Vin i Polen?!


 

Jag har precis upptäckt att Polen också producerar sitt eget vin - är förvånad det finns vingårdar på grund av klimatet där (men jag vet inte så väl trots allt). Jag älskar detta land lite mer. Om jag besöker Polen, en dag, då jag inte får glömma att smaka den polska vin. Det blir inte lätt att få vin i Piasts landet, tycker jag.

 

 

- 2012 och 2013 är inte goda år för vinet i Frankrike (men 2008, 2009, 2010 Är top) -

 

 


 


Kommentarer
Postat av: Casia

Ujuj... really? Det är svårt att hitta ett bra vin i Polen (och då menar jag inte hotellbarer etc utan mer inhemska ställen) eftersom man inte dricker så mycket vin överhuvudtaget - hellre vodka, whiskey etc. Eller väldigt sött vin. Jag dricker ju bara vitt och bubbel, så det är helt fel "land" för mig sett från den vinkeln, hehe...

Svar: Jag fick veta att det börjar ha lite gott vin i Polen även om människor inte brukar att dricka vin dÄr. Men det finns fler och fler vingårdar (inte lik i FRankrike, förstås). Men inget polskt bubbl, men varför inte en dag? ;-) Jag vill veta när jag ska vara i Polen. Förlåt, vad betyder du med sött vin? Sauternesviner som Yquem, starkvin (muscat? - jag gillar inte detta typ av vin)?
FredVisgot

2013-10-11 @ 16:26:45
Postat av: Casia

Söt vin lite som dessertvin - typ. Men det finns säkert bra vita viner oxå, fast jag har då inte hittat dem ;-)

2013-10-19 @ 13:19:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0