Underbara varelser



Idag min hund är glad för att jag lekte med den under hela dagen. Resultatet är att jag är trött, men inte den (vill fortfarande att leka med mig). Den är liten men har massor av energi. Det är svårt att tro att jag var rädd för hundar. Jag tyckte att folk var helt tokiga att låta sina hundar bita sina armar/händer.



Mon Dieu, hundarna (djur) är underbara varelser, så "uppriktiga" med dig och smarta. Jag erkänner att jag aldrig varit besviken på min hund -merci, Dieu. Den är en kärlek och tjejerna älskar den. Det är sorgligt att säga att det är verkligen inte fallet med människor. Människan är det värsta djur av alla och vi har en högre intelligens att är värdelös. Det betyder inte att jag föredrar djur till människor.

Hoppet lever fortfarande i mitt hjärta, min själ...och mitt huvud.



 


Warszawa



Jag tänker alltid på igår. Förstår inte. Men det är helgen och det är dags för mig att lämna det förflutna bakom mig och börja fokusera på nuet och framtiden. Livet är som en kvinna,...full av mysterier.


                                                          Co myślicie o Warszawie ?

Klockan är 11:40 och det redan är väldigt varmt i morse - 27 grader. Marie-Christine, en av mina riktiga vänner av kören (en super snäll tjej som är lika söt som hennes lilla dotter), har precis ringt mig. Vi talade om allt och ingenting inklusive hennes resa i september till en liten stad kallas Warszawa, i Polen. Hon hoppas få en trevlig vistelse i den polska huvudstaden.

                                                        
                                                                Moi, när jag skriver !

Idag ska jag försöka skriva lite men vet inte var ligger inspirationen, tyvärr. I Warszawa, kanske? I think my muse is unfaithful. Une femme est femme. Miłego sobota...




Sadness is almost never anything...



Buenas noches ! Jag har varit mig ledsen/trist hela dagen. Jag har en dålig förkänsla, som om jag förlorat en vän för alltid, eller nåt sånt (farväl, död...je ne sais vraiment pas). Det är en stor våg av tristess som hemsökte min själ...

             

Jag förstår inte varför jag är så. Det är dumt därför att solen skiner och det är fortfarande för varmt här -I'm really in Hell. Mina medarbetare har fått sina löner idag och jag kunde se stora leenden på sina ansikten. C'est étrange, non? Varför gillar människor alltid deras chefer när de får bara sina löner ? Jag tycker att livet är verkligen för orättvist.

           

Ikväll är jag fortfarande så ledsen - inte vin. Det är kanske trötthet, vem vet ? Det är sant att jag känner mig mer och mer stor trötthet i mig. Tur att helgen börjar äntligen !

André Gide sa : "Sadness is almost never anything but a form of fatigue"

Qui vivra, verra. Sov gott och dröm söt !




Morgonhumör : Strange !



                                   

I morse har det varit svårt att vakna för mig. Dessutom inte vet väl jag! jag mår konstig. Jag känner att dagen kommer att vara mycket konstig också. Hmmm ??? Hoppas allt är bra med Hell's Kitchen !




We don't have any oil, but we have ideas !



Denna här är en riktig historia :

Någonstans i Frankrike finns en liten by där folk bor i lugn och ro. En dag kom sommaren med ett intensivt värme och luftfuktighet. Det var lite svårt men acceptabelt för invånarna. Tyvärr livet är inte en lång lugn flod och då drömmen var en mardröm. Faktum är att en olycka föll på den lugna byn. Den kom dit i form av hemska blodtörstiga lilla myggor.

                                

Borgmästaren kunde inte stå overksamma, bien sûr. Med ett stort mod förklarade han kriget mot myggor. Borgmästaren köpte en massa av massförstörelsevapen med sina egna pengar. Massförstörelsevapen var flyswatters. Varför köpte han det? Flyswatters är ekologiska. Va, ekologiskt ! Dessa här är av plast. "In France, we don't have any oil, but we have ideas !" som man säger här och ... Vive la France  ;-)  Well, hoppas du hade en trevlig dag med din kära vän, Monsieur Słońce, och har en fin kväll med stjärnor !




För en bättre värld !




                                                             
                                                                     Glöm inte att le !

Med ett charmigt leende så blir livet underbart, c'est vrai, oui? Hoppas att du inte har en baksmälla i morse ;-) Ha en lovely dag !




Wait and see !



        
       
Idag har jag "grälat" med min mamma -jag var hos mina föräldrar. Vi pratade om vissa saker om mig, mitt liv. När jag sa något, så min mamma svarade med ett negativt/pessimistiskt svar. Jag blev irriterad för att jag inte gillar att de människor jag älskar är så pessimistiska. Ger en massa av energi, för att andra har positiva tankar. Resultatet är att jag blir för trött nu i mitt huvud och mitt hjärta. Jag börjar inte längre har tillräckligt med energi för mig. Jag bryr mig inte om vad mitt liv kommer att bli i framtiden. Livet kan hålla en del trevliga överraskningar. Livet kan erbjuda oss en del trevliga överraskningar, eller inte :

                                                     "Qui vivra, verra - Wait and see."

