Vilket trevligt besök !



Efter jobbet har jag vandrat på gatorna, huvudet i stjärnorna eller månen, för att vara exakt. Jag varit glad att kolla månen att le mig. Men jag får inte glömma det viktigaste: Mr Solen har skinit hela dagen (första gång sedan fem dagar). Kan du tro det? Måste jag säga att jag väl njöt detta trevliga besök, för att man kommer att ha en hel del regn för de nästa dagarna.

                                         

Bonne nuit, ma belle étoile du soir, et bon voyage vers le pays merveilleux des doux rêves scintillants !




Polsk Formiddag !



Obudź się ! Kwiatuszek, obudź się i zacznij żyć proszę ! Aj, jag har huvudvärk nu. Varför har jag velat skriva på polska imorse? ;-)

                
Milego udanego dnia niech dzien plynie radosnie z usmiechem na twarzy. Witam moja mała Księżniczko  i pozdrawiam !




Pratsamma människor !



Bonsoir, mon petit ange lumière ! Det är roligt att det finns människor som pratar så mycket att de ger intryck av att aldrig andas. Jag tänker ofta att de kommer från en annan planet. Varför inte? Jag gillar att prata, men om jag inte känner personen med vem jag delar konversationen, så de ord som kommer från min mun blir sällsynta.

              
                                                        Dobry wieczór, kwiatuszek !

Jag slutar med min bla bla bla och hoppas att du och din pappa haft en jättefin kväll - Śpij dobrze moja mała Księżniczko !

Ps : Är det du som har lagat middag för din pappa ikväll? Mmm, vilken chans han har, öh...eller inte (joke, joke) ! I know you're a perfect housewife ;-)




Grodans (mån-)dagordning !




Jobb jobb jobb jobb - Bla bla bla - Jobb (bla bla) jobb - Une tasse de café, s'il vous plaît - Bla bla bla bla - Jobb jobb jobb...

Lunch : Mmmm !

Bla bla bla bla
Jobb - Bla bla bla - Jobb jobb - Bla bla och kaffe, förstås :-) Blajobb och sen Bla bla bla - Jobb jobb...

Hemma : att sjunga i duschen (jippie !) och andas i lugn och ro


Zzzzzzzz Zzzzzzzzz

-------   -------   -------   -------   -------   -------   -------



~ Well, hoppas du inte har jobbat hela natten och har sovit lite, i alla fall.
Ha en fin och underbar dag med Joanna

Narazie, Księżniczko
!




Dagarna ser ut som tvillingar !



Bonsoir, Espoir lumineux ! Dagarna går och ser ut som tvillingar. Jag gick på promenad i en av mina favoritparker i eftermiddag. Och vädret var perfekt för. Jag hade en "vacker" grå himmel ovanför mitt huvud. Som du ser i bilden nedan.


                                        Grå himmel ovanför Bourran slott och parken !

Det var svårt att ta bilden (bara en) därför att en anka, eller något liknande, var rasande att se mig. Gud vet varför. Jag ville förklara att parken inte var för den, men hur kunde jag göra? Du vet hur ankorna är nufortiden, eh? Speciellt en som kommer från Hollywood, din gammal vän.

Fyra dagar utan sol ! Öh, jag undrar varför jag känner mig som i Sverige, dessa sista dagarna.

                                                           * * *       * * *       * * *

              

                                          Bonne soirée, mon doux petit ange !

Hoppas att du och din sister är pigga igen och har en lovely kväll - Dobranoc miłych snów, mójAniołeczek !




Liten positiv tanke !




               

Powerwalk i skogen imorse. 7 grader, brrr. Sommaren är ett minne blott, vintern är på ingång och julens tid står nästan för dörren...Hur man inte att le vid den här tanken? :-) Ha en fin söndag, Princesse !




Solen, eller nästan !



Nowy cud w Bordeaux...Som framgår av bilden nedan så har vädret förbättrats avsevärt i eftermiddag.



