Jeszcze Polska nie zginęła !



Bonsoir ou bonjour, ma chère petite Polonaise ! Idag var det helgdag i Frankrike (regn, regn hela veckan). Vi firade "segern" och slutet av första världkriget. Hur kan vi tala om "seger" med tio miljoner dödade soldater och tjugo miljoner funktionshindrade ? Men det var också en speciell dag för alla polacker. Faktum är att den här "segern" har varit återfödelsen av Polen. Mottot som bäst beskriver det här stora och vackra folket skulle kunna att vara "J'existe parce que je suis et serai toujours (Polonais) !"

                                                                     
                                 Bonne fête de l'indépendance, ma chère petite Polonaise !


                                         "Jeszcze Polska nie zginęła, kiedy my żyjemy”

                                                                       
                                              Vive la Pologne libre et indépendante !

Du får inte läsa dessa osynliga franska ord, ma chère petite Polonaise : Je remercie la Pologne pour avoir offert au monde le plus beau et le plus merveilleux de ses anges. Sans elle, la vie ne vaudrait pas la peine d'être vécu, tant sa gräce touche notre coeur. Hoppas du hade en Narodowe Święto Niepodległości. Dobranoc, Aniołeczek, milych snow !




Kommentarer
Postat av: Casia

Ja, ibland förstår man inte poängen av firandet. Segern. Men så är det alltid - en seger innebär ju en förlust för nåns del (i det här fallet för alltför många människors del).



Min vän som jobbar med flyget skrev ett frustrerande sms till mig igår kväll. Hon hade landat i Gdansk, Polen, och skulle ha en hel eftermiddag, kväll ledigt där för att de skulle inte flyga tillbaka förrän nästa dag. Så hon gav sig ut på stan bara för att se att ALLT var stängt, pga den här helgdagen. Så hon kröp tillbaka till hotellet, tv:n på rummet visade bara polska och tyska program, hon hade inte datorn med sig, inget att läsa...och det var för kallt för en långpromenad. Så hon sa godnatt till världen runt klockan sex på kvällen, hehe. Snacka om skönhetssömn! ;-)

2010-11-12 @ 08:48:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0