Générosité scandinave !



Dzień dobry, Aniołeczek ! I norra Frankrike finns det några städer och byar utan elektricitet. Det snöar där och det är lika kallt än Sverige. med minus 6/14 grader. Men inte här i Bordeaux (+ 6/8°C). Vinet vi skyddar mot kyla och snön här, du vet. Kylan kommer från Skandinavien. Vad ni är generösa  ;-) 

                                   
                                                     Vilket stort hjärta ni har, tack !

Tur att mitt hjärta (och kaffe) skyddar mig mot kyla, haha  ;-)  Hoppas att du har en fin solig dag, ma chère petite PolonaiseMiłego dnia, Aniołeczek !




Ett långt samtal om Skype !



Jag hade precis ett långt samtal med en av mina väniner via Skype (det är första gången jag använder det). Hon pratade om sin näsa.

Isa : Fred, jag hatar min näsa, den är så lång. Det är hemskt ! Jag funderar på en operation.
Moi : Det är alltid samma historia med dig.
Isa : Jag är inte bra. Hjälp mig, Fred !
Moi : Isabelle, varför vill du veta min åsikt ? Du vet redan min åsikt om det. Jag är inte din frälsare. Det är din näsa, inte min. Om du är bättre med en ny näsa, gör den här operationen ! jag uppehåller dig i alla fall. Cleopatra hade en framträdande näsa trots att hon var lika vacker som en gudinna. Cyrano de Bergerac och sin stora näsa fann den sanna kärleken även om hanavslöjade bara hans känslor för den belle Roxanne precis innan att dö. Din kille är verkligen kär i dig, han älskar dig som du är.

Hennes sambo är en black man och du vet att tjejerna älskar den här typen av man. Så har hon en komplex på grund av andra tjejer, trots att hennes sambo och hon har en bebis. Ni, les femmes ! Jag förstår inte varför folk har ett problem med deras utseende. Och varför vill folk veta min åsikt ?

                         

Bonne nuit, ma chère petite Polonaise, et fais de beaux rêves. Dobranoc, Aniołeczek !




En lösning på mitt problem !



Dzień dobry, Aniołeczek ! Jag vet alltid inte varför du inte vill hjälpa mig att lösa mitt problem med mitt hjärta, så har jag bestämt att sälja det på eBay. Det är en bra idé, eller hur ?

                                              
                                             Är detta lösningen på mitt problem ?  

Okej, jag vet vad du tänker om : "Tror du att ditt hjärta är egentligen problemet ?" Nu vet jag att du alltid är emot mig. Stackars mig, snyft snyft  ;-)

                                                  
                                                           Mitt hjärta, ett problem ?

Jippie, det är fint väder och jag kan inte avhålla mig från att ha ett leende på läpparna idag  :-)  Imorse hade jag ett möte i ett café i stan och har snart ett annat i ett annat café i...hjärtat av staden. Jag springer, nej, jag flyger ! Hoppas att du har en finfin eftermiddag, ma chère petite Polonaise !



Vill du äta mina svampar med mig ?



Bonsoir, ma douce petite Casia ! Jag ville skriva i eftermiddag men solen sken i en vacker hösthimmel (med några inslag av moln). Jag ändrade mina planer och gick att plocka svamp i skogen. Jag var ensam med mig själv i lugn och ro, och andas ren luft.

 
                                                Vill du äta mina svampar med mig ?

Mmm, ja ja, jag gillar svampar...

                       
                                                           Śpij dobrze, Aniołeczek !

Nätet har inte fungerat i fem timmar och jag är jättearg. Det finns ett problem med det, sedan flera kvällar. Måste få några förklaringar men inte imorgon tyvärr (tisdag eller onsdag). Hoppas att du hade en fin kväll med din mamma, ma chère petite Polonaise - Dobranoc, Aniołeczek, milych snow !




Bon dimanche, ma chère petite Polonaise !



Dzień dobry, Aniołeczek ! Jag är så trött att jag skrev en stor del av natten. Snart Är det julen. Jag får det bästa av mig när jag jobbar med tryck (gillar det). Imorse spelade jag fotboll med kompisar och blev skadad under matchen. Cool, eller hur ? Aj aj aj :-)

                                    

Creo...que voy a tomar una pequeña siesta ahora. Sedan ska jag försöka skriva i eftermiddag. Hoppas du har en tevlig dag, ma chère petite Polonaise !


ps : Kan du säga mig vad är favoritlåten till din mamma, tack ? En fransk (Charles Aznavour) eller polsk låt...