Det är med dessa stunder som jag är glad att leva för att se och uppskatta de små mirakel (inga små mirakel för mig) och kunna att säga : "Ja, livet är underbart !"

              

Det är dags för mig att äta middag med mina gamla vänner som var i kören. Jag önskar dig, din syster och vänner en jättretevlig kväll - Bonne soirée, mon ange !




Mgła nad Bordeaux !



Bonjour, mon cher petit ange ! Man har haft två hela dagar utan sol (torsdag och fredag​​). En dimma har invaderat Bordeaux och dess omgivninga. En magisk dimma som verkar komma direkt från en "fairy tale" (baśń), en av de som är eviga, du vet.

              
                                    My humble little house lost in an enchanted fog !

Tur att det blir bättre idag (läs : dimma igen) ! Hope never to cross the path of a cruel witch, gnomes, goblins, ogres or dragons (håller tummarna) !



Well, hoppas du och Joanna har en lovely ("varm" och solig) dag - Miłego dnia, moja mała Księżniczko !




På vägen till jobbet !



            
Dzień dobry, Słoneczko !
Hoppas du har kunnat att sova gott efter din flygjobb. I morse behöver jag andas lite. Men jag kan göra det genom att gå till jobbet (med Monsieur Solen), i alla fall. Je te souhaite une belle journée, Księżniczko !




En underbar söndag men...



Vackert väder, solsken, 17 grader i november. Vad vill folk ha mer av då? :-) Det blev en perfekt söndag. Jag börjar att bli avundsjuk på dem som snart har snön i ansiktet.
                                                           
Monsieur Gud, snälla och ge mig snön till jul ! Bara en gång i mitt liv vill jag ha en vit jul, bara en...Proszę pan Boże :-(



En flodvåg av frågor !



Igår kväll kollade jag "Th Eworcism of Emily Rose", en film baserad på en sann historia om en tysk katolsk kvinna som var besatt av sex demoner och bad om att bli hjälpt med hjälp av exorcism. Hon dog den 1 juli 1976 kl 24:00, jag var bara 4 månader gammal, brrr. Rättegången var ådrog sig stort intresse i media och för den stora allmänheten och orsakade en stor kontrovers i hela Europa på den tiden.

                  

Idag besöks hennes gravplats av pilgrimer som tror att den här kvinnan upplevde extremt lidande för att befria många människor från helvetet. En ny helgon (?). Jag vet inte vad jag ska tycka om exorcismer. Kartesiska människor har verkligen inte deras sinnen öppna för världen. Jag tycker att deras världen är trist, ingen magi. Min tro på Gud är inte lika stor som din (är så konstigt som jag) men men tror du att någon kan vara besatt av demoner? Synd att du inte såg den här filmen men jag rekommenderar inte dig den. I filmen offret förklarar varför Gud inte ingriper för att hjälpa henne genom ett brev hon skrev före sin död. Hon skulle ha sett och talat med Jungfru Maria och berättade att hon kunde dö nu eller fortsätta att lida på grund av demoner i hennes kropp för att bevisa den verkliga förekomsten av det andliga riket, Gud och demoner. Varför demoner skulle vilja att vi ska lida? Pourquoi? Jag tycker fortfarande att Lucifer/Satan, den vackraste av alla änglar, inte kan vara en ond ängel. Hur skulle det bli möjligt? Skönheten är inte dålig. Han är annorlunda, en ängel som älskar mer än något att vara oberoende. Människan är ensam ansvarig för dessa gärningar/allt vad han gör, tycker jag. Jag sov inte bra inatt, massor av frågor efter att ha sett denna film. Wow, vilket långt inlägg jag har precis skrivit :-)

                  

Well, hoppas du inte haft för mycket "huvudvärk" i morse ;-) och du inte är för rädd av mitt inlägg. Je te souhaite un beau et agréable dimanche, ma douce princesse !




Bye, Miss Trötthet !



Dzień dobry ! Jag har sovit som en sten. Man kan inte sÄga att det är ett mirakel men bara en fråga om trötthet. Nu behöver jag att ta en promenad i skogen och få min koffein-dos för dagen ;-)

                               

Hoppas att du får en trevlig lördag med dina vänner och Monsieur Solen - Bonne journée, mon ange de lumière !