Jag hatar konflikter, alla konflikter men vill inte att min familj har pessimistiska tankar (om mitt liv, i synnerhet privatliv). Alla ser glaset halvtomt, tyvärr jag är bara en alltid att se glaset halvfullt (speciellt med ett gott vin). 

                                                              

Dagen var mycket tröttsamt, men det är inte ett skäl/motiv för. Idag var det varmt (32°C) och jag sov dåligt sista natten. Det fanns en mygga som flugit i mitt rum och ville dricka mitt blod. Nu när jag tänker på det, var det kanske en vampyr.

             

I går skrämde en tjej mig. Hon var a Goth från Italien, "Isabella" sade hon med en förtrollande röst. Men hon var verkligen för skrämmande ändå. Man ibland gör konstiga möten i livet, är det inte sant vampyren? Hoppas du har en skön natt med fina drömmar - Bonne nuit et fais de beaux rêves !




Przepraszam !





            Den här är är en blomma från min ogród för dig, i hoppet om att du förlåter mig !

Czesc, Casia ! Hur är det med dig ? Vad gjorde du trevlig dessa sista dagar ?  Fiesta, dricka champagne, fiesta ännu, jobb, ska till stranden och njuta av sol,  eller hur ? Har du ganska några fina historier att berätta, eller inte ? Ha en underbar dag, petite Polonaise !


                                          



Æternum vale !






Fidelis usque ad mortem !





Humörkväll : nostalgi !



Sommaren är min favorit årstid eftersom jag verkligen äter massor av frukter. Det är gott mot värmet och du får ett litet nöje att äta dem. Listan över frukten är lång lång, men jag äter dem varje dag.  Persikor, nektariner, meloner, vattenmeloner...Mmmm, det låter bra. Varje sommar brukade jag äta vattenmeloner med hela familjen hos min mormor hela nätter. Mina kusiner och jag åt för vattenmeloner så "sov" vi i toaletter, haha. 


                                                              En av mina synder !

Vilka underbara trevliga minnen ! Förstår du vad jag menar ? Har du också samma minnen ? Min kära mormor saknar mig så mycket ! Nu gör jag min vanliga kvällspromenad runt stadsdelen och dricka lite vitt vin. Bonsoir !




Hollywoodstjärnor i Bordeaux !



Här är några videor om två filmstjärnor pour toi :


                                                   Top Gun på Grand Hotel i Bordeaux !


                                          Be quiet, han är bara en fantasi hos ni, kvinnor !


                             Tom Cruise, igen ! Men han tror att han är en kändis, he?


Plötsligt dök en söt ängel (Cameron Diaz) upp från ingenstans med ljus hår (Mmmm!) :


                                                                    Oh ! Mary, dear Mary !


                                                                        Nu kan jag dö i frid !

Det fanns många människor där. Jag behöver inte fråga dig om du gillar Tom Cruise, jag antar att jag vet ditt svar redan  ;-)  Du känner Top Gun, du. Hur är han när ni jobbar tillsammans ? Han är snäll med du, hoppas jag. Hoppas att du njuter lite av din dag, trots ditt jobb...Bonne journée !




Bara om du har varit snäll !



Dzien dobry ! Snart ska mina föräldrar och min syster på semester till Algarve. De vill redan börja leta en lägenhet och hoppas att kunna köpa den för att hyra sedan till turister. Oh, stackars mig ! Jag ska vara ensam utan min familj, mina vänner här i denna stad i augusti, snyft snyft ! Tycker du att den lilla grodan har tillräckligt med mod och styrka att möta den?   ;-)

Igår kväll var det en dokumentär om Nice. på en fransk TV-kanal. Det finns otroliga vackra landskap i närheten av staden som ser för fin ut. Du inser att jag inte känner Nice och Franska Rivieran. Det är otroligt, eller hur?


                                               Baie des Anges i Nice - bild från google

Nu ska jag handla mat och after jag kommer att lägga upp mina videor om Tom Cruise och Cameron Diaz i Bordeaux på bloggen, men bara om du är snäll förstås. Well, lilla polska, har du varit snäll ? Hmmm, det tycker jag inte ;-) Men jag kommer att fundera på frågan trots allt, okej ? Milego weekendu !




Blind och döv !



Jag märkte något konstigt. Vuxna är riktiga barn, förlåt, de är värre än barn, menar jag. Hur kan man prata dumheter under hela dagen ? Jag tror att vissa människor är så olyckliga i deras liv att de inte vill se andra glada. Man lär oss så mycket om människor när man vet att höra dem. Varför är vissa väldigt avundsjuka på andra ? Är du avundsjuk dig själv ? Nej, det är omöjligt, pas toi ! Naturligtvis är de bättre (perfekta) än alla andra. De är förblindade av deras ondska/avundjuka och kan inte se hur livet är underbart med enkla små saker.

                                                                 
                                    Anioleczek, vilken vacker aftonklänning du har !