Det var nästan Egypten här ;-)



Dobry wieczór, Aniołeczek ! Efter en regnig morgon kom solen att hälsa på oss hela eftermiddagen. Den lyckades att värma upp lite mitt hjärta som behövde det. Hösten är konstig i år : mycket regn, lite solsken, hagel, lightnings and thunders i november...Jag är rädd, lilla mamma  ;-)  Men jag kunde ta en powerwalk runt en liten sjö i eftermiddag.


                                    Det var nästan Egypten med fem grader ute !


                                                        I discovered the lake monster !

Som är det snart julen så måste jag skriva några lilla historier för min lilla kusiner och en förening som hjälper barn till invandrare. Förlåt, ma chère petite Casia, nätet fungerar inte bra på kvällarna vid den här tiden. Ah, la France ! Jag är säker på att du kommer att få en god somn eftersom du är hos din mor nu. Ja, du kommer att sova som en bebis de närmaste dagarna. Gråt inte på nätterna, kära lilla bebis, men var en snäll liten söt ängel med henne, okej?  ;-)   Well, hoppas att du haft en underbar kväll med din mamma - Dobranoc, Aniołeczek, milych snow !




Den nästa stora mästerkock !



Dzień dobry, Aniołeczek ! Jar är tillbaka från Carrefour och köpte en specialitet till Bordeaux, vinet ? Nej. Cannelés :


                                                          Cannelés de Bordeaux !

De är så goda på att dricka med champagne (eller vin), tro mig. Om du kommer i Bordeaux (peut-être un jour, pourquoi pas?) så rekommenderar jag dig dessa bakverk.

                                               
                                               Min kusin, den nästa stora mästerkock !

Jag talade med min kusin, André, som jobbar i en ansedd restaurang (en av favoritrestauranger till franska politiker, kändisar) på Champs Elysées i Paris, you know. Jag försökte övertyga honom att öppna sin egna restaurang i Sverige. Han har en verklig talang och lärde sig att laga mat med de största franska mästerkockarna, och med mina idéer, vi kunde erövra de norra kungarikena. Tyvärr är han inte mycket motiverad  för det här äventyret. "Blondiner är jättesöta och har vackra vita tänder !" sa jag. Här är hans svar : Sverige är för långt, för nära nordpolen och ett annat språk. Jag vet inte om han inte gillar blondiner eller tjejer med vackra vita tänder  :-)  Däremot vet jag att han hatar kylan. Vissa människor är inte mycket modiga, haha !

               
                                                            Glöm världen omkring er !

Nu måste min hjärna jobba. Du vet vad det är. Njut av varje ögonblick med din lilla mamma. Prata i timmar tillsammans och glöm världen omkring er ! Familjen är viktig. Je te souhaite de passer une bonne journée avec ta maman, ma chère petite Polonaise - Życzę miłego dnia, Aniołeczek !




Oh, Aniołeczek, tu me manques tellement !



Cześć, Aniołeczek, jak się masz ? Jag vet inte om du fortfarande ser den här bloggen, ma chère petite Polonaise. Jag antar att ni har många saker att göra nu. Jag vill inte vara en börda för er båda. Jag är för mycket ledsen, saknar dig så mycket, kära lilla nalle från Zawiercie, men...c'est la vie. Jag visste den här dagen skulle komma förr eller senare, snyft snyft. Varför är livet så grymt ? 


                                                      
                                                   Petite Casia et son amoureux !

Hoppas att ni hade en fin vecka, har galna kvällar, en lovely helg och ett trevligt drömliv ! La plus belle et la plus merveilleuse des femmes mérite d'avoir une vie de rêve. Var glada ! Ja, det viktigaste är att du hittar/har hittat sann lycka !



                           


              

Où es-tu ma chère petite Polonaise ?

Je suis inquiet !

Oh Aniołeczek, tu me manques tellement :-( 

Je meurs de chagrin !!!





Moje serce płacze !



