En gång per femton år !



Synd att jag går på bio bara en gång per femton år. Som det verkar var ett intressant år (för moi) att se filmer på bio. TheHobbit, MIB 3, Jack the Giant killer, Jane Eyre med Mia Wasikowska (en landskvinna till dig), Wrath of the Titans, Neighborhood watch med Monsieur Stiller. Det ska finna två norska filmer också : Turn me on och Oslo 31.augusti.

                                                        

Men jag skulle gärna vilja att kolla en film i synnerhet : Królewna Śnieżka i Łowca. K Stewart är Miss Snow White och Charlize Theron blir Zła królowa.


                                                              Sagor är eviga

Men hur kan Miss Theron vara en elak drottning? It is impossible. Spegel på väggen där. Säg mig vem som vackrast i landet är? Styvmodern är ju vackrare än hennes styvdotter. Hur kan man tveka? Charlize är en av de vackraste kvinnorna i världen (ansikte och kropp), tycker jag.



Ja, det är sällsynt att jag kollar på bio och det är därför det är fortfarande magiskt för mig att vara i en bio.




Rädda Moby Dick !




              

Om jag inte vill se ut som en val, så måste jag sluta att äta maten lagad av mamma (mat, bröd, kakor med te) hos mina föräldrar (så ofta) . Men det är sååå god. Svårt att motstå frestelsen.

                                                                   *       *       *     

                       

Milych snow, moj Anioleczek !  




It's cool to be twins !



Bonjour, Princesse ! Jag hoppas du inte är för bakfull (och din syster också) i morse ;-) Tur att det är inte varje dag som firar sin födelsedag. Men med dig så är det inte en födelsedag som du firar men två. Det betyder att allt är dubbel : dubbel del av födelsedagstårta, dubbla födelsedagspresenter, dubbla glas champagne men som du brukar att dricka två glas (vit vin, bubbles) så blir det öh...FYRA glas bubbles eller en hel flaska Taittinger med andra ord, haha ;-)

                                   

It's so cool to be twins och det är i dessa stunder som jag ångrar att inte ha en tvilling. Tja, nu ska jag och ta en titt på stadion och uppmuntra några vänner till mig som spelar fotboll i förmiddagen. Bonne journée, cher petit ange de lumière !




28 stycznia 2012 ~ Dla Ciebie Aniołeczek !








Wszystkiego Najlepszego, Aniołeczek (28/01/12)


                                                                    

                                         
                                             

                                                      

                                                                           *  

Vad kan jag säga på svenska? Jag önskar från botten av mitt hjärta att det här extra året av ditt liv på jorden är full full full av lycka och glädje. Ett STORT grattis till dig och din syster också. And finally, enjoy your (birth-)day with your sister (family maybe?) och friends ! Hoppas att jag kan erbjuda dig en födelsedagspresent på riktigt, en dag (jag håller tummarna), oui? 


                                                                 Przepraszam!

Aniołeczek, życzę Ci okazji urodzin, sukcesów w życiu , dużo szczęścia, dużo uśmiechu, dużo radości, spełnienia wszystkich (najskrytszych) marzeń, pomyślności a przede wszystkim dużo zdrowia. Joyeux anniversaire, mon petit ange de lumière (de Zawiercie) !

                                                                          *   

                                                
                                                     Na zdrowie Księżniczko !   

                                                              *         *         *




Den verkliga sanningen !



Bonsoir, mon ange de lumière ! Idag har jag mött en vän till mig och ätit lunch tillsammans. Vi pratade och mindes en resa vi hade gjort i huvudstaden . För några år sedan var jag och vänner på besök i Paris för ett par dagar. Jag ville gärna gå till Crazy Horse.

                                               Le Crazy Horse

"Vi har tid att göra det" sa alltid mina vänner. Man har alltid tid att göra saker i början men...Resultatet är att vi inte gick där. De tänkte att jag bara ville "beundra" skönheten till tjejerna som dansar där. Hey, absolut inte ! Sanningen är att jag just ville dricka ett glas champagne Crazy Horse, really. Jag är en, öh, seriös man, jag. Skratta inte, ok? ;-)

      
                                               En dag är denna flaska för moi !

