På semester


 
 
 
 
 
 
 
 

Och nu blir det bara ett par dagar i Kroatian ...
 
 


Kommentarer
Postat av: Casia

Så vackert, Froggie! Hoppas att du har en lovely semester och att Kroatien bjuder på lika vackra upplevelser. Enjoy!

Svar: Dziękuję, Aniołeczek :-)


I Kroatien har man sagt till mig att den polska gästfriheten är "LEGENDARISK". Men jag vet inte om det är sant. Legendarisk?! Det här är något som jag inte visste. Polacker ser inte på bekostnad, gäster är väl behandlas...like kings. Om det Är sant så gillar jag verkligen den här attityden, typiskt för ett katolskt land - känslan av gästfrihet, det är därför jag älskar och föredrar Sydeuropa, latisnka länder (däremot ger man oss för mycket mat, tycker jag).


Ryssarna har ett sätt att dricka alkohol som är konstigt. Bardzo dziwny.
FredVisgot

2013-08-20 @ 10:54:42
Postat av: Casia

Helt rätt! Polackerna ställer fram allt som finns i deras kylskåp/skafferi och man får inte röra sig ur fläcken om man inte ätit upp åtminstone hälften :-) Så är det absolut inte i Sverige - här får man vara glad om man får en kaffe och nån torr bulle, hehe. Men hey - vi är ju olika...

Svar: Ja, jag vet det svenska folket nu. Detta är en av anledningarna till att jag inte gillar svenskar och har många vänner från Spanien, Portugal. Om du sÄger att det är sant om den polska gästfriheten, så jag tror dig.
Nu säger du det, well, jag är inte förvånad över att de lutherska (tysk-skandinaviska) länderna inte vill att Europeiska unionen fortfarande kan fortsätta att ge ekonomiska bidrag till välgörenhetsorganisationer som hjälper de fattigaste i Europa. Skam på dem ! Det hÄr Är därför eugenik har aldrig existerat i katolska länder, bara i lutherska lÄnder i Europa och världen.

Människor i Frankrike, Spanien, Portugal (och nu kan jag lägga till Polen på min lista) är så mycket mer vänligt och erbjuder, med stora glädje, ett glass för att dricka eller äta på en restaurang eller hos dem.

Tja, jag erkänner min okunnighet eftersom det var första gången jag hörde talas om den legendariska polska gästfriheten. Jag tycker att jag ska verkligen uppskatta mina nästa besök/resor i Polen i framtiden :-) Detta gamla land som fascinerade mig när jag var barn (den polska historian, menar jag). Idag har Polen nästan inte förändrats, men moi, jag blir äldre.

Bonne journée !
FredVisgot

2013-08-28 @ 19:20:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0