träningspass. Jag behövde verkligen det efter julfirandet, som varje år, haha.

                                                         
                                                                 I raz i dwa i trzy...  

Jag kände mig som en ny groda redo att hoppa från näckrosblad till näckrosblad, från damm till damm. Jag hade samma känsla när jag lyckades klättra upp för ett berg i södra Frankrike (nära Spanien) för några år sedan...Men detta betyder inte att jag inte är trött.

                                                           
                                                      I was THE king of the pond ! 

Alkohol och sömnlösa nätter, jul eller inte, hmm, nej ! Jag blir för gammal för det nu. Jag måste välja mellan de två och tycker att jag redan har valt. Det börjar fredag.

     


Hoppas allt går bra på vägen till Malmö för du och din syster (jag håller tummarna) - Bonne journée et bon voyage, ma douce et merveilleuse muse ! Miłego dnia życzę, Aniołeczek !




Ankor och konståkningstävlingar !



Bonjour, ma douce et merveilleuse petite muse ! Hoppas att din syster är bättre nu och hade en underbar jul med du och dina föräldrar. Stackars Joanna ! Är det fortfarande kaoset där i Sverige
                                                                
                                          As-tu bien dormi, ma chère petite Polonaise ? 


                                                       Igår i parken runt kl. 16:20... 

Man haft ett fint väder sedan fredag. Lördag var allt helt normalt, men söndag :

                                      Brrr, även ankor vill delta i konståkningstävlingar !  


                          

Nu ska jag snart till sjukhuset med pappa. Han har en liten rendez-vous med hans läkare. Eh bien, hoppas att du har en fin trevlig solig dag med din familj, min kära lilla polska nalle ! Hälsa din familj - Miłego dnia życzę, Aniołeczek ! 




Adieu, Noël 2010 !



Jag sov bara två timmar i julnatten och har ingen energi sedan igår (är som död). Hade problem för att skriva inläggen och spela in videorna. Många vin och champagne, haha  :-)

                
                                          Den lilla Jesus föddes...Grattis till föräldrar ! 

                

Tomten gav mig a day/nightwear Daniel Hechter, perfekt för att skriva eller bli a new H Hefner (Gud, skydda mig !). Han visste att jag ville ha en svensk film för att höra det svenska språket, merci Papa Noël ! Och choklad från Schweiz, förstås.


                                                        gav mig ett litet lejon (från pappa) 

Hoppas allt är bra med dig och din familj och haft en fin solig dag, Aniołeczek !




Wesołych świąt, Aniołeczek !


 
Bonjour et joyeux Noël, ma belle petite muse !!!

                 

Wesołych świąt, Aniołeczek !



"Jag önskar dig, din syster Joanna och dina föräldrar en riktigt och underbar jul.

Niech ten szczególny czas Świąt Bożego Narodzenia będzie dla Ciebie okazją do spędzenia miłych chwil w gronie najbliższych, w atmosferze pełnej miłości i wzajemnej życzliwości
(här bättre än min hemska polska http://say.expressivo.com/Jzt7DkU8).

Je te souhaite un joyeux Noël, Casia, ma douce et merveilleuse petite Polonaise de Zawiercie !"
   -  Froggie




Święta Bozego Narodzenia !



Det är en speciell dag för i dag är det födelsedagen speciella människor : Jesus och min mormor. Hoppas att de får en fin dag med...champagne, och din mormor, Aniołeczek.  



Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, Jezu ! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, babcia !



Gwiazdka, gwiazdka !



Äntligen, det är dags att fira jul med familjen :-) 


                                               Hohoho, wesołych świąt, Aniołeczek !!!  

                                                           
Först har jag en tanke till alla dem som är ensamma eller bort från sina familjer vid den här tiden. Må julens värmer era hjärtan och bringar hopp om en bättre tid !



                                    En fransk julsång sjungs av alla barn i Frankrike ! 

Oh la la, varför är orden så svåra att komma till mig idag ? Och jag vet inte om jag har tid att skriva allt vad jag vill här.  Hur är karpen i badkaret, Aniołeczek ? ;-)

               
                                                         Smacznego, Aniołeczek !

Kolędy Polskie :





Hoppas att denna kvällen blir magisk för dig och din familj, ma douce et merveilleuse muse de Zawiercie !

               

Passez un bon réveillon, toi et ta famille, Aniołeczek




En Narnia-kväll vid brasan !



Bonjour, ma douce petite Casia ! Hoppas att allt är bra med din syster och hon är med er nu. Jag vet inte varför jag ville läsa en viss bok igår kväll.


                                                           Kungens tron vid brasan !  


                       Varför är du inte i boken, ma chère petite princesse de Narnia ? 

Vilken underbar natt jag hade ! Hmm, jag undrar varför jag vaknade full av energi och med ett stort leende på läpparna imorse. Kanske nästan åtta timmars sömn hjälper till att få det. Ett julmirakel, även om julen är bara i morgon.

                    
                                              Mmm, jag vill äta samma sak, tack  ;-)

Jippie, det finns bara ett par timmar före börjar...men jag har många saker, hohoho ;-)  Hoppas att du och familj har en trevlig SOLIG dag - Życzę miłego dnia, Aniołeczek ! 




Ha tålamod, Aniołeczek :-)



Bonsoir, ma douce princesse de Narnia ! Jag gick på stan och observerade folk på gatan. Både barn och vuxna har något annorlunda. Jag känner upptäcka ett konstig inre ljus i varje dem. Många människor har ett leende på läpparna. Och jag log som en idiot (utan anledning) hela tiden ute. Jag säger till mig själv : "Sluta le, Mr mig själv !" haha  :-D  Oh la la, jag ler igen. Hmm, jag tror att jag är sjuk. Co sądzisz o tym, Aniołeczek ? ;-)

                        
                                 Hohoho, mycket jobb väntar på mig imorgon kväll ! 
 
Nej, det var så trevligt att se det även om det är bara en gång om året. Åh, jag älskar julen för de korta stunder så magiska. Det är denna magi som gör julen ett unikt ögonblick i våra liv.

                               
                                                    Ha tålamod, Aniołeczek ! Änglar  :-)

Magiska leenden trots regnet. Ja, det har regnat hela dagen, som förra året, you know. Well, jag ska kanske läsa lite och jobba om överraskningen, hohoho ;-) Häsla din syster ! Bonne soirée, mon cher petit ange de lumière - Dobranoc, Aniołeczek, miłych snów !