                                                                    *   *   *     

                                         
                                            Enjoy your very special weekend  ;-)

Nu ska jag njuta av lite sol. Hoppas att du och din syster har en looovely kväll - Bonne soirée, Princesse !




Januaris ~ Sista ~ Helgen



Ikväll börjar januaris sista helgen. Sol, moln och regn men inga snöflingor på horisonten. I february kanske. Det finns fler och fler blommor i trädgården och några träd. Om frost/tjäle är på väg så kan man säga adjö till blommor och frukter i år.

                     

                                                 Este clima es una locura total !

Två dagar för att få energi, eller inte. Aniołeczek, miłego dnia życzę !




Trevlig mini-stund av liv !





                                                Trevlig och lugn stund av livet !

Jag älskar att sitta, ensam, framför brasan och ser lågorna att dansa i mörkret och höra deras ljuva musik. Jag uppskattar för mycket känslan så lugnande som invaderar hela min själ just då. Ensam med mig själv i mörkret av natten. Synd Monsieur Mig-Själv pratar för mycket, livet är operfekt - aj, min stackars huvud ;-) 

                             

Må du ha haft en lång och lugn natt med full av magiska drömmar för att bli helt frisk och få en massa energi imorgon (torsdag). x !




D-39 : Elaaaaaastiiisk Tid !



Jag skulle så mycket vilja att vara i Sverige nu. Oh la la, fortfarande 39 dagar att vänta. Proszę Panie Boże, pomóż mi, błagam Cię. Problemet är mitt besök är bara 10 dagar (9,5 dagar). Vad är det nio dagar i ett år? Nada. Så svart att ha talåmod.

                                                              

Tempus fugit ~ Tiden kommer att gå snabbt (som vanligt), för snabbt för moi. Hmm, okej, det är bättre än ingenting alls, men... Ha en fin dag och ett trevligt flyg till Finland ikväll !




Quest. Existencielle !



Une chose quelconque peut-elle exister si nous n'avons pas conscience de son existence? Comment un son peut exister s'il n'y a personne pour l'entendre?




Kvällsord : Zen !



Dobry wieczór najpiękniejsza ! Det är så skönt att "somna" hela dagen. Jag kan inte tro att det redan är helgen som börjar ikväll. Öh, jag tänkte att arbeta a lot (läs : Zzzzz, haha) dessa två nästa dagar.

                     

Nu ska jag springa lite. Hoppas du har överlevt den jobbsdagen (jag korsar mina fingrar), haft trevliga passagerare och har en zen/lugn och lovely kväll med en glas förstås, min lilla lujsängel !




En Massa Energi till Dig, Princesse !



Dzień dobry, Księżniczko pięknie ! En lång och ansträngande dag väntar på dig nu, så skickar jag dig (öh, när jag vaknar upp och i hela dagen, ok?) massor av energi som brinner i mig genom mina tankar för att hjälpa dig...

                    
                                           ...Och några virtuella blommor också !

Moja mała Księżniczko życzę Ci wspaniałego piątku !




Till Narnias Kronprinsessan !





                                  

Hennes Kunglig Höghet Casia, Narnias Kronprinsessa, Hertiginna av Zawiercie-Oxelösund (wow, inte lätt att andas) skulle kunna att vakna up nu, eh? Hur är det möjligt att sova hela dagen? Ers Kunglig höghet, vill hon att ha sin rejäl frukost i sängen? Prinsessor ;-) Have a rgeat day, dear daugther of Eve !




Wszystkiego najlepszego Pani Sobczak (2012)




     

 
                                                  Happy Birthday from France !

Pani Sobczak, życzę pani wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo szczęścia, zdrowia, wielu slonecznych dni i szczęścia w życiu. Niech Pani Bóg błogosław. !

                                                     
                                          Joyeux anniversaire, Madame Sobczak !




Guest !



Bonjour, Anioleczek ! Madame Vintern är väl här sedan en vecka. Brrr, och man kan säga att den verkligen älskar sitt jobb. Vintern jobbar hårt, med dess hjärt.

                      

Det är skönt för naturen, en natur som tänkte att vara redan i våren. Några träd börjar få blommande grenar, en månad i förväg. Hoppas att du har en varm dag - Bonne journée, ma douce princesse !