Jag vet inte för dig, men det är helgen för mig. Jag vill gärna dra fördel av dessa dagar att vara ensam i lugn och ro. Ja, jag vet att grodan är aldrig ensam eftersom min aniolek är alltid  vid min sida. Så, varför jag aldrig se den? Varför är jag blind eller mitt hjärta är helt döv ? Pourquoi ? Är det rädsla som hindrar mig att njuta av varje ögonblick med denna söta osynliga varelse ?

                       

Well, jag ska promenera i staden och sedan dricka lite vin också. I morgon finns det en liten överraskning. Hoppas du har en underbar kväll !




Tour de France i Bordeaux !



Solen är tillbaka, men luften är lite frisk (bara 21°C).  Tour de France kommer till Bordeaux i dag. Gatorna är otroligt clean -det är för teven, you know. Det är särskilt svårt att köra bilen eftersom många vägar är blockerade av många franska och utländska turister som är här för att se stjärnor på deras cyklar :  Alberto Contador, Andy Schleck, Lance Armstrong (Sheryl Crow's ex-partner) -även om fransmän hatar honom...


                                         Cameron Diaz & Tom Cruise in Bordeaux !

...Hollywoodstjärnor : Tom Cruise och Cameron Diaz (jag vet inte om du känner dem, haha). Och det finns massor journalister som kommer från hela världen. Vi är under invasion, hjälp oss, snälla !


                     Hmmm, jag undrar väl varför folk gillar att se le Tour de France, really !

Sloggi rimmar med Froggie, det är roligt, eller hur?  ;-)  Det kanske är en bra idé för en av dina låtar (I'm joking - żart, żart). Seriöst, tycker du den här affischen är en skandal eller inte ? Är det förnedrande för kvinnor ?  Co sądzicie o tym, Cas ?




Tålamod, Hopp, Vilja och Mod !



I livet måste vi ha massor tålamod och hopp om vill vi se en dröm att bli verklighet. Rädslan är vår största fiende eftersom den hindrar oss tro på oss själva och våra egna förmågor. Men det är med mod att vi kan uppnå våra mål trots pessimismen omkring oss. Allt blir möjligt om vi har viljan och  hjärtat men om vi inte vill så kan vi inte få dina drömmar. Livet är en evig kamp men...Ingenting kan stoppa vi ! 

                               

Har du ofta positiva tankar ? Hoppas du har en fin dag och ditt humör är på topp idag och de kommande dagarna !




Huvudvärk



Bonsoir !  Aj aj aj, mitt stackars huvud ! Ikväll har jag en hemsk huvudvärk och det är ditt fel, Casia  ;-)  Oh la la, jag vill hänga mig nu. Om anioleczek verkligen finns så kommer hon att rädda mig, hoppas jag.



MTV - My life - Jag har precis just kollat programmet om avundsjukan. Kvinnor blir för hemska när de är avundsjuka. Denna blir ibland en verklig sjukdom. Vissa program om MTV är verkligen bra. Tyvärr tittar jag inte ofta på kanalen (har inte tid för).

              

Casia, tur att jag har ett stort hjärta så jag hoppas att du har en fin kväll. Bonne nuit et fais de beaux rêves, chère petite Polonaise !




Ett idealställe för...




                                                         
                                                            Kära Musa, var är du ?

Bonjour ! Hoppas du har sovit gott och är på ett strålande humör idag. Jag undrar om du känner ett drömställe (läs : lugn, härlig, trevlig), ett idealställe (paradiset) för att skriva. Pomocy ! Hoppas att din dag blir toppen och du har många intressanta saker att berätta om ! Milego dnia !





Virtuella besök !



Hola, qué tal !
Jag börjar uppskatta nätet. Ja, nätet är fantastisk därför att Jag har träffat "några" underbara människor ;-) och gör en virtuell resa genom världen. Man kan kollar webbkameror från olika länder.
                                                        
                                                               Moi i planet till Sverige !

Känner du denna mystiska stad?  Nu kan jag se solen som skiner vid midnatt. Är så glad! Jag har också upptäckt en intressant webbsida om Malmö (och Sverige). Så kan man promenera naken på stranden av Ribersborg (ce n'est pas pour moi). Och det finns många andra stränder i Malmö (Scaniabadet, Skanör Falsterbo, osv) Vilka härliga strander ! Men vatten där...Brrrr ! Malmö verka vara en levande stad :  Malmöfestivalen, Pildammsparken, Turning Torso, barer i Lilla Torg/Stortorget (intressant!).

                                                                          
                                                    Skynda dig, champagne är friskt !

I morgon ska jag "besöka" huvudstaden.

    

Hoppas du har en härlig kväll med dina vänner (och champagne är gott gott och friskt) ! Sov gott och dröm söta drömmar  :-)



Regn, vi har regn !



Det regnar här i Bordeaux idag. Äntligen kan man andas lite bättre nu. Man måste alltid tro på mirakel även med regnet.

              
                    - Vad regnet är romantiska...Attjo, attjo !!! Les femmes sont folles -

En enkel fråga : Tycker du att regn är romantiskt - om ja, varför det ?



Lika två körsbär !