Hmm, är du säker att vara polska, Aniołeczek ?



Jag har precis sett en konstig bild i en tidning :


                                                  Polacker nära den staden Klodawa !  

Brrrr, madre mia que locos estan ! Jag visste inte att polackerna gillade att simma i frusna sjöar. Hmm, är du säker att vara polska, Aniołeczek ?  ;-) 
                              
                                                   Var bor du, petit Papa Noël !




Joanna och tåget av hoppet !



Bonjour, ma Belle au bois dormant ! Hoppas att allt gick bra med dig igår. Idag kommer din syster till Oxelösund. Jag ska göra böner hela dagen för att hon är med er hemma och fira jul med hela familjen. Och jag glömmer inte att hålla tummarna också.

                                                                 
                           Herre, Joanna måste absolut vara med sin familj till jul, okej ? 

Hoppas att du har en trevlig dag med din familj, Aniołeczek - Je te souhaite une merveilleuse journée, ma belle et merveilleuse Polonaise ! 




Några ord om dig och din mormor, Aniołeczek !



Här är en annan video där jag säger några ord på franska på dig, din kära mormor och din sanna kärlek till henne :




Skratta inte åt min polska, Aniołeczek ! Bonne nuit, ma douce et merveilleuse étoile du soir. Fais de beaux rêves et que ta grand-mère te protègent durant ton sommeil !



I en perfekt harmoni och balans !



Bonsoir, ma douce et merveilleuse petite muse ! Jag har precis läst några utländska tidningar (Spanien och Portugal) och läsa en artikel om kvinnors hjärnor. Journalisten (en kvinna) gjorde en intervju med en forskare (en kvinna) som jobbade på kvinnors hjärnor. Forskaren har upptäckt skillnader mellan hjärnor män och kvinnor.

                             
                                                                         Harmoni... 

Gud, vilken stor upptäckt ! Jag är inte forskare och visste redan det. Hon säger att hjärnan hos en kvinna är mer aktiv än vi, män. Alltså en kvinna kan göra flera aktiviteter på samma gång, medan mannen har bestämmelser för att ta tupplurar. Hmm, jag undrar om allt detta är fullständigt objektiv. Men en dag såg jag en bra dokumentär på TV som förklarade hur hjärnan fungerar hos män och kvinnor. Män var jägare ; kvinnor plockade frukter, osv... 

                                 
                                                                            Balans. 

Män är bättre än kvinnor. Kvinnor är bättre än män. Moi, jag föredrar att säga att även om det finns skillnader (lyckligtvis !), kvinna och man kompletterar varandra. Det är väl sanningen, eller hur ?

                    
                                                       Śpij dobrze, Aniołeczek ! 

Oh la la, det finns många människor på vägen och butiker är fulla denna vecka. Vissa har ännu inte köpt julklappar tydligen, haha. Hoppas att du har en fin kväll. Bonne nuit, ma chère petite Polonaise au sourire si angélique. Fais de beaux rêves et que ta grand-mère avec tous les anges du ciel te protègent durant ton sommeil - Dobranoc, Aniołeczek, miłych snów !  




Ett nattbesök !



Bonjour, ma belle princesse endormie ! Hallå, det är dags att vakna nu. Idag skiner solen på Oxelösund också, även bakom molnen. Allez, allez, petite princesse de Zawiercie , l'univers t'attend ! :-)  Jag har sovit bara fyra timmar inatt. Faktum är att min kusin från Schweiz har gjort ett överraskande besök hos mig vid klockan 23:40. Oh, jag hatar det. Hans fru, hans två son och han åker på julsemester (jul och nytt år) i Spanien, i bil. Den yngste sonen var inte bra och de har tagit en liten paus hos moi (kaffe, varm mjölk, toast). Bla bla bla. Efter att de åkte iväg till Barcelona, hade jag lite problem med John Blund.

                                       
                                                             Jag behöver koffein ! 

Imorse behöver jag dricka ett liter svart kaffe, minst, haha.

                
                                 Bonne journée, ma chère et douce petite Casia ! 

Vissa kommer inte få deras julklappar till jul på grund av den snöovädret som lamslår flygtrafiken i Europa. Även Tomten kan inte göra någonting mot det. Yeah, I know it is sad, eh ? En jul bort från familjen, tur att du inte jobbar med flygplaner nu, inte sant ? Well, hoppas att vädret blir bättre idag och ha en fin dag, ma douce et merveilleuse muse - Życzę miłego dnia, Aniołeczek ! 




Un peu de chaleur pour ma petite muse !



Bonsoir, ma belle étoile du soir ! Tro mig eller inte men jag sprang ut i eftermiddag och med bara en t-shirt över axlarna. Jag var svettig när jag kom hem. Det var 13 grader och hade viktmanschetter. Bordeaux är en speciell plats, vingårdarna skyddar oss mot iskylan :-)


                                    Lite värme för att värma upp min kära lilla musa !   

Känner du en julsång på polska, Aniołeczek ? Snart har du hela din familj vid din sida och de två lilla körsbären kommer att vara tillsammans igen. Var ni små kloka barn ? Nej, det tycker jag inte, haha ;-)

                                                        
                                          Bonne soirée, mon petit ange du ciel !  

Hoppas att din mamma och du har en fin kväll, ma chère petite Polonaise - Dobranoc, Aniołeczek, miłych snów ! 




Väck inte den nalle som går i ide !



Hej, min kära lilla nalle ! Shhh, det är sant att du har börjat gå i ide, förlåt. Jag ville bara veta om du fått en god sömn (inga mardömmar ?) och inte har haft för kallt inatt ? Jag vill inte att du blir sjuk, speciellt inte nu. Ta hand om dig, min kära lilla nalle från Oxelösund ;-)

                             
                       Gå tillbaka för att sova, kära lilla nalle ! Det är inte än våren... 

Å, vad det var svårt att komma ur sängen  i morgon när det är iskallt ute, inte sant, Aniołeczek ?  Tur att det finns en kopp rykande kaffe som väntar på dig. Glöm inte tacka din lilla mamma, haha ;-)  I morse har jag vaknat frisk och pigg :-) Well, hoppas att det har lugnat ner sig lite hos dig i Oxelösund och du har en fin dag. Bonne journée, ma douce et merveilleuse muse - Miłego dnia, Aniołeczek ! 




Bądź dzielny, Aniołeczek !