Ma soirée TCKf (Te, Choklad och Komedifilm) !



Bonsoir, mon ange ! Det blev en trevlig eftermiddag eftersom jag har sprungit femtio fem minuter. Jag kunde springa mer men med 03 grader (och luftfuktighet i synnerhet) ute ... öh ... jag ville bara hoppa på min dusch och sen äta en varm soppa - med rom (det är ett skämt, of course).

                              

Nu ska jag snart dricka te, äta lite choklad och kolla The Heartbreak Kid (har aldrig sett den), en komedifilm med Ben Stiller, Malin Åkerman och  Michelle Monaghan. Joppas att du har en härlig kväll i Suomi. Bonne nuit, Princesse !




Stackars bankkonto !



Bonsoir, belle princesse ! Varför har jag inte glömt mitt kreditkort idag, eh? Jag gick till butiker hela eftermiddagen (med en kaffepaus i alla fall) och jag tror att jag faktiskt blir sjuk nu att jag är hemma. 

                                                       lecteur carte
                                                   Stackars bankkonto till moi !

Faktum är att jag har just insett att jag inga har euro på mitt bankkonto nu, bara svenska kronor. Oh la la, men detta tvingar mig att komma i Sverige då. Snabbt snabbt  ;-)

                 
Mina stackars ben ! Människors världen är inte för en liten groda som mig. Jag mår bättre i min damm. Hope you have a lovely evening, my polish angel !




A paranormal evening for a paranormal frog !



Bonjour, Cendrillon ! What a strange evening I had last night, haha. Faktum är att jag såg ett program på det paranormala på TV. Haunted places, ghosts, mysterious creatures, miracles in the sanctuary (of Our Lady) of Lourdes (France), UFO over Oslo

                                    

Flygplanen kunde varken lyfta eller landa på flygplatsen i Oslo ett par timmar under en dag i sommaren 2011. Det var dig, eh? Vad/vem annars? Allt blir klart nu. Ja, jag visste att du kom från en annan värld, ett annat universum ;-) En norsk pilot sa vad han såg när han flög över staden. Du känner honom, kanske. Johan...? Det var mitt sätt att koppla av efter en jobbsvecka och fly den verkliga världen bara ett par timmar, för en kväll. Haha, jag gillar allt detta because I am a Celt.
                

Brrr, minusgrader varje förmiddag i veckan här. Nu ska jag ta en promenad i skogen och sen inte jag måste glömma att ringa mamma. Tja, hoppas att du inte är för trött imorse och har en härlig dag i ditt slott och gymmet, min lilla söta prinsessa !




Den gamla mannen och fisken !



Bonsoir, mon ange de lumière ! Lycka är i små triviala ting i livet. I eftermiddags gick jag ner på gatan och det fanns en gammal man framför mig. Han höll en genomskinlig plastpåse för hand med vatten och en mini-fisk som simmade lugnt inne. Mannen kollade den från gång till gång och såg för glad ut. Det var kul och roligt att se det. Ja, livet är verkligen underbart. Nu ska jag titta lite på tv:n.

Well, hoppas att du får många happiness i ditt jobb ikväll - Bonne soirée et bonne nuit, ma douce et merveilleuse petite princesse (où que tu sois) !




Redo för den 18 januari?



Bonjour, Princesse ! Tänker du åka till Oxelösund den 18 januari eller din mamma kommer hos dig i huvudstad? En ny speciell dag för en speciell person till dig... D-5

Det blir en ny jobbsdag som väntar mig nu. Önskar dig en jättefin fredag, min lilla ljusängel !




Hi, dad is back !



Guess who's back? It's Daddy! No, I'm joking, haha (?). Moi Froggie. Det är skönt att surfa hemma igen men så konstigt nu. Tekniskt och ny dator (huvudvärk) ! Jag vill försöka att vara rolig i mitt svar på din kommentar, jag lovar. Ok, bara lite eftersom du verkar inte (för) uppskatta min humor. Alla kan inte bli...Mr Bean (humor???). Hoppas allt är bra med dig et surtout fais de beaux rêves, mon cher petit ange de lumière (oh la la, tu me manques tellement) !