Bonjour ! Vissa är så lika att man kan tänker att de är tvillingar. Här är två exempel :

♦ Kungen George V av England och kejsar Nikolaj II av Ryssland var kusiner. Men det är svårt att skilja mellan de två suveränerna. De verkar verkligen vara tvillingar.

             
                                                          De är kusiner, really ?

♦ Här är två snygga och smarta tjejer : Ni, Casia och din syster, är som ett par körsbär. Min syster tror mig inte när jag säger henne att ni är systrar men inte tvillingar. Jag vet, ja jag vet att det verkar vara otroligt. Själv blir jag helt galen när jag ser dina bilder eftersom jag vet inte vem är vem. Aaaah, pomocy !

            
                      Och här är de lika två  körsbärCasia (vänster) och sin syster

Livet är konstigt, eller hur? Men man säger att vi har en dubbel någonstans i världen. Hoppas du har en lovely dag ! Bonne journée :-)



Kungsholmen, here I come...eller nästan!



Dobry wieczór ! I morse tittade jag på himlen och det var många flygplan som flög ovanför mitt huvud. Det var otroligt ! Himlen såg ut som en bilkarta (flygplankarta) med alla dessa vita linjer. Flygplanen var bara lilla ljuspunkter. Jag tänker att det var panik där uppe på grund av strejken av flygledare. Flygtrafiken förväntas störas alltifrån tisdag natt och hela dagen av onsdag.

Det finns alltid strejker i Frankrike när folk har semester. Det är ett riktig mirakel om turister fortfarande besöker mitt kära land -with 81.9 million foreign tourists in 2007, France is ranked as the first tourist destination in the world, ahead of Spain and USA. Detta är ett stort mysterium, eller hur?



Jag undrar varför jag har gjort en virtuell resa (3D) till Kungsholmen i Stockholm (Sweden, you know).  Hmmm, it's strange, no ? Det förstår jag inte  ;-)


                                                        Va, men vad är den här ö ?


                                     Ikväll dricker jag champagne hos Casia. Jättekul !

Jag har sett några bilder och det verkar vara en trevlig stadsdel för att leva, eller hur? Nu känner jag lite den här kära stad av Stockholm. Merci, Casia ! Maps-google är en otrolig sak. Well, hoppas du har en lovely kväll i dobranoc !  Godnatt vampyren !




Vilken tjej !



Hello ! Jag tänker att jag är verkligen kär i den här vackra blond. Varför ? Är det så svårt att förstå det ? Hon är sååå vacker med lång blont hår, har en drömkropp och mon Dieu, vilket huvud !



Well, jag hoppas att du har en fin dag ! Je te souhaite une belle journée !



Bienvenue dans ma petite maison !





                                             Vad världen är liten om min dator !

Nuförtiden är det fantastiskt allt vad man kan göra med nätet. Man kan göra virtuella resor genom nätet, även om den riktiga resor är bättre, förstås. Jag är glad att presentera dig för mitt hus i Mérignac (Bordeaux). Dessa bilder kommer från maps-google.


                                                               Belle France !!!


                                                               Hej, Bordeaux !


                                                                    Mitt kvarter !



     Hälsa på mig nästa gång du flyger över min stad/mitt hus med ditt (flyg)plan, oui?  ;-) 


                                                           Co sądzisz o moim domu ?

Det är fortfarande varmt här (32°C) och det är lite svårt att andas utanför. Madre mia, qué calor !!! 

                                                                          
                                                              Pomocy, chce mi się pić !

Casia
, jag undrar varför du inte vill svara på mina frågor, enkla oskyldiga frågor bara. Det spelar ingen roll because you will always be a strange woman with her mysteries - det är bättre så  ;-)  Men det är ditt fel eftersom du skriva vissa saker t.ex : om dig och jag skulle gärna vilja få svar - tortyr ! Okej, jag har ett stort hjärta, moi, och vill inte tortera dig så jag lämnar dig i fred. Skämt. Njut väl av din Stockholm ;-)  Ha en underbar varm kväll. Hälsa din lillasyster i dobranoc, spij dobrze !

♦ Hoppas att vampyren inte besöker min blogg i kväll - är rädd   ;-)




Min kväll med Mr Poirot !




I eftermiddag visste jag inte om det var en bra sak att gå till trädgården i Bordeaux. Jag kände mig skyldig för att jag också ville skriva lite, men en mystisk röst rådde mig att gå ut och ändas en fläkt av varm luft. Det är konstigt eftersom jag känner att jag var inte där.


                                                    En sommar med några färger !


                                                         - Museum of Natural History -

                      
                                                              - Un café, s'il vous plaît !


                                                              En bro till en annan värld !


                                                              En Skönhet från Antiken !


                                                          Tomte på semester i Bordeaux !

                        

Ikväll ser jag en jättebra film på teven, "Death on the Nile" med vår underbar vän, Mr Hercule Poirot. Och jag vill säga dig att vi har också ett "Grand Hotel" här. Det heter Le régent.  Min lillasyster och jag önskar dig en underbar kväll !




Vit huset i Bordeaux !