Bonsoir, ô sublime étoile du soir ! Har du överlevt din första dag i din kära Oxelösund ? Min stackars lilla nalle, du måste veta att min lilla grodahjärta lider också för dig. Det är ett riktigt helvete att vara i Narnia för jul. Bądź dzielny, Aniołeczek  ;-)

              
                                                     Gissa vad det är på bilden ?  

Just nu dricker jag "muscat" vin (Moscatel) från Mallorca och äter med...

            
                               Godnatt och sov gott, min kära lilla nalle från Oxelösund !  

Är du inte i paradiset nu då har du hittat igen den söta värmen av familjens hem, ma douce et merveilleuse muse ? Jag är säker att din mamma och du är mycket nära varandra. Annars skulle du vara inte så ofta hos henne. Detta värmer mitt hjärta, Aniołeczek. Idag är familjen inte lika viktigt i våra moderna samhällen som tidigare. Men varför jag ler hela tiden idag, ma belle étoile du soir ? ;-) Det är inte så ofta som hela din familj och du är tillsammans, eller hur ? Är det inte ikväll (söndag) att du har en liten rendez-vous med Monsieur Hercule Poirot eller Miss Marple ? Har jag helt fel, Aniołeczek ? Eh bien, hoppas att du har en loovely kväll med din lilla snälla mamma, min kära lilla nalle - Dobranoc i  miłych snów, Aniołeczek ! 

NBjag tror att detta inlägg är din lilla (långa långa långa) godnattsaga så att du får sköna drömmar i natt (inga mardrömmar, hoppas), haha ;-)  




Tillbaka från min joggingtur !



Cześć, Aniołeczek ! Jag kom precis tillbaka från min joggingtur.Solen är på väg att ligga ner nu, lämnar plats det dunkla vintermörkret.

               
                                                         Det var 11 grader ute  ;-) 

Hoppas att du tar väl hand om min framtida fru (Oxelösund). Förresten, hur är det med missen ? Säg inte mig att den har övergivit dig, efter allt du gjorde för den. Mon Dieu, vilket stort hjärta du har, min kära lilla nalle :-)  Nu ska jag lagga något för att äta ikväll. Papa, Aniołeczek ! 




Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej !



Bonjour, mitt kära lilla murmeldjur ;-)  Jag är säker att du fick en god natts somn hos din mamma. Igår kväll tog jag några bilder på mitt hus med julbelysning :

                
                                                        Julgirlander med solpanel !  

 
  
                                                           Första gången, vet du ! 

Jag kanske hade ett litet problem med kameran (gl¨omde att ljusen blinkar, haha) men jag hatar att ta bilder med blixt. Dios mio, vad natthimlen är mörk. Imorse sprang jag ett par minuter i skögen. Det var så skönt ! Och du, min kära lilla nalle ? Har du sprungit i skögen också ? Har du träffat Mr & Mrs Beaver ? Har du blivit en människa snögubbe...igen ;-) Vad rolig du var då, en människa snögubbe, hahaha !

                  

Więc, hoppas att du har en underbar dag med din familj, ma douce petite Polonaise - Miłego dnia i smacznego, Aniołeczek !  

PS : Hälsa din lilla mamma och din änglalika mormor ;-)




Aniołeczek, Princessa av Narnia är tillbaka !



Bonsoir, ma belle petite princesse de Narnia ! Jag har precis avslutat sätta julbelysning hos mig. Ikväll ska jag försöka ta lite bilder och lägga dem på bloggen, oui ?

                
                                                   Szczęśliwej podróży, Aniołeczek !  

Well, hoppas allt går bra på (järn)vägen...trots snön ! Jag antar att de två körsbär reser tillsammans ;-)   Och jag är säker att ni måste vara upphetsad vid tanken på att fira jul med familjen, eller hur ? :-) Hälsa din kära sister på franska (hon förstår franska också, eh ?) och sen ha en looooooooooovely kväll med din kära familj hos din lilla mamma, ma douce et merveilleuse petite muse ! Szczęśliwej podróży i dobranoc, Aniołeczek !  




Vill du ha kiwier, ma chère petite muse !



Cześć, Aniołeczek !  Jag har precis plockat några kiwier i trädgården och jag kommera tt ge dem till föräldrar. Beundra, mon cher petit ange de Zawiercie, beundra ;-)


                                         Vill du ha några kiwier, ma chère petite muse ! 

Jag svarar dig på min återkomst, oui ?  I promise. Jag ska vara snabb som blixten. Det är bra eftersom det regnar nu efter lite snö inatt. Mon Dieu, det är andra gången att det har snöat i december i Bordeaux. Men vad händer med vädret ? Na razie, Aniołeczek !




Hunden, Soppa och Moi !



Bonjour, ma douce étoile du matin ! Här är en liten pinsam historia som hände mig när jag var sååå ung. Det var en gång en ung ung pojke...moi. Hey, jag har rätt att vara lite egocentrisk ibland, eller hur ? Jag ochmina föräldrar var inbjudna att äta middag med vänner som ägde en vingård i närheten av St Emilion (c:a 45 kilometer Bordeaux).

                             

Det fanns en gigantisk hund där, den var så hög som två våningar. Okej, allt verkar så stor när man är barn, inte sant ? Den såg ut som en nalle och var för söt. Jag lekte med hunden när mamma bad mig att komma till bordet för att äta soppa. Så stod jag upp och...bang ! Jag slog huvudet mot "tureen" (waza) och spillde soppa på golvet. Aj aj aj, mitt huvud ! Jag skämdes så och grät alla tårar från min kropp, förstås. Alla andra skrattade. Däremot var det mitt fel om alla gäster inte kunde äta soppa den kvällen. Varje gång jag träffade dem, de aldrig glömde att påminna mig om det här smärtsamma minnet och mitt ansikte blev rött...

Je te souhaite une belle journée, ma merveilleuse petite muse - Miłego dnia, Aniołeczek ! 




Se den första stjärnan på himlen, Aniołeczek !



Bonsoir, toi, ma douce étoile du soir ! Jag har återfunnit min sida om myspace. Jag glömde att jag hade det.  Det var min sister som gjorde den för mig. Jag har gjort för saker under tidigare år som har försvunnit ur mitt medvetande nu. Det spelar ingen roll så länge jag minns  dricka mina dagliga koppar kaffe, haha. Har jag fel ?

                   
                                                                Och Gud skapade kaffe !  