Litet problem !



Jag har problem med internet hemma sedan söndag. Igår gick jag till min internetleverantör/ISP (alla är från Mafia) under min lunchrast och åt bara ett äpple, mmm. Det blir samma sak idag, tror jag. Jag kommer att svara på dina kommentarer för att jag inte har glömt dig, förstås ;-) Ha en fin dag, min lilla ljusängel !




Murmeldjurs förmiddag !



Bonjour, belle princesse ! I morse ville jag vara ett murmeldjur så stannade i sängen mycket mycket sent och läste lite en bok. Det är så skönt att ligga i sin varma säng, då och då (läs en eller två gånger per år). I Frankrike gillar man att njuta dessa stunder på lugn och ro, när man har igen barn, förstås. Sen tog jag en liten promenad för att väcka min hjärna som behövde syre (9/10 grader, mulet). Men jag ska vara lite mer aktiv nu, men bara lite.

              

Ha en lovely söndag trots dit översättarjobb, min lilla söta lujsängel !




Comfortable home !



Bonsoir, la plus belle ! Jag lät mig somna på soffan bredvid eldstaden och har vaknat för en stund sen. Det var så skönt men det kommer bli svårt att somna igen ikväll. Nu ska jag snart dricka te i lugn, som jag redan sa förut. Te med en del "galette des Rois".

                                                  

Hoppas att du har en fin och trevlig kväll och na zdrowie, prinsessan !




Ta lite tid för dig, Prinsessan !



Bonjour, ma Belle au bois dormant ! Hur var du i morse? Har du sovit gott inatt? Om du redan är mycket trött när det är bara den första veckan av 2012 så kan du tänka dig hur ska det vara med dig i slutet av året? Tur att du har ledigt den här helgen ! Eh bien, jag och syrran ska och kollar ett par bilar (hon vill köpa en "ny" för henne). Just nu, har hon en bil som börjar att se ut som ett riktigt vrak och blir lite för kostsam också. den förtjänar att gå till bilars paradiset.

                       

Je te souhaite une journée radieuse, mon ange ! Och lova mig att ta lite tid för dig. När har du pratat med dig själv för sista gången, eh? :-)




Jestem uzależniony od ...



(Öh, är jag sjuk, doktorn?) Jag kan inte. Nej, jag kan inte vara i Stockholm under tio dagar utan att skriva på min blogg. Jag försökte men jag kan verkligen inte det. Även om orden är bara ord, så behöver jag desperat DINA ord. I am afraid of being completely addicted to...

Ett seriöst stort problem, jag?!?




Objawienie Pańskie !



Godkväll, min lilla ängel ! Här i Frankrike firar man świętem Trzech Króli  i familjen, på jobbet eller skolan idag. Vi äter ett speciellt bakverk för denna dag kallas "galette des Rois" med ett glas champagne. En trinket (vanligtvis en liten porslin statyett) ligger på insidan av kakan. Den person som får del av kakan with the trinket blir "Kungen" för en hel dag. Haha, a very strange practice för en republic, eh? Men Frankrikes presidenten har en "galette des Rois" utan statyett inside. Däremot är kakan annorlunda i norra och södra Frankrike - mitt land är lite komplicerad.

                             

Jag gillade inte den här dagen när jag var liten i skolan för att det fanns två kakor. En för pojkar och en annan för flickor. Jag vet inte varför men det var jag som ofta blev kung. Och en kung bör alltid ge en kyss till drottningen. "Oh la la, de är kära i !" skrek alla andra i klassen. Så blev mitt ansikte röd som en tomat. Jag ville bli en struts, en osynlige man i dessa stunder, du vet :-) Hur är det i Polen? Och du? Brukade (brukar) du göra något för Objawienie Pańskie/epifania, också? Kungliga scones, kanske? ;-)

                              

Tja, det är dags att bli kungen i familjen igen och dricka (lite lite) bubbles. Leve konungen (moi) ! ;-) Bonne soirée, ma douce et belle princesse de Zawiercie !




Grönsakssoppa väntar mig nu !



