Farmors besök !


 
Det var kul att ha farmor (82 år o hemma en hel weekend. Alltid spännande att höra alla hans livsminnen/historier - lite som när det var med mormor när hon levde.
 
 


Kommentarer
Postat av: Casia

Hey, det låter lovely! Jag skulle ha gett vad som helst för att ha mormor hos mig igen... Och farmor, hon dricker te tillsammans med mormor uppe bland molnen, så de är bägge out of reach for me...

Hoppas att allt är bra med dig Froggie och att du fortfarande kan njuta av lite värme (här är det runt 15 grados och regn med små solglimtar, om man har tur). Ciao!

Svar: Morfar, menade jag, och inte farmor - jag är alltid fel med det, haha, är det inte idiot? Tur att jag inte vet hur det är på polska ! Jag Är säker att det är jättekomplicerad ;-) Jag kände inte bra min farmor därför att jag såg henne bara ett par dagar under sommars semester. Hon dog när jag var nio år. Hennes make (min farfar) dog innan min födsel, så vet jag inte manenn vem han var. Morfar ville se om jag var helt ok efter peripeti, förra måndagen. Vissa har sagt att jag skulle kunna att dö men de hade fel. Bevisen är jag är fortfarande leva. Men jaf har kanske blivit ett spöke, vem vet, eh? :-)
Din mormor och din farmor dricker te tillsammans, for sure. Te med några lilla polska kakor, förstås :-) De skratar och pratar hela tiden (kvinnor !) och tar kanske långa promenader på moln i himlen.

Härlig solig weekend (28-30 grader) här, igår också. Idag var det molnig hela dagen med tre-fyra regndroppar. Inte trevlig/bra att springa efter jobbet. Men det blir vÄl bättre imorgon och nästa dagarna. Sov g
FredVisgot

2012-09-18 @ 18:17:59
Postat av: Casia

Hehe... Morfar/farfar heter "dziadek" på polska :-)
Peripeti... You lost me there. Vad var det nu igen?

Lucky u, här är det 12 grader och regn... Hade tänkt gå och jogga ute men då får det bli en joggingtur på löpbandet istället. Min kära sis är på besök, så jag ska väl umgås lite med her tambien.

Ha en lovely dag, Froggie!

Svar: EN man i sin bil, hade mycket bråttom. Moi) på gatan och plötsligt ... var under bilen. Man sa att det blev ett mirakel eftersom det var ok med mig (noy miracle, just a superfrog) trots några lilla ryggsmärta och lite rost på min skjorta. Nej, bilarna är inte fortfarande ett nöje för mig.
"dziadek", inget genus? Tänkte att det var "babcia"? Jag förstår aldrig hur gör du för att förstå och prata ditt modersmål. Du kommer verkligen från en annan planet, du ;-)

Haha, kan du föreställa dig solen att skina i en otrolig klarblå himmel hela dagen här (24 grader)? Tyvärr blir vädret mycket bättre imorgon ;-) Nu ska jag ta min joggingtur. Hoppas att du får en underbzr POlska kväll med din dubbel !
FredVisgot

2012-09-19 @ 10:03:33
Postat av: Casia

Dios mio,Froggie! Du hade verkligen tur... Hoppas att ryggen blir helt återställd :-O Man måste verkligen ha ögon i både nacken och på varsin sida av huvudet these days... Hombre.

Jag är så avundsjuk på din sol... Här har vintern/hösten verkligen gjort sig hemmastadda. Damn. Men vad göra. Snart är det ju sommar igen (eller hur).

Ha en lovely dag, Froggie och akta dig när du ska gå över gatan!!!

2012-09-20 @ 13:12:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0