Kväll med föräldrar och semesterminnen !



Cześć, mój Aniołeczek ! Jag var hos mina föräldrar efter jobbet och vi pratade om resan, förstås. Nu förstår jag varför de gillar åka till Madeira så ofta. Jag såg bilderna och ön är grymt vacker. Men jag undrar hur det är möjligt att köra på dessa vägar, med havet precis nedanför. Min syster var hos sin pojkvän - jag är lite besviken, I confess.

                   

Hoppas allt är bra med er och ha en underbar sommardag och glöm inte ditt underbara änglalika leende - så du kommer att bli den solstrålen av alla människor på gatorna i Stockholm. Tyvärr har de inte vet tur de är ;-)




Akta dig för djävulen !



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! Idag är Sankt Bartolomeus dagen. 

              

Som jag
redan har förklarat ett år tidigare, djävulen blir fri att göra absolut allt vad han vill, var och när han vill under denna dag men bara för en timme. Så  akta dig för djävulen idag ;-) Var försiktig, min kära lilla ljusängel !
 




Moi, en superhjälte !



              
                                     Om du behöver en superhjälte, så jag är här !

Oh la la, otroligt ! Nu är jag inte rädd att sova ensam - i ett hus, förstås ;-) Har jag inte blivit en mycket modig (grod)man? Eh bien, nu ska jag snart ha ett långt möte i morse. Hoppas att kaffet är redan klart - håller tummarna :-) Życzę miłego dnia, moja mała Księżniczko ! 




Trevlig sommarkväll för att andas i lugn och ro !



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! Jag var glad för att njuta av kvällens svalkan (kl 22:00, 24 grader) i trädgården efter det varma vädret man har haft hela dagen igår (34 grader i skuggan). Det var trevligt att beundra/titta på blinkande stjärnor däruppe i himlen, där drömmar blir verklighet. Och jag har sett en fallande stjärna också :-)

              

Snart ska jag ta en joggingtur i värmen - Miłego dnia, najpiękniejsza !

PS : Jag försöker lära sig att uttala alfabetet i det polska språket, inte lätt. Hmm, tur att du inte hör vad jag säger, min söta lilla polska prinsessa ! Du skulle ha en fruktansvärd huvudvärk...utan att dricka en droppe alkohol. Ja, en riktig katastrof ! Du kan tacka Gud då ;-) eftersom jag inte är bredvid digHan är JÄTTESNALL med dig.




Äntligen, solsken !



Bonjour, ma douce et belle petite princesse ! Har du sovit gott? Själv hade jag problem för somna. Hur kan jag säga det? Hmm, behövde att bränna lite energi inatt ("mikroträning" och promenad). J'ai survécu à cette nuit, haha!

                   
                                           Vilket perfekt drömliv ! Och moi, så?! ;-)

I morse skiner solen klarblå himlen och jag ska snart ta en joggingtur och arbeta lite muskler i en park. Efter tänkte jag ta lite tid för att klippa gräset i värmen (30 grader idag). Vädret är en jojo. Hoppas allt är bra med kurser idag - Je te souhaite une superbe journée ensoleillée, mon merveilleux petit ange de lumière !




Va, en helgdag idag?



Bonsoir, ma belle et brillante étoile du soir ! Jag känner själen i en filosof de senaste dagarna. Idag sa jag till mig själv att livet skulle inte vara enklare om vi alla (män och kvinnor) hade det samma namnet. Co sadzisz o tym, moja zabko? ;-) Ja, jag tycker att ordet "zabka" är bättre för mig än "prinsessan". Du fôrstår mig, eh?

                                                      
                                     Usch!  En groda?!? Prinsessorna är galna !

Hey, jag glömte att i dag var en helgdag här : "Assumption of Mary". När man blir gammal... :-) Jag tänkte klippa gräset men det blev omöjligt på grund av regnet (även om solen är tillbaka från kl 18:00, men gräset är fortfarande är våt). *** regn ! Kanske imorgon. 

          

Nu äter jag några mandlar och nötter. Well, hoppas att du har en lovely kväll, min lilla ljusängel !




Umiłowanie mądrości !



Jag måste erkänna att jag är lite besviken över att du inte skrivit om mitt filosofiska inlägg "Min lilla tanke för dagen". Det var verkligen inte ett skämt, du vet, haha. Det är viktigt att du vet något, jag skämtar aldrig med filosofin. Det är seriöst for me ;-) 

                            

                     En filosof är någon som har frågor och får nya frågor som svar !

• T.ex : En dag hade jag ett filosofiprov i klassrummet (man hade många pröv i Skolan här). Man borde förklara vad var arrogans. Här är vad var mitt svar. Jag gav min "provpapper" (kan man säga det på svenska?) till min lärare, och det fanns inga ord på. Bara "För mig, arrogans är ..." och sen vita sidor, nada haha. Var jag inte helt tokig när jag var ung? ;-) Well, hoppas allt är bra med dina flyg idag, min lilla polska ängel !