Julen närmar sig snabbt, och det är en speciell dag för mig (toi, du ska förstå vad jag menar, I sure). Vilka är de traditionella polska rätter (mat) som du äter till jul ? 12 rätter, eh ? Har du redan karpen som simmar i ditt badkar ? Det är väl en polsk jultradition, eller hur ? ;-) Kwas, Sandacz w sosie cytrynowym, kutia, Makowiec, Oplatek (jag visste inte att djur pratat i Polen till Jul, du är född i Narnia, ma douce petite Polonaise) Ett tips, då ? Har du fått fina gåvor till Sinterklaas (6 grudnia) ? ;-) Vilken chans ni har i Polen ! Samma sak här men bara i de regioner som gränsar Tyskland. Vissa fransmän talar tyska i Frankrike, visste du det, Aniołeczek ?

             
                                              Bonne soirée, ma chère petite Polonaise ! 

Gwiazdka : glöm inte att se den första stjärnan på himlen till Jul ;-) Jag läser något om julen i ditt kära landet på nätet och jag måste säga att jag äslkar den polska julen. Sjunger du "Kolędy" (Aniol -c'est toi- pasterzom mowil, Gdy sliczna Panna Syna kolysala, Lulajze Jezuniu)? Mon Dieu, vad det är intressant ! Underbart ! Hey, jag vill leva i Polen, jag ;-)  Är jag galen, Aniołeczek  ? Hahaha, vive le Noël "à la polonaise" et vive la folie ! Jag har en lång fras på polska till jul men jag skulle behöva tre år för att säga den om videon. Well, hoppas att du har en underbar kväll, min kära lilla polska nalle - Dobranoc, Aniołeczek, miłych snów ! 




Bonne nuit, oh ma belle étoile du soir !



Bonsoir, oh ma belle étoile du soir ! Regn, regn, regn, det regnade nästan hela dagen idag i Bordeaux.

Regnet tvättar gatorna i staden.

En kungsgränd...à la française ;-)

Bordeaux staden, mellan moln och sol !

Regnet är inte lika vacker/magisk som snön, men man gör vad man kan med vad amn har på handen, eller hur ?

Bonne nuit, ma douce petite muse. Fais de beaux rêves et que tous les anges du ciel te protègent pendant ton sommeil !




Ät mig, min kära lilla ödla !



Bonjour, ma belle petite muse ! Jag hade en söt dröm som blev en fruktansvärd mardröm. Det fanns the Visitors och du var Diana, min kära lilla nalle (ödla). Det är den trevliga delen av min dröm och här är min mardröm. Diana (toi, Aniołeczek), du ville äta alla människor på Jorden, allihopa utom mig !

                
                                                      Co za koszmar, Aniołeczek ! 

"Ät mig, ät mig, min kära lilla ödla !" sa jag. Nej, det ville du inte. Du var döv, förstås. Och du åt människor med...dina scones. Mon Dieu, varför är du alltid evil med mig och även i mina egna drömmar ? ;-)  Dlaczego, Aniołeczek ? Vilken tortyr !

                          
                                                Pour toi, ma douce petite Polonaise !

Jag förlåter dig, min kära lilla nalle från Polen. Och jag erbjuder dig dessa virtuella rosor för att jag har ett hjärta, jag  ;-)

                                            
                                                            Milego dnia zycze ! 

Brrrr, det var minus 7 grader inatt - inte in hem, förstås  ;-)  Hoppas att du har en loooovely solig dag, Aniołeczek !




Min första kärlek !



Bonsoir, ma belle petite étoile du soir ! Hoppas att allt haft bra med dig idag. Jag har just upptäckt två episoder av den nya serien "V". Jag såg den första versionen av denna serie när jag var barn på 80-talet. Jorden invaderas av utomjordingar kallade Visitors. De är ödlor som äter levande föda och har den sexigaste ledare att jag har aldrig sett : Diana. Den amerikanska skådespelerskan Jane Badler (aka Diana) var min fantasi på den tiden. Hon var min förstå kärlek, haha ;-) 

               
                                                                          Grrrrrrrr !  

               
                                                                       Dear Diana...  

              
                                                         Vilken vacker ödla hon var !

Jag hade bara ögon för henne och världen fanns inte omkring mig. Jag stöder henne i allt hon gjorde och var hennes hängivna slav. Om Diana ville äta mig så jag skulle inte säga nej. Dessutom säger man att jag har vackra lår, haha ;-)

                            
                                                         Śpij dobrze, Aniołeczek !

Hoppas att du har en lovely kväll, ma douce muse de Zawiercie - Dobranoc, Aniołeczek, milłych snow !




Världen genom ögonen på en katt !



Bonjour, ma belle petite muse !
Självklart har vi idéer i Frankrike och här är beviset. En fransman har uppfunnit och säljer lilla kameror för våra vänner hundar och katter. Har du redan drömt att vara en katt ? Här är en dröm som blir sann !

                    


                                 Njut av den här lilla promenaden på taket och träd ! 


                                Vill du leka kurragömma med mig ? verkar den säga.

Världen till katter är verkligen otroligt, eller hur ? Du har just upptäckt en ny värld tack vare mig. Am I not the best little cute frog you have ever known in your life ? Säg ;-) Blygsamhet är mitt andra mellannamn, visste du inte det ? Haha, fransmän! Papa, Aniołeczek !




Ett hejdlöst skratt i spårvagnen !



Bonsoir ou bonjour, ma belle petite princesse de Zwiercie ! Hoppas allt Är bra med dig. Jag gick till universitetet och pratade med nån som var min lärare. Det fanns så...unga...studenter där. Ett paradis för nån att jag känner. Jag ville se den nya läraren på svenska men hon kom inte på universitetet idag. Hmm, det är alltid svårt att gå till jobbet efter att ha druckit många glögg igår....även för en svenska ! Men det fanns en svenska i spårvagnen. Hon pratade på engelska med en fransyska om hennes stad, Nyköping. Tjejen var en typisk svenska med långt fint blont hår, vackra ögon och en fin liten näsa. Många pojkar såg på henne som om de aldrig hade sett en snygg kvinna i deras liv. Det Är som om de åt henne med ögonen och resultatet blev ett hejdlöst skratt för mig, haha. Lyckligtvis du inte var i den här spårvagnen, Aniołeczek ;-) 

                    

Efter sprang jag lite i staden trots kylan. Men jag mådde bättre när jag var i badet. Well, hoppas att du har/haft/hade en fin kväll !




Milego dnia !



Bonjour ! Hoppas att du sovit gott inatt. Moi, jag fick cirka 4 timmar sömn. Imorse har jag många saker att göra och ett möte med någon som måste ta berättelserna att jag har skrivit för barn till jul, ho ho ho. Ha en fin dag ! Au revoir...