Jag bor nära Vita Huset och det är verkligen jättekul. Man kan sitta på gräset i trädgården och njuta av den soliga dagen.

Thomas Jefferson (U. S. president) besökte arkitekturskolan i Bordeaux, han såg planerna av ett hus (nedan) som inspirerade att bygga Vita huset.

♦ Château Peychotte (Mérignac - min stad,  Bordeaux) byggdes mellan 1785-1789
*
*
*September 2009

Man kan inte låta bli att säga: "Jag har sett detta hus någonstans!"

♦ Vita huset


http://sv.wikipedia.org/wiki/Vita_huset

              
                                           USA eller Frankrike, var bor jag ? Vov vov !

Seriöst, en av kusiner till mamma bor i Washington D.C. och är B. Obamas grannen, inte illa, eller hur ? Nu ska jag lite jogga runt kvarteret. Hoppas du får en fin solig varm söndag !




Min ny webbkamera !



Det finns alltid något att göra i ett hus : klippa gräset, grenar i träden, vattna blommor, tvätt kläder med tvättmaskinen (hatar det !), städa, osv... Hur kan man vila? Mamma mia !

Jag har precis köpt en ny webbkamera och jag kan prata igen till min familj, en vän och göra några videor för att dela med...


                                            Webbkameran, vilken underbar uppfinning !

Jag fascineras varje gång jag pratar med någon via webkameran. När jag pratar med någon, jag gillar att se honom/henne i ögon. Jag tycker det är mer trevlig, nej? Ögon ljuger aldrig...

Nu ska jag äta lite, göra en promenad, beundra stjärnorna, prata med och/eller drömma om lilla söta änglar. Hoppas du har en underbar kväll, dobranoc !




Äntligen med mig själv !



Bonjour, comment vas-tu? Kvällen var för tråkig, men ett löfte är ett löfte. Tur att min sinne (tankar) var någon annanstans ! Magi, magi. Igår och i morse hade jag inte en stund för mig själv. Min mamma ringde mig i morse, ett problem med bilen (pappa är i Paris idag). Efter handlade jag här :


                                                       Har ni Carrefour i Sverige ?

Äntligen kan jag njuta en god vila och vara ensam med mig själv. Hoppas att du har en trevlig lördag trots ditt jobb.



Vad göra ikväll ?




Bonjour. Idag har jag ett allvarligt problem att lösa. Faktum är att någon bjöd mig på en fest som äger rum i kväll. Vad kan jag göra? Ja, jag vet att man måste njuta av varje stunder av livet, glömma alla principer och vara helt galen (just a dream) men jag vill gå till inga fester nu. Jag är trött, behöver lugn och  tänker att jag kan njuta av varje stunder av livet...hemma, med ett glas vin. Har du några tips till mig (även om vi båda är mycket olika)? Ha en fin dag :-)

                                                   
                                        Njut av varje stunder och glöm dina principer, tro mig !




Hymn till Skönhet




Did you spring out of heaven or the abyss,
Beauty? Your gaze infernal, yet divine,
Spreads infamy and glory, grief and bliss,
And therefore you can be compared to wine.


Your eyes contain both sunset and aurora:
You give off scents, like evenings storm-deflowered:
Your kisses are a philtre: an amphora
Your mouth, that cows the brave, and spurs the coward.


Climb you from gulfs, or from the stars descend?
Fate, like a fawning hound, to heel you've brought;
You scatter joy and ruin without end,
Ruling all things, yet answering for naught.


You trample men to death, and mock their clamour.
Amongst your gauds pale Horror gleams and glances,
And Murder, not the least of them in glamour,
On your proud belly amorously dances.


The dazzled insect seeks your candle-rays,
Crackles, and burns, and seems to bless his doom.
The groom bent o'er his bride as in a daze,
Seems, like a dying man, to stroke his tomb.


What matter if from hell or heaven born,
Tremendous monster, terrible to view?
Your eyes and smile reveal to me, like morn,
The Infinite I love but never knew.


From God or Fiend? Siren or Sylph ? Invidious
The answer — Fay with eyes of velvet, ray,
Rhythm, and perfume! — if you make less hideous
Our universe, less tedious leave our day.



Charles Baudelaire




Dobranoc, milych snow !




Första video på svenska


 

Den här är min första video på svenska. Det är svårt att förstå vad jag säger om. Problemet var att jag inte var säker på att systers kameran filmade eftersom jag inte brukar använda den, you know. Tur att jag är en snäll person så jag skriver mina ord nedan :


                                             "Hej, Casia. Vad äter jag till lunch idag ?"


                                                                      Idag, lite vitt vin !

Jag firade nationaldagen med ett glas gott vitt vin - na zdrowie ! Jag tänkte på många saker, som vanligt. Ju jag funderar, desto jag har nya frågor som kommer till mig i huvudet. Men sanningen är att jag tycker att jag vet svar redan. Detta skrämmer mig. Men hoppet lever fortfarande och kanske saker kan förändras från en dag till en annan. Har så mycket problem att tro att människor kan vara verkligen ärliga eftersom det finns konstiga saker in dem.
Det spelar ingen roll eftersom det finns människor som ska bara att bli minnen som ska drunkna i massan av andra minnen av mitt liv, tyvärr...Varför skriver jag inte intressanta inlägg nu? Just nu min hjärna fungerar inte bra på grund av värmen. Bonne nuit !




