Helgen, helgen !



Dzień dobry Słoneczko ! Hoppas att du har kunnat att sova lite inatt (en lång dag och kväll/natt framför oss dessa nästa timmar). Slutligen är det helgen igen. Jag ska snart gå till Carrefour för att förbereda middagen för i kväll och sedan ska försöka ta en joggingstur mellan två regn. Det blir inte så kallt imorse med 10 grader (14 i eftermiddag). Jag planerar att springa fyrtiofem minuter utan paus (om allt är bra i mitt huvud, förstås). Måste också tänka på några orden att jag ska säga till dig för nyårets första dag även om natten mellan den 31 december och den 1 januari är en natt som alla andra för mig (olik julafton/jul, påsken eller den 28 januari). Hur är det med huvudstaden under nyår? Magiskt, eh? Lite som i Paris, antar jag.

                       

Vad ska du gôra idag? Att gå till frisören? Att köpa champagne? Har du redan din svart klänning för nyår? Och ditt änglalika leende? Glöm inte det, Princesse :-) Jag är säker på en sak, du ska vara den vackraste av alla kvinnor i Stockholm, som alltid med dig. Miłego dnia mój Aniołeczek !




Ett exempel på mammas mat !



Dobry wieczór Księżniczko ! I söndags lagade mamma något som var jättegod. Smulad torsk (crumbled cod) med grönsaker och kikärter i ett runt bröd, allt i ugnen. Och jag glömt olivolja. Det smakade bra men jag föreslog till mamma att lägga några svampar också. Mmm, jag brukar att äta kikärter med lite olivolja och fisk och (franska) rostat bröd : den medelhavsdieten (kretensisk diet typ) är bÄst för hälsan. Tyvärr har jag tagit ingen bild på (nästa gång).

                                                                      *   *   *

                                                          

Hoppas att du har en trevlig flygning och en lugn natt i Finland. God natt och sov gott, min lilla ljusängel !




Wesołych Świąt 2011, Aniołeczek !




                                              

                                                                     ~   ~   ~



«Cześć, Aniołeczek !

Tyvärr har jag ingen julklapp till dig. Men jag vill bara önska dig och hela din familj en trevlig julafton och en underbar jul. Hoppas karpen smakade bra! Don't cry, little angel ;-)

Je te souhaite un joyeux noël, mon ange !

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia !»




24/12/2011 - Pour toi, mamie !





Je te souhaite un joyeux anniversaire parmis les anges du ciel, mamie !
Tu es et sera toujours présent dans mon coeur.
~
Frédéric,
ton petitfils qui pense à toi tous les jours.




24 december 2011, det var dags !



Dzień dobry najpiękniejsza ! Idag har jag inte är nöjd med min joggingtur. Faktum är att jag ville köra fyrtiofem minuter men jag har bara gjört 15 min och sen 12 min och 6 min. Nej, idag verkar inte vara min dag. Problemet var i mitt huvud. Kunde inte koncentrera mig på mitt mål. Dessutom var det kallare i morse än vanligt. 1 grader, brrrr !!!



Cóż, dzięki Bogu, jutro jest kolejny dzień z reszty naszego życia i kolejna szansa. Oh la la, massor av mat ikväll och imorgon. Jag har redan ont i magen, haha. Hur är det med din julmiddag då? Har ni redan opłatek, makowiec, polskie sianko, szopka bożonarodzeniowa? Zupą grzybową, mniam, mniam. I szampan oczywiście ! Ni ska ha inte mycket utrymme i lägenheten på julen i år, haha. Tja, hälsa hela din familj (din mormor också) och ha en jätte underbar dag idag, mój Aniołeczek !




Dec. 23, 2011 ~ utgång ~




                                        
Tonight is my "night out". Jag ska snart gå till en liten byggnad, typ liten hangar, som hör till kyrkan för att hjälpa att laga och ge varm soppa till behövande människor igen, med leendet alltid. Hoppas att jag inte kommer att göra sjuk dem med min soppa. Bonne soirée, mon ange !




Mild vinter i Europa i år !



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! Det är officiellt. Man är på vintern nu. Vintern?! 5-8 grader varje förmiddag och 13-15 grader varje eftermiddag i december här (13 grader i London idag). Vi kommer få en mild vinter i Europa. Jag är säker på att det är möjligt att äta i trädgården på juldagen i år. Däremot tycker jag att solen är lite för blyg i slutet av det här året. Vi kan ha en stark värmebölja i Europa i sommar. Jag skulle kanske börja tänka på att köpa en kamel. Kommer att vänta ankomsten av de tre vise männen (Trzej Magowie), i alla fall.

                                          

                                                   ~ Trzej Medrcy Ze Wschodu ~

Je te souhaite une belle journée, ma douce et merveilleuse princesse !