Jag gick på gatan bland folk, anonyma spektra utan ansikten. Trots solen kände jag bara den isiga bett av förtvivlan







...Ensam...






                                      Jag har insett att jag var den enda som kunde höra...mitt hjärta att gråta.

Ingen hör snyftningar från mitt hjärta.
Ingen kan se tårarna av sorg från mitt hjärta.




Godnatt och sov gott, kära lilla nalle från Polen !



Bonsoir, ma chère petite Polonaise ! I eftermiddag lagade jag  några efterrätter.




                                                           Vill du äta min efterrätt ?

Min vän besökte mig med hennes söta bebis när hon såg vad jag gjorde så ville hon äta en av mina efterrätter. Vad tjejer är glupska ! Mon Dieu, jag tycker att kvinnor har svårare att säga nej till godis, choklad, goda saker ;-)


                                    Godnatt och sov gott, kära lilla nalle från Polen !

Hoppas du har en fin kväll med din vän, ma chère petite Polonaise ! Dobranoc, spij dobrze, Anioleczek !



Smacznego, Aniołeczek !



Bonjour, ma belle belle belle...belle petite Polonaise ! Du vet inte men jag är en trollkarl här är beviset :

             
                                                               Tillsätt hett vatten !

             
                                                         Vänta några minuter !

             
                                                     It's magic, I know I know  ;-)

Man lägger grönsaker med eller utan kött. Jag vet inte om jag ska spela in en video för dig så att du förstår att du är/ska vara alltid une BELLE femme. Jag vill inte att du är inte bra med dig själv. Det spelar ingen roll om du inte mår med mig (snyft snyft!), ma petite Polonaise, men inte med dig, ok ? Och hur Är det med din vän ? Bättre, hoppas. Idag vill jag laga något gott. Życzę miłego niedziela, Aniołeczek !



Bonne nuit, ma BELLE petite Polonaise !



Bonsoir, ma BELLE BELLE BELLE petite princesse ! Efter min joggingstur tog jag en liten promenad i en trädgård i stan. För att vara mer exakt, mitt hus ligger inte långt från den här lilla parken.

               
                                                                   Träd i sjön !

              
                                                               En liten bäck !

              
                                         Vad är skön att höra ljuv musik i fontänen !


                                                                           Parken !

                                                                •••••••   •••••••   •••••••


                                         Din naturliga skönhet överträffar den här rosen !

Nu ska jag spela piano. Hoppas att du har en lovely kväll med din vän - Bonne soirée,  ma BELLE petite Polonaise ! Dobranoc, Aniołeczek !




Tillbaka till middag i går kväll !



Cześć, Aniołeczek ! Maten var så gudomlig att jag äter inte något de kommande två dagarna. Jag måste erkänna en sak, dricker aldrig alkohol när jag måste köra min bil, men igår kväll var ett undantag mina vanor : två glas vitt vin (super gott, tro mig), ett rött och ett champagne förstås. Men jag visste att jag kunde dricker igår kväll.

Många ville att jag gick med dem på nattklubbar men jag vägrade. Jag var med några kollegor på bakgården i slottet med och vi pratade om och om igen. Det fanns en kollega som flirtade med två unga tjejkollegor (2o och 22 år ; blonden som sa att jag såg yngre ut än min ålder). Det var bara ett spel (för tjejer) men jag blev chockad eftersom han är gift och har två barn. Mon Dieu, nous les hommes !

Efter några blablabla gick tjejer hem. Jag var med min kollega och vi fortsatte vårt samtal till sent in på natten. Jag ville inte att han kör hans bil eftersom han var helt full. Slutligen var jag hemma runt kl 05:00. Ja, det var en trevlig kväll.

           

Snart ska jag ta en joggingstur. Je te souhaite une merveilleuse journée, ma chère petite Polonaise ! Na razie, Aniołeczek ! 




I kväll är det min avskedsmiddag !



Dzień dobry, Aniołeczek !
Ikväll ska jag vara lite social -ja, det är ett litet mirakel, jag vet, haha ;-) Nu ska jag snart iväg och äta middag med jobbkollegorna kl 19:00 (min berömda middag, vet du). Det är i ett Château (en vingård var jag jobbade ett par månader för att betala lite mina studier, jag känner väl chefen). Ikväll måste det vara en lyxkväll eftersom de förtjänar väl det. Efter vill de fortsätta kvällen på nattklubbar men inte med moi, jag tycker inte om tjejerna (xxxxx) som är där -jag ska gå hem.