14 lipca 2010



Cześć, jak się masz ? Mina stackars fötter. Jag måste lära sig att säga nej till tjejer : "Non, je ne veux pas danser". Varför lämnar Christelles väninnor mig aldrig andas? Jag är inte 23-24 år, som dem. Om min mormor kunde höra mig så hon skulle bli osams med mig. "Man är aldrig för gammal, trött för att dansa" sa hon.

                                                                       
                                                      Aldrig för gammal för att dansa !

Idag firar vi vår nationaldag - i lugn för mig nu. Casia, jag vet att du gillar mycket männen i uniform. Då jag rekommenderar dig denna populära fest organiseras av...snygga brandmän. De väntar på dig att prata, dansa...och få dig att upptäcka charmen i Frankrike  ;-)


                      
                                                                    Bonne fëte nationale !

Hoppas du har en supertrevlig - men inte för varm - Środa trott ditt mediajobb ! Miłego dnia życzę !




Fiesta : voulez-vous danser avec moi ? Absolut !



Det finns fester i hela Frankrike (idag kväll och imorgon). Jag har duschat och har fina kläder också. Snart går jag ut och kommer dansa med min syster och hennes väninnor som vill alltid dansa med mig.
                                                           
                                                                        Groda Astaire

Jag känner redan att jag har ont i fötterna : aj aj aj ! Tur att jag älskar dansa. I morgon kväll finns det fyrverkeri vid floden, men jag vet inte om jag ska åka dit och ta några bilder. But tomorrow is another day, som man säger. Ha en underbar kväll !

               
                                                       Gå på tå, så du inte gör något buller !




Humorkväll


 

Man talar mycket om vampyrer och så har man mardrömmar på natten. Detta hände mig denna natt. Som jag börjar få erfarenhet med dem, så jag funderar allvarligt på att bli en vampyrjägare...the best ! Vem är rädd nu då? Hmmm, jag undrar vem av oss två kan bli det galnaste! 

Kära lilla vampyr, var ärlig med mig och dig själv. Säg mig om min blogg är fortfarande så intressant ! Inga lögner...Jag lovar att jag inte använder det heliga vattnet eller vitlöken mot du, haha ;-) 

                                                                
                                               I'll be back at night tomorrow or...tonight !


Seriöst, hoppas du hade en intressant dag och ha en underbar kväll ! Oh, innan jag glömmer. Idag pratade jag i telefonen med Christelle och sa jag till henne att jag lär mig polska med dig. Casia, min syster (och jag också) önskar dig :  dobranoc, spij dobrze !




Var är du, kära musa?


 

Bonsoir ! Helgen är nästan över, men den 14 juli firar man nationaldagen här. Veckan ska bli kort...Jippie! I eftermiddag väntade jag på min musa som kom aldrig (ingen inspiration). Hon är lite capricious då måste man ha tålamod med hon. Mon Dieu, les femmes! Jag har fortfarande ont i handen men jag hoppas att den blir bättre imorgon.

                                                    

Hoppas du har en trevlig kväll och en lovely vecka ! Dobranoc, milych snow !



Mygga eller vampyr?


 

Dzien dobry ! Det är så varmt på natten som jag sover med öppet fönster. I morse vaknade jag med två stick på kroppen. Jag är inte säker på att detta är en mygga. Det kanske är en vampyr som har blivit en mygga. Jag tror jag måste sluta dricka vitt vin (detta är omöjligt eftersom det är sommar) därför att mitt blod  smakar gott för kvällbesökare.

                                         eller    

Nu ska Christelle och jag äta lunch hos föräldrarna (Bon appétit! Smacznego!). Efter har jag en liten rendez-vous med en snygg musa som heter Inspiration (läs : jag skriver lite i eftermiddags). Hoppas du har en fin dag i szczesliwej podrózy  ;-)



Kvällbesökare



Jag undrar om min favoritvampyr kommer att besöka min blogg denna natt (c:a kl. 23:00-24:00). Jag erkänner att jag är rädd för denna lilla varelse även om jag kan försvara mig nu - du ska dricka inte mitt blod !


                                                                       Vitlökar...


                                                                    ...Ett krucifix...



...En gammal kopp från staden Lourdes och den mirakulösa vatten (känner du den här franska stad?) !

Kära vampyr, jag kan göra dig lite kaffe med heligt vatten. Inget problem. Det är en glädje för mig att göra det.

                                              
                                                              Mmmm, jag är törstig !

I eftermiddag fixade jag lite här hemma (DIY). Men Rex ville leka med mig och sedan har jag skadat mig i min hand. Aj aj aj, stackars hand! Ikväll tittar jag på stjärnorna i min trädgård och mitt hjärta hoppas höra låtar från himlen. Hoppas du har en underbar kväll!



