Un adieu...une solution ou pas ?




La solitude est ma Destinée, mon âme soeur qui me sera toujours fidèle (plus qu'une femme)...Je suis tellement fatigué que j'ai envie de dire : "Adieu, pour toujours !" (mais est-ce une solution?). Un "adieu" pour tout effacer de ma mémoire, mon âme, mon coeur. 

Oui pour tout oublier, absolument tout ! Mais peut-on tout oublier ? Un adieu est une solution ou pas ?

...Je suis perdu...

Je dois réfléchir sur ces questions. Réfléchir, réfléchir !



 

Idag var det fint och varmt (+ 29°C) väder, det är fortfarande sommaren här  ;-)  Imorgon är jag helt ledig. Hoppas du hade en trevlig dag och har en lovely kväll - Dobranoc, petite Polonaise !




Kommentarer
Postat av: Casia

Så vackert du skriver :-) Jag förstår inte allt, men det mesta...(skolfranskan sitter i). Hoppas att du kommer fram till om du ska glömma eller inte glömma.



Jag har haft ett par crazy days, Froggie. Always on the run - både psykiskt och fysiskt, hehe. Så idag gick jag upp tidigt och joggade (superfint väder i Malmö)innan jag tog itu med jobb (gick på gymmet en stund också, man måste ju skämma bort sig sjäv!). Nu ska jag rusa till ett litet möte.



Hope att du har en fin dag, Froggie!

2010-09-22 @ 15:09:53
Postat av: FredVisgot

Och jag undrar vad du förstår. Du är så smart, petite Polonaise. Föredrar du att jag skriver på franska eller svenska (joke, joke) ? ;-)



Vackert ? Du ser den vackra även om det inte finns någon. Det finns redan 3-4 besökare vid kl: 07:45. Varför? Det var kanske på grund av dikten. Så tog jag bort dikten och skrev jag den här dumma saken. Okej, jag tänker vad jag har skrivit. Men varför beau ? Ce n'est pas beau.



Det är klart/uppenbart att jag ska glömma men det är inte moi som ska säga "Adieu, pour toujours !). Non, pas moi.



Varför att minnas? Oui, pourquoi ? Och den riktiga frågan är : "Hur kan jag glömma ?" Det verkar omöjligt för mig, för närvarande (glöm inte att allt är möjligt, även vad verkar omöjligt nu, tyvärr !).



Jag vill verkligen inte glömma men trevliga minnen blir ofta otrevliga minnen (och det vill jag inte, tu sais !).



Hehe, en tjej måste lida (men det är ett nöje, he?) om hon vill alltid vara vacker som en prinsessa. Hoppas ditt möte var...trevligt, chère petite Polonaise de Malmö!



Man måste alltid lita/tro på Livet även om Livet verkar/är fruktansvärt komplicerat...

2010-09-23 @ 09:04:02
URL: http://fredvisgotbaraosssjalva.blogg.se/
Postat av: Casia

Livet ÄR fruktansvärt komplicerat, samtidigt som det är väldigt enkelt om man väljer att se det från just den sidan. Ibland behöver man inte glömma - det är inte till oss att avgöra. Ciao!

2010-09-23 @ 14:07:41
Postat av: FredVisgot

Petite Polonaise, jag blir helt galen galen galen med toi. Tycker du att livet är inte komplicerat ? Du håller inte med mig, menar du ?



Aaaah, toi, petite femme de Pologne, du vill gärna att jag lever allt mitt liv i ett psykiatriskt sjukhus, he? Pomocy !!!



It's very strange but you are like daddy (ibland). Var ärlig med mig (för en gångs!), du vill ha min död, he? ;-)



Om det är inte till oss att avgöra, så vem ? Snälla, svara på mina frågor, chère petite Polonaise.

2010-09-23 @ 16:07:20
URL: http://fredvisgotbaraosssjalva.blogg.se/
Postat av: Casia

Hehe, nej, jag önskar dig inget ont, Froggie. Ingen psykiatrisk avdelning eller nåt. Jag säger helt enkelt min mening. Tråkigt att den gör dig så galen. Det är ju bara min syn på saken, det finns ju miljontals andra vinklar!



Jag tycker att livet är rätt enkelt, men att vi gör det alltför komplicerat ibland. Jag säger det helt neutralt, för det ligger ju i vårt natur att komplicera till saker och ting och eftersom det är ändå en "sann" del av oss så kan den inte vara dålig. Are u with me?



Jag vet inte vem som avgör, men jag är rätt säker på att det inte är vi som har slutordet, so to say.



Nu måste jag gå och sova, Froggie. Ögonen går i kors! Natti.

2010-09-23 @ 21:45:01
Postat av: FredVisgot

Du önskar mig inget ont, petite Polonaise, men vissa av dina svar, din reaktion och toi är...



Kvinnan är komplicerade henne själv - konstig varelse.



Livet är enkelt, säger du, men det är också en labyrint. Det är också i ditt natur att komplicera till saker och thing. Du är en Människa så. Ja, du har rätt, men jag vet inte om jag vill vara med dig, haha ;-)



"den kan inte vara dålig" - men, chère petite Polonaise, allt vad gör Människan är dålig för att det är i sin egen natur. Kom ihåg Historien och se världen omkring dig - Människan är värsta av djur, remember.