Une fleur pour dire «merci» !



En liten blomma för att tacka denna lilla gulliga ängel som gör världen vackrare med hennes stora hjärta och hennes änglalika leende så underbart och härligt.



Hoppas att den här nya veckan blir jättetrevlig för dig, min kära lilla ljusängel !

PS : Säg mig om du vill (eller inte) att jag fortsätter att skriva några ord på din blogg (now and then, of course), ok?




Mój Aniołeczek ...




... Jesteś najpiękniejszą kobietą na Ziemi !

Fidelis usque ad mortem ♥ ...
... et ultra





Min lilla tanke för dagen !





Sa. 13/08/2011



Bonjour, mon cher ange ! Jag vaknade tidigt inatt, runt kl. 02:40 och observerade himlen. Wow, vad fullmånen var härlig ! Je te souhaite une belle journée ensoleillée, ma douce, belle et merveilleuse petite princesse !




Värmeslag !



Bonsoir, ma belle petite étoile ! Jag var inte rimlig. Jag har en hemsk huvudvärk och huden på mitt ansikte gör ont (aj aj och aj!!!). Som väntat, jag tog en joggingtur på eftermiddagen men jag glömde att sätta en keps/basebollkeps på huvudet.

              

Sol och varmt väder. Resultatet är att jag fick hemsk värmeslag. Tyvärr är min mormor inte med mig och kan inte hjälpa mig med några magi besvärjelser, eller något :-) Jag tycker att jag har en smak av vad som kommer att vara helvetet på jorden (i mindre värre, I guess). Mój Boże ! Ha en lovely kväll, min lilla ljusängel - Na zdrowie !




Min nya bästa vän !



Jag har en ny bäst vän ;-) Vi träffas varje morgon när jag tar en joggingtur i skogen. Stolt som en kung på sin tron​​, är den alltid sitter på den här brevlådan, se bilden nedan :



                                                     Meow is in the House, yo !!!  

Tänkte att springa i värmen i eftermiddags - 28 grader i skuggan (30 grader igår). Na razie, mój Aniołeczek !




Good flight, my dear little angel !



Dzień dobry, kwiatuszek !



Rosa rosor till min lilla söta ljusängel. Hoppas att du får en jättetrevlig jobbdag där uppe  på 10.000 meters höjd !




Kvällsbild ~ 11 augusti 2011



              

Jag ville bara dela den här solnedgången (med dig, Princesse), vy från min trädgård. Jag gillar speciellt de olika färgerna i molnen (en annan värld var magi finns, eh?). Dors bien, ma douce et merveilleuse petite princesse de conte de fée, et que la nuit te transporte vers le pays des doux rêves   




Nyheter från familjen !



Mamma ringde mig i eftermiddags. De var i Sintra (i närheten av Lisabon) med dess vachra skogen och alla palats och villor som tillhör kungliga familjer i hela Europa. Jag är avundsjuk :-) Christelle är ledsen att ha lämnat Algarve och dessa underbara stränder men har älskat Madrid. 
                         

I morgon
flyger de till Madeira (en hel vecka). Mina föräldrar älskar den här ön men jag vet det är inte lätt för flygplanen att landa på denna flygplats. VEt du att passagerarna alltid applåderar piloten när planet landar på banan där. Is it not crazy? «Merci, Dieu ! Merci, le pilote !» säger de kanske till dem själv. Då jag håller tummarna för att allt går bra med flyget imorgon. Men jag tycker att syrran inte kommer att uppskatta ön, eftersom det inte finns några stränder där, tror jag. Nu ska jag lite njuta av kvällen i trädgården




~Jezus 2 powrot ~



Tre franska komiska som bildade ett "band". De revolutionerade i sina konstnärliga området och djupt påverkade en hel generation, min. Jag minns mina kompisar och jag brukade se deras satiriska sketch komedi tv-show varje lördag kväll. Och när det blev måndag så vi spelade (gjorde igen) deras sketches varje gång vi ändrade klassrum på gymnasiet. Vi skrattade enormt trots att de kritiserade problemen i det franska samhället, Stany Zjednoczone och världen



Perfekt för att lära sig det polska språket med undertexten. För restan vet jag ännu några polska ord nu :-)




Jestem uzależniony ponownie !



Jag inser att bara cirka 25 minuters (snyft) jogging, två gånger i veckan räcker inte för mig. Tur att det finns helgerna ! Dessa dagar kan jag äntligen springa OCH ta träning varje dag, som när jag var i gymnasiet och universitetet. Jag blir jätteglad. Så mycket att jag glömmer att ladda batteriet i min mobil :-b Träning eller inte, blir jag äldre varje dag som går. Jag tror jag ska dö när jag inte ska kunna springa. 

                                                     

Men för tillfället kan jag säga att jag lever igen.




Nattens Tanke !