Un verre de vin blanc, s'il vous plaît!


 
Bonjour! Lugn...Äntligen, det är redan helgen. Jag andas igen. Det är så skön att dricka ett gott friskt vitt vin när det är calor ute och hemma. Jag började läsa tidningen, men jag föredrog att titta på solnedgången och beundra stjärnorna som sken på himlen. Jag föreställde mig att stjärnorna faktiskt är ljus att änglar tänder och så kan man se deras himmelska staden. Jag skulle gärna ta en stjärna mellan mina fingrar och erbjuda till en ängel (men änglar behöver inte stjärnor).


                                En värm kväll, ett friskt glas vin...Vad vill folket ha mer?

Snart kollar jag serien Hercule Poirot på tv. Var rädd, brottslingar! Hoppas du har en lovely lördag! Je te souhaite un merveilleux samedi...Bisous!



A week-end, alone with...me!


 

Bonsoir. Det har varit fint väder och varmt denna vecka (35-37°C ). Trots min trötthet är jag jätteglad för att det är...helgen. Yaaaaahhhoooooo ! Jag behöver lugn då jag ska vara ensam under dessa två dagar. Hur säger man "ensam" på polska? Jag vill komma bort från andra (även om jag handlar i morgon) men komma nära mig själv.

                                                          

                                                                Jippie, det är helgen !

En viss person jobbar i morgon...Oh przepraszam ! Moi, jag vet verkligen inte vad jag ska göra lördag och söndag. Har du en rolig idé för mig? Ikväll vill jag reflektera (ensam) över vissa saker...med ett gott vin, friskt och fruktigt i smaken - jag tänker på dig  ;-)  Je te souhaite une bonne soirée i milego weekendu, Casia !



Bordeaux, en levande stad


 
I Bordeaux har vi inte Broadway men det är en levande liten stad. Va, du tror inte mig. Tja, här är bevis :


                                                         Vill du bli en skådespelare?


Det finns en casting för att få roller för en film. Här kan man se många inspelningar (filmproduktion) och några franska kändisar.


                                                           Vill du bli en top modell?

Elite organiserar en casting för tjejer som drömmer om att bli en modell. Drömmar kan inte bli verklighet om vi inte gör någonting för.

                                                                      

Varför är mina bilder suddiga? Det vet jag inte. Okej, okej, jag erkänner att jag drack lite vin igår kväll. Tycker att mina två bilder är också är konstnärliga, co sadzicie o tym? Hoppas du hade en trevlig dag ! Vi ses väl i morgon? Haha ;-)



Vill gärna äta choklad



Bonjour, jag vill alltid äta choklad när jag duschar nu. Mais pourquoi? Det är på grund av min ny duschgel. Aj aj aj mina duschar blir en tortyr för mig nu. Bonne journée ! Ha en lovely torsdag !

                                                                      

                                       Jag förstår verkligen inte varför jag vill äta choklad !



Stackars hund!



Vilket monster jag är! Stackars Rex! Idag har jag glömt att ge den vatten. Ändå var han glad att se mig, som varje dag. Jag vet att den dricker vatten i vaser då och då.

                                                            
                                                     Vov...jag är törstig...vov vov !

Det är varmt här i Bordeaux (+36°C i dag). Det är den första gången jag gör det (I'm a stupid man). Men var är mitt huvud? Jag är en dålig lärare och jag har inga ursäkter för vad jag gjorde idag (är en dålig husse). Tur att jag är inte pappa!

  
                                



Bonne nuit et fais de beaux rêves !

 


 

 

Den lilla grodan blir en zombie. Jag är för trött och har en huvudvärk på grund av någon. Jag ville göra en promenad, men John Blund är redan hos mig. Hoppas du hade en trevlig dag och din syster mår bra ! Dobranoc, spij dobrze !


            
                                           Anioleczek, invitera oss i din drömvärld !

Jag är så tråkigt...Przepraszam ! Men varför har jag skrivit flera inlägg om jag inte publicerar dem på bloggen? Czemu?




Humördag


 

Bonjour, jag är för trött i morse. Jag måste vara särskilt försiktig när jag kör min bil i dag. Dessutom tror jag att den gamla groda verkligen behöver ha semester för att skriva (Co sadzicie o tym?) och massage. Blir för gammal nu. Men i morgon blir det en bättre dag. Milego dnia !

                                                           
                                                        Jag är pigg som en mört, jag !


ps : Har du röstat i polska presidentvalet i Sverige (förstås!) ?



Plaża, plaża !

 


 

Bonsoir. Vad livet är underbart när solen skiner hela dagen och det är varmt, eller hur? I morse vaknade jag och sa till mig själv : "Chcę iść na plażę". Tur att stranden ligger ca 30 minuter från Bordeaux. Det finns många turister som kommer från England, Tyskland och Holland nu. Vad det är konstig är att jag också hörde tre vackra blonda tjejer som talade svenska (inga killar, haha).  I år tror jag det finns många snygga svenskor som besöker Bordeaux. Jag förstår inte varför de kommer hit. Kanske är de förlorade? Hmmm, jag kanske kommer att bli en guide.