Vad veckan har varit lång och intensiv !



Bonsoir, ma brillante étoile du soir ! Idag hade jag inga önskemål att jobba (det är ovanligt med mig men jag hade andra idéer i skallen hela dagen) och tänkte bara på helgen. Här hemma jag är och vill skrika dessa några ord : "Äntligen, det är slutet på en lång och intensiv jobbvecka. Nu kan jag njuta av min lediga tid att reflektera över din (virtuella) julklapp och födelsedagspresent men det blir allt svårare (en groda har en liten hjärna)".

              

Tja, hoppas du har väl njutit av din lediga dag och din kväll också - Bonne soirée et bonne nuit, mon cher petit ange !




Ett leende av hopp !




              

Vakna upp
, min fina Törnrosa ! Världen väntar, med otålighet, och hoppas att få ditt vackra leende :-) Det är därför solen går upp över Stokholm idag. Seriöst (men oui, jag kan vara seriös...ibland), jag var helt slut igår kväll men fick inte vilsam sömn, tyvärr. Tur att det blir lördag imorgon ! Hoppas att du har fått en bättre sömn och har en fin solig dag, Princesse !




Sen (sömn) !



                                    
Wake up, my Sleeping beauty ! Sen, sen, sen...Sömn upptar ungefär en tredjedel av livet för en människa. Kan du tänka dig allt vad man skulle kunna göra om man inte behövde sova? Bonne journée, ma douce et belle petite princesse endormie !




Inte så illa min svenska !



Dobry wieczór Kwiatuszek ! I eftermiddags var rolig. En av mina kollegor ville veta om jag verkligen talar svenska. "Jag talar svenska men inte bra" sa jag. "Jag tror inte dig. Men kan du översätta ett par fraser? T ex : Je t'aime, ma chèrie !" frågade han. "Jag äslkar dig, älskling" moi. "Hur stavar du det?" kollegan...Sedan jag sa till honom att det svenska språket var en av de längsta ordet i världen. Han sökte ordet på nätet via mobiltelefonen och jag översatte detta monstruösa ordet :

"nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmateriel...blablabla" VEt du det här ordet?

Det var mycket bra, erkänner jag. Men vi behöver 36 franska ord på för översatta bara ett svenskt ord - svenskarna är tokiga. Kollegan ville också veta innebörden av flera fraser han försökte läsa till mig. Det var så konstigt ! Till slut upptäckte jag att min kolleg skickade SMS på svenska till sin flickvän som inte är svenska (han sa att han lärde sig svenska med mig). Min svenska är inte så illa/dålig (som jag trodde), när jag är med mina landsmän, speciellt :-)

    
Well, ha en fin kväll och glöm inte andas lite också - Dobranoc miłych snów, moja mała Księżniczko !




Det är dags koffein !



Dzień dobry, misio ! Jag har sovit gott men inte som en sten. Jag var rädd för att inte vakna upp  i tid för att gå till jobbet, även om min klockradio "vaknar hela staden" haha. Att vilja, jag vill gärna ha en lugn jobbdag idag. Men det är snart dags koffein, eller hur? ;-)  

                                                
                                                    Une tasse café, Princesse?

Hoppas allt är bra med flygning till huvudstaden - Bonne journée, mon petit ange de lumière !




Sleep well in Finland, sunshine !



Bonsoir, mon cher petit ange de lumière ! Jag tänkte att skulle gå hem sent men jag är redan i mitt lilla huss. Det var riktigt härligt och så skönt vädret här med 12 och 20 grader (men inte imorgon, tyvärr). 

           
                                                           Sleep well, sunshine !

Jag kan definitivt inte ta en paus för att jag så mycket behöver dina ord. Jag får energi med dig, słoneczko. Du är min dos super-koffein, med andra ord (för) att du kan bäst förstå ;-) Dobranoc, śpij dobrze w Finlandii, Słoneczko !