Själen av ett land !



Bonsoir, petit ange de lumière ! Det var min lärare på svenska som fick mig att upptäcka Luciafirandet när jag var på universitetet. Åh, vad jag var ung då ;-) Jag sjöng Lucias sånger i korridorerna med några svenskar och fransmän och jag brukade kolla programmet på svenska TV på nätet. Mormor blev jätteglad när hon såg "Luciamorgon" på nätet. "Oh, vad söt Lucia är !" sa hon med stjärnor i ögon (ett år innan hon dog, hennes sista jul).

              
                                                            The Soul of a Nation ! 

Det är en fin tradition. Jag är inte en man av tradition men tycker det är viktigt att en nation inte glömmer vissa traditioner som detta. De är en del av själen av ett land. Man kan leva i våra moderna samhällen med traditionerna. Det är en enkel fråga om balans. Man bör inte förkasta det ena eller det andra, annars förlorar man vår själ. Det är därför jag tycker att det finns så många problem i ett land som Frankrike. Man accepterar inte vissa saker från the past. Man ett land som inte vill sitt förflutna är dömt att försvinna  kartor och mäns minnet. 

                              
                              "Kocha...
                               lubi... szanuje... nie chce... nie dba...
                               żartuje... w myśli... w mowie... w sercu... na ślubnym kobiercu"
 haha ;-)

Jag har det bästa exemplet för att stödja min idé : Polska ! Polackerna glömde aldrig vem de var även när deras land var delat mellan grannländer. Så traditionerna blev deras kollektiva minne. Och så en dag...Detta är vad som hjälpte återfödelsen av Polen. "Jeszcze Polska nie zginęła, kiedy my żyjemy" ;-)

                                                    

                                             Śpij dobrze, Aniołeczek !

I år har jag inte lagat lussebullar eftersom någon sa att de såg för konstiga ut. Svenskor ! ChampagneChardonnay, Channel, Tour Eiffel, L'Oréal, Louis Vuitton, YSL, Dior, french kiss är franska, inte fel, eh? ;-)  Hoppas att du haft en trevlig kväll, ma douce petite Polonaise - Dobranoc, Anioleczek, spij dobrze ! 




Men vad är Tomtens hemligheten ?



Bonjour, ma douce "Sankta Lucia" ;-) Julen närmar sig snabbt nu och som vanligt har jag inte köpt alla julklapparna ännu. Panic ! Det är inte lätt även för Hercules, det är jag säker.

                  
                                                   J'aime tant la magie de Noël !

Jag vet fortfarande inte vad jag kommer att erbjuda till mamma. En julklapp, en julklapp. Mitt kungarike för en julklapp ! Men hur gör Tomten varje år ? Det är sant att han har en helt armé av dvärgar. Jag såg honom lördag i Carrefour men hur kan han vara överallt på en gång ? Hmm, vad är hans hemlighet ? Mysterium ;-)

                    


Jag kommer skriva ett inlägg om Sankta Lucia och och traditioner i allmänhet. Var du Sankta Lucia när du var barn, ma douce Casia ? Jag Är säker att du såg för söööt ut, som alltid med toi ;-) Eh bien, jag har litet bråttom imorse, hoppas att du har en looovely (Sankta Lucias) dag, min kära nalle från Zawiercie - Miłgo dnia, Aniołeczek, i na razie !




Dors bien, ma douce petite Polonaise !



Cześć, Aniołeczek, jak się masz ? Hoppas att du hade en fin dag söndag - ingen ledig tid, inte sant ? Du är en underbar människa, beviset är många av dina vänner gillar att vara med dig, ma chère et douce petite Polonaise  ;-) 
Jag kunde inte ta ingen somn, så gick jag ut (hela dagen) och tog några bilder på en av mina favoritplatser där jag brukar att ta joggingturer, powerwalk, trevliga promenader. Och man kan träffa älvor i den här skogen, säger man  ;-)


                                                         Jag behövde andas ensam... 


                                                                  ...och följa vägen... 


                                                                  ...i lygn och ro... 


                                                                Hjälp, jag är förlorad !

Jag hittade ingen sova två nätter i rad. Ändå är jag inte trött. Min hjärna jobbar ständigt eftersom en idé dök in i mitt sinne under lörddagnatten vid kl 03:00. Detta skulle måste vara en trevlig överraskning för dig (hoppas, hoppas!), en liten liten liten överrasking, ma merveilleuse petite Casia. Äntligen har jag en god idé för ett speciellt tillfälle, hoho ;-)  Jag måste hitta några fina bilder på dig på din blogg och göra de rätta valen. Men det finns för mycket vackra bilder på dig på Oh la la, jag vill inte att du ska bli besviken med mig - jag håller tummarna, gör en bön också. Vad det är tervlig att vara galen :-)

                         
                                                   Śpij dobrze, Aniołeczek, i do jutra ! 

Bonne nuit, ma douce petite Polonaise. Fais de beaux rêves et que les anges du ciel te protègent durant ton sommeil !

PS : Hoppas att allt är bra med din pappa i Stockholm !




Min stackars hand är död !



Bonsoir, ma merveilleuse petite princesse de Pologne ! Jag tillbringade hela eftermiddagen hos mig för att skriva julkort för vänner och nästan hela familjen. Min stackars hand är död (R.I.P, snyft snyft) ikväll :-) Jag gick till min Internetleverantör och pratde med chefen :

Chefen - "Vi lovar att lösa problemet i dag !
Moi Ett löfte ännu...Det är bara ord...
Chefen Vi ber om ursäkt för alla dessa problem, Monsieur. Bla bla bla...
Moi - När en kund har ett problem så ni måste allt göra för att lösa det snabbt.Måste jag betala 1000 € per månad för att få en god service, eh ?  Dessutom skickar vi oss inga SMS. Jag skäms för att vara fransman på grund av er. Ni alla är inkompetenta...bla bla bla", sa jag
dem. 

                
                                                Jag var närmare Gud i denna stund ! 

Efter det klättrade jag på taket för att kontrollera "tiles". Jag blev nästan en ängel som toi, mon cher petit ange...nästan ;-)

                                
                                                                 Bisous, Anioleczek !

Snart är det jul och jag måste absolut avsluta skriva historier för barn. Nästan, nästan. Hoppas att du har en trevlig kväll hos din vän, ma chère petite Polonaise de Zawiercie ! Dobranoc i do jutra (I hope), Anioleczek ! 




