Miasto Królów w2016


 
 
 
 
 
Światowe Dni Młodzieży 2016 w Krakowie, super !  World's youth will discover Krakow, city of Krak where lives Smok Wawelski. Polen blir stor lite mer för varje år. Jag kanske kommer att vara i staden av kungarna, också
 
 


Snart ...


 
 
 
\o/\o/\o/
 
 


DiktatorNotDiktator !


 
En vän har skickat mig en artikel om en ny dokusåpa på SvenskaTv:n "Diktatorn". Unga människor lever livet i en diktatur, för att förstå demokratins betydelse. Hjälp! Hur att förstå livet i en diktatur genom en dokusåpa där allt is scripted? Allt är fel. De kommer aldrig att bli torterade, de kommer aldrig att leva i fruktan för sina familjer att dödas av den "tyska schäferhund" till en verklig diktatur. It is not Reality så att vi inte kan lära oss något eftersom du fritt kan återvända hem när this reality-show är över. Under en verklig diktatur är det omöjligt. Det är som en fransk journalist som hade gått att leva med de hemlösa på gatan för att skriva en bok om dem. Problemet är att han aldrig kan falla i förtvivlan som hemlösa eftersom reportern kan återvända till sin lägenhet när som helst, inte de hemlösa. Allt är fel, helt fel. Produktionen av det här programet korsar aldrig vissa gränser, de verkliga diktaturer gör det. Kort sagt, är det verkligen inte en show som kommer att hindra Sverigedemokraterna att vinna fler röster och parlamentsledamöter i riksdagen och i stadshusen. Det är dem, svenskor, som gör den här typen av program, dem som har att rädda sina skinn sålde sina neutralitet till Hitler, under tiden sina danska och norska "bröder" har drabbats av den nazistiska ockupationen och politiken?! Jag gillar inte det ; man försöker sälja ett program sägande att man lärar oss något med. This is not the real reasons, of course. And I disagree with this idea.
 
 


A La Japonnaise !


 
 
Nu kan jag förbereda japanska och thailändska rätter hemma  \o/ \o/
 
 


Hundra År Senare !


 

Det finns 100 år sedan bröt första världskriget. Eftersom kemiska vapen användes under konflikten då det finns platser i Frankrike som alltid är förbjöd för människor från att komma in. Inga fåglar, inga insekter lever i dessa förorenade områden än idag - dödens tystnad mycket imponerande. Människor och Naturen är fortfarande offer för det stora kriget, trots att vi befinner oss i 2014.

 

 


 


Guidad besök i Polen !


 
What a (very) pleasant musical guided visit to Poland !
 
https://www.facebook.com/video.php?v=303842816477247
 
Naprawdę świetny. J'adore :-)
 
 


RSS 2.0