Nov. 13, 2011



Det är dags att njuta av naturens skönhet på hösten genom min vanliga söndagspromenad.




Vilken dag är det?



Igår trodde jag att det var hela dagen lördag. Idag känns som söndag redan. Jag är alltid förvirrad när det blir helgdag. Jag börjar undra om detta är normalt. Hmm, fascinant ! Tur att det är fantastiskt fint väder och ljus ute !




Irrationella man !



Jag vet inte om du märkte men det är den 11 November 2011 idag, eller 11/11/11. Enligt ett rykte skulle det vara ett magiskt datum, en turdag eller inte. End times or new Golden Age to come? Denna tillfällighet händer bara en gång per sekel. Det är otroligt att se hur människor blir irrationella. Att gifta sig den 11/11/(20)11 kl. 11:11, spela hasardspel, omöjligt att besöka Keopspyramiden, osv... 

                            
                                          Ah, Universum och alla dess mysterier !

Vissa människor stöder också  tanken att alla bebisar föds idag kommer att bli goda människor eller kriminella, farliga psykopater i framtiden. Detta är inte att skryta (även om jag är fransman), men jag har inga övernaturliga gåvor, trots detta skulle jag kunna att säga detsamma om alla barn som föds varje dag på världen. Vilka stora medier de är ! Jag har varit verkligen imponerad, really. 

                             

          Bonne nuit, mon petit ange de lumière. Repose toi bien au pays des songes !




11 listopada - Narodowe Święto Niepodległości !



11 listopada obchodzona jest rocznicy odzyskania przez Naród Polski niepodległego bytu państwowego. Polen är fågeln Fenix, en odödlig örn med vita och röda fjädrar som flyger...

                                           
                                         ...i hjärtat och minnet av varje polack.



• Vad ditt hemland är vackert, Aniołeczek !
                                                                        *

                                             
                                                Grattis, min lilla polska ljusängel !

                                                   Jeszcze Polska nie zginęła,
                                                   Kiedy my żyjemy...





En ny helgdag här !



Bonjour, mon cher petit ange ! Idag har jag en ledig dag eftersom det är firandet av vapenstilleståndet 1918, slutet av det första världskriget (I wojna światowa).


                                                 Hometown, Sweet Hometown !

Jag tänkte att fira det på mit eget sätt genom en morgonjoggningstur, frulle och läsa tidningar och sen fixa lite...

                                                        
                                         Vilken fin uniform du har, Anioleczek ;-)

Hoppas att du har en jättetrevlig flygning - Je te souhaite une merveilleuse journée ensoleillée, mon petit ange de lumière !




Nu är frågan löst !




Äntligen, jag har precis kollat en rolig och intressant dokumentär på tv:n och nu vet jag svaret på en stor existentiell gåta : "Hur blir bebisar till?Lepiej późno niż wcale, czyż nie? ;-)







Den mänskliga kroppen är ett riktigt underverk och vilken otrolig energi. Jag beundrar särskilt kvinnorna. A bee ! Ni (kvinnorär verkligen modiga. Och resultatet är samma sak med en spindel? Hoppsan ! Utbrast jag efter att ha sagt en oskyldig fråga ;-) Ikväll är jag smartare än jag var när jag vaknade i morse :-)
Dors bien, mon cher petit ange. Et n'oublie pas tes ailes de lumière, demain !




Spårvägn i Bordeaux !





                                                Bilder på en riktig världskändis !

I den världsberömda Bordeauxs spårvägnen på vägen till ett mötte på stan. För en gångs var det inte japanska eller kinesiska turister som tar bilder på den. Bonne journée, mon petit ange !




Earth has survived, once again !



Tur att himlen har inte fallit ner över våra huvuden i natt ! Tyvärr kunde jag inte se asteroiden på grund av moln. Nästa gång blir bra.

               
                                  False alarm, guys ! We still save some time to live.

Eh bien je te souhaite une belle et agréable journée, Princesse !




Ännu en dag utan sol, men...