A lucky man !




               
                                       Några virtuella blommor för min ljusängel !

Så att din arbetsdag slutar, det är bara början för mig. Vilken tur du har ! Inatt tänkte jag på hur alla dina passagerar har tur att ha dig, men i morse inser jag att jag har mer tur/chans (?) än dem ;-) La vie est belle, la vie est un rêve ! Well, hoppas att du har en god frukost och en lugnare dag och att du kan ta hand om dig, Princesse !




En fråga om tro : katolsk eller protestantisk ?




      
                                   "I am the light of the world.
                                    Whoever follows me will never walk in darkness,
                                    but will have the light of life" -
John 8:12

Jag vet väl att du är polska men du är
"nästan" född i Sverige, ett protestantiskt land, olika katolska länder. Varför är du fortfarande en katolsk och inte en protestantisk som har mer frihet?




Kukuryku, kukuryku !




                               
                                                                          *   *   *
                                                               Cocorico, cocorico !

Hey, my Sleeping beauty ! Hör du inte att den franska tuppen sjunger för dig (och bara för dig), i morse? Oh la la la la, du är alltid på fiestas och sen blir det svårt för att öppna ögonen alla förmiddagarna. Du : "Por favor, déjame dormir cien años más !" Zzzzzzz... No, it is not serious. Och du kommer inte att hitta livet i sängen. So, wake up, wake up !!! Have a lovely day, my little Sleeping beauty from Zawiercie !




Nigdy się nie poddawaj !



Jag försöker lära sig att säga några fraser/meningar på polska (för dig på julen) men jag kan inte uttala vissa ord. Ni, polacker, är utomjordingar, I am sure, haha. Det är varför du har gröna ögon, Princesse. Jag vet inte varför jag vill faktiskt försöka att lära sig lite det polska språket. Vissa saker i ditt hemspråk är komplicerad för mig. Dessutom låter mina polska meningar annorlunda med vad jag hör på den polska tv:n. Varför är polackerna bättre än moi på det polska språket, eh? Ale dlaczego aż tak? Universum är fullt av mysterier. Jag kastar inte in handduken trots att det är mycket komplicerat. Jag har fortfarande och alltid hopp i mitt hjärta och tron i min själ att få en (mini-)samtal på polska med dig, en dag. Hoppet är min baslivsmedel. Hoppet brinner i mitt hjärta - always.

            
Fais de beaux rêves, ma douce et belle petite princesse !




Utgång för vinden !



Bonjour, mon ange. Wow, vilken vind (110-120 km/t) ! Jag har hört takteglen att dansa ovanför mitt huvud hela natten. Vinden fortsätter att blåsa kraftigt ute just nu. Tur att denna storm är inte lika imponerande som för dem av december 1999 och februari 2010 ! Inget problem här i Bordeaux (även om nätet verkar vara långsam imorse) men det är inte samma sak i norden av landet.

                                                             
                                                             Hey, jag flyger...

Önskar dig en annan underbar dag med solen och "varmt". Hej då, min lilla ljusängel !




Kär i den polska julen, osv...



Kolęda, polskie sianko wigilijny, opłatek, karp, pierwszą gwiazdką. Jag är helt kär i den polska julen, påsken, alla polska traditioner och saker som gör Polen en annan värld i världen. Du har chansen att vara en polska, Princesse. För att du har sett, ätit och känner/vet saker att jag aldrig kommer se, äta eller känna/veta...Never. Men det är så spännande och vilken rikedom (wow, Polen är verkligen ett mycket gammalt europeiskt land med långa och gamla traditioner och mycket historia) ! Det är värför jag är väldigt stolt över att vara en europeisk.


           

Jag vill gärna försöka laga makowiec (känner du?). Dobranoc miłych snów, moja mała Księżniczko !




Ingen "julgrodan" i år !



Jag är rädd att du inte kommer få några julklappar och en födelsedagspresenter från mig, tyvärr. Inga musikvideor. Ingan idéer. Men bara tankar. Däremöt kan man inte riktigt säga att de är presenter, och ännu mindre fina/trevliga gåvor. Min stackars lilla ängel ! Jag är helt slut (hade en lång och komplicerad helg, jobbade som en tokig idag) men glad att vara hemma - Hyvää yötä, kauniita unia, enkelini, nuku hyvin !

              



To Standard & Poor's, Moody's and Fitch Ratings !




Here's a message for you from an EU citizen :




------------------

Dears European politicians, you are really STUPIDS !!!




Tack för energi !