                        
                                                              Do zobaczenia, Aniołeczek !

Mina kollegor vet inte men det är en avskedsmiddag (du är den enda som vet det nu) som jag har fixat åt dem. Imorgon eller söndag ska jag skriva min avskedsansökan. Det är redan helgen och jag vet att du har massor av saker att göra...Hoppas att ni har galna kvällar och en lovely helg  :-)  Bonnes soirées et bon week-end !




Hommage à la Beauté !



Dzień dobry, Aniołeczek ! Il n'y a rien de mieux que des photos de belles femmes pour commencer la journée. Mais qui est la plus belle femme du monde ? 

                 
                                                                   Michelle Pfeiffer 

                     
                                                                Sharon Stone 

               
                                                               Kate Beckinsale             
              
                                                               Kim Bassinger 

               
                                                                   Charlize Theron


                                                                  Casia Sobczak

Avec ou sans maquillage, tu es toujours aussi belle, ma chère petite Polonaise. Et tu représentes la Femme dans toute sa splendeur...et avec un cerveau. La Perfection ! Hmm, ce n'est pas normal  ;-)  Oh la la, j'avais presque oublié que tu avais un sourire angélique. Oui, je sais bien que mes mots sont horribles à tes yeux. Je suis une affreuse (méchante) petite grenouille verte que tu dois punir  ;-)   Eh bien, je te souhaite d'avoir une merveilleuse journée, ma chère petite Casia ! Na razie, Aniołeczek !

ps : je peux supprimer ce post, si tu veux...




Vitaminer mot den kalla vintern !



Här är kiwis från min trädgård :


                                                      Snart äter jag dessa kiwis !

Kroppen behöver vitaminer för att bekämpa den kalla vintern. Vill du äta dem med mig ?  ;-)  Papa, Aniołeczek !




Co to jest anioł ?



Bonjour, belle petite Polonaise ! Vi pratar ofta om änglar men vad är en ängel ? För mig, en ängel är en person (varelse) som hjälper oss att övervinna våra egna begränsningar. En ängel är en liten avlägsen röst som glider kloka ord in i våra öronen, en inspirationskälla. En ängel har ett stort hjärta, en människa vars skönheten överträffar förståelsen av vanliga dödliga. Un ange, c'est...toi, Aniołeczek, med andra ord, haha  ;-) Men några änglar kan vara demoner, inte sant ? Vad är en ängel för dig, kära lilla polska nalle ?

             
                                                               Cześć, Aniołeczek !

Hoppas att allt är bra med dig idag! Je te souhaite une merveilleuse fin de journée, ma chère petite Polonaise !




Mardröm om änglar !



Jag hade en mardröm igår kväll. Jag var med Satan eftersom jag bad honom att göra något för mig och han accepterade att ta mitt hjärta. Oh, ma chère petite Polonaise, jag var så glad. Det fanns en snygg tjej...nada. En sjuk person, en död...nada, nada. Jag kände ingenting för människor runt omkring mig.

Plötsligt dök en ängel med hår av ljus framför mig. Hemskt ! Jag var skräckslagen av den här änglalika visionen. Det var omöjligt att fly. Det var som om ängeln var överallt på en gång. Hon lade handen på mig och jag kände mig som en "boll av värme" inom mig växte. "Nej, lämna mig ! Jag vill inte det" sa jag. Jag kunde inte se hennes ansikte på grund av en intensiv glöd som kom från hon.

"Boom boom boom ! Boom boom boom !" jag hade ett hjärta igen.



              Jag hatar änglarna !!!





Bonne journée, ma chère petite Polonaise !



Bonjour, petit ange de Malmö ! Jag har sovit gott i natten, äntligen. Det är konstigt, jag undrar varför  ;-)  Solen skiner igen på himlen och jag tror att det är du som bad Gud för att erbjuda till fransmän en fin dag -eftersom han är polsk  ;-)   Au nom du peuple Français, je te remercie, ma chère petite Polonaise
                                                 
                                                      Well, jag måste jobba nu !