Bonsoir, ma belle étoile du soir ! Jag hade träning efter jobbet. Ja, det är inte bra att göra det på kvällen, jag vet, men jag kunde inte göra något annat. Det var en lååång dag men det blir bättre eftersom jag är hemma.
 
                                                        
                                               Träning för att hoppa från blad till blad !

Ännu en dag utan sol. Det blir redan en vecka? Detta är inte normalt här i Bordeaux. Men det spelar ingen roll eftersom jag har en annan typ av sol som skinner varje dag på min blogg ;-) Och när kvällen kommer, så solen ger vika för en fin, sublim stjärna. - Alltid se den ljusa sidan av livet. Alltid !

                           
Nu kommer jag att jobba lite. Ha en fin kväll - Bonne nuit et fais de doux rêves, mon petit ange de lumière !




Skarb !



Dobry wieczór mój Aniołeczek ! Visste du att den 7 november 1867 föddes en extraordinär kvinna i en stad kallas Warszawa? Okej, det var en stad i det ryska väldet på tiden, men hennes hjärta och själ var väl polska. Hon vann två Nobelpriset, upptäckte att två radioaktivta grundämnen varav ett som hon uppkallade "Polonium" för att hedra hennes ursprungsland Polen och uppmuntrade kvinnor att bedriva deras studier (jämställdhet mellan män och kvinnor). Hon besökte Polen (för sista gången och trots sjukdomen) under våren 1934 innan att dö i Frankrike i sommaren. Det var uppmaningen från hennes vita och röda hjärta, även om hon blev fransyska efter hennes brölllop med Pierre. Har du gissat vem jag menar?



                          Wszystkiego najlepszego Marie Salomea Skłodowska Curie !

Jag har en riktig skatt/treasure ;-) har jag redan sagt det?

              
              

Jag har också några gamla mynt, det äldsta från 1875 - "Trzecia Republika Francuska" (bilden nedan).



Dessutom finns det några guldmynt till mig i banken och ett från Polen :-)

Ps : Jag gillar att kolla saker som är gamla (massor av charm, tycker jag).

                                                        * * *       * * *       * * *

    Image du Blog cestici.centerblog.net

Well, hoppas att du inte är för trött ikväll - Je te souhaite une belle soirée, ma douce et belle petite princesse !




Myggor i november !



Gud, skydda mig mot dessa blodsugande som ville att blidka sina hunger/törst genom att dricka mitt blod inatt.
                                                          
Är det inte otroligt att det fortfarande finns myggor i november? Dwa. Skulle de bli mutanter på grund av mitt blood? Anyway, jag har myggbett i ryggen nu.

               

Idag är jag ledig men jag har mycket att göra. Först, det blir frukost. Je te souhaite une splendide journée, mon petit ange !




Slutet av min "polska" helg !



Bonsoir, ma belle petite étoile ! Tja, jag försökte (igen) förstå det polska språket under hela eftermiddagen. Förstår inte logiken i ditt hemspråk"Zupę je dziecko/Dziecko je zupę." Jag vet de betyder "Barnet äter soppan". För mig är dessa två meningar är helt olika eftersom jag läser "Soppan äter barnet" (förlåt?) och "Barnet äter soppan" (det är bäst).

                                     
 "Roztoczańskie koniki chętnie obserwują turyści." Jag förstår : "Roztoczes hästar tittar gärna på turister" och inte "Turisterna tittar gärna på Roztoczes hästarna"
              
Uttalet
är mycket komplicerat : "Cześć, co słychać?" Whatt??? Can you repeat, please? Jag kan inte uttala det på rätt sätt. Hjälp, jag är förlorad ! 

• Slutsats : Jag har ett problem med min tunga och mina öron (är sjuka), det är inte möjligt annat.



Min förvåninga "polska" helg slutar nu (jag hade inte planerat det, haha) och nu får jag en liten stund av livsnjutning och äter en bit ett av de många populära franska bakverk, Paris-Brest (French pastry that commemorates a famous bicycle race, Paris-Brest-Paris). Perfekt med champagne !

