2012-12-25 ~ Joyeux Noël


 
 
Wesołych Świąt,   !
 
 


2012-12-20 ~ 0/2ème j. ~ 10ème & +


 
2012-12-20 Jeudi
 
 


2012-12-18 ~ Min lilla franska kvällstanke !


 
Les rêves sont les ailes d'une âme que personne ne peut dérober !
 
 


2012-12-15 ~ Oframkomligt Berg !


 
Det Är tids för julenshopping i dag. Detta verkar vara ett oframkomligt berg ... som varje år. Oh, min Gud, varför har inte jag lite DNA av kvinna. Tja, det är bättre att vara i en labyrint med Minotauren, tycker jag.
 
 


2012-12-14 ~ En annan måltid !


 
 
Min dag är inte riktigt över. I själva verket får jag en helt trupp av vänner på middag hemma ikväll. Vissa är redan här för att hjälpa mig lite..Dowidzenia !
 
 


No t good !


 
Vilken konstig stad (region) där jag bor ! Temperaturerna var -4 grader i onsdag här i Bx (Bordeaux) och sen +11 grader i torsdag (7 grader i morse, 12 i eftermiddag idag). Är det vinter eller inte? Je ne sais pas mais dessa plötsliga förändringar i temperatur är inte bra för kroppen och hälsan. Nej, egentligen inte. Vilken konstig kontinent vi lever på ! Ha en fin dag och weekend !
 
 


RealTreasure !


 
Idag såg jag nyheterna på TV och det fanns ett reportage om en by som brukar att fira Luciadagen "à la suédoise" för att det finns en svensk man som bor där ett par år sedan redan. Min första reaktion var att hitta detta roligt, mindes jag den svenska Sankta Lucia som jag såg när jag var på universitetet. Jag skulle ha sett en riktig svensk Lucia en gång i mitt liv men inte prata med henne. Sen tänkt jag att jag inte ville se det i hela landet. Luciadagen och Halloween är inte typiska franska högtider. Nie chcę, świat,który ma tylko jeden kolor. Jag menar jag vill Europa med olika kulturer, för att detta är den verkliga rikedom på vår kontinent.
 
 United & peaceful continent
+
different cultures
+
different traditions
+
different languages
+
different foods 
=
 
real treasure of our very oldEuropean continent
 
I år har jag bara sett en gång Melodifestivalen, men inte Eurovision. Tänker inte kolla Luciadagen på den svnska tv:n via replay. Stange year for me.
 
 


Himmelska nummer - Gudomlig picknick !


 
 
Önsdag den 12/12/2012 eller 12 ... 12 ... 12. För detta tillfälle kommer det finnas en picknick i den lilla franska byn kallas Douze (dwanaście på polska). En picknick som börjar kl 12:12, förstås. En gudomlig picknick, jag Är säker. Jag undrar hur det finns människor som bor i denna by, 12 x 12? Haha, humans ! Well, hope you ave a nice d
 
 


Gott tillfrisknande, Angie !


 
Jag tog dessa bilder på en blomma ett par månader sedan för att önska ett snabbt tillfrisknande för din bebis efter hennes operation.
 
 
Då vill jag gjärna erbjuda den här blomma till Angie, med bara ett par dagar sent. "Mieux vaut tard que jamais !" som man säger i Frankrike, eller "Lepiej późno niż wcale" på det polska språket, tror jag. Jag är säker att den lilla bebis gillar mycket blommor också, lika sin mamma, eh? Hope you have a nice evening !
 
 


En ny karriär framför mig?


 
Jag hade en mycket underlig dröm i natt. Världen var försatt i mörker, vår värld var med inget ljus. Den enda ljuskälla var mina ögon. Konstigt, eh?
 
 
Alla ville slita mina ögon, så var jag tvungen att ha ögonen stängda för att bli osynlig för alla de andra runt omkring mig. Det blev hemskt. När jag tittade på mig själv framför en spegel och jag stängde bara en öga, så kände jag mig som en fyr förlorat helt i mitten av en månlös natt. Jag kanske skulle böra att byta yrke och göra min karriär som fyr? Have a great day !
 
 


I Am Not ADoorman !