                              
                                             Bonne journée, ma chère petite Casia !

Nu är min kaffepaus slut. Jobbar, jobbar, jobbar. Var snäll och spring ett par sekunder för mig på gymmet idag  ;-)  Hoppas du har en trevlig solig dag, ma chère petite Polonaise - Na razie, Aniołeczek !




Mannen i månen och moi !



Bonsoir, ma chère petite Polonaise ! Vi, fransmän, äter inte bara grodlår, haha  ;-)   men även sniglar. Min hund tar väl hand om mig eftersom den erbjöd mig...


                                                            ...en snigel, igen  ;-)

Seriöst, jag är glad att min jobbdag är avslutad. Det är mycket svårt att koncentrera sig på jobbet när huvudet ligger på månen, igen. Det är det enda stället var man kan tänka i fred, en idealisk plats för mig, att vara ensam (man kan alltid drömma). Jag pratar ofta med mannen i månen. "Hur kan jag bli du ?" brukar jag fråga honom. Han ler som alltid, gör en blinkning till mig och jag får aldrig något svar från honom. Seriöst, en kusin till dig ? ;-)

                    
                                               Dors bien, petit ange de Malmö !

Nu ska jag läsa lite. Hoppas du har en lovely kväll med din vän - Dobranoc, Aniołeczek, milych snow (i na zdrowie) !




En regnig natt !



Bonjour, petit ange de Malmö ! Det var svårt att sova inatt. Det regnade och var blåsigt (med åska) under hela natten. Tur att det inte var världens slut därför att det inte fanns änglar med mig (snyft) ! Det betyder att paradiset är inte för mig, det spelar ingen roll så länge som det finns vackra kvinnor i helvetet, haha ;-) 
     
                                                Måste jag välja djävulen eller ängeln ?

Imorse har jag ett möte på caféet kl 10:15. Snart är det week-end och jag ska kunna att springa med eller utan regnet. Det viktigaste är att känna sig fri och levande mitt i naturen -den är vacker även när det regnar.

                         
                                                  Bonne journée, chère petite Casia !

Hoppas du har en funny dag och lycka till med din komediserie, ma chère petite Polonaise !  Miłego dnia, Aniołeczek i na razie !




Jeszcze Polska nie zginęła !



Bonsoir ou bonjour, ma chère petite Polonaise ! Idag var det helgdag i Frankrike (regn, regn hela veckan). Vi firade "segern" och slutet av första världkriget. Hur kan vi tala om "seger" med tio miljoner dödade soldater och tjugo miljoner funktionshindrade ? Men det var också en speciell dag för alla polacker. Faktum är att den här "segern" har varit återfödelsen av Polen. Mottot som bäst beskriver det här stora och vackra folket skulle kunna att vara "J'existe parce que je suis et serai toujours (Polonais) !"

                                                                     
                                 Bonne fête de l'indépendance, ma chère petite Polonaise !


                                         "Jeszcze Polska nie zginęła, kiedy my żyjemy”

                                                                       
                                              Vive la Pologne libre et indépendante !

Du får inte läsa dessa osynliga franska ord, ma chère petite Polonaise : Je remercie la Pologne pour avoir offert au monde le plus beau et le plus merveilleux de ses anges. Sans elle, la vie ne vaudrait pas la peine d'être vécu, tant sa gräce touche notre coeur. Hoppas du hade en Narodowe Święto Niepodległości. Dobranoc, Aniołeczek, milych snow !




Grodans tanke !





"Måste njuta av varje kommentar att du skriver, 

som om det vore den sista."


                                                                                                                     Froggie





Ibland skulle jag vilja vara en bubbel !



Cześć, Aniołeczek. Jak się masz ? Jag antar att det är inte en nyhet för dig om jag säger att det fanns en konsert på Stortorget. Här är beviset :


                                  Synd att det inte finns något ljud med webbkameran !

Uppenbarligen var det många människor att se showen. Vet du vem som sjöng där, igår ?

               

Hur är det med ditt huvud imorse ? Bubblor har rest till din hjärna...Oh la la, vilken chans de har ! Ibland skulle jag vilja vara en bubbel, för att resa till din hjärna  ;-)  Hoppas du har en trevlig(a) dag(ar) med din vän, ma chère petite Polonaise - Miłego dnia, Aniołeczek !