Varför har jag huvudvärk ?



Bonjour, min kära lilla nalle från Zawercie ! Efter att ha en jobbig träning och ta en varm dusch (mmm!) gick jag till Carrefour. Jag träffade en "väninna" till mamma. Den här kvinnan är en riktig pratkvarn....Bla bla bla  och hon talar högt hela tiden ! Jag kände att hennes man hade sina sinnen på annat håll, om du ser vad jag menar, haha. Stackars man ! Jag undrar varför jag har huvudvärk nu :-)

               

Je te souhaite une merveilleuse journée, mon éternel Aniołeczek ! Hoppas att ni har en trevlig dag, även om det är kallt, haha :-)




Une nuit avec Mademoiselle Insomnie !



Ah, ma douce petite Casia ! Jag har precis beundrat igen din vackra bilder på din Narnia-värld och jag undrar om färgerna är sanna på. Overkligt ! Det är som om jag drömde men utan att sova, du vet. Oh, jag skulle så gå in i dina dina bilder. Jag måste erkänna dig att jag läser just nu cyberrymdens bästa bloggen (det hjälper mig slappna av...eller bli lite galnare än jag, cool, I am happy, haha) och lyssnar på din änglalika röst på samma gång, Aniołeczek ;-)

                              
                                                                Hmm, franska får !
 
Hoppas att du inte är rädd för mig när du läser dessa ord. Jag är bara en liten gröda-vampyr...Ge mig ditt blod, belle petite princesse ! Mmm....Na zdrowie  ;-)




Do zobaczenia, Anioleczek !



Bonsoir ou bonjour, ma belle petite Polonaise ! Jag talade med min kusin, kocken, du vet. Onsdag kväll kunde han inte gå hem på grund av snön. Det var kaoset i Paris med 10 centimeter snö. 3000 människor sov i idrottshallar och 400 andra i deras bilar på vägårna. Och under tiden sa inrikesministern att det var inget problem...Förstås ! "Om du öppnar din egna restaurang i Sverige så kommer du ha inget problem där. Med eller utan snö fortsätter människor att leva sina liv." Nej, min kusin inte ändrar sin åsikt, hahaha :-)


                                                   Someday your prince will come !

                                                                  
                                                              1,2,3...1, aj Casia ! 

Glöm inte att andas lite då och då,  oui ? Hoppas att ni har galna kvällar och en lovely helg...Enjoy  ;-)  Milego weekendu, Anioleczek ! Bonne soirée et à demain...peut-être ;-)




Lite solsken från Bordeaux för dig, Aniołeczek !



Cześć, Aniołeczek !  Måste jag säga att det var soligt och varmt i Bordeaux sedan tisdag här ? Oh la la, men jag har just att sagt dig det. Vad jag ibland är dum ;-)  Det var 17 grader ute. Okej, det är inte Sharm el sheijk, men det är inte illa, inte sant ?


                                            Kl 16:30 - snart går solen ner över Bordeaux ! 

Men kylan är tillbaka imorgon. Så finns det ingen avundsjuka ! Hoppas att allt är bra med dig, ma belle petite princesse de Narnia. Förlåt, du är inte i Narnia nu. Minne och ålderdom är inte bra tillsammans, tu sais  ;-)  "Men vem är du ? Vad heter du ? Var bor du ? Och...vem är jag ?" Jag antar att du inte haft en minut för dig själv/att andas, haha. Du måste vara mycket upptagen med alla dina vänner (och...Tomten, Aslan -nej, inte Aslan, osv...) nu när du är hos dig i Malmö  :-)  Jag är säker på alla saknade dig. Lyssna, staden ! Casia, Queen of the Night, Princess of Narnia, the new Cinderella, is back  ;-)




Witamy w Zawercie, Aniołeczek !



Dzień dobry, Aniołeczek ! J'espère que tu as bien dormi, mon cher petit ange de lumière. Jag försökte hitta bilder på Zawercie på nätet...din hemstad, minns dig ;-) Jag vet inte om du har fortfarande minnen av den eller om du levde här (kanske i Warszawa, I do not know !). Det var inte lätt men jag hoppas du kommer att uppskatta dessa bilder :

                                                             Witamy w Zawercie !

               
               
               
                
               
              
                
                
                
                
                
                
                 
                
                 
                 
                   
                
                
                
                 
                
                                                                    Do zobaczenia !

Hoppas att du förlåter mig för i går. Kom ihåg Jesus ord ! Jag vet att du har världens största hjärtat...ett hjärta av en liten nalle. Oh, s'il te plaît, ma belle petite Casia, pardonne-moi ! ;-)  Jag inser att jag hade fel. Ah, vad vi (män) är dumma ! Jag vill inte veta ditt svar  ;-)  Well, hoppas att du har en underbar dag, ma chère petite Polonaise, med sol (hoppas!) - Miłego dnia życzę, Aniołeczek ! 




Jak się masz, Aniołeczek ? :-)



Bonsoir, ma belle petite princesse de Narnia ! Jag blir sååå gammal. Jag tror att jag har ett problem med ögon för att jag upptäcker en ny vit hår...Vadå, varje dag ! Är du tokig, ma petite Polonaise ? Mon Dieu, les femmes  ;-)  Varje vecka !  Dessutom gick jag vilse i stan idag. Hemskt ! Mitt sinne var någon annanstans...så långt bort i en värld full av drömmar (eller illusioner). Tyvärr blir jag gammal och jag känner att det finns inget hopp inom mig nu, inget ljus. Snyft, snyft  :-(  Jag ser bara en lösning på mitt hemska problem : sätt stopp för det här eländiga livet som, genom att kasta mig i ett hav av...champagne. Det är hemskt, vet jag  :-)
                      
Farväl hoppet ! Farväl världen ! Farväl min kära lilla söta ängel  ;-)

                                      ♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥  

             
                                                  Bonne soirée, belle petite Casia ! 

Hoppas att du hade en trevlig dag och har en fin kväll med din mamma, ma chère petite Polonaise - Dobranoc, Aniołeczek, miłych snów ! 

PS : Du sa att mässan var på polska. Sant ? Det betyder att din syster och du inte var de enda barn som kom från Polen, har jag fel ?




Vad är betydelsen av den här mardrömmen ?