                                                               En charmig skogsväg !

Du kan också gå till stranden på cykel med cykelvägar genom skogen (c:a 01h00-01h30). Men det är en trevlig promenad (med eller utan cykel).


                                                              Morze, morze, morze !

Du är så jätteglad när du ser havet..."jag trivs bäst när havet svallar och måsarna ger skri. När stranden fylls av snäckskal med havsmusik uti..." U. Lundell


                              Detta är några typiska hus på havet ! Co sadzicie o tym ?

Det finns en famous fransk sångare som är född här och bor i en av dessa hus, men jag vet inte vilket.


                                     Du kan också beundra några villor...Inte illa, eller hur?


                Du kan äta fisk eller skaldjur med vitt vin på restauranger vid havet !


                                       Du kan ha ett rum i hotell eller sova hos människor !


                                             Vill du ha en båt för dagen? No problem !


                                                      Jag hoppas du inte lider av svindel !

Du kan klättra i den högsta sanddynen i Europa. Det var Highlanders world i filmen Highlander 2 med Sean Connery och Christophe Lambert.


                                                                     Är du modig?

                                         Flyg genom luften som en fågel, du också !


                                                                              ...

                                           Idziesz z my na plażę poopalać się?  ;-)

Min polska blir perfekt, inte illa? Har du gillat den dag på stranden ? Hoppas att du hade en fin dag och dobranoc Casia, milych snow ;-)




Voulez-vous...aller à la plage avec moi ?


 

Bonjour, hoppas att du hade en trevlig natt. Själv har jag skrivit nästan hela natten, nästan - Oh la la,  jag är helt dödstrött. Tur att du kan inte se mina ögon ! En katastrof. Well, nu ska jag gå till stranden och ta några fina (hoppas, hopas) bilder. Hoppas du har en lovely solig söndag !

                                                     
                                                     Wow, vilken snygg blond tjej !



Mr Poirot i Stockholm



Czesc ! Jag har precis fått besök av Mr Poirot. Han gav mig sin rapport om en lilla polska. Du, nu vet jag vad du har gjort i Stockholm : du har varit hos frisören under nio timmar (som Miley Cyrus - ah, les femmes!), har köpte tolv handväskor LV, har roat i nattklubbar till kl. 06:00 (alla nätter), en massa rendez-vous med trevliga killar (Nicolas F, Pol R, prinsen Dom P, M & C -tvillingar, K) i barer, manikyr, 154 klänningar, 20 par höga klackar, c:a 12 kg nötter, 4 kg choklader och fyra operationer -din dröm är att bli en bimbo  ;-)  Du ser att jag vet alla dina hemligheter. Det är rolig eftersom Hercule Poirot var bredvid dig och du märkte inte hans närvaro.


Mr Poirot - Jag har druckit champagne med...Charmante ! Moi - Oh, Mr Poirot !

Monsieur Poirot är helt tokig, eller hur?  Hoppas du har njutit av din solig dag och det här inlägget. Ha en skön kväll ! Dobranoc, spij dobrze !



Ett charmigt litet hus




Bonjour! Jag har precis ju sette programmet Allsång via svtplay. Det är ett av de sällsynta program som hjälper mig att förbättra min svenska (Carola har en vacker röst). Jag kanske ska vara där på sommaren 2011.

                                                         

                                                                      Moi i Allsång !

Det fanns ett typiskt svenskt hus mellan träden. Jag måste erkänna en hemlighet : jag sparar för att kunna köpa ett charmigt litet hus i Sverige. Så jag ska kunna jobba i lugn och ro, utan att bli distraherade, njuta av skönhet av den svenska naturen (ljus) och få massor av inspiration.  Jag har också för avsikt att hyra det när jag inte ska vara där.

Jag har fortfarande tid att tänka om men mina planer kan komma att ändras innan dess. Milego dnia !



Att andas och njuta av helgen


 

Äntligen är det lördag. Jag har många saker i mitt huvud och jag verkligen behöver vara ensam just nu...Att andas och njuta av livet ensam. I eftermiddag går jag inte ut för att jag måste fundera och skriva en intressant inlägg. Men jag ska jogga i skogen nu - jag kanske ska träffa th Little Red Riding Hood...Mmmmm, jag är för hungrig...Awoooooo, awooo, awooooooooo!!!

                
                                          Be careful, Little Red Riding Hood ! Be careful !

Hoppas ni har en härlig och trevlig lördag ! Njut av solen om ni kan det ;-)



Money, money, money


 

I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay (ABBA)...En person sa att jag inte har rätt att ge min åsikt om strejkerna för att jag är rik. Va, moi jag är rik. Världen blir galen. Jag "jobbar som en galen", så jag har en massa pengar. What is the problem? Vad människor är dumma! Och jag är så trött på att höra folk säga dumma saker. 


                                                                       

                                                                It's a rich man's world !


Nu gör min lillasyster, Christelle, och jag en liten promenad och pratar om många saker (jag hoppas att hon glömmer hennes telefon).



RSS 2.0