Lato trwa ...


 
Solig helg i sikte, med 28-32 grader. Lato trwa. Życie jest piękne, prawda? Jestem szczęśliwy, bardzo szczęśliwy. Och om sommaren varar för evigt, så blir det top. Oj, jag har just mints att det blir sommaren tills mitten av september...och mer.
 
 


Ale Kobieta !


 
Maria Skłodowska-Curie, modig kvinna som jobbade, jobbade, jobbade hela sitt liv. Hon var tvungen att lämna sitt kära hemland för att studera och bo (upplevt eländet, etc) i Frankrike. I detta land som blev henes anda hem blev Maria kär i en fransman, Monsieur P. Curie (och gifta sig med och ha barn med), glömde aldrig Polen (hon lärde sig det polska språket till sina barn, två döttrar), osv. Jag har just kollat (igen) en dokumentär på MadameSkłodowska-Curie...Ale kobieta ! Jag har en riktigt djup beundran för henne och det var riktigt bra att lära sig det polska språket till hennes barn (och de pratade också frsanka, förstås - två språk i deras barndom) - bra för personlig utveckling av ett barn, tycker jag.
 
 


GMelancholia


 
 
Jag är trist i morse. Jag tänkte på min mormor hela natten och jag vet inte varför. Jag saknar henne så mycket, våra samtal som varade fram till mycket sent på natten, sina barndomsminnen, sina minnen av sitt liv som förde mig en hel del (var mycket användbara) för/i mitt liv, och som hon var bredvid mig.
 
 
 


La fin des vacances !


 
 
 
De nästa bilderna är mycket lika den franska Rivieran :
 



 I mars (för min födelsedag) eller april blir det mina nästa semester på Gran Canaria eller Marocko, (eller kanske Tunisien, eller Majorca) eller Grekland (men jag föredrar att åka till Grekland i september eller oktober, det vet jag inte). Jag vill just ha sol och V-Ä-R-M-E nästa vinter (även om man inte kan säga Bordeaux är Siberien i vintern men jmen det är trevligt liten miljöombyte).
 
 


På semester


 
 
 
 
 
 
 
 

Och nu blir det bara ett par dagar i Kroatian ...
 
 


RSS 2.0