Cześć, Aniołeczek ! Det var varmt inatt med +08°C (16 grader juste nu). Dessutom hade jag en mardröm, en hemsk mardröm. Jag förföljdes av ett par gigantiska (silikon)bröst som ville krossa mig. Det är hemskt, eller hur ? Vilket exact är mitt problem ? Jag antar redan vad Mr Freud skulle tycka om det. Vad händer med mig ? Jag är säker att det är ditt fel, ma chère petite Polonaise, om jag blir gaaaaaaaaaaalen ;-)

Jag är så chockad att behöver tröstande ord.

       

Jag hade massor av saker att göra imorse. Hoppas att du har en tervlig dag, min kära lilla nalle ! Bonne journée, ma belle et intelligente petite Polonaise !




En eftermiddag i den gamla kyrkan !



Bonsoir, ma belle petite princesse du Royaume des Neiges (brrrrr...) ! Jag kunde inte stanna inne i huset i eftermiddag, så jag gick och ätit något på en restaurang. När jag vandrade genom gatan såg jag att det fanns en konstutställning i Gamla Kyrkan av 11-talet (det är inte en kyrka nu) och sprang hem för att ta cameran.

             
              
                                              Ett andra liv för den gamla kyrkan !

Idag var det den sista dagen av tällningen. Här är några bilder :


                                                 Välkommen till en annan värld !


                                Skynda dig, kära lilla nalle, maten är redan klar !


                      
                                                       Ojca, Syna i Ducha Świętego !



                                                           Na zdrowie, Anioleczek ! 

Det är det redan mörkt när jag var ute. Det måste regna imorgon med en temperaturökning. Tur att jag har en liten söt ängel som ger mig solsken och värme varje dag och kväll.
          
                                           Bonne soirée, ma belle petite Casia !

Oh la la, jag skulle gärna vilja skriva några vackra ord för dig, kära lilla ängel, men har ingen inspiration ikväll. Przepraszam, Anioleczek. Please do not be disappointed with me , ma belle petite princesse ;-) Well, hoppas att du har en loooovely kväll med din kära lilla mamma - Dobranoc, Aniołeczek, miłych snów !   




Voici ma merveilleuse fiancée !



Bonjour, belle petite princesse ! Jag sov fem timmar inatt och vaknade upp kl 08:30 imorse. Jag sprang i en timme och jobbade muskler, sen duschade (mmm!) och äta frulle. Jag har precis besökt min framtida maka...Mademoiselle Oxelösund via Google Earth .


                                                         Vad min fästmö är vacker !

Jag flög över den charmiga staden där du växte upp, men jag har inte sett dig, min kära lilla polska nalle, tyvärr ;-)  Och det fanns ingen snö, det Är konstigt, eller hur ?

            

Nu vet jag inte exakt vad jag ska göra men hoppas att du har en fin söndag, ma chère petite Polonaise - Je te souhaite une merveilleuse journée, Aniołeczek !




Supergoda viner !!!



Bonsoir, ma belle petite Polonaise ! Som jag redan skrev i det tidigare inlägget, besökte jag en vän (Mr Chefen) som arbetar i en vingård även om jag känner nästan alla (glöm inte att jag jobbade där för att betala mina studier). Det "Château" tillhör en familj som har/äger flera andra vingårdar/"Châteaux" i Bordeaux regionen, vet du. Vi pratade mycket om...Gissa ! Vinet förstås  :-)  Några kända franska sångare (Maurice Chevalier, Gilbert Bécaud -jag är säcker att din mamma känner dem) skrev låtar om det här vinet. Vi kommer att dricka supergoda viner, jag lovar dig, min kära lilla nalle....SUPERGODA VINER !!!  :-)

   

Min vän gav mig tre flaskor vin som utlovat och jag har en utmärkt flaska vitt vin för dig - oui, la meilleure est pour ma chère petite Polonaise. Jag ÄR seriöst, det är ett LÖFTE  :-) 

                 

Ikväll har nätet fortfarande ett problem. Killens ISP lovade mig att problemet skulle lösas på tisdag kväll. 80€/månad för något som fungerar inte bra...Grrrrr, idioter ! C'est la France. Jag är så aaarrg. Well, hoppas du haft en tervlig kväll med din lilla mamma eller dina vänner - Bonne nuit, ma belle petite Polonaise. Fais de beaux rêves et que les anges te protègent durant ton sommeil !



En ny madrass för trevliga nätter !



Bonjour, petit ange de lumière ! Jag har precis köpt en ny madrass som kommer från Tyskland. Trots att jag hatar silikonbröst likväl kommer jag att sova nu på silikon (är inte riktigt silikon). Hmm, jag hoppas att jag ska inte ha mardrömmar varja natt nu. "Nej, lämna mig ifred, Pamela !"

                                                
                                                         Am I a nightmare, me ? 

Snart ska jag ut och göra ett besök till min vän som jobbar i vingården. Han vill ge mig några flaskor vin  :-)

                        
                                     Je te souhaite un bon samedi, chère petite Casia !

Ha tålamod, kära lilla nalle ! Snart kommer du att njuta av solen och värmen. Snart, snart...Well, hoppas att du har en trevlig dag, Aniołeczek !




Un peu de soleil pour ma belle petite Polonaise !



Bonsoir, ma belle petite princesse de Narnia ! Hur mår din stora vän, Aslan, idag ?  ;-)  Det finns fortfarande lite snö i mitt annat hus, som du kan se på bilden nedan :


                                                       Väkommen i mitt Narnia-land !

Ikväll erbjuder jag dig inga virtuella rosor men lite solsken. Du behöver mer sol och värme och inte vackra blommor just nu, inte sant ?


                        Här är lite solsken för min stackars lilla nalle från Zawiercie ! 

Jag drack vin med en vän (ett oväntat besök).  Hoppas att du haft en magisk kväll med din mamma, ma chère petite PolonaiseDobranoc, Anioleczek, milych snow !




Taxichaufför, moi !



Cześć, Aniołeczek ! Min syster ringde mig i morse eftersom hon behövde min hjälp. Hennes pojke hade ett problem med hans bil. Vi var tvungna att vänta på TS skickar någon att bogsera bilen.

                

Sen jag förvandlas till taxichaufför för dem. Nu skah jag fortsätta skriva lite innan jag springer ute med solen :-) Hoppas att du fick ett trevlig besök till din mormor !

           
                     Je te souhaite un bel après-midi, ma chère petite Polonaise !

ps : jag älskar för dina nya bilder, kära lilla nalle. Vad kan jag göra för att tacka dig ?




En sann ungdomens källa !