"In hoc signo vinces"





A moment of tranquility in the park !



Det var skönt att njuta av solsken i parken i eftermiddags, efter träning.



Jag satt på gräset i skuggan av ett träd och läste en "exotisk" bok skriven av en brasiliansk författare - adults only, haha ;-)




Like M. Crusoe !



Dzień dobry, mój Aniołeczek ! Jag vaknade upp tidigt för en powerwalk i morse. Det fanns ingen ute (runt kl 05:45), så jag kände mig som ensam i världen. Lite lik Robinson Crusoe på sin öde ö, antar jag. Nu ska jag gå ut och ta en "tur" (en promenad) till Carrefour.

               Have A Nice Day

Jag önskar dig en underbar tisdag och hoppas allt varit bra med ditt flyg - Bonne journée, ma magnifique petite rose rouge et blanche !




Ett mail från Kroatien !



Bonsoir (bonjour), ma douce petite princesse ! Det är skönt att ha vänner - de som alltid är vid din sida när du inte är bra, you know. Idag har jag fått i min inbox ett mail med ett par bilder på en av mina bästa vänner (kören). Hon, hennes make, deras bebis och hennes föräldrar är i Kroatien just nu. De har härlig semester där och delar deras semester med mig. Vad snälla de är, inte sant?

                                  -------   -------   -------   -------   -------   -------   -------

                                                         
♥ Ikväll flyger den vackraste av alla änglar i luften med sina ljusvingar, sitt långa härliga ljushår flytande med vinden! Hennes passagerare har en otrolig tur eftersom hon erbjuder dem sitt underbara änglalika leende - and just for them. Hoppas att du får ett underbart och trevligt flyg och en, min söta och gulliga lilla ljusängel ! Jag antar att du kommer att sova (lite) i Finland. Bonne nuit, ma belle et brillante petite étoile du soir. J'espère que tu vas avoir beaucoup de doux rêves !




~ Dagens program ~



Dzień dobry, najpiękniejsza ! Har du sovit gott, min lilla söta prinsessa? Hoppas att ditt översättningjobb är inte alltför svårt just nu ! I morse har jag vaknat upp pigg och har ett par lediga dagar framför mig. Är det därför solen skiner i den klarblå himmelen? Här är mitt program idag : att jogga, arbeta muskler och hjärta och sen andas lite, vara med mig själv.

Nu ska jag snart gå ut och springa för att lägga ett brev på posten (dagens joggingstur).

              
                                                      
                                                     Måste lägga ett brev på posten !


                                                              
Det är dags att börja fixa resan till Konungariket Sverige. Vad händer om jag är kär i det här landet/den här staden? Problem med flygplanet och hemresan blir omöjlig...Hurra, haha. Det börjar bli svårt att vänta ännu längre men jag måste fortfarande ha (lite) tålamod :-)

                                           ------- ------- ------- ------- ------- ------- -------

                   

Hoppas att du har en looovely måndag i Malmö - Bonne journée, ma belle petite princesse au coeur d'or et aux magnifiques yeux vert(-jaune) !




M. & H. ~ Recept för en jättetrevlig söndagkväll



Bonsoir, ma belle petite étoile du soir ! Vad var min förvåning när jag såg Miss Marple på tv:n efter min dusch (hade en intensiv/hård cykeltur, ensam mot mig själv, i eftermiddags).


                                             Haft projektowany przez panny(a) Marple !  

Och slutet av dagen (tidigt på kvällen, skulle jag säga) gav mig en annan trevlig överraskning.


                                                        Regnar det, Monsieur Poirot?  

                               -------   -------   -------   -------   -------   -------   -------   -------

                          

Je te souhaite une merveilleuse nuit remplie de doux rêves, ô ma douce et belle petite princesse !  




Söndag 31/07/11 ~ i grottan




Efter den gamla staden, besökte min syster och jag en av de många grottor i området :

• På vägen till grottan !



                                                              Cześć, misia ;-)


                                                      Ditt slott, prinsessan?



• Välkommen till trollens världen !




                                                     Jag hittat Kristi kors !!!




Söndag 31/07/11 ~ på stan ~




Bonjour, mon bel petit ange de lumière ! Intressant eller inte, här är några bilder av staden där min syster och jag var förra söndagen :



Det verkar som min syster hade glömt att raka håret på armarna - det är inte bra. Ah, les femmes ;-)


*****     *****   *****   *****   *****   *****   *****


Je te souhaite d'avoir une merveilleuse journée ensoleillée, ma douce et si belle petite princesse !




Söndag 31/07/11 ~ En liten tur med syrran !






Jag tänkte att lägga upp bilder på staden där min syster (utans hennes pojkevän - ett mirakel !) och moi var söndag, men jag ändrade min åsikt. Det var bara en medeltida gammel stan "à la française" med en massa turister från Storbritannien, Tyskland, Holland, Japan...Inte intressant !




RSS 2.0