 
När jag var i Stockholm i mars, så jag öppnade dörrarna till kvinnor. Det blev mycket konstigt som de sa ingenting. I Frankrike tackar kvinnor alltid när en man gör det. Men det var även med flickor som är i tonåren (jag var förvirrad/blev chockad mig, ett tack är det minsta av saker att säga/göra, eh?).
Nästan som om jag var skyldig dem för det, ändå jag inte var tvungen att göra det. En annan kultur, kanske. När en tjej flirtade med mig, så skulle jag måste att svara ja. Jag var stupid att säga "non, Madame !". Men jag vet vad jag ska göra nästa gång en tjej flirtar med mig när jag är i Stockholm nästa gång. Detta är det bästa sättet att veta skillnaden mellan de franska och svenska kvinnorna, kultur som är olika och prata svenska. Och, att öppna inte dörrar också. Ett annat sätt att upptäcka en annan kultur, haha. Seriöst, tjejen skulle kanske kunna att förklara till mig varför kvinnor beter sig på detta sätt och vissa saker som verkade konstiga där, för mig, och upptäcka en eller två intressanta/fina saker på den svenska huvudstaden som turisterna ser aldrig (inte turistiskt, med andra ord men intressant, i alla fall). Man skulle alltid måste att ta vara på möjligheter i livet. Tja, hoppas att ni får en great kväll, med all full full full kärlek i era hjärtan !
 
 


Congratulations Miss !


 
Jag är helt kär i min nya fröken Frankrike. Hon är väl den vackraste av alla fröknar Frankrike att vi haft tills nu. Denna typ av sak intresserar mig aldrig, men Herregud, ... vad hon är för söööt.
 
 
 

2012-12-10


 
Jag önskar er en fin dag och vecka med all full kärlek i era två hjärtan.
 
 


2012-12-09 ~ 0/1er j. ~ 9ème & +


 
20112-12-09 Dimanche
 
 


2012-12-09 _ 40


 
Maintenant, je vais faire 40 km de marche à pied. Adieu !
 
 


2012-12-08 ~ To moi själv !


 
Il est temps for me d'aller ayudar mon iglesia to give de la nourriture till dem som têm fome, here i Bordeaux. Yo måste not oublier meu leende.
 
 


2012-12-08 ~ Petite Créature de la Nuit Errante !


 
Me voilà enfin de retour à la maison après une longue marche sous la pluie dans les rues de ma ville. Certes, ce ne fut pas très agréable sur le moment mais j'avais besoin de ça pour réfléchir dans le calme et la tranquilité de la nuit. Et laisser mon esprit voyager au-delà des certitudes du réel.
 
Un voyage dans un autre monde, un monde imaginaire dans lequel tout paraît différent. La lumière devient ténèbre et les ténèbres deviennent lumière. Un monde où le silence est rempli de multiples bruits et où tous ces bruits se perdent dans le silence nocturne.
 
Mais au final, ce voyage m'a conduit jusqu'à mon point de départ. La fatigue me gagne et bientôt mon corps va se glisser dans mon lit, laissant mon esprit libre d'effectuer un nouveau voyage, je ne sais où.
 
Pauvre petite créature de la nuit qui oublia les raisons qui le poussèrent à errer ainsi, seul parmi de sombres silhouettes fantômatiques ...»
 
 


2012-12-07 ~ N'oublie Jamais !


 
Cher moi-même,
 
 
N'oublie jamais toutes ces erreurs, pour ne jamais revivre tout ça, à nouveau. Plus jamais ça. Jamais. N'écoute que toi-même, jamais les conseils venant des autres.
 
Plus jamais ça. Jamais. 
 
N'oublie jamais.
 
Jamais.
 
 


2012-12-07 ~ Cher moi-même,


 
... Plus jamais ça !
 
 


På väg till restaurang !


 
Nu ska jag ut och äta couscous på restaurang. Have a great finnish evening/night !
 
 


2012-12-03 ~ December redan !


 
 
Det blir den första jobbsvecka i december i år. December redan ! Snart blir det 2012, förlåt, 2013. 365 dagar som man lämnar bakom sig. Men innan jul men innan det blir den 03 december. Have a nice day !
 
 


Eftermiddag mellan skogen och stranden !


 
 
I början, verkade dagen vara perfek för en promenad i skogen. Turisterna är ju hos dem. Platsen var nästan öde trots att havet ligger bara några meter bort.
 
 
Genom nackdelar, kan man inte säga att vädret sedan blev perfekt för en liten promenad på stranden efter.
 
 
 
 


Jutlomten har redan kommit till mig !


 
 
Tomten har redan kommit, med ett paket/en julklapp, hos mig. Jag har fått något som skulle väl kunna att hjälpa mig att bo ett eller två år i Sverige
 
 


RSS 2.0