Bonsoir, ma belle étoile du soir ! Jag är en ny man efter en varm dusch. Det blåste och regnade idag. Brrr, luftfuktigheten är ibland värre än kylan från Sibirien, särskilt i Frankrike, och det är på grund av luftfuktigheten att är inte lätt att andas i sommar. Tur att det finns en smaklig och naturlig grönsakssoppa som väntar mig nu. Mmm, att äta en soppa, sittas framför elden som dansar och sjunger i eldstaden. Vad livet är fint, eh?

                     

Hoppas att du har kunnat andas lite mellan två möten med dina vänner - Enjoy your evening, my little angel !




Grodans leende, imorse !






Hur har varit din natt i din gamla lya, Princesse? Inte för nostalgisk, hoppas jag. Lite, kanske, eh? Nu ska jag och går till jobbet med leendet, som du kan se det på bilden ovan, haha. Ha en underbar solig dag, du och din syster !




Tekniken vs anden !



Godkväll, min vackra lilla aftonstjärna så långt borta ! Jag gillar inte mycket skriva på datorn, eftersom jag känner mig fångad av tekniken. Det verkar lättare för Madame Inspiration (ô, kära frihet) att styra min hand med en penna på ett papper (hade min första dator när jag bara var 21 år gammal, en förklaring som en annan). Det är som jag är besatt av en ande, en demon. Brrrr !

• Ps : Till mig själv : att inte glömma att beställa tid hos en exorcist-präst.

                                                          -------   -------   -------

                             

Il est temps de te souhaiter une bonne nuit avec plein de beaux rêves, mon ange de lumière !




#!@*?! kręcz szyi !




              
I morse vaknade jag med #!@*?! nackspärr (kręcz szyi). Omöjligt att hoppa från damm till damm. I dag kan du kalla mig Robot-froggie. Ha en lovely, lovely dag, Princesse !




Jesuiten, Jesus och leendet !



Bonsoir, belle Princesse ! Under min "spännande" (öh, läs Zzzzzzz ; det är kvällen nu, så var positif) dag, jag hade ett samtal om leendet med en kollega (+ 50 år) och hon sade något konstigt. Min kollega var i ett privat (katolskt) gymnasium med några jesuiter som lärare (jag trodde att de inte gjorde det i Frankrike sedan länge).

Min killega : Jag är bokstavligen livrädd när jag hör ordet "leende".
Moi : Bien sûr, "livrädd" ! det är inte lite överdrivet, eh?
Kollegan : Tja, inte för mig.
Moi : Okej och...Varför säger du det?
Kollegan : En dag en av mina jesuitiska lärare sa till oss att vi aldrig bör le för att vår Frälsare aldrig log i livet.
Moi : Hur kunde han veta att Jesus aldrig log?
Kollegan : En präst är tänkt att känna Jesu liv. Dessutom han skrämde mig på den tiden.
Moi : Och? Präst eller inte, den här mannen var en idiot. Om han inte bodde Jesu tid hur kunde han veta det? Att le är ingen synd.
Kolegan : Inte för honom, uppenbarligen.
Bla bla bla...

Om det är inte bra att le så har jag ett seriöst problem eftersom jag ler så ofta. Jag kommer aldrig förstå människor som tror de vet mer än de andra. Ett leende är en positif sak i livet. Det kan göra livet så underbart. En dag börjar alltid på bästa sätt när någon hälsar dig med ett leende. Det är bara min åsikt och min erfarenhet av livet. Men var och en av oss ser saker med andra ögon ändå. Jag är säker Jesus älskade att skratta och visste en hel del skämt. Och jag tror att leendet är ett bevis på Guds existens. 
Människor !


                                                                    *   *   *

                                

Shhh ! Je te souhaite une bonne et agréable nuit avec plein de merveilleux rêves, mon doux petit ange de lumière !




Szczęśliwego Nowego Roku !



Gott nytt år två tusen tolv ! Jag önskar dig ett riktigt gott nytt år. Ett nytt år med mycket skratt, lycka varje dag och en massa, öh...champagne, förstås. Må du dela och få en hel del trevliga stunder med din familj och ha framgång med dina projekt, oavsett de är.

                                             

Bonne et heureuse année. Szczęśliwego Nowego Roku, moja mała Księżniczko ! Xxx xxxxxx xxx !




RSS 2.0