Des femmes naïves ?



                            
                                                               Vilken hemsk film !

ALLA män
(gift eller inte ; maktens män eller inte) ligger med andra kvinnor. ALLA män är otrogna varelser -om jag använder ordet "varelser" är inte ett fel från min sida. ALLA män är otrogna mot sina makor/sambor ...Och vissa kvinnor också ! Sant eller inte ? Papa !



Grodas helgen !



♦ Lördag : Ett besök till mormor. Jag var tillbaka till min hemstad (2 x 3 timmar 30 med bil). Det var bara för ett besök till min mormor och ha ett "samtal" med henne. På vägen tillbaka stannade jag för att äta på en restaurang. Och sedan promenerade jag på gatan hela natten eftersom det inte var kallt ute med 13 grader.

♦ Söndag morgon ville jag springa i skogen, men jag ändrade sig och föredrog att ta en enkel promenad. I eftermiddag var jag (med syrran också) på en av mina favoritplatser och här är några bilder på den här parken : 

              
                                           Den lilla bron i parken och dess lejon !


                                                                Spegeln av vatten !


                                                    En liten tomte bland träden !


                                                                 Det är hösten !


                                                                                   ...


                                                        Här är Mitt nästa sommarhus !

                
                                                                        Höstfärger !

Den här parken är en idealisk plats för promenader eller att ta en joggingtur (man förlorar några gram i vikt här). Hoppas du haft en fin natt och har en underbar dag, ma chère petite Polonaise !




Miłego weekendu, Aniołeczek !



Bonsoir (bonjour), chère petite ange de Malmö ! 

                    
                                            Bonne soirée, ma chère petite Casia !

Eftersom du inte ska ha tid att läsa bloggen och om du läser detta, så jag hoppas att du har en galen kväll med din syster och din vän och ni ska ha en lovely helg ! Tu vas me manquer, ma chère petite Polonaise  ;-)   Dobranoc, Aniołeczek, miłego weekendu i do zobaczenia !




Cześć, Anioleczek !



Bonjour, chère petite ange ! Hoppas att du sov gott inatt. Du ska behöva en massa av enregi den här helgen.  Jag är lite trött imorse. Kanske för att jag har vissa svårigheter att reproducera några av nyanser i det polska språket, haha  ;-)  En ny dag börjar med säkerheter (solen är på väg att stiga) och osäkerheter...

                    


Tja, jag lämnar dig i fred eftersom du måste koncentrera dig - ingen roman idag. Hoppas du får en trevlig dag - Bonne journée, ma chère petite Polonaise ! Cześć, Anioleczek !




Bonne nuit, chère petit ange !



Dobry wieczór, Anioleczek ! Ikväll vet jag inte vad jag kan skriva här. Jag skrev ett inlägg om skandalboken (aj mitt huvud!) men jag har tagit bort. Din hjärna förtjänar att få lite vila, haha.

Well, jag vill vila mitt sinne lite så vill jag gärna lyssna och lära sig några ord på polska. Jag kan säga två fraser på ditt språk så exotiskt, du vet. Hmm, detta betyder inte att du kan förstå mig med min hemska franska brytning mycket uttalad. Jag är som en av de äventyrare som seglat på världshaven i jakt på rikedom i okända marker. Kan du förstå vad jag menar ? Mon Dieu, det polskt språket är så vackert med konstiga toner/ljud för en fransman. Jag tror att jag börjar bli kär i ditt kärt polskt språk. Aj aj aj, det är inte bra !


                                                             Dagens solnedgång !

Okej, jag frågar inte dig att skriva några fraser på polska för moi ;-)  Du har rätt när du skrev "you are evil", hahaha ;-)  Stackars lilla polska nalle ! Jag undar om du tänker på polska eller svenska ? På svenska är mitt åsikt. Oh la la, jag skriver alltid romaner med dig  ;-)  Pourquoi ? Du har väldigt tur att vi inte kan prata  tillsammans (toi i paradiset och moi i helvetet) eftersom jag kunde bli din värsta mardröm (Moi : bla bla bla ! Toi : ...) hahaha. Ja, vilken chans du har ;-)

                
                                                           Śpij dobrze, Anioleczek !