Bonsoir, ma belle petite Casia ! Jag blir alltid som en barn med stjärnor i ögonen när det snöar. Tyvärr är min besvikelse ännu större än snön är för efemär här (bara ett par timmar).


                                                                  Snö i parken...


                                              Mina bilder är inte lika vackra som dina !

Snön är magisk. Den förvandlar världen för vårt stort noje. Snön är magisk eftersom det är en veritabel ungdomens källa. Den här eftermiddagen var jag åtta år gammal en stund (ok, 8,5 år!). Du kommer att skratta när jag kommer att säga dig att det blir kaos här med bara två centimeter av snö. Så blir en snigel snabbare än bilar. Själv blir jag mer försiktig än vanligt. Snön är en sällsynt sak hos vi i Bordeaux.

     
                                          Bonne soirée, ma chère petite Polonaise !

Nu är det regnar ute, Gud vet inte vad han vill. Hoppas att du har en trevlig kväll hos din mamma (hur mår hon?) - Dobranoc, Aniołeczek, spij dobrze !




En tur till flygplatsen med snön !



Jag är tillbaka från flygplatsen där jag såg något konstigt. Känner du Icelandair, Aniołeczek ? Jag såg en plan tillhörande det här flygbolaget där. Däremot är jag säker på att det inte finns några flyg som går till Island...

                                                               

...Det snöade när jag var på flygplatsen. It is incredible ! Du erbjudit mig snön efter dina bilder. Hmm, du måste ha magiska krafter, ma belle petite Polonaise :-) Nu ska jag försöka att ta några bilder på snö med min kamera, men det kommer inte bli lätt nu. Papa, Aniołeczek!




C'est bientôt Noël, Aniołeczek :-)



Bonjour, ma belle petite Casia ! Jag hade en underbar dröm i natt med snön (hmm, strange !) och jag ville att det skulle vara för evigt. Tyvärr har jag vet aldrig i slutet av min dröm. Det var julmusik på radion när jag vaknade. Jag hoppade ur sängen som Aslan skulle ha gjort och jag sa till mig själv : "Fan, men det är nästan jul !" Hur har  jag kunnat  glömma det ? Vilken underbar dag julen är ! Tur att Gud blev pappa ! Hmm, det är dags att sätta juldekorationer och julbelysningen hos mig (och hos mina föräldrar också).

                                           
                                                    Snabbt, snabbt, juldekorationer !

Jag tackar dig för dina vackra bilder (blir som en barn när jag ser dem, haha), merci beaucoup Aniołeczek :-)   Är det min julklapp ? Ho ho ho  ;-)  You are the BEST !!! Hoppas du har en fin dag, ma chère petite Polonaise - Miłego dnia, Aniołeczek !




Je te souhaite une douce nuit, Anioleczek !



Bonsoir, petit ange de lumière ! Min vän, Marie-Christine, besökte mig med hennes bebis i eftermiddag. Jag tror hon vill att jag känner skuld för att vägra att vara gudfader hennes dotter. Min hund var glad att se bebisen. 
     

Trots det har jag skrivit ett par timmar i dag och drack massor av kaffe. Men jag har ingenting hos mig nu. Det betyder att jag måste köpa det imorgon. Hemskt ! Mitt liv är en mardröm, I know  :-)  

               

Nu ska jag spela in min skrivadag på bandspelaren z lampką wina. Hoppas du har en underbar kväll med din mamma, ma chère petite Polonaise de Oxelösund - Dobranoc, Anioleczek, milych snow !

ps : Glöm inte att påminna mig om att köpa kaffe imorgon, kära lilla nalle !




Förstår du vad jag säger om videon ?



Lyssna inte om du inte vill ha huvudvärk !



"Hej, Casia !

Jag har en enkel fråga till dig. Bara en fråga, jar Är inte ett monster, inte sant ?
Eh, vad säger du, ma chère petite Polonaise ? What ? Mon Dieu, les femmes !

Här är min fråga :
"Hur är det med dig i Oxelösund trots kylan ?"

Well, jag ska spela in en annan video om din mormor och du...

Hälsa din mamma, okej ? Na razie, Aniołeczek. Papa, Casia ! A bientôt, Ma chère petite Polonaise !"



Min inspirationskälla flödar igen !



Bonjour, ma belle petite Polonaise !
Jag hade den finaste, mest underbara dröm (bara en dröm, snyft snyft !). Det är så härligt att sova. But I can't tell it to you. Så är det min lilla hemlighet, haha  ;-)  Idag ska jag skriva hela dagen eftersom jag haft en massa av inspiration sen ett par dagar. Jag undrar varför min inspirationskälla flödar igen  ;-)  

                                                                   
                                                            Skirver, skriver, skriver !

Men det kommer inte att vara varje dag så! Vet du att det snöar också i Spanien ? Ja, i Spanien (pappa är där just nu) men inte i Bordeaux. Oh, jag skulle vilja för mycket att se/ha snö på julen. Varför är drömmar alltid grymma för mig ? Pourquoi ? Snyft, snyft  :-(

           
                                                 Bonne journée, ma belle petite Casia !

Snart ska jag och ta en joggingtur i kylan (det är 0 grader just nu). Det är skönt för min kropp, jag känner mig alltid stärkt efter. Ha en fin solig dag, ma chère petite Polonaise - Miłego dnia, Aniołeczek i na razie !  




Problem med nättet - del 3 eller 4 eller 5 !



Comment vas-tu, ma chère petite Casia ? Jag är inte ensam om att ha problem med nätet. Igår (tisdag) var det 400 hem utan telefon, tv och nätet hela dagen här. "Det är ett tekniskt problem som kommer att lösas senare ikväll " sa man. Jag är säker på nätet inte fungerar bra de närmaste dagarna. Detta är Frankrike ! Vi tycker att vara bättre än världen (den berömda arrogans à la française !) men verkligheten är helt annorlunda. Tur att jag var lugn med mannen ! Men jag är så arg, kära lilla nalle. Att inte kunna skriva till dig och läsa dina fina/roliga kommentarer...Jag dör, droga Aniołeczek !

                                                                          
                                                    Var är du, min andra lilla mamma ?

Jag hade massor saker att göra under dagen att jag inte hade planerat. Och kvällen åt jag middag hos en vän och vi pratade. Hoppas du hade en trevlig efftermiddag/kväll, ma chère petite Polonaise ! Fais de beaux rêves, Aniołeczek, que les anges du ciel te protègent pendant ton sommeil !




RSS 2.0