                            

Hoppas att du har en underbar kväll - Bonne soirée, mon douce et belle petite princesse de Zawiercie !




En kulturell söndagmorgon !



Bonjour, ma Belle au bois dormant ! Hoppas att du sovit gott inatt och är pigg igen efter din ansträngande jobbvecka i Ängelholm :-) 

                                                   
                                                           Kou ack kou ack...

Regn regn regn...regn regn. Vilket perfekt vädret för oss, grodorna ! And for the occasion, here's a little excerpt from a French nursery rhyme about frogs : 



                                                    «Il pleut, il mouille
                                                      C'est la fête à la grenouille
                                                      Il pleut, il fait beau temps
                                                     C'est la fête au paysan...»

Lite kultur (fransk kultur i synnerhet) har aldrig skadat någon, eller hur? ;-) Do you know ny polish lullabies/nursery rhymes? 

                                          
                                                          Cześć słoneczko !

Kan inte springa, så kommer jag att ta min frukost i lugn och sen fixa lite. Życzę miłego dnia mój Aniołeczek !




En regnig helg i perspektiv !



Bonjour, ma Belle au bois dormant ! Det regnar just nu och det fortsätter hela helgen. Hoppas att bladen blir gröna igen. Jag tänkte att bli en björn och sova i min grotta hela helgen. Men innan det är jobb.

                         
                                                     Miłego dnia, kwiatuszek !

Hoppas att du får ett trevligt och lugnt flygjobb idag - Bonne journée, mon cher petit ange !




Grekiska tragedin !



Jag är trött på krisen, franska politiker som är inkompetenta, tyskarna. Jag är verkligen trött på det grekiska folket och dess politiker som är dumma okloka och oansvariga. Det är dags att bli ansvariga vuxna. Jag börjar tro att det grekiska folket är i maffian. Men de är värre än italienarna. Hoppas att de betalar sina skatter nu. Vilket konstigt folk ! Jag är inte redo att åka på semester i Grekland, även om det är på min lista. 

      
Och jag är trött på att se världens börser spela jojo, kreditvärderingsinstituten et deras betyg som kontrollerar staterna. Vad gör politikerna? It is crazy ! Jag kan inte titta på nyheterna på TV eller läsa tidningar nu. Certaines choses sont étranges. Hey, allt är inte mörkt. Det regnar här i Bordeaux och detta innebär slutet på torkan...i november :-) Detta skulle vara bra för blommorna om man var inte i hösten (vintern).

Snart kommer allt att vara glömt och det kommer att bli den galenskap igen. Visdom är inte en kvalitet i människan

                                                         * * *       * * *       * * *

              

Äntligen, hemma ! En av mina vänner behövde mig efter jobbet (ett problem) men jag är ensam nu :-) Well, hoppas att min ljusängel haft en trevlig kväll i Ängelholm ;-) Dors bien, mon petit ange, et surtout fais de beaux rêves !




Ett besök på mormors grav !



Mamma och jag var i min hemstad hela dagen igår (Wszystkich Świętych) och har hälsat på min mormor (blommor, böner och tankar till hon). Det var kul att vara med nästan all familjen igen. Emilie, min (vampyr-)moster var jättepigg även om såg lite blek ut. Det är resultatet när en vampyr dricker "lightblod" (diet blood). Mój Boże, wampiry ! 

              
                                                               Chryzantemy !

Hon har bilder på mig, hmm, helt naken. Okej, jag var bara en bebis på bilderna men jag skämdes att alla kan se dem. "Oj, vad du hade f Tyvärr gillar mina mostrar speciellt att leka med mig - skämt om bilderna

                           
                                                       Forever in our hearts !

Dessutom  min "vampyr-moster" är utpressning (blackmail) mig eftersom hon har ett gammalt kassettband där jag försöker säga mina första ord (och med några kompromissa bilder). Varför har jag en familj så tokig? Jag har verkligen ingen tur med min mors familj. Stackars mig ;-)

Cześć moja mała Księżniczko !




RSS 2.0