Hoppas du har en fin kväll, ma chère petite Polonaise - Dobranoc, Anioleczek, milych snow !




Cudownego dnia, Anioleczek !



Dzień dobry, Anioleczek ! Som du ville att jag hade en hjärtattack igår kväll, så är här en liten vän till dig :


                "Var är du, Aniolek ? Oh, jag saknar dig så mycket !" verkar den säga ;-)

Jag har ingenting emot dig, bara en hämnd ;-) Jag märkte att solen blir särskilt lat just nu och det är svårt att vakna upp för den. Solen behöver också vila, antar jag. Det är grått här med 15 grader ute. En fin dag ? Det är hösten :-)

             

Medan del av världen vaknar så somnar den andra delen. Vakna upp, kära lilla polska nalle ! Världen är din ! Men du kanske föredrar att få månen. Jag tycker att det finns plats för två huvuden här ;-) Hoppas du har en trevlig dag ! Bonne journée, ma chère petite Polonaise !




Froggie, For President !



Bonsoir, petit ange de lumière !Jag älskar att köra min bil för att den är mycket bekväm och så snabb med sin kraftfulla turbo. På vägen blir den nästan ett flygplan...utan vingar, fôrstås ;-)  Nästan alla Frankrikes presidenterna har den samma bilen.



                                      
                                                                  Rösta på mig !



                                                               Frogs Power !!!!!



                
                                                                Are you with me, Casia ?

Ibland pratar jag med vänner om livets problem och de frågar mig varför jag blir inte en politiker. Politiker, moi ! Och de säger ofta att jag ska bli Frankrikes president en dag. "Frankrike är för liten för mig, Europeiska Unionens president" svarar jag dem. Vill du hjälpa mig att bli Europeiska Unionens nya presidenten, Casia ?  ;-)  Tyvärr kan jag inte göra det,  ensam  ...Jag behöver dig för att erövra Polen och Sverige :-)  

                                                                  *******   *******   *******

                      

Det är skönt att ta ett bad med fin musik efter en jobbdag. Nu ska jag läsa lite och dricka ett glas vin. Hoppas du har en undrbar kväll, kära lilla polska nalle - Bonne nuit, ma chère petite Polonaise ! Fais de beaux rêves et que les anges te protègent durant ton sommeil !




Voici ma modeste cave à vin !



Här är min lilla vinkällare. Skulle du dricka en eller två flaskor vin med mig ?  ;-)


                                                         Na zdrowie, Aniolek !

Gillar du franska viner, Casia ?  Na razie !   :-)




Miłość zabił bestia !



Dzień dobry, Aniołeczek ! Du måste ha huvudvärk ;-)  så jag inte skriver mycket. Hoppas att du gillar min omtanke till dess verkliga värde. Känner du många grodor som mig, he ? Hmm, jag undrar om jag inte är lite för snäll med dig, haha  ;-)  Imorse har jag ett möte på ett café, jobb, jobb och jobb. Men det ska vara perfekt för att andas lite i alla fall. 

                
                                                              Miłość zabił bestia !

I znów ten sam sen, te same myśli...

           

Hoppas du har en trevlig dag, ma chère petite Polonaise ! Bonne journée, som man säger i Frankrike men det vet du redan. Jag börjar tro att du har några franska blod som flyter i dina vener ;-)  Cześć, Aniołeczek !
 



Mitt Kungarike för kafein och...Casias scones !



Buenas noches, ma chère petite Casia ! Jag hatar möten. Varje gång känner jag mig tillbaka från koma. "Var är jag ? Vem är jag?" brukar jag att säga till mig efter det. Bla bla bla, det är så tråkigt ! Vore det inte bättre att hålla möten utanför och träna på samma gång ? Oh la la, ma chère petite Polonaise, vet du att jag drack bara två koppar kaffe idag ? Måste jag kanske åka till akutavdelningen och få koffeintransfusion ?

                                        
                                       Mitt Kungarike för kafein och...Casia's scones !

                         
                                                              The new Casanova !

Jag har ont i rygg och hals. Aj aj, hemskt ! Jag behöver ha en bra massage, snyft snyft  :-(  Nu kollar jag King Kong med Naomi Watts. Är det en bra film ? 