Bonsoir, mon petit ange ! Jag var trött när jag kom hem. Så började jag att titta på ditt videoklipp som fortfarande ligger i min dator. Och sedan ett mirakel hänt : jag har fått en massa energi och jag kände att jag var tvungen att göra träning på min motionscykel och arbeta musklerna. Tack för energi, Prinsessan ;-)

                         

Bonne soirée en Finlande - Śpij dobrze mój Aniołeczek !



 


Dec. 7, 2011 ~ Liten tanke till min ljusängel !






Hoppas du har ett trevligt flyg, Aniołku !




Snakt Nikolaus dagen !



Dzień dobry najpiękniejsza ! Igår var det Sankt Nikolaus dagen. Jag tror att det är lik Sankt Luciadagen i Sverige och barnen får några gåvor. Om det är möjligt så skulle jag verkligen vilja att veta om den 6 december (Skt Nikolaus dag) är en speciell dag för barnen i Polen och för dig, en polsk vuxen som lever i Sverige nu. 

                               
                                  Knock knock. Guess who's there? Um, Santa Claus?

Den kristna världen är så komplex och full av motsägelser. Man dyrkar en mångfald av helgon, och ändå man skulle måste att tro på en enda gud. Jag känner mig alltid att vi fortfarande är hedniska. Anyway, jag önskar dig en jättetrevlig onsdag, min lilla ljusängel !




Till Världen !




                   

Här är en annan underbar dag "med" min lilla fina ljusängel. En extra dag, igen. Livet är definitivt full av överraskningar. No, na co dzień jest Boże Narodzenie ! som man säger på mitt nya hemspråk. Öh...??? Eh bien, je te souhaite une belle et agréable journée, mon doux petit ange de lumière !




Adieu, chères feuilles d'automne !




                            

De sista höstlöven kommer falla från träden med denna regn idag, imorgon, osv..., na pewno. Życzę piękny słoneczny dzień mój Aniołeczek !




En riktig konstnär med ugnen !





                                                       Masterpiece of God's hand !

Det var inte fint väder idag och min själ frös trots att 13 grader ute. Så jag bestämde mig för att laga något. Vad tycker du om mitt bröd, Aniołeczek? Är det inte klart att jag är en perfekt bagare? Åja, det är inte att skryta säga att jag blir en konstnär med min ugn. Jag vet att du är mycket imponerad, så är det onödigt att säga något ;-)

                                             

Dobranoc miłych snów, mój Aniołeczek !




Repose-toi (un peu), Princesse !




                                     

Bonjour, ma Belle au bois dormant ! Sov, min ängel, för du förtjänar det efter den hård dag igår och försök att vila din kropp och själ - Ha en looovely söndag, min lilla polska prinsessa !




Nästan redo för halvmaraton i Stockholm ?



Bonsoir, ma douce princesse de Zawiercie ! I eftermiddag tog jag en tur i butiker och har köpt en pulsmätare. Om du vill veta klockan, så inget problzm eftersom har jag tre armbandsur nu. Tick-tack, tick-tack...Oh la la, stackars mig ! SKulle jag bli den nya Kapten Krok?


                                        Nu kan jag kontrollera mitt vilda hjärta ! ;-)

Hmm, jag skulle kanske kunna att börja träning för att delta i Stockholms halvmaraton och sen NY eller Paris. Pourquoi pas?
                                 
                                                Först Stockholm, sedan världen... 

Just for the fun. Det får inte bli en besatthet eftersom det viktigaste är att njuta av livet "à la française" of course. Innan att göra det, så skulle dagarna få ett par timmar extra.

                          

Glöm inte att få en internet-anslutning i din lägenhet, oui? Miłego wieczoru i dobranoc, najcudowniejsza !




Välkommen till din drömlägenhet !



Bonjour, ma belle princesse ! Hmm, jag är saker att du inte sovit gott i natt eftersom det har varit din första natt i din drömlägenhet. Ja, det är jag saker trots att det blir din tusendels lya i ditt unga liv. Just nu föreställer jag mig dig upphetsad som ett barn innan sina julklappar på juldagen, med stora runda gröna ögon när skiner en låga full av (jul-)magi. 
                        

Nu ska jag gå ut och ta en promenad och sen stannar i vägen för en snabb tur till banken.  Jag önskar dig en jättefin lÖrdag, kära lilla ljusängel !




Första självbiografi !



Bonsoir, sublime étoile de Pologne  !  Hoppas att du inte är för trött ikväll.

                                                         
                               Var god och distrahera mig inte när jag skriver, tack !

Jag avslutade ett speciellt jobb. En man ville att någon för att skriva en självbiografi av hans farfar (en julklapp av 150 sidor). Nu är det gjort. Snart kommer det ett annat men det är ännu inte klart. Maybe. Äntligen, jag kan andas lite.

                               

Hoppas att du haft en trevlig kväll - Miłego snów moja mała Księżniczko !




RSS 2.0