Jag håller inte med dig. Det är moi som avgör för att det är mitt liv, mina minnen. Och om jag avgör att jag vill glömma, då jag glömmer allt. Förlåt, jag förstår verkligen inte vad du menar.



T ex : En dag ska vi vara just minnen (trevliga, jag hoppas) men minnen som kommer att försvinna med tiden. Det är sant, eller hur ? Och vem kan hindra mig från att glömma allt om jag vill det (även om jag vill inte det nu, men, när minnen ska bli otrevliga, trista) ? Samma sak med dig, du ska glömma (snabb) allt. Är jag fel ? Co sądzicie o tym ? En sak är säker, vet vi inte vad som kan hända i framtiden/livet. Vi är "herrar" över våra egna liv. Nothing is written in advance.



Ibland säger du saker som motsäger sig. Och jag har ett utmärkt minne.



Bonne nuit, petite Polonaise. Fais de beaux rêves et que les fées te protègent durant ton sommeil!



ps : Jag tror att jag upptäckte en del saker om dig -genom dina ord/tystnader/bilder. Jag hoppas att jag är fel om vissa saker.

2010-09-23 @ 23:47:46
URL: http://fredvisgotbaraosssjalva.blogg.se/
Postat av: Casia

Nej, här måste jag säga emot dig igen. Människan är inte den värsta av djuren, vem har sagt att det måste finnas "nån värsta"? Värst för vem? För sig själv? Jag har tilltro till vår skapare (vem han nu än må vara). Vi fick en fri vilja och förmågan att tänka och känna - det är vad som ligger i vår natur. Det är vad JAG menar med "vår natur". Hur vi väljer att hantera den är en annan sak.



Jag tycker inte att jag motsäger mig själv, jag ser bara saker och ting från flera håll samtidigt. Men eftersom det verkar vara rätt ovanligt, uppfattas det som en splittrad syn från min sida. Så är det inte.



Jag vet inte vad du menar med att du upptäckte nåt om mig - det är inte så att jag försöker dölja nåt, eller så. Jag är bara en av oss alla, varken mer eller mindre.



Froggie, ibland pratar jag på ett djupare plan men det är sällan nån som förstår mig. Det är helt ok. Bara det inte bidrar till en missuppfattning om vad jag säger.



Ha en lovely dag!

2010-09-24 @ 08:34:35
Postat av: FredVisgot

Jag håller med dig och det är samma skäl som jag alltid säger att Religionen (vår religion) inte är ett fängelse eftersom den har alltid gett oss fri vilja. T ex : Adam valde att äta äpplet -okej, på grund av Eva. Les femmes, toujours les femmes ;-)

Säg mig : det är "vår skapare" som har bestämt att vi skulle träffas oss genom nätet, menar du ?



Värst för vem? Djuren, vi…



Jag älskar pusslen och ditt sätt att tänka saker.



Nej, Casia. Vissa människor har döljer en del av deras liv. Du är en komplicerad kvinna men någon som är (lite) observatör får se vissa saker på toi.



Jag måste erkänna att jag ofta "leker" med dig, men jag vet inte om du inser det –det är positivt, inte ond ).



Men jag säger ändå att du har skrivit saker som motsäger din « toi », eller du kanske är inte den Casia som jag upptäckte för några månader sedan.



Czesc !

2010-09-25 @ 17:59:45
URL: http://fredvisgotbaraosssjalva.blogg.se/
Postat av: Casia

Hehe, jag vet att du "leker" ibland. Det gör jag också :-) Niemas problemas....



Jag vidhåller fortfarande att jag inte motsäger mig själv, men det kanske krävs en bredare och närmare förklaring av mina "motsättningar" för att verkligen förstå dem.



Ha en fin kväll, Froggie - jag ska försöka rensa öronen på dr. Phil, hehe. Natti!

2010-09-25 @ 19:58:52
Postat av: FredVisgot

Va, DU "leker" också med MOI. Oh, men det är en skandal !!! Jag är riktig arg mot toi, petite Polonaise. Les femmes !!!



Du är mycket mycket smart. Du vet väl att jag kan inte ge dig (tyvärr) "en bredare och närmare förklaring av mina "motsättningar", som du säger. Så smart. Oui, Madame Casia. Vous êtes une femme vraiment très intelligente ;-)



Synd att du inte talar franska (eller vill inte som vissa människor att jag känner). Det är mer lätt på franska för mig -jag är inte lika smart än toi :-) Men det kanske är bättre så.



Jag tänkte att du ville inte läsa min blogg och jag har blivit tråååkig, je ne sais pas. Oh, vet du att människor ser videon om hyllningen till mormor (9 ; -1 moi), jag är förvånad. Det är kanske din mormor. Oh la la, vilken hemsk video - stackars din mormor !



Natti, natti...som man säger i Sverige



ps : Var försiktig med dina fina gulgröna ögon, chère alien ;-)

2010-09-25 @ 21:06:02
URL: http://fredvisgotbaraosssjalva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0