                                            

Hoppas du har en trevlig kväll med din vän (na zdrowie, Casia !), ma chère petite Polonaise - Dobranoc, Anioleczek, spij dobrze !




Måndag eller tisdag ?



Bonjour, ma chère petite Casia ! Äntligen sov jag sex timmar inatt. Jag är jättepigg. Men detta betyder inte att jag har inget problem. Jag tänkte det var måndag när jag vaknade imorse (helgdag igår). Jag kommer att tro att det Är måndag hela dagen. "Idag är det måndag...Nej, tisdag !" du förstår, haha :-)  Casia, jag tackar dig för dina uppmuntrande vänliga ord för min familj och jag. Vanligtvis är det jag som gjorde det till de andra människorna, inte motsatsen. Du var här för min familj eller mig, men var var jag när du inte kunde sova ? Pardon - Przepraszam !  

                               
                                                        Dziękuję bardzo, Anioleczek !

Jag är imponerad att du, chère petite Polonaise, kan förstå alla att min syster skrev på franska igår. Så var det sant när du sa att förstå allt jag säger när jag skrev inlägget på franska. Du hittar alltid ett sätt att förvåna mig. Ja, imponerande :-)

                                                
                                                        Trochę francuski wiersz! :-)

Mon Dieu, jag har precis läst en svenska tidning på nätet och det fanns en ny skottlossning i Malmö under måndagskvällen. Jag trodde inte det var så mycket våld i Sverige. Jag hade bilden av ett fredligt samhälle. Once again, glöm inte att vara försiktig, okej?

          

Nu ska jag gå till jobbet, ingen semester idag, haha. Hoppas du har en fin dag och låt ditt sinne att flyga bortom gymmet ! Bonne journée, ma chère petite Polonaise !




Nya karriärer med skandaler !



Bonsoir, ma chère petite Casia ! Säga mig om du förstår eller inte mitt inlägg, merci ! Det kanske är inte bra för natten. Den brittiska supermodellen, Kate Moss,  är inte någon som jag uppskattar väldigt mycket. Jag vet inte om den här tjejen är vacker eller inte men jag kanske har ett problem med ögon. Och det är inte sina historier med kokain som kommer att göra mig att ändra åsikt. Okej, vi är inte perfekta eftersom så humans. Men en kändis är en förebild för ungdomar och har skyldighet att ansvara för allt vad han/hon gör eller säger (t ex : kokain, alkohol, trosor, vissa typer av videor, osv...). Jag blev chockad över att läsa att Kate har återupplivat sin karriär med en skandal (konsumeras kokain). Och här är henns lön - före : € 2 300 000  /  efter : € 4 600 000. Co sądzisz o tym, Cas ?


                                               En av mina bilder hos mina föräldrar !

I eftermiddag såg ett program med Kendra (playmate) på MTV. Hennes man har inte gift sig med hon för hennes intelligens - stackare ! Okej, hon har ett sött ansikte men...Oh la la, är hon verkligen dum ? Har hon en hjärna under skallen ? Och hon är så oartig. Lyckligtvis alla blondiner är inte som henne  ;-)

               
                                                         Sov gott och dröm söt !
 
Nu ska jag skriva lite innan John Blunds besöket (tummarna). Hoppas du har en fin kväll, ma chère petite Polonaise - Dobranoc !




Underskatta aldrig en kvinna !



Mary Shelley är känd för att skriva den berömda romanen, Frankenstein or The Modern Prometheus.

                                  
                                                      Underskatta aldrig en kvinna !

Den här kvinnan fascinerar mig sedan länge. Hur en kvinna av 19-talet har kunnat skriva en sådan berättelse ? Och även om jag har aldrig läste den här boken, jag vet att den är den perfekta bilden frågor av hennes tid.

                              
                                              Resultatet av ett fascinerande sinne !

Ja, den här författaren och hennes varelse fascinerar mig så mycket ! Jag sov bara tre timmar inatt. Så gick jag ut och vandrade genom gatorna av stan. Tur att det regnade inte. Stjärnorna var vackra i himlen som vanligt. Sedan gick jag till skogen och så jag kände vara verkligen ensam i världen. Det var så skönt :-)  Nu ska jag snart ta en joggingtur.




RSS 2.0