2012-11-30 ~ 0/8ème j.


 
2012-11-30 Vendredi
 
 


2012-11-27 ~ 0/7ème j.


 
2012-11-27 Mardi
 
 


2012-11-27 06:07


 
Ace, n'oublie jamais ...
 
 


2012-11-24 06:26


 
... Encore un
 
 


2012-11-23 06:09


 
Je ne le crois pas
 
 


2012-11-22 06:23


 
A peu près huit mois. Il aura fallu huit mois ...
 
 


2012-11-21 ~ 0/6ème j.


 
2012-11-21 Mercredi
 
 

 

Ett huvud fullt av fina bilder !


 
Härlig Moder Natur ! Jag kom tillbaka från bergen med huvudet fullt av vackra bilder på naturen. Älskar så mycket mitt infödda Baskien. Och vilken himmelsk natur de varelserna har ! Bonne journée, les deux anges !
 
 


2012-11-16 Fotvandringar i bergen !


 
Det är dags att gå till Baskien och göra fotvandringar i Pyrenéerna under/i hela helgen med ett par gamla vänner till mig. Önskar er att ha en trevlig och härlig weekend och göra "des folies de vos corps" !
 
 


2012-11-16 12:54


 
Sun, sun, sun (20°C) ... Yippee !!!
 
 


2012-11-16 Esprit de Noël en moi !


 
 
J'ai hâte de célébrer Noël avec ma famille. Vite, vite vite !
 
 


2012-11-15 Juste une réflexion à moi même !


 
Après de longues années, il était temps d'ouvrir mes yeux sur la réalité ...
Moi, moi, moi !
Je me demande si c'est simplement de la stupidité de ma part, ou autre chose.
 
 

 

2012-11-15 Jättefint vädert !

 
 
 
Svart att veta om man är i november eller inte. 19 grader ute ! Är det väl verkligheten?
22 grader i Biarritz (en himmelsk stad nära min hemstad i sydvästra Frankrike).
Det är så skönt att vara i solen just nu.
 
 


Att kasta in handduken


 
 
 
Jag måste absolut få tid extra för det svenska språket, annars kastar jag slutligen in handduken - även om jag hatar att säga det i livet (det är inte mig).
 
 


Att beskatta, beskatta, beskatta !


 
Politikerna lever på en annan planet. De höjer mer och mer skatterna och skapar nya skatter och mervärdesskatte eftersom landet har en enorm underskott. Staten behöver en massa pengar, regioner, departement och kommuner behöver massor av pengar också. Deras förklaring för allt det, är krisen. Däremot, när är man når en cykel av välstånd, fortsätter vi att betala dessa samma skatter skapats för att klara krisen. Här (med skatter) det efemära blir eviga.
 
 
Nu skapar de en särskild skatt för Nutella (jag vet inte om det finns det i Sverige). Mormor brukade att ge till mig this chocolate hazelnut spread att äta när jag (och mina kusiner också) var liten. Jag, jag säger att det är en skandal. En skatt för mina barndomsminnen. Ja, en ren skandal. Nu äter jag inte det men varför att beskatta barndomsminnen? Stackars barn !
 
 
 
Seriöst, om jag skulle köra mitt liv som politiker gör med mitt land, så skulle det bli kaos.
 
 


2012-11-13 07:26


 
Brrr, -1 grader just nu. Men det blir en annan ny vacker solig dag som börjar idag !!!
 
 


2012-11-12 08:05


 
Après avoir couru près de 2h25 samedi, et un peu plus de 3h15 dimanche, et un powerwalk avec des poids aux chevilles, très tôt ce matin ; cela s'annonce une journée éreintante avec la réunion.
 
 


~ Boże błogosławPolskę ~


 
 
11 Listopada 1918 - 2012 ~ Narodowe Święto Niepodległości
 
 
94 years since thWorld saw the rebirth of the red and white Eagle. Niech Bóg błogosławi Polskę wieczne i Polaków ! Bonne et heureuse fête nationale polonaise !
 
 


Till Dörren av Helvetet !


 
 
En gång jag var ju mycket nära till helvetet. För ett par år sedan besökte jag och vänner Paris och vi tog en tur till (Auguste) Rodinmuseet. På  trädgården fanns det en stor brons dörr kallas : Brama piekieł.
 
 
Det blev imponerande och lite skrämmande att se den framför mig. Och jag kunde inte låta bli att tänka att denna dörr kunde att öppnas och plötsligt, Kungen av fallna änglar skulle uppstå innan mina ögon. Brrr.
 
 


Dålig fransk bagare !


 
 
Varför ringer telefonen alltid när jag "arbetar" i mitt kök? Här är resultatet :
 
 
De har blivit lite för bruna. Men jag håller tummarna för att de är tillräckligt bra för att dricka med te ikväll hos mamma. Avgjort, jag är en riktigt dålig fransk bagare/kock. Åja, jag är ett levande bevis att det är möjligt. Tur nån har ingen dog ännu med min mat, haha !
 
 


Liten Verklig Tanke Vilse i Universum !


 
 
Och om vi var bara en bild, en enkel bild på Verkligheten i Universum?
 
 


Nästa svenska semester !


 
Jag har precis bokat ett hotellrum för min nästa semester i Sverige. Jag är redan upphetsad vid blotta tanken på att vara tillbaka dit igen.
 
 
Att kolla igen dessa gator som jag gillar så mycket, att upptäcka att jag ännu inte har upptäckt i den här staden som kallas "Nordens Venedig" och njuta av lite nordens dagsljus. För fösrta gången, att ta en tur i Stockholms tunnelbanan.
 
 
 
Hoppas att inte glömma att lära sig halvmarathons banan.
 
 
 
Det återstår bara att ta biljetter för mig, men jag vet inte om jag tar ett flyg Air France till Stockholm eller Rayn Airs enkelbiljett till Nyköping (Skavsta) och sen ett tåg (och njuta av landskapet) till den svenska huvudstaden. Jag måste ta tiden för att tänka på och ta ett beslut.
 
 
 
 
 


~ Några "Kärleksord" à la moi ~


 
 
 
Min kära mamma är en tokig kvinna som ofta säger konstiga saker. Det blir så många roliga tider med henne. Jag älskar mamma så mycket ! Dziękuje Bogu każdy dzień za to, że mam matkę jak moje (jag tackar Dieu alla dagar för att ha en mor lika min).
 
 


RSS 2.0